6 Rune Spreads om verbinding te maken met hun oude magie

6 Rune Spreads om verbinding te maken met hun oude magie

Runen zijn een ongelooflijk spiritueel hulpmiddel met een verbazingwekkende geschiedenis. Als Tarotlezer heb ik altijd al interesse gehad in oude vormen van waarzeggerij, zoals runen. Ik vind het geweldig om van mijn voorouders te kunnen leren en hun manier van leven in mijn moderne leven op te nemen.

Ik geloof dat we zoveel kennis kunnen opdoen uit deze oude praktijken, door hun spirituele oefeningen op onze eigen manier te gebruiken. Dus ik wilde kijken naar runenspreads. In dit artikel zal ik een reeks runespreads doornemen die perfect zijn voor beginnende lezers.

Wat zijn runen?

Wanneer we oude spirituele praktijken in ons leven willen opnemen, is het super belangrijk om respectvol en bewust te zijn van wat we doen. Omdat runen zo oud zijn, moeten we onszelf herinneren aan de geschiedenis van de praktijk voordat we beginnen met runenspreads.

De oudste vorm van het Runenalfabet is de Elder Futhark, die kan worden gedateerd in de 1e eeuw. Runen waren voor veel Scandinaviërs een schrijfsysteem. Het runenalfabet is echter gekoppeld aan mystiek en religie van die tijd. Het was veel meer dan alleen een schrijfsysteem!

rune spreads

Omdat onze voorouders geloofden dat elke rune een magische en spirituele kracht heeft, graveerden ze deze symbolen op stukken hout of steen. Hierdoor konden ze de magische energie van runen te allen tijde met zich meedragen. Veel Scandinavische mensen geloofden dat runen hen in staat stelden om contact te maken met hun goden en de geheime krachten van het universum te verkennen.

Er zijn 24 runen in het Elder Futhark runenalfabet en je kunt hun betekenissen vinden in mijn diepgaande gids over de runenbetekenissen.

Hoe zich voor te bereiden op runenspreads

Zoals elke vorm van waarzeggerij, is het echt belangrijk om voorbereid te zijn voordat je begint met je runenspreads. Voordat ik met runen begin te werken, zal ik altijd op hen mediteren en de krachten onthouden die ze bezitten.

Vanwege hun krachtige kracht zou ik je aanraden om je ruimte te reinigen voordat je een lezing doet. Smeer wat salie in de kamer waar je aan het lezen bent en open je ramen om eventuele negatieve energie te verbannen.

Wanneer je dit hebt gedaan, leg je een witte doek op je altaar. Als je geen altaar hebt, is de tafel of de vloer voldoende! Zolang je de ruimte hebt gereinigd en je je comfortabel voelt, kun je overal runespreads uitvoeren.

Als je kunt, kijk dan naar het noorden. Hierdoor kun je je energie koppelen aan de oude Noorse goden. Breng een moment door om de oude goden te bedanken en mediteer over de krachten van de runen. Wees je altijd bewust van hun geschiedenis en mystiek tijdens je lezingen.

Rune Spreads voor beginners

Als je er klaar voor bent, is het tijd om wat runespreads te doen. Laten we eens kijken naar de beste runenspreads die perfect zijn voor beginners.

Drie Rune Spread voor begeleiding

Laten we beginnen met een spread van drie runen waarmee je de runen kunt vragen naar een specifiek probleem waarmee je wordt geconfronteerd. Deze spread is perfect voor het verlichten van eventuele uitdagingen die je beïnvloeden om vooruit te komen in het leven.

In deze spread kun je een vraag stellen aan de runen over iets waar je je nu mee bezig houdt.

drie rune spread begeleiding

Kies drie runen uit je buidel en leg ze verticaal op je doek, met de eerste rune bovenaan.

De eerste rune pulled weerspiegelt je huidige situatie. De tweede rune zal eventuele uitdagingen benadrukken die van invloed zijn op uw huidige situatie. De derde rune geeft je houvast en actie.

Drie Runen spread voor verleden huidige toekomst

Laten we eens kijken naar een populaire spread met drie runs die je verleden, heden en toekomst weerspiegelt en je in staat stelt om duidelijkheid en begrip te krijgen van waar je nu bent en waar je je bewust van moet zijn om vooruitgang te boeken.

drie runen spread 1

Pluk drie runen uit je buidel en leg ze rechtop op je doek in een lijn. De eerste rune die wordt getrokken, weerspiegelt je verleden. De tweede zal je heden vertegenwoordigen en de derde zal je toekomst weerspiegelen.

Dit is een vrij algemene spread en je hebt geen vraag nodig voor het lezen. Je kunt de runen echter wel vragen naar een specifieke situatie waar je je mee bezig houdt. De drie runen weerspiegelen het verleden, het heden en de toekomst van de situatie.

De eerste rune laat je invloeden uit je verleden zien die van invloed zijn op de huidige situatie. De tweede rune zal je de situatie op dit moment laten zien en de derde rune zal vertegenwoordigen wat de toekomst voor jouw situatie in petto heeft.

Drie Rune Vork Spread

Deze drie runen spread is deondertekend voor besluitvorming. In deze spread vertegenwoordigen de eerste twee getrokken runen de twee verschillende mogelijke uitkomsten van de beslissing. Deze moeten naast elkaar worden gelegd.

drie runenvork spread

De derde rune getrokken vertegenwoordigt advies van het universum en de goden. Deze rune weerspiegelt de kritische factor waarmee u de beslissing tussen de twee keuzes kunt maken. Deze rune moet onder de andere twee worden geplaatst.

Vier runenelementen spread

De vier elementen kunnen ons helpen op onze spirituele reis, omdat ze ons in staat stellen aandacht te besteden aan verschillende aspecten van ons leven.

In deze runenspread worden vier runen getrokken. De eerste moet bovenaan (noord) worden geplaatst en vertegenwoordigt de aarde. Deze rune belicht alles waar je op moet letten met betrekking tot praktische zaken, zoals geld en het huis.

element rune spread

De tweede rune die wordt getrokken, moet naar het oosten worden geplaatst en vertegenwoordigt lucht. Deze rune weerspiegelt communicatie en gedachten. Het zal meestal worden gekoppeld aan die in ons leven en hoe we aan onze relaties kunnen werken. Als je op dit moment problemen hebt met de communicatie, zal deze rune dit benadrukken.

De derde rune die getrokken wordt, moet naar het zuiden worden geplaatst en dit staat voor vuur. De rune zal energie en passie weerspiegelen. Het zal meestal gekoppeld zijn aan je doelen en dromen, en je laten zien hoe je verder kunt gaan op je reis.

De vierde rune die getrokken wordt moet naar het westen geplaatst worden en dit staat voor water. Deze rune houdt zich bezig met emoties en onthult je wat je moet doen om een gelukkig en vredig bestaan te leiden.

Vijf Runen Spread

Deze spread met vijf runsen is ontworpen om u te helpen met een probleem waarmee u in het leven te maken kunt krijgen. Het moet in een V-vorm worden geplaatst, met de eerste rune linksboven.

Mediteer even op je vraag voordat je de runen kiest. Wat wil je weten van de runen? Probeer je vraag beknopt uit te drukken aan de runen en zorg ervoor dat het in één zin kan worden gezegd. Dit stelt het universum in staat om echt te begrijpen wat je wilt weten.

Als je er klaar voor bent, is het tijd om de runen te trekken.

vijf runen spread 1

De eerste rune vertegenwoordigt de invloeden uit het verleden die van invloed zijn geweest op de vraag die je hebt. De tweede rune vertegenwoordigt aanwezige invloeden. Het kan uw houding of acties vertegenwoordigen, of externe krachten die uw situatie beïnvloeden.

De derde rune getrokken vertegenwoordigt het probleem dat aan de orde is. Het laat je zien waar je nu staat met betrekking tot de vraag.

De vierde rune getrokken staat voor actie. Het laat je zien wat je moet doen om verder te gaan met het probleem. Deze rune kan een beetje moeilijk te lezen zijn, dus zorg ervoor dat je er een tijdje over mediteert.

De uiteindelijke rune pulled vertegenwoordigt de uitkomst van de situatie als je de actie volgt die de runen hebben voorgesteld.

Rune Spread voor gevorderde lezers

Ik raad je aan om eerst te beginnen met het oefenen van de vijf runenspreads die hierboven zijn vermeld, omdat ze je zullen helpen grip te krijgen op de verschillende betekenissen van de runen.

Wanneer je er klaar voor bent, ben je in staat om je runenspread uit te breiden om meer duidelijkheid en begrip van je leven te krijgen.

negen runen spread

Deze runenspread houdt in dat je de runen laat vallen in plaats van ze te plaatsen. Je moet negen runen uit je buidel plukken. Houd ze even in je handen, dicht bij je borst. Sta jezelf toe om contact te maken met de runen en hun magie.

Laat vervolgens de runen op je doek vallen. De runen die in het midden van je doek zitten zijn het belangrijkst. Ze onthullen u uw huidige situatie en bevatten meestal advies.

De andere runen die op je doek zijn uitgespreid, vertegenwoordigen alle andere boodschappen die het universum voor je zou kunnen hebben. Ze zijn niet zo belangrijk als de runen in het midden, maar het zijn nog steeds dingen waar je je bewust van moet zijn.

Ontdek de magie van runen vandaag met deze runenspreads

Deze runenspreads zijn ontworpen om contact te maken met je voorouders en oude goden, berichten te ontvangen en het universum te begrijpen.

Runen zijn ongelooflijk krachtig, met eeuwen van magie verbonden met hun symboliek. Door met runen te werken, zijn we in staat om duidelijkheid en begrip te krijgen.

Het is belangrijk om altijd respectvol te zijn voor de runen. Het zijn krachtige spirituele hulpmiddelen, dus zorg ervoor dat je runenspreads ingaat met begrip en respect voor hun geschiedenis!

Ben je klaar om de magie van runen te ontdekken en ze je te laten begeleiden op je reis in het leven? Merk sure je hebt mijn runengids bij de hand bij het uitvoeren van rune spreads in het begin, omdat het je zal helpen hun boodschappen te leren!