5 krachtige karmische symbolen: hoe je je innerlijke karma kunt benutten

5 krachtige karmische symbolen: hoe je je innerlijke karma kunt benutten

Het woord ‘karma’ wordt in onze moderne tijd veel rondgegooid. Maar dat zegt ons niet veel over wat het betekent, welke symbolen ermee geassocieerd worden en hoe we deze eigenschappen in ons eigen leven en reizen kunnen benutten.

Leren over karmische symbolen kan voor velen van ons een vreugde zijn – misschien ben je hier om te leren hoe karmische symbolen je kunnen helpen in zowel je huidige leven, je vorige leven als je hiernamaals.

Maar wat is karma precies en wat zijn enkele nuttige en gemeenschappelijke symbolen die je in je leven kunt opnemen? Er is veel te leren – laten we beginnen.

Wat is Karma?

Je hebt ongetwijfeld enig idee van wat karma is – het wordt gewoonlijk een wederkerige gebeurtenis genoemd, iets dat te maken heeft met het terugkrijgen van wat je in de wereld hebt gezet. “What goes around comes around”- klinkt dit bekend in de oren?

Karma lijkt veel op dit, maar het hangt ook af van waar je in gelooft. Het boeddhisme weerspiegelt bijvoorbeeld het beste deze specifieke manier van denken: als je bepaalde energieën in de wereld steekt of bepaalde keuzes maakt, zullen deze beslissingen in dit leven naar je terugkeren, zowel de goede als de slechte.

Dit geloof is vergelijkbaar in het hindoeïsme, maar met een lichte twist: karma is iets dat verder reikt dan dit leven. Je genoegens en pijn in je huidige leven kunnen zijn veroorzaakt door je besluitvorming in het leven vóór dit leven.

karmische symbolen

Dit betekent dat je misschien een aantal oude wonden hebt die genezing of aanpak nodig hebben waarvan je je misschien niet eens bewust bent. Je ervaart momenteel misschien wat pijn of worsteling, maar weet niet wat je eraan moet doen of wat de oorzaak is.

Er zijn 12 wetten van karma, en dit zijn waardevolle wetten om te volgen in dit leven. Het kan je helpen een zaliger en tevredener leven te hebben, zowel nu als in de toekomst! Je kunt meer lezen over de 12 wetten van karma, in mijn artikel over karma.

Karma is een waardevol hulpmiddel voor onze eigen persoonlijke reizen en zelfexpressie, maar het kan moeilijk zijn om volledig te begrijpen wat we moeten doen als we karmische pijn ervaren. Laten we nu leren over karmische symbolen en wat ze betekenen voor het genezen van onze karmische pijn.

Wat zijn Karmische Symbolen?

Karmische symbolen zijn tekens en tekeningen die worden gebruikt in combinatie met karmische genezing. Er zijn veel verschillende, en sommigen van hen zijn direct gekoppeld aan karmische genezing, terwijl anderen meer representatief zijn voor religieuze overtuigingen.

Elke religie heeft zijn eigen karmische symbolen, maar sommige van de meest populaire zijn in feite helemaal niet gebaseerd op religie. Veel karmische symbolen worden bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met Reiki-genezing.

Reiki is een Japanse genezingstechniek gebaseerd op je levenskracht, chakra’s of innerlijke energie, en het is ontworpen om onzichtbare wonden te helpen herstellen. Misschien heb je al eerder van Reiki gehoord, of misschien heb je je afgevraagd wat je lokale Reikibeoefenaars te bieden hebben.

Er zijn veel symbolen die in Reiki worden gebruikt om je karmische wonden te helpen genezen. Deze symbolen kunnen je ook vrede, harmonie en tevredenheid brengen in je huidige leven. Laten we het samen meer over deze symbolen hebben.

Wat zijn enkele veel voorkomende karmische symbolen?

Karmische symbolen zijn van vitaal belang voor het helen van onze fouten uit het verleden en emotionele trauma’s. Ongeacht de pijn, er is hulp voor je in dit huidige leven. Jullie inspanningen zullen beloond worden, want jullie steken ongetwijfeld goede energie in de wereld!

Laten we eens kijken naar enkele veel voorkomende karmische symbolen, wat ze betekenen en hoe ze kunnen helpen je emotionele zelf te genezen.

Karmisch symbool voor het kanaliseren van kracht

Als u net begint met uw reis met betrekking tot karmische symbolen, het symbool dat bekend staat als cho ku rei kan een goede plek zijn om te beginnen. Dit specifieke symbool is gemaakt om je energieën, kracht en emoties te kanaliseren naar iets dat je ten goede komt.

Chokurei 1 Zoekertjes

Dit karmische symbool ziet eruit als een spiraal, die een kanaal vertegenwoordigt voor jullie vele beschikbare energieën. Dit symbool kan nuttig zijn om je karmische reis een vliegende start te geven, omdat het direct gekoppeld is aan je innerlijke kracht en leven.

Als je op zoek bent naar een symbool dat je zal helpen helderheid, genezing of emotionele kracht te krijgen, neem dan de tijd om over dit specifieke ontwerp te mediteren. Het is er een die is gemaakt om je te helpen op je reis, zelfs als je niet zeker weet waar je focus moet liggen.

Karmisch symbool voor het helen van emoties

Bekend als sei hei ki, dit krachtige Reiki-symbool kan worden gebruikt om het trauma en de emoties van je vorige leven te helen. Het draait allemaal om harmonie en emotioneel evenwicht, iets dat moeilijk te bereiken kan zijn als je worstelt met onzichtbare wonden.

Seiheiki

Dit karmische symbool kan waardevol zijn voor degenen onder jullie die antwoorden zoeken met betrekking tot je mentale en emotionele toestand. Als je je angstig, verdrietig of boos hebt gevoeld zonder directe reden, overweeg dan om op dit symbool te mediteren voor hulp.

Het is ook een symbool om uit een emotionele sleur te komen, vooral als je je al een tijdje bijzonder vastzit in één emotionele toestand. Het kan je helpen karmische depressie of woede te genezen, zowel in dit leven als in een vorig leven.

Karmisch symbool voor geblokkeerde emoties

Als je karmisch trauma ervaart, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, moet je meer te weten komen over de hon sha ze sho nen symbool. Dit specifieke beeld wordt gebruikt wanneer je problemen in je vorige levens probeert aan te pakken, emotionele blokkades die je niet alleen kunt genezen.

Hon Sha Ze Sho Nen Symbool

Dit symbool ziet eruit als een hoge en krachtige toren en is gebouwd om je innerlijke kracht te vergroten. Het kan je helpen om verder te kijken dan je huidige problemen, en kan zelfs helpen bij het genezen van trauma’s in je recente verleden, zoals problemen uit de kindertijd waarvan je je misschien niet bewust bent.

Dit is een prachtig symbool van verandering en karmische ontwikkeling. Je kunt je gekwetst of vermoeid voelen nadat je aan jezelf hebt gewerkt met dit symbool. Het kan je helpen groeien en veranderen op vele niveaus, maar je ziel openen voor meer karmische genezing op de lange termijn!

Karmisch symbool voor evenwichtig karma

Hoewel karma draait om balans, is er ook een symbool om ons te helpen dit te onthouden. Het klassieke en gepopulariseerde symbool van Yin en Yang heeft alles te maken met karma – het is misschien wel het meest populaire karmische symbool om deze reden!

Yin en Yang bestaan als tegenpolen, maar naast elkaar, verstrengeld met elkaar. Het is een symbool van dualiteit en de complicaties van de mensheid, hoe we altijd bestaan in een evenwichtsoefening. Om echte karmische genezing te bereiken, is balans en het herstellen van harmonie in jezelf de sleutel.

Yin Yang

Dit symbool mag dan populair en gewoon zijn, dat maakt het niet minder waardevol. Houd deze prachtige evenwichtsoefening in gedachten als je worstelt met je emotionele leven of zelfs het leven van de mensen om je heen. Je weet nooit wanneer een klein Yin Yang symbool kan helpen!

Karmisch symbool voor een kalm hart

Het Reiki symbool van Raku is de manier waarop de meeste Reiki beoefenaars en leraren ervoor kiezen om hun cliëntsessies te beëindigen. Dit is een symbool van vrede en van het inpakken van dingen. Zie dit symbool als het sluiten van een boek, of het plaatsen van een deksel op een pot- het is geen einde, maar een begin.

Dit symbool is perfect na een healing sessie of een karmische meditatie. Het is gemaakt om het goede werk dat je hebt gedaan vast te leggen en te behouden, zodat je dit goede gevoel veel langer kunt behouden! Het is een karmisch symbool van acceptatie en vestiging, hoewel het er misschien niet op lijkt.

Raku Symbool

Bijna getekend als een bliksemschicht, zou dit symbool je zowel moeten helpen om je terug te vestigen in je bestaande leven en karmische genezing, maar ook iets nieuws en gedurfds in je aanwakkeren. Het is perfect om te onthouden wie je bent, evenals wie je hard werkt om te worden.

Genezing met Karmische Symbolen

Hoewel karma een levenslange reis is (en een reis die zelfs verder reikt dan dit leven!) moet je het gevoel hebben dat het binnen je macht ligt om jezelf te genezen. Maar hoe kun je je ziel helpen genezen en groeien met behulp van karmische symbolen?

Meditatie is een zeer populaire en nuttige vorm van karmische genezing. De tijd nemen om na te denken over je acties en je realiseren wat je hebt gedaan, zowel goed als slecht in je leven, kan uiterst waardevol zijn. Je moet je altijd bewust zijn van hoe je acties anderen beïnvloeden!

Mediteren op deze karmische symbolen kan je ook vrede en kracht in je leven brengen. Je moet de tijd nemen om er meer over te leren en overwegen wat je probeert te genezen in je leven met deze symbolen. Oefening baart kunst, en dit omvat mediteren!

karmische symbolen en tekens

Het beoefenen van yoga kan ook een waardevolle manier zijn om met karmische symbolen om te gaan. Je kunt ervoor kiezen om een meer fysieke activiteit uit te voeren met deze symbolen op je getekend en mediteren over je emotionele klimaat terwijl je je uitstrekt. Veel mensen hebben meer succes met hun emotionele veranderingen als ze een fysieke activiteit doen!

Bovendien kun je altijd contact opnemen met een Reiki-beoefenaar of professional – deze mensen hebben alles getraind en geleerd wat er te weten valt over genezing met behulp van Reiki.

Ze zijn het meest geschikt om je te helpen op je karmische reis, ongeacht in welke fase je je bevindt.

Jij hebt de macht

Het gebruik van karmische symbolen om je te helpen op je emotionele reis naar verlichting kan waardevol en belangrijk zijn. Ik hoop dat je hebt geleerd hoe je een aantal van deze symbolen het beste kunt gebruiken en weet dat je niet alleen bent in dit of het volgende leven!

Heb je een van deze karmische symbolen in je leven gebruikt? Hoe hebben ze je geholpen en wat heb je geleerd op je karmische reis? Laat het ons weten in de comments!