5 Boogschutter Geestdieren die dit sterrenbeeld begeleiden

5 Boogschutter Geestdieren die dit sterrenbeeld begeleiden

Geregeerd door gelukkige, gezellige Jupiter, is Boogschutter het 9e teken in de dierenriem, met de modaliteit van veranderlijk vuur. Boogschutter vertegenwoordigt de tijd van het leven waarin we een beetje wijsheid hebben opgedaan en niet langer geïnteresseerd zijn in het plaatsen van andere mensen voor onszelf door die wijsheid.

Het vertegenwoordigt ook de laatste ademtocht van hard feesten, risico’s nemen en algemene avontuurlijkheid voordat we ons settelen tot volwassen, verantwoordelijke volwassenen in Steenbok.

Wat is een Spirit Animal?

In de astrologie zijn geestdieren degenen wiens eigenschappen en symboliek overeenkomen met de energieën van het sterrenbeeld in kwestie. In plaats van de levenslange gids te zijn die in ceremonie wordt gegeven door inheemse culturen van Turtle Island, bestrijken dieren met zodiac-geesten het volledige spectrum en de ervaring van dat specifieke teken.

Ze kunnen worden bekeken voor informatie over hoe het bord zich gedraagt en voor waardevolle lessen en begeleiding voor mensen met sterke plaatsingen in dat teken. Je kunt ook naar de geestdieren van een teken kijken als je de beste delen van een bepaald teken wilt belichamen.

Wat zijn de Boogschutter Geestdieren?

Technisch gezien is het dier dat Boogschutter vertegenwoordigt een mythisch wezen: de centaur. Boogschutter betekent de Boogschutter, en de boogschutter zelf wordt verondersteld de centaur Chiron te zijn.

In de Griekse mythologie waren centauren wilde wezens waarvan ook bekend was dat ze grote wijsheid bezaten. Chiron zelf was een speelse, maar wijze leraar die helden als Jason en Hercules begeleidde.

Hoewel hij zelf niet de wereld rondreisde zoals zijn studenten, gaf hij hen grote kennis over, zodat ze hun taken konden voltooien.

De geestdieren van Boogschutter bezitten allemaal de kwaliteiten die Chiron aan zijn studenten geeft, evenals die van Chiron zelf.

De belangrijkste kwaliteiten van Boogschutter zijn hun vrolijke aard, geluk, avontuurlijke geest en aangeboren wijsheid. Laten we eens kijken naar de dieren die de geest van Boogschutter belichamen.

1. Het wilde paard

Geen enkel dier belichaamt de avontuurlijke, vrijgevochten aard van Boogschutter zo goed als het wilde paard. Natuurlijk vormen paarden de onderste helft van de vertegenwoordiger van Boogschutter, de centaur, dus het is logisch dat ze het eerste spirituele dier voor Boogschutter zouden zijn.

boogschutter geestdier

Voor veel Boogschutters is het leven van een wild paard de ideale blauwdruk voor hoe het leven geleefd moet worden: fysiek sterk, vrij, avontuurlijk en ontembaar.

Ze brengen al hun tijd door in de natuur en rennen samen vrij en wild en mooi. Elke poging om ze te breken en in de grenzen van de verwachtingen van de samenleving te proppen, wordt beantwoord met scherpe hoeven en tanden en woedend gebok.

Zelfs als ze uiteindelijk kunnen worden gebroken, behouden ze een zekere wildheid en eigenzinnigheid die gedomesticeerde paarden misschien nooit zullen bezitten.

Wilde paarden konden me niet wegslepen

Als Boogschutters hun zin zouden krijgen, zouden ze hun reislust voeden door ver en wijd te reizen, of het nu in de natuur is of de wilde wirwar van het stadsleven in steden over de hele wereld.

Ze zijn klaar om elk avontuur aan te gaan, of het nu gaat om parachutespringen of langeafstandsrugzakken. Zelfs degenen met Boogschutter-plaatsingen die liever dicht bij huis blijven, zijn vaak studenten van wereldculturen, met smaken in keuken en design die neigen naar het exotische en internationale.

Voor Boogschutters die zich vast voelen zitten in een sleur, spoort het wilde paard hen aan om wat tijd in de natuur door te brengen, of op zijn minst naar buiten te gaan voor een rondje hardlopen. In de medische astrologie regeert Boogschutter de bilspieren en bovenbenen, en degenen met sterke Boogschutter-plaatsingen houden er vaak van om te rennen als een manier om hun tomeloze energie eruit te krijgen.

Met de hulp van het wilde paard leert Boogschutter dat zelfs als ze beperkt zijn tot één ruimte, ze een sterk, wild hart bezitten en fel de delen ervan bewaken die nooit kunnen worden getemd.

2. De Uil

Chiron stond bekend als de Gewonde Genezer en was een geleerde en filosoof die avonturiers onderwees zoals Jason, leider van de beroemde Argonauten, en Hercules, de halfgod die bekend staat om zijn ongelooflijke krachttoeren.

Terwijl hij wijsheid aan zijn studenten gaf, oefende hij ook krijgskunsten zoals boogschieten met hen en wordt hij in de lucht afgebeeld als een boogschutter, waarbij hij zijn doel richtte op het hart van het sterrenbeeld Scorpius.

De uil staat al lang bekend als een symbool van wijsheid, zelfs terug naar de dagen van de Griekse mythologie toen het het heilige dier was voor Athena, godin van de wijsheid. Hieruit volgt dus dat de uil een perfect geestdier is voor Boogschutter, die voor al zijn wildness bevat ook diepe bronnen van wijsheid en kennis.

Uilen staan bekend om hun absoluut stille en dodelijke precisie bij het vangen van hun prooi. Net als een boogschutter die op zijn doel mikt, richt de uil zich op de nietsvermoedende prooi, waarbij hij zijn veren zorgvuldig aanpast tot de kleinste graad om perfect te landen, en als een geest verdwijnt hij in de lucht met hun prijs.

Wijze oude uil

Hoewel uilen in het echte leven niet de slimste vogels zijn – dat onderscheid gaat naar de corvidfamilie – staan ze toch door de tijd heen als het symbool van wijsheid en intelligentie.

En ze hebben het beste zicht- en gehoorgevoel van de vogelgemeenschap. Misschien leenden hun grote ogen en scherpe zicht zich voor het idee dat ze alles zien en weten.

boogschutter dierengids

Boogschutter is ook een teken dat bekend staat om wijsheid die misschien verwijst naar aangeboren, natuurlijke wijsheid in plaats van het soort dat uit boeken wordt geleerd.

Ze kunnen nogal canny en streetwise zijn, er altijd in slagen om in situaties terecht te komen die in hun voordeel werken, of met het vermogen om zelfs de ergste situaties in hun voordeel te laten werken.

Als hun tegengestelde teken Tweelingen’s grote kracht is om dingen te leren, is Boogschutter het weten. Net als de uil weten ze wat ze willen en hoe ze het moeten krijgen, en waar ze hun spreekwoordelijke pijl ook richten, het zal bijna altijd zijn merkteken vinden.

3. De Capibara

Hoewel Boogschutters de reputatie hebben freewheelende feestbeesten te zijn, kunnen ze ook erg ontspannen zijn. Terwijl de andere tekens kunnen kibbelen en naar elkaar prikken, kan Boogschutter met iedereen een gemeenschappelijke basis vinden, net als zijn derde spirituele dier, de capibara.

De grootste leden van de knaagdierfamilie, capibara’s zijn cool met zowat iedereen in het dierenrijk. Ze zijn vreedzaam naast elkaar zien bestaan met elk dier dat hun natuurlijke habitat deelt, inclusief de beroemde onvriendelijke krokodillen.

Er is een dorp voor nodig

Hoewel Boogschutters graag denken dat ze onafhankelijke wereldreizigers zijn, zijn ze in hart en nieren zeer gezellige en sociale wezens, net als capibara’s, met een netwerk dat mensen uit alle lagen van de bevolking en verschillende scènes omvat.

boogschutter gids

Hoewel ze een vuurteken zijn, hebben ze niet noodzakelijkerwijs een kort lontje of zijn ze snel boos. Omdat het een veranderlijk teken is, is Boogschutter in staat zich aan te passen aan elke situatie en dingen te zien vanuit het perspectief van anderen.

Dat betekent niet dat ze gemakkelijk te misbruiken zijn; ze zullen gewoon niet blindelings uithalen naar de kleinste overtreding, zoals medevuurteken Ram dat kan.

Op dezelfde manier veranderlijk zijn capibara’s net zo comfortabel en wendbaar in het water als op het land. Net als de capibara is Boogschutter in staat om op natuurlijke wijze moeiteloos in veel verschillende groepen en rollen in te passen.

4. De Kat

Katten lijken misschien een vreemde match voor de vaak golden retriever-achtige gelukkige energie van Boogschutter, maar ze lijken eigenlijk meer op elkaar dan je zou denken.

Katten zijn extreem slimme wezens die in staat zijn om de meeste situaties in hun voordeel te veranderen door zorgvuldige observatie in de loop van de tijd. Ze kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan de meeste situaties door simpelweg de kamer te lezen en zichzelf in het beeld te passen.

Net als de kat kunnen Boogschutters extreem pragmatisch en vindingrijk zijn en, zoals eerder vermeld, een griezelig vermogen hebben om in situaties terecht te komen die in hun voordeel uitpakken.

Katten zijn extreem intelligente wezens die in de loop van de tijd manieren hebben aangepast om hun levensduur te garanderen door mensen te leren voor hen te zorgen.

Ze zijn begonnen met het ontwikkelen van hun kreten om het geluid van een menselijke baby na te bootsen, zodat het horen ervan een diepe reactie van binnenuit ons oproept en een natuurlijke drang om tegemoet te komen aan elke bevlieging.

Nieuwsgierigheid en de kat

Katten zijn, beroemd, erg nieuwsgierig, en zo is het ook met Boogschutters. Ze willen alles weten in hun omgeving, maar in hun eigen tijd en zelfstandig, heel erg bedankt.

Katten hebben er geen probleem mee om hun persoonlijke grenzen af te dwingen wanneer ze het gevoel hebben dat iemand een beetje te vertrouwd is geworden. Hoewel Boogschutters misschien niet bijten, hebben ze de neiging om de diepste delen van zichzelf dicht bij hun borst te houden, waardoor alleen de meest vertrouwde in hun ware zelf worden toegelaten.

kattengeest gids

Katten zijn ook zeer onafhankelijke dieren die de meesten beschouwen als volledig solitair, maar het zijn eigenlijk vrij sociale wezens. Boogschutter kan van katten leren wanneer ze het gevoel hebben dat ze deel willen uitmaken van de groep terwijl ze vrijgevochten en onafhankelijk blijven. Terwijl ze sterke grenzen houden en toch nieuwsgierig blijven, kunnen Boogschutters leven als hun beste zelf, vloot en trefzeker als de kat.

De Mot

Onze laatste vermelding in de lijst van Boogschutter geestdieren is de mot. Deze nachtdieren lijken misschien vreemd gezien de zonnige persoonlijkheid van Boogschutter, totdat je nadenkt over de aard van de mot.

Het is niet precies bekend waarom motten worden aangetrokken door licht. Ze zijn positief fototaxisch, wat betekent dat hun lichaam van nature reageert op licht door ernaartoe te bewegen, in tegenstelling tot insecten zoals kakkerlakken die automatisch weglopen van het licht.

Er wordt gedacht dat ze het licht van de maan en sterren gebruiken om migratieroutes te navigeren en om te vertellen hoe ver ze van de grond verwijderd zijn. Wanneer een mot daadwerkelijk het licht bereikt waar ze naartoe bewogen, lijken ze gedesoriënteerd; mogelijk omdat ze niet echt verwachtten “de maan” te bereiken en nu niet weten waar ze zich in de ruimte bevinden.

Wat heeft dit met Boogschutter te maken, vraag je je misschien af? Boogschutter is ook een overweldigend positief en optimistisch teken. Ze houden ervan om plezier te hebben en plezier te zoeken, en ze houden er nooit van om dingen te serieus te nemen.

Net als mede-vuurteken Leeuw staan ze erom bekend dat ze een zonnige instelling hebben en altijd naar de zonnige kant van het leven kijken. Met de gelukkige, joviale Jupiter als hun heersende planeet, is het geen wonder dat ze altijd op zoek zijn om plezier te hebben en van het leven een feest te maken.

Als een mot voor een vlam

Helaas zijn er delen van het leven die wel serieus benaderd moeten worden. Het instinct van motten is om hoe dan ook naar het licht te gaan, zelfs als dat licht uiteindelijk fataal voor hen zal zijn, zoals vuur of elektriciteit.

Het optimisme van de Boogschutter kan net zo gevaarlijk blijken te zijn. Ze kunnen worden misbruikt of zich niet voorbereiden op ontberingen in de toekomst en uiteindelijk moeten ze klauteren om rond te komen.

mot spirit gids

De mot leert de Boogschutter om praktisch te zijn. Hoewel ze een talent hebben om in situaties terecht te komen die in hun voordeel werken, kan dit niet altijd het geval zijn.

Gelukkig voor Boogschutter is pragmatisme een eigenschap die ze gemakkelijk kunnen belichamen als ze er eenmaal achter komen. Maar als een Boogschutter kan leren om werk en spel in balans te brengen en zijn zonnige aard en geluk in elk deel van zijn leven te brengen, kunnen ze een kracht zijn om rekening mee te houden.

Welk Boogschutter Spirit Animal ben jij?

Dus we hebben naar alle boogschutter-geestdieren gekeken en ontdekt wat hen zo uniek gebonden maakt aan de energie van Boogschutter.

Het wilde paard vertegenwoordigt natuurlijk de wilde, sterke, avontuurlijke, vrije geest van de Boogschutter. De uil vertegenwoordigt de wijsheid en begeleiding waar Boogschutter bekend om staat, terwijl de capibara laat zien hoe gezellig en sociaal Boogschutter kan zijn. De kat belichaamt de nieuwsgierige, kanjerachtige aard van Boogschutter en de mot duidt op de neiging van Boogschutter om naar het licht te bewegen.

Al deze dieren belichamen de verschillende facetten van de persoonlijkheid van Boogschutter. Met welk Boogschuttersgeestdier resoneer je het meest? En waar denk je het meeste van te kunnen leren? Zijn er nog andere dieren waarvan je voelt dat ze de energie van de Boogschutter zo goed belichamen?