5 Gezondheidsvoordelen van 5 mijl per dag lopen

5 Gezondheidsvoordelen van 5 mijl per dag lopen
Vrouw die een wandeling maakt

Getty Images / Halfpoint Images


 • Voordelen van 5 mijl per dag wandelen
 • Hoe lang duurt het om 5 mijl te lopen?
 • Veelgestelde vragen

Wandelen is een van de meest elementaire en natuurlijke vormen van lichaamsbeweging. In feite is het de oudste vorm van transport, iets dat ooit elke dag nodig was om taken uit te voeren die essentieel waren om te overleven. Nu, met het gebruik van auto’s, fietsen, scooters en openbaar vervoer, is wandelen niet langer iets dat we moeten doen doen (in dezelfde mate) om zich te verplaatsen. Deze realiteit heeft geleid tot een sterke daling van de hoeveelheid wandelen die we dagelijks doen.

Maar alleen omdat we niet hoeven te lopen om van punt A naar punt B te komen, betekent niet dat de voordelen van de activiteit zijn veranderd. Wandelen is een plezierige, duurzame vorm van bewegen die nog steeds een plek verdient in je wekelijkse routine.

Voordelen van 5 mijl per dag wandelen

Volgens Jennifer Sobel, NASM-gecertificeerde personal trainer, heeft lopen een lage impact, wat betekent dat het gemakkelijk is voor de gewrichten, waardoor het een activiteit is die kan worden uitgevoerd door de meest capabele volwassenen van elke leeftijd. Om de meeste fysieke voordelen van wandelen te scoren, moet je er echter naar streven om een behoorlijke afstand te lopen.

“Omdat het tempo van lopen langzamer is dan hardlopen, betekent dit dat je een langere hoeveelheid tijd nodig hebt om dezelfde afstand af te leggen en het equivalente trainingsvoordeel te krijgen,” legt Sobel uit. Het lopen van 5 mijl dekt meestal deze basis en komt overeen met wat een cardiovasculaire training van 3 mijl of ongeveer 30 minuten zou zijn. Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen die u kunt verwachten van het lopen van 5 mijl per dag.

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

De gezondheid van het hart is ongelooflijk belangrijk en iets dat moet worden benadrukt voor alle Amerikaanse volwassenen, vooral gezien het feit dat hartaandoeningen de belangrijkste moordenaar zijn van zowel mannen als vrouwen in Amerika.

Een van de beste manieren om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, is door deel te nemen aan aërobe activiteit, waaronder wandelen. Een studie die keek naar het risico op hartfalen bij postmenopauzale vrouwen, ontdekte dat wandelen dat risico met 25 procent verminderde.

“Het is een ideale activiteit voor de gezondheid van het hart, omdat je altijd in je eigen tempo kunt gaan en je intensiteit geleidelijk kunt verhogen,” merkt Sobel op. “Als je het meeste cardiovasculaire voordeel wilt behalen, verhoog dan gewoon je tempo.”

Stress verlichting

Wist je dat wandelen stress kan verlichten? Als je een zware dag hebt gehad, is wandelen een gezonde en effectieve manier om je hoofd leeg te maken, je gedachten te verwerken en de stressverlichtende voordelen van endorfines te krijgen, merkt Sobel op.

Verbeterde stemming

Een eenvoudige wandeling naar buiten kan een lange weg gaan in het verbeteren van de status van uw geestelijke gezondheid. In feite heeft onderzoek aërobe oefeningen, waaronder stevig wandelen, gekoppeld aan een algehele toename van de stemming.

De reden voor deze mentale gezondheidsboost is het resultaat van een door inspanning veroorzaakte toename van de hoeveelheid bloedtoevoer naar de hersenen, wat een direct effect heeft op de fysiologische reactie van uw lichaam op stress.

Gewichtsbeheersing

Als je 5 mijl per dag klokt, is het veilig om te zeggen dat je een actieve levensstijl hebt. Vooral voor mensen die een traditionele 9 tot 5 bureaubaan hebben, kan dit soort gewoonte ongelooflijk nuttig zijn bij het beheersen van het gewicht en het handhaven van gezonde bewegingsgewoonten.

Wandelen voor langere tijd kan ook meer spieren in je benen opbouwen, volgens Bill Daniels, C.S.C.S., C.P.T., en oprichter van Beyond Fitness. “We bouwen ook meer spieren op als we ze meer gebruiken, wat je metabolisme verhoogt,” zegt hij. “Hoe frequenter en intenser de oefening is, hoe sneller je metabolisme wordt, wat je gedurende de dag meer energie kan geven.”

Verhoogde energie

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar een wandeling maken als je bijzonder traag en weinig energie hebt, kan gewoon de truc doen en je een energieker gevoel geven dan voordat je op je wandelpad ging.

“Naarmate je actiever wordt, je metabolisme verhoogt en meer energie gebruikt, zal je lichaam efficiënter worden in het gebruik van energie,” legt Daniels uit. “Dit betekent dat je overdag meer energie hebt. Dus wandelen voor lichaamsbeweging kan je algehele energie elke dag verbeteren. “

Hoe lang duurt het om 5 mijl te lopen?

Er is een groot aantal factoren die kunnen fluctueren hoe lang het een persoon kan kosten om 5 mijl te lopen, waaronder uw snelheid, cadans (het aantal stappen dat u per minuut neemt), het terrein waarop u loopt, de helling en uw staplengte, volgens Sobel.

Gemiddeld duurt het ongeveer 20 minuten om een enkele mijl te lopen, wat zou betekenen dat het gemiddeld een uur en 40 minuten kan duren om 5 mijl in één inspanning te lopen.

Een woord van bodymindspirit

Voor een low-impact oefening die voor de meeste mensen dagelijks toegankelijk is, is wandelen een uitstekende keuze. Het laat niet alleen je hart pompen en helpt bij het opbouwen van spieren, maar het is ook gemakkelijk voor je gewrichten – een eigenschap die we allemaal kunnen waarderen. Als u zich zorgen maakt over het starten van nieuwe fitnessroutines of pijn ervaart, vraag dan advies aan een zorgverlener.

Veelgestelde vragen


 • Is elke dag wandelen voldoende beweging?

  5 mijl per dag lopen kan voldoende oefening zijn, afhankelijk van uw fitnessniveaus en doelen. Als je bijvoorbeeld vooral je gewicht en spierspanning wilt behouden, is wandelen een geweldige oefening. Als u echter een beetje gewicht wilt verliezen, kan het zijn dat alleen lopen niet zo snel bijdraagt aan uw doelen als andere trainingsmethoden. Dat gezegd hebbende, wandelen helpt je calorieën te verbranden, dus het kan bijdragen aan gewichtsverlies in combinatie met een gezond dieet.


 • Hoeveel stappen is 5 mijl?

  Met de paslengte van de gemiddelde persoon tussen 2,1 en 2,5 voet, bevatten de meeste wandelingen van 5 mijl ongeveer 10.000 stappen, waarbij elke mijl ongeveer 2.000 stappen afklokt. Natuurlijk heeft elke persoon zijn eigen paslengte, waardoor de mijl van elk individu uniek is.


 • Wat is een goede afstand om elke dag te lopen?

  Als je naast een bestaande fitnessroutine loopt, is elke hoeveelheid gunstig. Een sedentaire levensstijl wordt beschouwd als het lopen van minder dan 5.000 stappen per dag, dus het lopen van ten minste 5 mijl zorgt ervoor dat u als enigszins actief wordt beschouwd.