5 caloriebesparende broodwissels voor het maken van sandwichs

5 caloriebesparende broodwissels voor het maken van sandwichs
5 caloriebesparende broodwissels voor het maken van sandwichs

Met dank aan Hungry-Girl.com

Sandwiches zijn heerlijk, draagbaar en vol mogelijkheden. Voor sommige mensen zitten er echter te veel calorieën in brood. Calorieën zijn belangrijk omdat ze energie leveren aan het lichaam. Maar sommige mensen proberen misschien calorieën te verminderen om bepaalde gezondheidsdoelen te bereiken. Hier zijn enkele caloriebesparende broodwissels die u kunt gebruiken voor uw volgende broodje.

Koolbroodjes/Wraps

Kool is niet alleen voor konijnen. De bladeren van deze veggie zijn dik genoeg om alle spullen in je boterham te bewaren. Stoom of kook gewoon de grote buitenste bladeren om ze zachter te maken en ze gemakkelijker te kauwen. Stapel vervolgens de eiwitten en groenten op. Trouwens, kool is een geweldige bron van vezels, die helpt om je tevreden te houden. Benieuwd wat te doen met de kleine binnenste bladeren? Maak schattige schuifjes, of versnipper ze en voeg toe aan gehaktbrood. Je kunt ook geraspte kool toevoegen aan een salade, het in een roerbakgerecht gooien of taco’s toppen.

Sla Brood/Wraps

Dit idee komt voort uit een van mijn favoriete gerechten in Aziatische restaurants, kipsla wraps! Je bespaart letterlijk honderden calorieën door sla te gebruiken in plaats van gesneden brood. Persoonlijk vind ik het helemaal de moeite waard. Je kunt een gigantisch slablad rond je boterham goodies wikkelen (zoals je een tortilla zou gebruiken), of je kunt kleine sneetjes “slabrood” maken door een paar bladeren af te pellen en ze te gebruiken om je sandwich te bouwen – perfect voor het huisvesten van jerk chicken of saucy Italiaanse hamburgers. Trouwens, sommige restaurantketens (zoals Red Robin en Carl’s Jr.) bieden slabroodjes aan als broodalternatief. Als je twijfelt, vraag het dan.

100-calorie platte sandwich broodjes

Oké, technisch gezien zijn deze op brood gebaseerd, maar ze hebben rond helft de calorieën van je gemiddelde paar sneetjes brood. Er liggen zoveel soorten in de schappen. Mijn favoriet is volkoren (extra vezels). Pak wat op en gebruik ze voor de lunch en ontbijt broodjes. En als het gaat om wat er in je boterhammen gaat, zijn er bepaalde dingen om weg te laten.

Portabella Paddenstoel Caps

Portabella paddenstoeldoppen zijn een super-caloriearm alternatief voor brood. Hoewel ze elk slechts ongeveer 25 calorieën bevatten, vullen deze paddo’s je echt! Bak of gril ze gewoon tot ze gaar zijn voordat je je boterham samenstelt. Ter info: deze is meer een fork ’n knife sandwich. Portabella paddenstoelen zijn een geweldige ruil als je probeert af te vallen.

Vezelrijke tortilla met 100 calorieën of minder

Tortilla’s zijn een ander geweldig alternatief voor koolhydraatrijke broodjes en gesneden brood. Maar je moet voorzichtig zijn bij het winkelen voor hen! Veel tortilla’s (ook wel wraps genoemd) bevatten extreem veel calorieën. Vezelrijke hebben de neiging om minder calorieën te bevatten, maar je moet de etiketten zorgvuldig lezen om zeker te zijn. Mijn favoriete tortilla’s zijn de La Tortilla Factory Large Low Carb Volkoren Tortilla’s – slechts 90 calorieën, plus 13 vullende vezels.