5 Beste vervangers voor Apple Cider Vinegar

5 Beste vervangers voor Apple Cider Vinegar
Glas appelsap, lepel appelciderazijn en verschillende appels


.

jayk7 / Getty Afbeeldingen


 • Waarom een alternatief gebruiken?
 • Appelazijn Voeding
 • Populaire vervangers

Appelciderazijn wordt gemaakt van gefermenteerd appelsap. Appels worden geplet en de overgebleven sappen worden gefermenteerd en gebotteld. Dit ingrediënt voegt een zure smaak toe aan hartige recepten zoals salades en roerbakgerechten.

Hoewel het meestal wordt gebruikt om vloeibare specerijen zoals saladedressings, marinades, vinaigrettes en chutneys te maken, kan het ook worden gebruikt in zoete recepten zoals cocktails, mocktails, vuurcider en zelfs veganistische cakes.

Hoewel het waarschijnlijk is dat je appelciderazijn hebt gezien die wordt aangeprezen omdat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft, worden de meeste hiervan niet ondersteund door onderzoek. Omdat het vaak in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd, heeft het ook geen significante invloed op uw dagelijkse voeding. Maar de smaakbijdragen aan gerechten zijn aanzienlijk.

Omdat het is gemaakt van appelsap, vinden velen de smaak aangenaam en houden ze van wat het toevoegt aan gerechten en dranken. Sommige mensen kunnen echter een vervanging voor appelciderazijn nodig hebben, of het nu is omdat ze op zijn of er gewoon niet om geven. Je hebt misschien succes met het vervangen van appelciderazijn in recepten door een van de volgende alternatieven.

Waarom een alternatief gebruiken?

Allergieën voor appelciderazijn zijn zeldzaam, maar sommige mensen kunnen gevoeligheden hebben. Omdat azijn een product van fermentatie is, zijn sommige van de bijproducten van die fermentatie (zoals salicylaten of sulfieten) aanwezig in appelciderazijn, en iedereen met gevoeligheden voor deze elementen kan ervoor kiezen om een alternatief te gebruiken.

Azijn heeft een smaak die vaak wordt beschreven als zuur of scherp en de smaak van appelciderazijn is vooral onderscheidend. Hoewel het een van de aangenamere soorten azijn is, is het misschien niet ieders favoriet. Het inruilen van appelciderazijn voor een die je leuker vindt, is een belangrijke reden om een alternatief te zoeken.

Als u vaak appelciderazijn gebruikt, kunt u snel door een fles gaan. Het opraken van appelciderazijn of het niet bij de hand hebben, om te beginnen, is een andere reden om een vervanger te gebruiken. Hoewel appelciderazijn over het algemeen betaalbaar en toegankelijk is, zijn andere soorten azijn misschien nog betaalbaarder en gemakkelijker te vinden.

Appelazijn Voeding

De voedingsinformatie voor 1 eetlepel (15 milliliter) appelciderazijn wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 0
 • Vetten: 0g
 • Natrium: 0g
 • Koolhydraten: 0g
 • Suikers: 0,4 g
 • Vezel: 0g
 • Eiwit: 0g

Omdat het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd, is appelciderazijn geen belangrijke bron van micronutriënten of macronutriënten. Het is ook een geschikte smaakmaker voor een verscheidenheid aan maaltijdplannen. Voor mensen zonder intoleranties voor appelciderazijn, is het een geweldige veganistische, glutenvrije en suikerarme optie.

Populaire vervangers

Zolang er geen gevoeligheid is voor de componenten, zijn de beste vervangers voor appelciderazijn – je raadt het al – andere soorten azijn. Deze appelciderazijnvervangers kunnen in een één-op-één verhouding worden gebruikt om de zure smaken in hartige recepten te vervangen.

Witte wijnazijn

Witte wijnazijn is waarschijnlijk het gemakkelijkst te vinden en het meest betaalbaar onder verschillende soorten azijn. Als je geen fan bent van appelciderazijn of het niet lijkt te kunnen vinden, pak dan in plaats daarvan een fles witte wijnazijn. Het is een veelzijdig en betrouwbaar ingrediënt.

In recepten heeft witte wijnazijn een smaak die iets minder gedurfd is dan appelciderazijn. Hoewel het de fruitige smaak mist, kan dit feit eigenlijk een voordeel zijn voor mensen die appelciderazijn te sterk vinden. Qua voedingswaarde zijn appelciderazijn en witte wijnazijn bijna hetzelfde. Beide worden in zulke kleine hoeveelheden gebruikt dat ze vrijwel geen macronutriënten of micronutriënten bijdragen.

Balsamico Azijn

Als u saladedressing of vinaigrette maakt, is balsamico-azijn een uitstekende vervanger voor appelciderazijn. Omdat het is gemaakt van druivensap, heeft het een vergelijkbare fruitige ondertoon als appelciderazijn, hoewel de smaak scherper en zoeter is. Het is ook often beschreven als wijnachtig, wat geweldig is om te koken.

Hoewel balsamico-azijn iets meer calorieën (energie) bevat dan andere azijnen, voegt het nog steeds een onbeduidende hoeveelheid macronutriënten en micronutriënten toe.

Rode wijnazijn

Er zijn veel soorten azijn, dus het kan moeilijk zijn om ze van elkaar te onderscheiden. Rode wijnazijn valt echter op door zijn dieprode kleur en pittige smaak. Zoals de naam al doet vermoeden, is het gemaakt van gefermenteerde rode wijn. Het bevat echter niet meer dan minuscule sporen van alcohol. Net als andere azijnen is rode wijnazijn geen belangrijke bron van macro- of micronutriënten.

Sherry Azijn

Net als rode wijnazijn wordt ook sherryazijn gemaakt van wijn. In het bijzonder wordt het gemaakt van gefermenteerde Spaanse sherrywijn. Het heeft een complexere smaak omdat sherrywijn vaak wordt gerijpt. Als u op zoek bent naar minder overweldigende azijn, is sherryazijn een geweldige optie.

Sherryazijn is geen belangrijke bron van micro- of macronutriënten. Zowel appelciderazijn als sherryazijn zijn vrij van vet en koolhydraten. Sherryazijn bevat echter iets meer calorieën en eiwitten en appelciderazijn bevat meer suiker.

Citroensap

Hoewel veel vervangers voor appelciderazijn andere soorten azijn zijn, werkt dit mogelijk niet voor mensen die geen azijn consumeren vanwege intoleranties. Als dat het geval is, heb je misschien succes met citroensap. Net als appelciderazijn is het zowel fruitig als zuur. Van de vijf basissmaken is die ene appelciderazijn die aan recepten wordt toegevoegd zuur. Een scheutje citroensap doet hetzelfde.

Citroenen voegen ook een kleine hoeveelheid micro- en macrovoeding toe aan gerechten. Hoewel de gebruikte hoeveelheid nog steeds klein is, draagt zelfs een scheutje citroen een kleine hoeveelheid vitamine C bij.

Een woord van bodymindspirit

Bij het volgen van een recept kan het moeilijk zijn om de perfecte ingrediëntvervanger te vinden zonder je zorgen te maken dat dit het eindresultaat negatief zal beïnvloeden. Bij het vervangen van appelciderazijn zijn de beste vervangers andere soorten azijn die de zure, zure smaak vervangen. Omdat ze dezelfde consistentie hebben, kunnen ze in gelijke hoeveelheden worden gebruikt als appelciderazijn.

Mensen met intoleranties voor azijn en fermentatiebijproducten willen het ingrediënt misschien helemaal vermijden. In dat geval is citroensap waarschijnlijk de beste vervanging, omdat het dezelfde fruitige smaak en zuurgraad heeft. Andere redenen om appelciderazijn te vervangen zijn gerelateerd aan de smaak en toegankelijkheid.

 • Calorieën: 0
 • Vetten: 0g
 • Natrium: 0g
 • Koolhydraten: 0g
 • Suikers: 0,4 g
 • Vezel: 0g
 • Eiwit: 0g