De wereld kan zwaar aanvoelen. Heartbreak. Pijn. Onrecht.
Het weegt allemaal op ons.

Als je je afvraagt: “Komt alles goed?” – het korte antwoord is: ja. Het langere antwoord is, het is ingewikkeld, maar nog steeds ja.

Er zullen slechte dingen blijven gebeuren in de wereld. Ieder van ons zal slechte dagen blijven hebben, maar te midden van slechte dingen en slechte dagen zullen er goede dingen en goede dagen zijn.

Grote smiley die bestaat uit veel andere gezichten met gemengde gevoelens
Illustratie door Carra Sykes voor The Mental Health Edition van de Goodnewspaper

Bij Good Good Good denken we graag dat we experts zijn in goede dingen. En hoewel het belangrijk is om het liefdesverdriet, de pijn en het onrecht van de wereld te erkennen, is de realiteit dat er meer goed dan slecht in de wereld is.

Elke dag gebeuren er een miljoen goede dingen – maar omdat onze hersenen zijn bedraad met een interne negativiteitsbias, is het moeilijker voor ons om de positieve dingen die gebeuren te zien en te onthouden.

Als je je overweldigd voelt door de toestand van de wereld, zijn je gevoelens geldig. Maar we hebben deze lijst gemaakt zodat je diep kunt ademhalen en je het goede in de wereld kunt herinneren.

Zoek een paar ideeën die tot je spreken en laat die je door je dag leiden. En misschien deze lijst ook delen. Je weet nooit wie het nodig heeft.

De wereld zit vol met redenen waarom alles goed komt. Hier zijn een paar van onze favorieten:

 1. Mahatma Gandhi zei ooit: “Als ik wanhoop, herinner ik me dat door de hele geschiedenis heen de weg van waarheid en liefde altijd heeft gewonnen.. Er zijn tirannen en moordenaars geweest, en voor een tijd kunnen ze onoverwinnelijk lijken, maar uiteindelijk vallen ze altijd. Denk er eens over na – altijd.”

 1. Mensen over de hele wereld gebruiken hun unieke vaardigheden, talenten, passies en interesses om een verschil te maken. Hardlopers worden activisten. YouTubers doen inzamelingsacties. Boybandfans pleiten voor mensenrechten.

 1. Instandhoudingsinspanningen redden hele diersoorten! Wanneer klimaatangst het beste van je krijgt, onthoud dan dat experts hun levenswerk wijden aan het omkeren van de impact van klimaatverandering. Denk maar aan de baby bultruggen.

 1. Als je ervoor zou kunnen kiezen om op elk moment in de menselijke geschiedenis geboren te worden, maar je zou niet weten waar je geboren zou worden, wat je ras zou zijn, of je al dan niet gezond zou zijn, of hoeveel geld je familie zou hebben, zou je absoluut kiezen voor het moment waarin we vandaag leven.

  Hoewel de wereld verre van perfect is, is de wereld een betere plek voor het grootste aantal mensen dan op enig moment in de geschiedenis. En het feit dat de wereld langzaam maar zeker beter is geworden, betekent dat de toekomst ook beter zal zijn.

 1. Fred Rogers (aka Mister Rogers) zei ooit: “Toen ik een jongen was en ik enge dingen in het nieuws zag, zei mijn moeder tegen me: ‘Zoek de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.'”

  Het citaat zegt daar niet macht helpers zijn. Het citaat zegt dat u altijd zoek mensen die helpen.

  Bij Good Good Good Is het onze taak om helpers te zoeken te midden van slecht nieuws – en keer op keer hebben we ze altijd gevonden.

 1. Bibliotheken brengen onderwijs en middelen naar iedereen. Dwaal door de stapels van je lokale filiaal en leer iets nieuws!

 1. De wereld is gevuld met mensen die liefdesverdriet omzetten in hoop en verdriet in actie. Parkland-studenten zetten zich in om de volgende generatie te redden van wapengeweld. Ruthie Lindsey besloot haar verhaal te delen en mensen te helpen zich minder alleen te voelen. En Jason Wang verliet de gevangenis en koos ervoor om recidive te helpen beëindigen.

 1. “Een enkel individu is genoeg voor hopen om te bestaan. En die persoon kan jij zijn.” – Paus Franciscus

 1. Want heerlijk eten bestaat.
  Pizza. Soepknoedels. Donuts. Patat. Sinaasappelen.

 1. Helpers werken op allerlei manieren aan meer rechtvaardigheid en gelijkheid in de wereld. Het Solutions Project financiert door BIPOC geleide inspanningen van milieuactivisten, activisten worden snel geconfronteerd met het onrecht van de cannabisindustrie, en zelfs jij kunt je steentje bijdragen door diverse stockfoto’s te vinden om online te gebruiken en zwarte bedrijven te kopen.

 1. Ondanks al het slechte nieuws in de politiek, zijn er nog steeds veel manieren waarop politiek ten goede wordt gebruikt en een positief verschil maakt. Soms zijn deze positieve politieke stories zijn net iets moeilijker te zien.

 1. Er is dit citaat van Brad Montague waar hij zegt: “Wees wie je nodig had toen je jonger was.”

  Zelfs als je jeugd uitdagend was, heb je het vermogen om ervoor te zorgen dat iemand anders een betere ervaring heeft. Dit citaat is door de jaren heen viraal gegaan en het is bemoedigend om na te denken over het aantal mensen dat zich heeft gecommitteerd om wie te zijn zij nodig toen ze jonger waren.

 1. Het stigma rond geestelijke gezondheid neemt snel af – en de toegang tot verbazingwekkende middelen voor geestelijke gezondheid is op een recordhoogte. U kunt binnen enkele minuten luisteren naar podcasts over geestelijke gezondheid, apps voor geestelijke gezondheid verkennen of u zelfs aanmelden voor een goedkope therapiesessie van (onze partners bij) BetterHelp.

 1. Voor zover we kunnen nagaan, voor de moeilijkste problemen in de wereld, vindt de vooruitgang langzaam en gestaag plaats.

  In het boek Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – And Why Things Are Better Than You Think, Hans Rosling: “Stap voor stap, jaar na jaar, gaat de wereld vooruit. Niet op elke maatregel per jaar, maar in de regel. Hoewel de wereld voor enorme uitdagingen staat, hebben we enorme vooruitgang geboekt. Dit is het op feiten gebaseerde wereldbeeld.”

 1. Als je hulp nodig hebt, zijn er mensen die je willen helpen. Sterker nog, het is inspirerend om na te denken over mensen die dus gepassioneerd over helpen jij dat ze organisaties, technologie en protocollen hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat u de hulp kunt krijgen die u nodig hebt. Jij doet ertoe.

  Neem contact op met de Suicide Prevention Lifeline of de Crisis Text Line – of de Trans Lifeline, The Trevor Project Hotline, de Veterans Crisis Line of een van deze andere bronnen voor geestelijke gezondheid.

 1. “Ik heb wel redenen voor hoop: onze slimme hersenen, de veerkracht van de natuur, de ontembare menselijke geest en vooral de inzet van jonge mensen wanneer ze in staat zijn om actie te ondernemen.” – Jane Goodall

 1. De wereld is gevuld met briljante boeken van mensen zoals jij – en mensen die niet op jou lijken. Er is een heel universum aan woorden om te verkennen. (Bekijk hier enkele van onze recente boekaanbevelingen.)

 1. Je hebt de mogelijkheid om de verandering te zijn die je in de wereld wilt zien.

 1. Hoewel het hartverscheurend is om na te denken over gezinnen die oorlog, conflict of vervolging moeten ontvluchten, is het mooi om zoveel helpers en non-profitorganisaties te zien die hard werken om vluchtelingen over de hele wereld te helpen. (Je kunt ook een vluchtelingenorganisatie vinden om te helpen.)

 1. “Het ontdekken van de waarheid over onszelf is een levenswerk, maar het is de moeite waard.” ― Fred Rogers

 1. Honden bestaan. Genoeg gezegd.

 1. Gezondheidswerkers en onderzoekers maken een grote impact op de wereldwijde gezondheid door vaccins voor aandoeningen zoals malaria, COVID-19, hiv-preventie, de ziekte van Lyme en meer.

 1. Melinda Gates zegt: Optimisme is geen overtuiging dat dingen vanzelf beter zullen worden; het is een overtuiging dat we dingen beter kunnen maken.” Zelfs wanneer we ons machteloos voelen in het licht van enorme uitdagingen, kunnen we onthouden dat onze individuele acties de wereld beter kunnen maken.

 1. Kun je geloven dat we in een wereld leven vol prachtige muziek? Getalenteerde muzikanten brengen elke dag nieuwe nummers uit. Stijlen en genres blijven elk jaar evolueren. En je kunt de rest van je leven doorbrengen met luisteren naar je favoriete met herinneringen doordrenkte liedjes – en nieuwe muziek ontdekken die je op een geheel nieuwe manier aanspreekt.

 1. Hoewel de vooruitgang traag kan aanvoelen, doen sommige merken en bedrijven het in feite goed. Er zijn verschillende ethische Amazon-alternatieven (ahem, uw lokale boekhandel) die onze steun kunnen gebruiken! En het is leuk om deel uit te maken van het creëren van verandering door te stemmen met je dollar!

 1. Dit moment leert je iets wat je moet leren.

 1. Taylor Swift neemt haar hele discografie opnieuw op. Als dingen overweldigend aanvoelen, zetten we graag Red (Taylor’s Version) aan en hebben we een beetje jam sesh. Er is iets bijzonder hoopvols aan een vrouw die haar stem terugwint.

 1. “Waarheidsgetrouw zijn over de staat van onze natie en wereld staat niet gelijk aan het verliezen van hoop. Hoop ziet waarheid en gelooft nog steeds in beter. Dat wat de waarheid verwerpt of niet zoekt, maar grijnst en zegt: “Het komt goed”, is naïviteit, geen hoop.

 1. Over de hele wereld zijn er mensen van alle geloofs werken aan de verbetering van hun lokale gemeenschappen.

 1. Mensen komen elke dag samen via internet om geld in te zamelen voor wereldveranderende organisaties. Enkele van onze favoriete online communities zijn de Nerdfighters en Governerds! Toeval dat het allemaal nerds zijn? Wij denken van niet!

 1. “Onthoud: dingen kunnen slecht zijn en beter worden.” – Hans Rosling

 1. Bij Good Good Good is het onze taak om lezers te helpen zich hoopvoller te voelen en meer goed te doen. Elke dag zijn we op zoek naar goed nieuws om te delen met onze community. En er is nog nooit een dag geweest waarop we geen goed nieuws vonden. In feite hebben we nooit de tijd en het geld gehad om te delen alle van het goede nieuws dat we vinden – er is zoveel van.

  Er is ZOVEEL goed nieuws in de wereld. Dus wees gerust dat er vandaag goede dingen zijn gebeurd in de wereld. En morgen zullen er weer goede dingen gebeuren. We hopen dat ze je helpen om je hoopvoller te voelen – en we hopen ook dat je de kans grijpt om ook wat goeds te creëren.

Als je meer goeds in je leven nodig hebt, kun je je aanmelden voor ontvang het beste goede nieuws van de week in je inbox.

En natuurlijk kun je je ook aansluiten bij duizenden andere mensen die onze maandelijkse print Goodnewspaper elke maand in de mail.

Alles komt goed. Er is veel goed nieuws dat het waard is om te vieren – en we hebben allemaal de mogelijkheid om deel uit te maken van het creëren van dat goede nieuws.