31 Beste citaten over kranten (19e eeuw – vandaag)

Search

We werden verliefd op kranten in 2017. We lanceerden de Goodnewspaper (een gedrukte krant vol goed nieuws) net op het moment dat de rest van de nieuwsindustrie zijn printactiviteiten terugschroefde ten gunste van een meer digitale aanpak.

Het was een gedurfd risico voor ons kleine team. Goed nieuws had al een slechte staat van dienst, met lezersaantallen die altijd ver achterblijven bij traditioneel (niet-oplossingsgericht) nieuws. En als de enige millennial-run gedrukte publicatie die in de Verenigde Staten werd gelanceerd, zou het geldig zijn geweest om ons af te vragen of we enig idee hadden wat we aan het doen waren.

We lanceerden een succesvolle Kickstarter-campagne om onze eerste oplage te financieren en we hadden onze debuuteditie aan het einde van het jaar op de stoep over de hele wereld.

Meer dan vijf jaar later produceren we nog steeds een prachtig maandelijks Goedkrant vol hoopvolle verhalen, kunst en handleidingen over hoe je actie kunt ondernemen en een verschil kunt maken.

Hoewel we graag artikelen en bronnen online delen (vooral onze Instagram, nieuwsbrief en deze website), hebben we een speciale band gecreëerd met onze gedrukte lezers en voelen we ons ongelooflijk trots op wat we kunnen maken met krantenpapier en inkt.

We denken dat er iets speciaals is aan het fysiek vasthouden en lezen van een gedrukte krant. Het feit dat je op de een of andere manier dit artikel bent tegengekomen, vertelt ons dat je je misschien op dezelfde manier voelt.

In de afgelopen jaren hebben we langzaam de beste citaten over kranten (en soms het nieuws) verzameld en we publiceren ze hier vandaag. Sommige citaten vieren kranten en sommige nemen een kritisch perspectief. We hopen dat u deze citaten nuttig en inzichtelijk vindt. En we hopen ook dat je ons Goodnewspaper zult proberen. We hebben hard gewerkt om het nuttig, betaalbaar en iets te maken dat je ook met trots cadeau kunt doen. Probeer vandaag nog een (risicovrij) abonnement.

De beste krantencitaten

Citaten die kranten en journalistiek vieren

“Kranten kunnen niet worden gedefinieerd door het tweede woord – papier.  Ze moeten worden gedefinieerd door het eerste woord – nieuws.”
– Arthur Sulzberger jr.

“Als het aan mij zou worden overgelaten om te beslissen of we een regering zonder kranten zouden moeten hebben, of kranten zonder regering, zou ik geen moment aarzelen om de voorkeur te geven aan het laatste.”
– Thomas Jefferson

“Een goede krant is een natie die tegen zichzelf praat.”
– Arthur Miller

“De meesten van ons hebben waarschijnlijk het gevoel dat we niet vrij kunnen zijn zonder kranten, en dat is de echte reden waarom we willen dat kranten vrij zijn.”
– Edward R. Murrow

“Elke keer als een krant sterft, zelfs een slechte, komt het land een beetje dichter bij autoritarisme…”
– Richard Kluger

“Ik geloof niet dat krantenverslaggevers een officier van justitie kunnen vervangen, maar een krant heeft een zeer geldige onderzoeksrol. Krantenberichten over corruptie bij de overheid, afpersing en georganiseerde misdaad kunnen zeer nuttig zijn voor uw gemeenschappen en het hele land. “
– Robert Kennedy

“Het is meestal bekend dat kranten niet de waarheid zeggen, maar het is ook bekend dat ze het niet kunnen vertellen.”
– George Orwell

“Mensen lezen eigenlijk geen kranten.  Ze stappen er elke ochtend in als een warm bad.”
– Marshall McLuhan

“Ik zou graag om de tien jaar of zo uit het graf opstaan en een paar kranten gaan kopen.”
– Luis Bunuel

“Kranten zijn zowel docenten als informanten.”
– Neil Kinnock

“De krant is een grotere schat voor het volk dan ontelbare miljoenen goud.”
– Henry Ward Beecher

“Wat een krant nodig heeft in zijn nieuws, in zijn koppen en op zijn redactionele pagina is terseness, humor, beschrijvende kracht, satire, originaliteit, goede literaire stijl, slimme condensatie en nauwkeurigheid, nauwkeurigheid, nauwkeurigheid!”
– Joseph Pulitzer

Citaten kritiek op toxiciteit in het nieuws

“Als je de krant niet leest, ben je niet geïnformeerd. Als je de krant leest, ben je verkeerd geïnformeerd.”
– Mark Twain

“Lees niet de Times, lees de Eeuwigheid.”
– Thoreau Henry David

“Naar het papier kijken is een zeeschelp naar je oor heffen en overweldigd worden door het gebrul van de mensheid.”
— Alain de Botton, De geneugten en smarten van het werk

“Kranten zijn een slechte gewoonte, het leesequivalent van junkfood. Wat er met mij gebeurt, is dat ik een kwestie in het nieuws aangrijp – de kwestie is het morele/ filosofische, politieke / intellectuele equivalent van een cheeseburger met alles erop; maar voor de duur van mijn interesse erin worden al mijn andere interesses erdoor verteerd, en welke eetlust en capaciteiten ik ook had voor onthechting en reflectie zijn plotseling ondergeschikt aan deze cheeseburger in mijn leven! Ik bied dit aan als zelfkritiek; maar wat het betekent om ‘politiek’ te zijn, is dat je deze obsessies met cheeseburgers verwelkomt – tegen hoge kosten voor de rest van je leven. ”
– John Irving

“Als de kranten verhalen over oorlogen beginnen te publiceren en de mensen beginnen te denken en te praten over oorlog in hun dagelijkse gesprekken, komen ze al snel in oorlog. Mensen krijgen datgene waar hun gedachten bij stilstaan, en dit geldt voor een groep of gemeenschap of een natie van mensen, hetzelfde als voor een individu.”
– Andrew Carnegie

“Kranten zijn horror die andere mensen overkomt.”
– Nadine Gordimer

“Goede kranten geloven in het geven van een evenwichtige kijk op de wereld. Boete. Sommige mensen exploiteren dat geloof dan en gebruiken het om waarheid en onwaarheid in evenwicht te brengen.”
– Nick Davies

“Krant: Een apparaat dat geen onderscheid kan maken tussen een fietsongeluk en de ineenstorting van de beschaving.”
– George Bernard Shaw

Grappige krantencitaten

“Kranten zijn er in overvloed, en hoewel ze tientallen jaren van achteruitgang in lezerspubliek en invloed hebben doorstaan, kunnen ze nog steeds indrukwekkende stapels vormen als niemand ze naar de prullenbak brengt.”
– Jon Stewart

“Het is verbazingwekkend dat de hoeveelheid nieuws die elke dag in de wereld gebeurt, altijd precies bij de krant past.”
– Jerry Seinfeld

“We lezen de rare verhalen in kranten om de nog vreemdere dingen in ons te verdringen.”
– Alain de Botton

“Een goede krant is lang niet goed genoeg, maar een waardeloze krant is voor altijd een genot.”
– Garnizoen Keillor

Meer bekende krantencitaten

“Kranten moeten gelezen worden voor de studie van feiten. Ze mogen de gewoonte van onafhankelijk denken niet om zeep helpen.”
– Mahatma Gandhi

The Morning Paper van Mary Oliver:
“Lees dagelijks een krant (de ochtendeditie
is de beste
voor tegen de avond dat je nu in ieder geval
heb een andere dag meegemaakt)
en laat de rampen, de ongelooflijke
toch goedgekeurde besluiten
genieten.
Ik hoef de landen niet te noemen,
de onze onder hen.
Wat ons ervan weerhoudt om naar beneden te vallen, onze gezichten
naar de grond; beschaamd, beschaamd?”
– Mary Oliver, Duizend ochtenden: gedichten

“De beste fictie is veel meer waar dan welke journalistiek dan ook.”
– William Faulkner

“Als er iets is, word ik het meest boos omdat ik ’s ochtends eerst een goede krant wil lezen. En als ik een leugen over mezelf over de voorkant van de cover zie flitsen, denk ik niet veel aan de rest van de krant.”
– Angelina Jolie

“Nadat men in de gevangenis heeft gezeten, zijn het de kleine dingen die men waardeert: een wandeling kunnen maken wanneer men maar wil, een winkel binnengaan en een krant kopen, spreken of ervoor kiezen om te zwijgen. De simpele handeling van het kunnen beheersen van je persoon.”
– Nelson Mandela

“Een krant is een spiegel die het publiek weerspiegelt, een spiegel die min of meer defect is, maar nog steeds een spiegel.”
– Arthur Brisbane

Trouwens, misschien vind je dit ook leuk: