3 Weegschaal Geestdieren die dit teken perfect vertegenwoordigen

3 Weegschaal Geestdieren die dit teken perfect vertegenwoordigen

Weegschaal is een van de vier tekens van de dierenriem die niet door een dier wordt vertegenwoordigd. Het is ook het enige teken in de dierenriem dat helemaal niet wordt vertegenwoordigd door een levend wezen – Weegschaal is De Weegschaal van Rechtvaardigheid, een levenloos object dat niettemin een grote betekenis heeft voor de menselijke ervaring.

Hoewel dit teken niet wordt vertegenwoordigd door een dier, betekent dat niet dat er sommige dieren zijn die een perfecte spirituele gids zijn voor de Weegschaal.

In dit artikel zullen we het hebben over 3 Weegschaal geestdieren en hoe ze het sterrenbeeld Weegschaal kunnen begeleiden en inspireren.

Wat zijn Weegschaal Geestdieren?

Weegschaal is een teken dat ervan houdt om alles goed te hebben in zijn perfecte relatie. Geregeerd door Venus, genieten ze van de essentie van Venus die gerelateerd is; dingen mooi maken, elementen samenbrengen om prachtige ruimtes, ontwerpen, kleding, kunst en relaties te creëren, en ruimte laten voor elke mogelijke iteratie – wat kan leiden tot waargenomen besluiteloosheid.

Minder besluiteloos dan ruimdenkend, weegschaal, als een luchtteken dat zich bezighoudt met het relateren op een dieper niveau, heeft eenvoudigweg het vermogen om de waarde in veel verschillende opties te zien.

Weegschaal heeft ook een sterk gevoel voor wat goed en fout is, en hoewel ze de reputatie hebben een beetje een advocaat van de duivel te zijn, is het een sterke stem voor rechtvaardigheid. Het punt is dat Justice geen favorieten kan spelen.

Daarom is het geen verrassing dat er een scala aan keuzes is om uit te kiezen bij het bepalen van het Weegschaal Spirit Animal.

Elk heeft zijn eigen speciale kwaliteit die kan fungeren als een gids voor de Weegschaal, en anderen kan helpen de Weegschaal-energie te relateren en te begrijpen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de Weegschaal Geestdieren!

1. De Grijze Wolf

De Grijze Wolf is een van de meest populaire Weegschaal Geestdieren. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom – wolven vertrouwen op elk lid van hun roedel om te overleven. Elk lid van de roedel heeft een belangrijke functie en relatie met elk ander lid.

weegschaal geest dier

Relaties zijn een van de meest integrale functies van het leven van een persoon, en wolven zijn een symbool en spirituele gids voor relaties voor iedereen, niet alleen Weegschalen.

Langzaam en gestaag wint de jacht

Hoewel Stier vooral bekend staat als het langzame en stabiele teken, kan Weegschaal, als zijn door Venus geregeerde tegenhanger, ook in deze categorie vallen.

Om alle onderdelen soepel te laten werken, moet er tijd worden genomen. Een snelle oplossing kan losse eindjes achterlaten en Libra doet het niet goed met losse eindjes.

Op een vergelijkbare manier zijn wolven marathonlopers, geen sprinters. Ze zijn in staat om ’s nachts honderden kilometers in een gestaag tempo te rennen om prooien te achtervolgen, en hoewel hun meedogenloze drang om voedsel voor hun gezin te verkrijgen niet altijd tot succes leidt, zou het delicate evenwicht van het ecosysteem waarin ze leven van streek zijn, waardoor alles misgaat.

Hangend in de Balans

Wolven, en inderdaad, alle toppredatoren, zijn een integraal onderdeel van elk ecosysteem. Toen wolven tot extreem lage populatieniveaus werden bejaagd, stegen de herten- en elandpopulaties in grotere aantallen.

Ze aten zoveel van de vegetatie dat er geen wortelstelsels meer waren om de oevers van de rivieren en beken intact te houden, waardoor massale erosie en het hele landschap veranderde.

Toen de landschappen veranderden, waren er plotseling minder middelen voor andere dieren van het bos. Toen de wolven werden geherintroduceerd en hertenpopulaties in toom werden gehouden, werd het evenwicht van het ecosysteem hersteld en bloeiden het bos en al zijn bewoners weer op.

Er is hier een belangrijke les over het soort rechtvaardigheid en balans dat Weegschaal vertegenwoordigt. Hoewel roofdieren die prooien doden misschien als iets ‘slechts’ worden gezien, is het eigenlijk noodzakelijk. Er is meer dood zonder. Weegschaal is niet altijd bezig met wat ‘slecht’ of ‘goed’ is, maar met wat goed is.

Lichaamstaal

Wolven communiceren met elkaar en leggen relaties via lichaamstaal. Als Weegschaal geestdier vertegenwoordigen ze gevoeligheid en ontvankelijkheid. Soms geven mensen subtiele aanwijzingen over wat ze denken zonder iets te zeggen, en Weegschaal is bijzonder goed in het oppikken van deze aanwijzingen.

Het is echter ook belangrijk voor Weegschalen om te onthouden dat ze niet altijd kunnen vertellen wat iemand denkt op basis van hun lichaamstaal, en als mensen is onze specifieke ingebouwde manier van communiceren, in plaats van subtiele veranderingen in geur, kinlikken, staartbeweging en oorpositie: met elkaar praten.

Het is het leren van de unieke manieren van communiceren en spreken met verschillende mensene waar Weegschaal, en inderdaad alle luchttekens, schitteren.

Wolf zoals ik

De grijze wolf is een elegant, mooi en ontzagwekkend wezen, niet anders dan het sterrenbeeld waarmee het veel gemeen heeft, Weegschaal. Weegschaal kan geduld, ontvankelijkheid en omgang met anderen leren door de begeleiding van het grijze wolfsgeestdier.

Welke andere Weegschaal-eigenschappen denk je dat grijze wolven illustreren?

2. Het Konijn

Laten we nu naar bijna precies het tegenovergestelde uiteinde van het spectrum springen (heel Weegschaal) en kijken naar een ander Weegschaal-geestdier, het konijn.

weegschaal geest dier gids

Konijnen zijn zachtaardig, maar ze houden van wat ze leuk vinden en zijn niet bang om het bekend te maken. Ze zijn extreem gevoelig, tot het punt waarop ze conflictvermijdend lijken voor een fout. Ze zijn graag in de buurt van anderen en zijn erg aanhankelijk en waarderen partnerschap en familie – niet anders dan de wolf.

….Zoals konijnen

Konijnen staan bekend om één ding – vruchtbaarheid. Ze zijn een symbool van vruchtbaarheid in veel religies, en als een door Venus geregeerd teken, zijn ze dan goed gepositioneerd als een Weegschaal-geestdier.

Weegschaal houdt zich bezig met allerlei soorten relaties, maar vooral met partnerschappen. Konijnen kunnen soms levenslang partner blijven, maar vaker zullen ze paren met elk konijn in de buurt. Weegschaal heeft vaak graag de keuze van partners als ze jong zijn, maar uiteindelijk zijn ze voor velen op zoek naar hun ware partner, iemand die ze waardig achten om voor het leven mee samen te werken.

Ze vinden die persoon gewoon niet altijd op latere leeftijd en hebben hun plezier zolang ze kunnen. Weegschaal is een zeer vriendelijk en aanhankelijk teken en neemt hun relaties serieus, zelfs als ze er als water doorheen lijken te gaan. En, net als konijnen, voor sommige Weegschalen, wanneer ze degene vinden, dat is De Ene, zullen ze zich voor het leven settelen. Er is niet één manier om een konijn te zijn. Of een Weegschaal!

Twee konijnen achterna

Er is een gezegde over konijnen dat een aspect van de Weegschaal-ervaring vrij goed kan samenvatten. “De man die twee konijnen achtervolgt, vangt geen van beide.” Wat dit in wezen betekent, is dat je niet elk doel kunt nastreven.

Voor weegschaal kan het een uitdaging zijn om een beslissing te nemen. Ze zien de waarde in veel verschillende opties en kunnen er een hekel aan hebben om er maar één te kiezen, uit angst om de “verkeerde” te kiezen – onthoud dat Weegschalen zich bezig kunnen houden met de juistheid van dingen. Wat ze zich niet realiseren, is dat door geen beslissing te nemen, ze zichzelf de toegang tot een van de mogelijkheden ontzeggen.

Lafheid, of zelfbehoud?

Weegschalen kunnen, net als konijnen, zeer conflictvermijdend zijn. Ze willen rechtvaardigheid en rechtvaardigheid en dat alles klopt, zodat er niets is om over te discussiëren.

Als er een situatie is waarin er een kans is op veel conflicten, kunnen veel Weegschalen ervoor kiezen om te vertrekken of hun best te doen om de situatie glad te strijken met hun woorden.

Nogmaals, dit geldt niet voor elke Weegschaal – sommigen ontmoeten conflicten frontaal in een poging om toekomstige conflicten op de weg te voorkomen.

Konijnen, als prooidieren, zijn ook zeer conflictvermijdend. Ze zullen rennen en zich verstoppen bij het kleinste teken van problemen. Door dit te doen, blijven ze in leven, maar tegelijkertijd laten ze soms hun kinderen in de steek om in plaats daarvan te worden opgeslokt. Het konijn weet dat het het instrument heeft om meer strooisel te creëren, dus zijn enige zorg is het vermijden van de dood.

weegschaal spirituele gidsen

Weegschaal kan een aantal gewetenloze dingen doen om conflicten te vermijden, schijnbaar anderen in de steek laten in een gevecht om zichzelf te “redden”, maar ze doen het vaak om zichzelf te redden van angst – erg gevoelig zijn – of met een ander plan in gedachten om conflicten in de toekomst te voorkomen. Heel weinig dat een Weegschaal doet is echt kwaadaardig of craven.

Wat is er aan de hand, doc?

Konijnen zijn een zachtaardig, gevoelig dier, net als Weegschaal. Ze kunnen erg aanhankelijk zijn als ze zich op hun gemak voelen, maar houd een oor uit voor problemen en blijf er liever buiten in plaats van in de strijd te waden. Zo kunnen ze nog een dag vechten voor gerechtigheid.

Welke andere konijnachtige eigenschappen denk je dat Weegschaal heeft?

3. De Raaf

Raven staan bekend om hun sluwheid en diplomatie in hun sociale ordes. Net als Weegschaal zijn Raven in staat om een hogere kijk op een situatie te hebben en de beste manier te vinden om deze in hun voordeel te buigen, bij voorkeur zonder veel van het werk zelf te hoeven doen.

Raven zijn zeer intelligente, sociale wezens. Ze blijken net zo intelligent te zijn als chimpansees en dolfijnen, met zeer geavanceerde probleemoplossende vaardigheden en lange herinneringen. Ze hebben ook een hoog ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Quoth de Raaf

Raven zijn vogels die in staat om menselijke taal na te bootsen, evenals ander gedrag te leren. Ze zijn gezien terwijl ze noten op zebrapaden laten vallen tijdens rode lichten, zodat autobanden ze zullen verpletteren om het vlees binnenin te onthullen, dat ze vervolgens verzamelen bij het volgende rode licht. De raven leren het patroon van rode en groene lichten om efficiënter hun nootachtige maaltijden te krijgen.

Raven onthouden ook gezichten. In een studie waar een persoon hen stukjes vlees en lekkernijen achterliet, zouden de raaf en zijn familie generaties lang geschenken achterlaten voor de mens, terwijl een mens die de raven tegenwerkte op zijn beurt nog vele generaties later door de raaf en zijn cohorten werd tegengewerkt.

Raven vertegenwoordigen de Weegschalen die niet conflictvermijdend zijn, die weten wanneer ze verkeerd worden behandeld en alles zullen doen wat nodig is om gerechtigheid te brengen aan hun tegenstanders. Op dezelfde manier zullen degenen die hen vriendelijk behandelen op hun beurt worden beloond met vriendelijkheid en tekenen van dankbaarheid.

Een samenzwering van Ravens

Een groep raven wordt een samenzwering genoemd – maar vroeger werden ze een onvriendelijkheid genoemd. Dit valt natuurlijk niet in lijn met Weegschaal, die een van de vriendelijker tekens van de dierenriem kan zijn, maar raven waren vaak een voorbode van dingen als veldslagen en bloedbaden.

Vanwege hun intelligentie leerden raven dat een grote groep mannen in harnas marcheren oorlog betekende, en gemakkelijke keuzes voor maaltijden later, en dus zouden ze deze groepen volgen in de strijd, daarom zijn ze het gekozen dier van oorlogsgoden zoals Morrigan in het Keltische pantheon.

weegschaal geest dierlijke raaf

Dit is belangrijk voor een Weegschaal als spiritueel dier omdat het laat zien hoe belangrijk woorden, taal en perceptie zijn. Nogmaals, de raven zetten de strijd niet aan, maar plukken er de vruchten van; in feite zijn zij de enige wezens waarvan echt gezegd kan worden dat ze überhaupt iets van waarde uit de strijd hebben gehaald.

Klopt dit opportunisme? Is het eerlijk? Het is een donkere kant van Weegschaal dan vaak wordt bekeken, maar laten we niet vergeten dat dit het teken is dat voorafgaat aan de humeurige Schorpioen – ondanks al hun zachtheid hoeft Weegschaal niet altijd in het Live Laugh Love-stereotype te vallen waarin ze vaak worden verpakt. Soms is weegschaal energie heftig, en meedogenloos. Maar is het onaardig?

Raven Reviews

Raven zijn een Weegschaal-geestdier omdat ze een soort evenwicht en rechtvaardigheid tussen donker en licht vertegenwoordigen, terwijl ze ook de scherpe probleemoplossende en diplomatieke geest bezitten die Weegschalen vaak bezitten.

Het is altijd een goede vuistregel om elke vorm van ‘bedrieger’-geest, zoals vossen, coyotes, raven, kraaien en dergelijke, te associëren met de luchttekens, Tweelingen, Weegschaal en Waterman – evenals mercurius-geregeerde Maagd.

Welke andere lessen denk je dat de raaf heeft voor Weegschaal, als geestdier?

Wat kunnen de Weegschaal Geestdieren je leren?

De grijze wolf, het konijn en de raaf. Deze dieren lijken misschien niet veel gemeen te hebben, maar ze hebben allemaal waardevolle lessen om de Weegschaal-inboorling te leren, of iedereen die weegschaalenergie in hun leven wil uitnodigen met dierlijke geesten als hun gids.

Met gevoeligheid, diplomatie, rechtvaardigheid, zelfbehoud, genegenheid en intelligentie is Weegschaal een gemakkelijk teken om van te houden. Ze hebben een aangeboren vermogen om alles om hen heen in balans te brengen, om hun ruimtes mooi te maken en om de relaties tussen ons te vinden die het leven zo de moeite waard maken om te leven.

Zelfs als je geen Weegschaal-zon, maan of opkomst bent, regeert Weegschaal nog steeds een sector van je leven. Zoek het huis waar Weegschaal valt in je grafiek. Dit is het gebied van je leven waar de lessen van deze spirituele dieren kunnen worden gebruikt en waar de energie van Weegschaal het meest effectief zal zijn.

Waar kun je de energie van deze dieren in je leven brengen om de balans te herstellen?