3 Waterman Spirit Dieren die dit teken perfect vertegenwoordigen

3 Waterman Spirit Dieren die dit teken perfect vertegenwoordigen

Waterman is het teken van de dierenriem die meestal wordt aangeduid als ‘eigenzinnig’ of ‘raar’, qua persoonlijkheid. Het is logisch vanuit een technisch oogpunt – het heeft Aqua in de naam, maar het is een luchtteken. Het bevindt zich ook tussen twee tekens – Steenbok en Vissen – die niet meer van elkaar kunnen verschillen.

Wat dit betekent is dat het een grotere verscheidenheid aan energievariatie heeft waartussen het beweegt, terwijl de zon van de eerste graad van Waterman naar de laatste beweegt. Andere afwisselende tekens hebben de neiging om een meer gemeenschappelijke basis tussen hen te hebben, maar om van Steenbok-energie naar Vissen-energie te komen, moet er veel verandering worden aangebracht.

Net als andere luchttekens Tweelingen en Weegschaal, en mercurius-geregeerde Maagd (Mercurius is een planeet geassocieerd met het element lucht), is Waterman een van de weinige tekens van de dierenriem die niet door een dier wordt vertegenwoordigd. Integendeel, het symbool is de waterdrager: Waterman zelf.

Dit is het belangrijke onderscheid tussen Waterman als water- en luchtteken. Waterman is de drager van het water, niet het water zelf. Terwijl water de pure uitdrukking van emotie is, is de drager de container van die emotie, en het verwacht dat anderen die emotie ook kunnen bevatten.

Toch zijn er nog steeds dieren die als gidsen voor Waterman kunnen fungeren, hun eigenschappen kunnen delen en dieper inzicht kunnen geven in hun gedrag. Laten we eens kijken naar enkele van de Waterman geest dieren.

Wat zijn de Waterman Spirit Animals?

Hieronder hebben we vijf dieren opgesomd die als Waterman-geestdieren kunnen worden beschouwd. Deze dieren zijn geenszins de uitputtende lijst van Waterman geestdieren, maar we denken dat dit een goed beeld geeft van de eigenschappen die Waterman zo speciaal maken.

1. De Otter

De lieve otter is ons eerste Waterman geestdier. Hoewel hun leven natuurlijk bestaat uit dezelfde noodzaak om voedsel te vinden en hun genetische afstamming voort te zetten zoals alle dieren, lijken otters een manier te hebben gevonden om dat te doen terwijl ze ook een geweldige tijd hebben.

waterman geest dier

Net als Waterman zijn otters vriendelijk in sociale situaties en ze zijn niet erg territoriaal. Ze zijn gelukkig in groepen of alleen. Ze hebben ook, net als Waterman, een dubbele natuur.

Gezien waar ze jagen en het grootste deel van hun tijd doorbrengen en het gelukkigst zijn, zou je denken dat het waterdieren waren – het zijn echt waterdieren. En toch zijn het zoogdieren, die lucht nodig hebben om te leven (vergelijkbaar met een ander Waterman-geestdier waar we het later over zullen hebben …).

Otter-ly Schattig

Otters zijn scherpe, aanpasbare wezens die niet onder de indruk lijken van het geweld van de natuurlijke wereld om hen heen. Ze vallen ergens in het midden van de voedselketen als jagers die zichzelf als iemands diner kunnen vinden als ze niet kanjer zijn – vooral zeeotters.

Desondanks maken ze tijd om te spelen en zelfs tijdens de jacht lijken ze een ontspannen, relaxte houding te hebben. Denk maar aan de manier waarop de zeeotters op hun rug liggen, verankerd door kelp, om te slapen en te genieten van hun maaltijden.

Op dezelfde manier is Waterman nogal ontspannen en er is niet veel dat hun gezellige barrières kan binnendringen. Natuurlijk kan dit soms een diepe interne bron van emotie verbergen waarvan ze niet zeker weten hoe ze die moeten uiten, wat leidt tot problemen op de weg.

Waterman moet vaak een uitlaatklep vinden voor deze emoties, en in plaats van humeurigheid en pessimisme zoals sommige tekens, is hun go-to vaak een zorgeloze, leuke houding.

Otter-ly Ingenieus

Een van de meest voorkomende trefwoorden voor Aquarius is ‘radicaal’, en niet noodzakelijkerwijs op de Californische surfer-dude-manier, hoewel het doet denken aan het beeld van zeeotters die over de golven in hun kelp-bedden varen, schijnbaar zonder zorg in de wereld.

Integendeel, Waterman is radicaal in de zin dat ze altijd nieuwe manieren van leven in de wereld vinden, en ingenieuze methoden van technologie en collectivisme. Otters zijn ook nogal ingenieus. Zeeotters gebruiken gereedschappen zoals rotsen of andere schelpen om oesters en kokkels te openen en binden zichzelf vast in kelp om niet weg te drijven van de groep op de oceaanstromingen.

Zeeotters geloven ook, net als Waterman, in een wereld waarin iedereen iedereen helpt. Ze zijn geobserveerd terwijl ze hun baby’s achterlaten op de dekken van boten in jachthavens om uit de buurt van schade te blijven wanneer ze op jacht gaan, erop vertrouwend dat ze daar door mensen veilig zullen worden gehouden.

Het is eigenlijk heel verbazingwekkend dat ze dit idealistische vertrouwen in ons hebben, omdat zeeotterpopulaties bijna tot het punt van uitsterven aan de westkust van Amerika werden gedecimeerd door de niet-duurzame bonthandel van de Europese kolonist in de jaren 1800, en de bevolkingtot op de dag van vandaag herstellende de acties zich nog steeds. Op de een of andere manier voelen de otters dat hun baby’s nu veilig bij ons zijn.

Otter-ly Uniek

Er is gewoon iets met otters waar je niet anders dan van kunt houden. Hetzelfde kan gezegd worden van Waterman. Ze zijn slim, leuk en origineel. Ze geloven dat een betere wereld mogelijk is en koesteren geen wrok tegen degenen die in het verleden iets verkeerds hebben gedaan, zolang ze nu maar hebben laten zien dat ze betrouwbaar zijn.

Welke otterkwaliteiten zie je in Waterman?

2. De Spin

Ons volgende Waterman geestdier is ieders favoriete spinachtige, de spin. Hoewel spinnen over de hele wereld kunnen worden verguisd, simpelweg omdat ze meer poten hebben dan we gewoonlijk comfortabel vinden, kleverige webben om in te lopen, en natuurlijk de mogelijkheid om ons te bijten en veel pijn te veroorzaken, zou ons leven waarschijnlijk een stuk ongemakkelijker zijn zonder hen.

Een spin!

Spinnen zijn een Waterman-geestdier omdat ze ook complex zijn, zoals Waterman. Spinnen worden vaak geassocieerd met de donkere kant van het leven; stoffige hoeken, de holtes van bomen en dergelijke. Er is een intrinsieke menselijke angst om naar donkere plaatsen te reiken uit angst voor een spin binnenin.

waterman geest dierengids

En toch, zonder spinnen, zou de wereld positief worden overspoeld met allerlei soorten insecten. Ze eten vliegen, muggen en allerlei andere onaangename vervelende dingen die je niet zou willen dat je je ruimte met je deelt.

Waterman kan zich verhouden, omdat zij vaak degenen kunnen zijn die zich belast voelen met het aanpakken van de meer onaangename aspecten van zaken. Omdat ze niet verstrikt raken in hun eigen web van emoties, zijn ze in staat om de onaangenaamheden aan te pakken die andere tekens van de dierenriem misschien niet kunnen.

Zolang die taak niet gepaard gaat met het bieden van comfort of unieke emotionele steun – iets waar Waterman zich vaak uit zijn diepte in bevindt – is Waterman in staat om de nitty-gritty met aplomb aan te pakken.

Geweldig!

Saturnus is de traditionele heerser van Waterman, en als zodanig is Waterman in staat om hun tijd gemakkelijker op te offeren dan andere tekens van de dierenriem – vooral hun ongeduldige luchtteken kameraad, Tweelingen. Als een spin die haar web streng voor streng bouwt, nacht na nacht, bezit Waterman geduld.

Ze begrijpen dat de basis die ze leggen misschien niet meteen tot wasdom komt, en dat is goed. Ze weten dat het in de toekomst vruchten voor hen zal afwerpen. Een trechterspin steekt niet constant haar hoofd uit de trechter, op zoek naar een ongelukkige kever. Ze wacht af, zeker van de uitkomst, en als die niet komt, verhuist ze gewoon naar een betere locatie.

Spinnen bouwen ’s nachts vaak webben over bomen om vliegende insecten te vangen, maar wat ze uiteindelijk vangen, ben jij, op weg naar je auto in de ochtend. Stel je het geduld voor van een wezen wiens huis elke dag wordt vernietigd door een ondankbare reus, nadat ze de hele nacht hebben gewerkt om het te bouwen!

Waterman begrijpt het hardnekkige doorzettingsvermogen van een doel, zelfs als het langzaam gaat, en zelfs als ze worden tegengehouden door de onbeholpenheid van anderen. Ze zullen niet snel opgeven. Als ze merken dat een methode niet werkt, bouwen ze hun web gewoon, om zo te zeggen, op een meer wenselijke plaats.

Wereldbreed Web

Een heerlijk stukje synchroniciteit met Waterman en spinnen als geestdier is dat Waterman wordt geassocieerd met technologische vooruitgang zoals het internet, of het wereldwijde web, en spinnen bouwen webben.

En Waterman als teken is ook meer geneigd om globaal, of wereldwijd, te denken dan lokaal. Als luchtteken waardeert Waterman synchroniciteiten en woordspelingen, en als spinnen woorden kenden, zouden ze dat waarschijnlijk ook doen.

waterman spirituele gidsen

Zoals je kunt zien, zijn spinnen een prachtig geestdier voor Waterman. Het zijn ingenieuze, onschatbare wezens en hebben veel te leren aan iedereen die de Waterman-geest wil belichamen, vooral over geduld en creativiteit.

Zijn er nog andere manieren waarop je spinnengeestlessen kunt vergelijken met Waterman?

3. De Dolfijn

Het laatste Waterman-geestdier is het andere speelse, intelligente waterwezen dat lucht inademt, de dolfijn. Dolfijnen zijn een natuurlijke match voor elk luchtteken, en vooral Waterman als het luchtteken dat zich het meest vergist door een waterteken voor degenen die niet beter weten.

Ondanks dat ze in water leven, zijn dolfijnen zoogdieren die lucht nodig hebben om te leven. Ze zijn een eigenaardigheid van de natuur; de voorouder van de dolfijn was een landzoogdier dat in de oceaan jaagde en uiteindelijk evolueerde om daar te leven – dolfijnen en walvissen hebben nog steeds rudimentaire beenbotten van deze anekestor – als deze excentrieke evolutionaire eigenaardigheid geen Waterman schreeuwt, weet ik niet wat wel!

Een A-Fin-ity voor de lol

Net als de otter zijn dolfijnen intelligente, speelse en sociale wezens die het niet erg vinden om met dieren buiten hun eigen soort om te gaan. Er is aangetoond dat ze spelen en nuttig zijn voor mensen, en mensen zijn al duizenden jaren gefascineerd en betoverd door hen.

Waterman is ook in staat om in elke sociale groep te passen en hun plaats te vinden, terwijl het een origineel blijft. Net als hun mede-luchtteken, Tweelingen, kunnen ze met gemak in sociale situaties passen, maar in tegenstelling tot Tweelingen hebben ze de neiging om de kenmerken van de groep niet aan te nemen om vakkundig op te gaan in – ze kunnen erin passen terwijl ze nog steeds zichzelf zijn.

Ze zijn echter niet zonder hun duistere kant. Ze zijn geobserveerd terwijl ze moorden alleen maar om het te doen, buiten overleving of territoriale geschillen. Dit maakt ze vergelijkbaar met andere wezens van intelligentie zoals chimpansees en mensen. Watermannen staan niet bekend als moorddadig of wreed, maar ze zijn bedreven in het overschrijden van de grenzen tussen lichtheid en duisternis.

Watermannen kunnen de neiging hebben om vast te houden aan hun waarden tot het punt dat ze niet in staat zijn om een ander standpunt te accepteren. Afhankelijk van hun rol in de gemeenschap en de hoeveelheid macht die ze uitoefenen, kan dit onaangename gevolgen hebben voor anderen in hun leven.

Wanneer Waterman te veel verzandt in hun idealen, kan dolfijn als geestdier ze wakker schudden en hen eraan herinneren om los te laten en meer plezier te hebben.

Podcasting

Dolfijnen zijn een zeer nieuwsgierige en communicatieve soort. Beroemd is dat ze vertrouwen op echolocatie om onder water te communiceren, en ze hebben een zeer geavanceerd en gespecialiseerd systeem van klikken en piepen om een verscheidenheid aan berichten door te geven.

Communicatie is een zeer belangrijke factor voor luchttekens in het algemeen, en Waterman is niet anders. Luchttekens, waaronder Waterman, zijn altijd bezig met het vinden van verschillende communicatiemethoden met verschillende mensen om verschillende doelen te bereiken.

waterman dophin spirit gids

Deze echolocatie is een geavanceerde vorm van technologie waar mensen inspiratie uit hebben gehaald bij het ontwikkelen van onze eigen methoden van onderwatercommunicatie, in ware Aquarius-stijl. Het lijkt vaak alsof Aquarius de menigte een paar stappen voor is als het gaat om trends in technologie, en wat in eerste instantie raar en bizar lijkt, wordt later als innovatief en baanbrekend gezien.

Blijf Spetterend!

Dolfijnen zijn een natuurlijk Waterman-geestdier met hun eigenzinnige aard, intelligentie en universele beminnelijkheid. Het zijn in zekere zin vernieuwers, die in staat zijn om anderen unieke manieren van zijn te laten zien om de samenleving vooruit te helpen, en ze kunnen onbaatzuchtig zijn.

En toch hebben ze ook een duistere kant waar niet vaak over gesproken wordt, maar er toch is. Geen enkel teken is perfect en geen enkel teken is allemaal slecht. Alle tekenen zijn glorieus gebrekkig, en dat is wat ons allemaal in staat stelt om ons met elkaar te verbinden en in staat om ons als spirituele gidsen met onze broeders in het dierenrijk te verbinden.

Wat kunnen de Waterman Geestdieren Je leren?

Waterman kan een moeilijk teken zijn om vast te pinnen in de dierenriem, maar ze zijn een waardevol onderdeel van elke groep. Innovatief, vriendelijk, leuk, eigenzinnig, geduldig en soms gewoon raar, we kennen allemaal een Waterman zonder wie ons leven minder interessant zou zijn.

De otter, spin en dolfijn belichamen allemaal watermankenmerken op verschillende manieren en kunnen Waterman en anderen helpen zichzelf beter te begrijpen. Daarom zijn geestdieren en spirituele gidsen zo belangrijk voor ons als mensen. We zijn niet gescheiden van deze wezens, en ze hebben elk iets dat ze ons kunnen leren.

Als je geen prominente Waterman-plaatsingen hebt, zoals zon, maan of opkomst, heb je nog steeds Waterman die een huis in je grafiek regeert. Zoek naar dit huis en eventuele planeten die daar verblijven om te zien welk deel van je leven je op een Waterman-manier benadert en waar de leringen van deze dierengidsen je het meest ten goede kunnen komen.

Welke andere dieren en dierlijk gedrag delen volgens jou watermankenmerken?