3 Beste vervangers voor honing

3 Beste vervangers voor honing
een honingdip onderdompelen in een kom honing met honingraten op de achtergrond

Rapeepong Puttakumwong / Getty Afbeeldingen


 • Waarom een alternatief gebruiken?
 • Honing Voeding
 • Populaire vervangers

Honing wordt vaak vereerd als een voedzaam voedsel met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. De stroperige vloeistof voegt een zoete smaak toe aan warme dranken zoals hete thee en koffie. Het is ook een aanvulling op voedingsmiddelen zoals noten, fruit, kazen en meer. Je kunt honing op voedsel en dranken sprenkelen en het roeren in saladedressings, sauzen en marinades en het koken in zoete en hartige gerechten.

Wanneer honing met mate wordt gegeten, kan het deel uitmaken van een uitgebalanceerd maaltijdplan. Het voedingsprofiel laat echter zien dat honing een geconcentreerde bron van suiker is. Er zijn voedings-, gezondheidsgerelateerde en ethische redenen waarom iemand honing zou willen vermijden.

Waarom een alternatief gebruiken?

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand een vervanger voor honing zou willen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld geen honing eten vanwege allergieën of dieetbeperkingen.

Veganisten en mensen met ethische zorgen over bijenpopulaties kunnen bijvoorbeeld honing en producten die honing bevatten vermijden. Als een recept om honing vraagt, moeten veganisten een van de volgende vervangers als alternatief gebruiken of het helemaal weglaten.

Dieetallergieën zijn een andere veel voorkomende reden om bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten te vermijden en honing is geen uitzondering. Hoewel de incidentie van allergie voor honing in de algemene bevolking onbekend is, wordt geschat op ongeveer 0,001%. Als u allergisch bent voor honing of vermoedt dat u allergisch bent voor honing, kan het de moeite waard zijn om veilige vervangers te zoeken.

Veel van de betaalbare in de winkel gekochte honingproducten zijn vervalst, kunstmatig en zwaar verwerkt, zodat ze niet langer op pure honing lijken en dezelfde kwaliteiten bezitten. Pure honing kan duur en moeilijk te vinden zijn, dus sommigen geven er de voorkeur aan om een betaalbaarder, toegankelijker alternatief te gebruiken, vooral omdat bepaalde soorten honing prijzig kunnen zijn zoals Manuka-honing.

Honing kan ook de bacteriën bevatten die botulisme bij kinderen veroorzaken. Zorgverleners geven aan dat kinderen jonger dan 12 maanden geen honing mogen consumeren. En ten slotte is honing een geconcentreerde bron van suiker. Hierdoor kunnen mensen met diabetes of mensen die een suikerarm dieet volgen, meer geschikte alternatieven zoeken.

Honing Voeding

Deze voedingsinformatie voor 1 eetlepel (21 gram) honing wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 63.8
 • Vet: 0g
 • Natrium: 0,84 mg
 • Koolhydraten: 17,3 g
 • Vezel: 0,042 g
 • Suikers: 17,2 g
 • Eiwit: 0,063 g

Voedingsmiddelen zoals honing die in kleine hoeveelheden en als toevoegingen aan andere voedingsmiddelen worden geconsumeerd in plaats van op zichzelf, zijn geen belangrijke bron van micronutriënten. Het suikergehalte loopt echter snel op. De voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen bevelen aan dat niet meer dan 10% van de totale dagelijkse calorieën afkomstig is van toegevoegde suikers.

Populaire vervangers

Honingvervangers vervangen meestal de zoete smaken die honing toevoegt aan voedingsmiddelen en dranken. Deze honingvervangers kunnen in een één-op-één verhouding worden gebruikt om honing in recepten te vervangen.

Melasse

Melasse wordt gemaakt tijdens het suikerbereidingsproces. Het resultaat is een dikke, donkere siroop die kan worden gebruikt om voedsel te zoeten, vooral bij het bakken.

Omdat melasse een sterkere smaak heeft dan honing, kan het de smaak van het recept veranderen. Kies voor het meest vergelijkbare smaakprofiel voor lichte melasse als honingalternatief.

In vergelijking met honing bevat het ongeveer 58 calorieën per portie in vergelijking met honing, wat 63 en 14,9 gram suiker is, vers 17,2 gram. Omdat het een vloeistof is, vervang honing door gelijke delen melasse.

Ahornsiroop

Ahornsiroop heeft een uitgesproken smaak. Omdat het zoet en kleverig is zoals honing, is het een geweldige honingvervanger voor bakken en koken. Ahornsiroop heeft ook minder suiker dan honing met 12,1 gram suiker, terwijl honing 17,2 gram heeft.

Qua voedingswaarde is ahornsiroop ook een solide alternatief als het gaat om micronutriënten en bevat riboflavine en mangaan. Gebruik bij het vervangen van honing door ahornsiroop een één-op-één verhouding voor de beste resultaten.

Agave Nectar

Als je de motregen van honing in je thee of koffie wilt vervangen, zorgt agavenectar voor een geweldige vervanging. Het heeft een milde smaak, dus het domineert je eten of drinken niet zoals andere honingalternatieven dat zouden kunnen.

Agave is qua voedingswaarde ook qua macronutriënten vergelijkbaar met honing. Het calorie-, koolhydraat- en suikergehalte in agave is bijna gelijk aan dat in honing. Het bevat ook kleine hoeveelheden micronutriënten, maar deze hoeveelheden zijn meestal niet significant. Agave heeft ook een vergelijkbare consistentie als honing, waardoor het een geschikte één-op-één swap is.

Een woord van bodymindspirit

Het vinden van de perfecte vervanging voor uw recept of het beoogde gebruik kan lastig zijn. In het geval van honing is de beste vervanger zoet en heeft een vergelijkbare dikke, kleverige consistentie.

Gelukkig zijn er een aantal solide vervangingen die in plaats daarvan kunnen worden gebruikt. Melasse, ahornsiroop en agavenectar zijn allemaal uitstekende alternatieven voor honing die een vergelijkbaar smaak- en voedingsprofiel bieden.

 • Calorieën: 63.8
 • Vet: 0g
 • Natrium: 0,84 mg
 • Koolhydraten: 17,3 g
 • Vezel: 0,042 g
 • Suikers: 17,2 g
 • Eiwit: 0,063 g