29 Beste yogaboeken om je geest te verdiepen en te oefenen

Yoga is een oefening die veel fysieke en mentale voordelen heeft die je gezondheid verbeteren. Of je nu een beginner of een professional bent, er is altijd ruimte om jezelf te verbeteren en verder te duwen met je oefening.

Het ontwikkelen van je yogavaardigheden betekent vaak dat je alles moet lezen wat je te pakken kunt krijgen (behalve oefenen).

Dit kan echter een beetje overweldigend zijn. Vooral als je een totale newbie bent in de wereld van yoga, want er zijn er zoveel yoga boeken om uit te kiezen.

beste yoga boeken

Waar te beginnen met zoveel beschikbare opties, hoe weet je wat je moet kiezen en wat resoneerde met je?

Als yogabeoefenaar heb ik veel yogaboeken gezocht om een beter begrip van de asana’s te krijgen, nieuwe houdingen te ontdekken en meer te weten te komen over yogafilosofie.

Dus voordat je urenlang op zoek bent naar je eerste of volgende yogaboek, bekijk dan deze reviewlijst, die mijn favoriete yogaboeken aller tijden bevat, yogaboeken voor beginners, yogafilosofieboeken, yogazwangerschapsboeken en meer!

mijn favoriete yogaboeken

Geniet van het uitproberen van deze boeken, en als je wilt, laat ze een bron van inspiratie zijn voor het ontwikkelen en verbeteren van je eigen persoonlijke yogabeoefening!

*Sommige van de onderstaande links zijn affiliate links, wat betekent dat als je ervoor kiest om een aankoop te doen, ik een commissie verdien. Deze commissie brengt u niet extra kosten met zich mee. Klik hier voor meer informatie.*

Beste yogaboeken voor iedereen

Yoga bestaat al duizenden jaren, dus het heeft tijd gehad om zich te ontwikkelen en te perfectioneren. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet zo lang te wachten om een professional te worden! Hier zijn enkele van de beste yogaboeken die er zijn waar zelfs de meest geavanceerde yogi’s niet zonder kunnen.

1. Licht op Yoga – B.K.S. Iyengar

Light on Yoga Boek

BEKIJK PRIJS

Licht op yoga is gemaakt door de wereldberoemde Yogi B.K.S Iyengar en is door yogi’s over de hele wereld beschreven als de Bijbel van Yoga.

Het boek is gevuld met ademhalingsoefeningen, asana-beschrijvingen, gedetailleerde illustraties en de oude kunst van yogafilosofie. Bij elkaar opgeteld biedt dit een ideaal yogaboek waarmee je de houdingen en meditatie direct vanuit huis onder de knie kunt krijgen!

Perfect voor iedereen, van beginners tot meesters, dit yogaboek geeft je wekelijkse stapsgewijze handleidingen voor je beoefening, inclusief specifieke houdingen en methoden als je gezondheidsproblemen hebt (een van de specialiteiten van B.K.S. Iyengar).

Alles wat je nu nodig hebt is toewijding en binnen enkele weken zul je grote verschillen zien gebeuren met je lichaam en geest!

Tot slot zal dit prachtige stuk lezen je oefening verdiepen door je lichaam en geest te verbinden en balans in je leven te creëren.

2. Yoga Anatomie – Leslie Kaminoff & Amy Matthews

yoga anatomie boek

BEKIJK PRIJS

Dit best verkochte yogaboek is geschreven door gevorderde yogadocenten Leslie Kaminoff en Amy Matthews, beide onderwezen door de beroemde T.K.V Desikachar die wordt beschouwd als de vader van de moderne yoga. Het is een van mijn favorieten, waar ik steeds weer op terugkom!

Het boek bevat uitgebreide beschrijvingen van de anatomie en structuur van yoga asana’s, inclusief de effecten en voordelen die ze hebben op je fysieke welzijn.

Van ademhalingsmethoden tot gewrichtsbewegingen, tot spierrekoefeningen tot botstructuren, deze literatuur behandelt alles wat u moet weten om meer te weten te komen over de mogelijkheden van uw lichaam.

Met veel 4- en 5-sterrenrecensies is dit yogaboek beschreven als essentieel voor alle yogabeoefenaars en wordt het vaak opgenomen als must-read literatuur tijdens TTC’s (Yoga Teacher Training Courses).

3. De Yoga Bijbel – Christina Brown

het yoga bijbelboek

BEKIJK PRIJS

De Yoga Bijbel is een bekend yogaboek voor zowel beginners als mensen in een gevorderd stadium van yoga. Het verstrekken van meer dan 170 asana’s met diepgaande beschrijvingen om je te helpen de ideale yogasequentie te vinden die aan je behoeften voldoet.

Het bevat goede oefeningen voor elk niveau, duidelijke richtlijnen om je oefening te verbeteren en technische beschrijvingen van elke houding. Dit zal je helpen te leren hoe je de pose kunt recreëren met de opbouw, de tegenhoudingen en hoe je de pose kunt verlichten zonder veel geld te hoeven betalen aan yogalessen.

Beschreven als een uitstekende, zeer informatieve en gemakkelijk te lezen, heeft dit yogaboek zoveel goede recensies gekregen. En met zijn kleine formaat is het perfect als je onderweg bent en wil oefenen weg van huis! Probeer het eens en vind die perfecte balans voor je lichaam en geest.

4. Yoga Geest, Lichaam &Geest – Donna Farhi

holistisch yogaboek

BEKIJK PRIJS

De eerste holistische gids voor yoga geschreven door Donna Farhi, een geregistreerde bewegingstherapeut en yogaleraar, bevat oefeningen uit alle yogatradities en de ethiek en principes achter Yoga.

Donna Farhi geeft diepgaande beschrijvingen van de verbindingen tussen geest, lichaam en geest door de belangrijkste factoren te geven waarmee rekening moet worden gehouden bij het bereiken van yogahoudingen. Deze principes om te volgen zijn ademen, toegeven, uitstralen, centreren, ondersteunen, uitlijnen en betrekken.

Ze stellen iedereen in staat om uiteindelijk zelfs de moeilijkste asana’s te bereiken en zullen je helpen alle bewegingen van het menselijk lichaam te begrijpen.

De yogahoudingen zijn onderverdeeld in secties zoals staande asana’s, armbalansen, herstellende houdingen en backbends om het leren een gemakkelijker proces te maken. Daarnaast zullen de 240 foto’s en illustraties van yogaposities en filosofie over de ethiek van yoga, je helpen je lichaam en geest nog meer te verkennen.

Beschreven als het beste yogaboek dat je ooit zult vinden, en een uitstekend boek voor toegewijde mensen, kun je bijna niet fout gaan met het kopen en lezen van dit boek.

5. Yoga als medicijn – Timothy McCall

yoga boeken amazon

BEKIJK PRIJS

Dit yogaboek richt zich op het helpen genezen of verbeteren van je lichaam. Als u bijvoorbeeld chronische rug- of schouderpijn heeft, zijn er specifieke houdingen die u zullen helpen deze pijn te verminderen of zelfs volledig te verdrijven.

Door deze oefening wordt gezegd dat je niet alleen je lichaam zult genezen, maar dat je ook mentale sereniteit zult bereiken. Beschreven als een ‘must-have in je bibliotheek’, is dit boek perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in genezing van lichaam en geest.

6. Je wervelkolom, je yoga – Bernie Clark

yoga anatomie boeken

BEKIJK PRIJS

Als je ooit rugklachten of ruggenmergletsels hebt gehad, kan dit yogaboek je helpen om weer op het goede spoor te komen!

De auteur van dit boek, Bernie Clark, legt de specifieke details uit over de verbindingen tussen de wervelkolom en het lichaam en ondersteunt dit door wetenschappelijke principes.

In zijn boek richt hij zich op het belang van de wervelkolom in mobiliteit en stabiliteit en dit kan iedereen helpen zijn houding te verbeteren en rugpijn te verminderen, of zelfs gewoon beter je oefening.

7. 2100 Asana’s – Daniel Lacerda

yoga boeken om te lezen

BEKIJK PRIJS

Wie wist dat er 2100 verschillende houdingen zijn in Yoga! Dat komt omdat er zoveel verschillende vormen en tradities zijn, die zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. Daniel Lacerda heeft dit prachtige yogaboek gemaakt met een breed scala aan yogahoudingen voor elk niveau.

Beschreven als een van de beste, complete, moderne asana-handleidingen, zal dit boek je helpen je ideale routine te creëren. Het heeft veel variaties van elke houding om ervoor te zorgen dat je de volledige houding in een langzaam tempo bereikt om blessures te voorkomen.

Wanneer je yoga leert in een les, kun je je soms verloren voelen, maar dit yogaboek stelt je in staat om in je eigen tempo vooruit te komen door houdingen te kiezen die het beste bij je lichaam en routine passen. Het heeft niet alleen alle yogahoudingen in, maar het bevat ook secties over yogafilosofie, om je te helpen de principes achter je beoefening te begrijpen.

8. Licht op het leven – B.K.S Iyengar

light on life yoga boek

BEKIJK PRIJS

Nog een ongelooflijke lezing door B.K.S. Iyengar, het motto van dit yogaboek is “Door aanhoudende en aanhoudende oefening kan iedereen de yogareis maken en het doel van verlichting en vrijheid bereiken“.

Voel je niet geïntimideerd door yoga, het is een oefening die iedereen kan doen, ongeacht je grootte, het vereist gewoon oefening en toewijding zoals de meeste andere dingen in het leven. Dit yogaboek geeft je alle wijsheid en vertrouwen die je nodig hebt om je beoefening te verbeteren.

Beschreven als mooi en inspirerend, is dit een must-have in je yogabibliotheek. Een citaat uit het boek zegt : “Dit is geen yoga voor het lichaam door het lichaam, maar yoga voor het lichaam door de geest.“, Een prachtig citaat geschreven door een yogalegende om iedereen te inspireren met een passie.

9. Yoga voor iedereen – Dianne Bondy

yogaboek voor iedereen

BEKIJK PRIJS

Dit boek is echt ‘voor iedereen’ zegt Diane Bondy, die het op zich heeft genomen om 50 yogahoudingen te onderscheiden die iedereen op elk niveau kan bereiken. Ongeacht je abiliteiten, gewicht of grootte Yoga voor iedereen heeft alle methoden en adviezen die aantonen hoe gemakkelijk het is om yoga te doen. Het boek bevat ook prachtige foto’s van poses met aanpassingen en alternatieven.

In plaats van dat je jezelf moet veranderen om in een yogaroutine te passen en houdingen te bereiken, vorm je ze gewoon om aan je behoeften te voldoen! Diana zegt ‘Ja! Je kunt yoga doen!’ en dat ‘Yoga is voor iedereen!’. Lezers beschrijven dit boek als een inspiratie en zeer inclusief. Je hoeft niet klein en sierlijk te zijn om yoga te doen, je moet gewoon vastberaden en gemotiveerd zijn!

10. Het hart van yoga – T.K.V. Desikachar

yogaboek voor iedereen

BEKIJK PRIJS

Volgens de Sunday Times “zul je beginnen te begrijpen waar yoga over gaat als je dit boek van kaft tot kaft leest”.

Geschreven door een van de oudste en wijste yogi’s van onze tijd, neemt dit boek je echt mee naar het hart van yoga. T.K.V. Desikachar heeft een aspect van mededogen, zachtmoedigheid en inspiratie in zijn lesmethoden, waardoor je je op je gemak voelt, maar je tegelijkertijd pusht om te verbeteren.

Hij gelooft dat yoga moet worden aangepast aan de behoeften van het individu en niet andersom. Yoga moet iedereen ten goede komen.

De ideeën van T.K.V. Desikachar hebben veel moderne yogadocenten beïnvloed die zijn boek gebruiken om hun lessen te leiden. Daarom beschouw ik dit als een essentieel yogaboek om je beoefening te verdiepen en je meer verbonden te voelen met je geest en lichaam.

Beste yogaboeken voor beginners

Net begonnen of benieuwd naar yoga? Nou, hier zijn enkele yogaboeken voor beginners die je op weg helpen. Leer meer over de basisprincipes van yoga, inclusief tips, richtlijnen, methoden en aanpassingen gecombineerd om je te helpen in een mum van tijd een doorgewinterde yogabeoefenaar te worden!

1. De Yoga Beginnersbijbel – Tai Morello

beste yogaboek voor beginners

BEKIJK PRIJS

Zoals in de titel staat, is dit de BIJBEL voor yoga beginners: met hoofdstukken over ademhalingsoefeningen, asana’s, meditatie en nog veel meer, behandelt het alles wat je moet weten over yoga.

Het boek geeft duidelijke stapsgewijze instructies voor elke pose, evenals aanpassingen. Daarnaast heeft het foto’s van mensen in de poses, die ik als beginner veel waardevoller vond dan de tekeningen in andere yogaboeken.

Over het algemeen geloof ik dat dit goed gescripte boek perfect is om nieuwkomers in een gestaag tempo in de juiste richting te duwen.

2. Elk lichaam Yoga – Jessamyn Stanley

yogaboek voor beginners

BEKIJK PRIJS

Een ander boek dat body positivity en acceptatie bevordert, Elke Body Yoga is een inspirerend boek om je te helpen je reis te beginnen om een yoga pro te worden! Dit boek laat echt zien dat yoga voor iedereen is die toegewijd is, ongeacht of je een maat 2 of een maat 20 bent. Vanwege de huidige problemen met grootte, klasse, ras en vaardigheden, voelen mensen zich geïntimideerd om nieuwe dingen te proberen, maar dit boek is bedoeld om je jezelf en je eigen capaciteiten te laten waarderen.

Beschreven als een prachtig, oprecht en goed geschreven boek, is Stanley door haar lezers afgeschilderd als een ‘Nationale schat’. Ze moedigt niet alleen aan om meer te accepteren wie je bent, maar ook om de sociale normen te doorbreken en mensen ongelijk te geven door toewijding. Wees niet bang om jezelf te zijn en laat angst en intimidatie los.

3. Yoga voor beginners – Susan Neal

yoga beginnersboek

BEKIJK PRIJS

Met meer dan 30 jaar yoga-ervaring en persoonlijke gezondheidsproblemen, heeft Susan Neal haar yogabeoefening gecombineerd met haar spirituele praktijk om een bemoedigend boek te maken voor mensen van alle leeftijden. Door persoonlijke ervaringen te delen, ben je in staat om echt contact te maken met de auteur, waardoor je kunt ontspannen en je meer op je gemak voelt tijdens het oefenen.

Dit yogaboek voor beginners bevat een breed scala aan yogahoudingen, meerdere ademhalingsoefeningen, warming-up routines, methoden om angst en pijn los te laten, meditatietechnieken en eetregimes.

Lezers omschrijven dit boek als ‘meer dan alleen lezen’ en ‘een prachtige yoga handleiding’. Het is met eenvoud en zorg geschreven om ervoor te zorgen dat yoga voor iedereen mogelijk is en ook een geweldig opfrisboek dient als je een tijdje niet hebt beoefend.

Beste Yoga Filosofie Boeken

Als je meer geïnteresseerd bent in het leren over de verbindingen tussen lichaam en geest, dan zijn yogafilosofieboeken wat je nodig hebt. Yoga filosofie legt de nadruk op zowel fysieke als spirituele voordelen voor het individu, door de combinatie van meerdere yoga Technieken. Ik heb de beste yogaboeken over filosofie onderzocht om je te helpen beslissen welke voor jou geschikt is.

1. Autobiografie van een Yogi – Yogananda

beste yoga filosofie boek

BEKIJK PRIJS

Dit is een van de meest bekende yoga filosofie boeken, geschreven door de beroemde Yogi Yogananda. Als je op zoek bent naar meer dan alleen een fysieke oefening, zal dit boek je helpen om je spirituele oefening te verdiepen

Yogananda wordt geprezen als ‘de vader van yoga in het westen’ en heeft veel verklaringen en ideeën over de waarheid van ons bestaan. Zijn religieuze verklaringen voor bepaalde theorieën is wat mensen aantrekt in dit boek. Hoewel de meeste niet-religieuze mensen hiervan zouden worden afgekeerd, helpt het lezers inzicht te krijgen in zichzelf.

Lezers hebben dit boek beschreven als ‘een eenvoudig geschreven maar diepgaand impactvol boek’ en ‘een van de meest ongelooflijke yogaboeken’. Yogananda legt het belang uit van het begrijpen van de filosofie en principes van yoga, en zijn boek lanceerde de spirituele revolutie over de hele wereld door zijn duizenden volgers.

Door dit boek te lezen, zul je je spirituele beoefening verdiepen door de inzichten van de Yogi’s te leren en je fysieke beoefening te bevorderen met behulp van Yogananda’s oude yogatechnieken.

2. De Yoga Sutra’s van Patanjali – Sri Swami Satchidananda

yoga filosofie boeken

BEKIJK PRIJS

Dit yoga filosofie boek is geschreven door een van de eerste Yogi’s die yoga introduceerde in de westerse wereld, Sri Swami Satchidananda. Met zijn kennis en inzichten in de spirituele filosofie van yoga en zijn meester van oude yogatechnieken, onderwees hij een geheel nieuwe manier van leven aan westerlingen in Amerika.

Met veel technieken over Pranayama (ademhaling), asana’s en meditatie, zal dit yoga filosofie boek je begeleiden naar een gezondere levensstijl en een helderdere geest. Een sterk aanbevolen boek beschreven als essentieel voor iedereen die yoga beoefent, en een gemakkelijke manier om meer te weten te komen over yoga en daarbuiten.

Deze handleiding biedt een volledige studie over Raja Yoga met 4.000 jaar oude soetra’s om je te helpen de balans tussen lichaam en geest te bereiken waarnaar je op zoek bent.

3. Het geheim van de Yoga Sutra – Pandit Rajmani Tigunait

spiritualiteit yoga boek

BEKIJK PRIJS

Pandit Tigunait heeft een boek gemaakt over de kennis die hij heeft opgedaan door tientallen jaren van het beoefenen van verschillende vormen van yoga en het leren van de verschillende filosofieën en overtuigingen achter deze praktijken. Beschreven als gearticuleerd, erudiet en gemakkelijk toegankelijk, zeggen lezers dat dit boek hun yoga- en meditatiepraktijken volledig heeft veranderd.

4. De reis naar huis – Radhanath Swami

inspirerend yogaboek

BEKIJK PRIJS

Volg Radhanath Swami op zijn pelgrimstocht door India en je zult de ware behoeften van het menselijk lichaam en geest ontdekken, om je te begeleiden op je pad naar spirituele ontdekking! Door zelfbewustzijn te vinden en de oude kunst van yoga te leren van meesters in de diepten van de Himalaya, is Swami een wereldberoemde yogi geworden en onderwijst hij nu over spiritualiteit in veel landen over de hele wereld.

In zijn wereldberoemde spirituele yogaboek probeert auteur Radhanath Swami zijn lezers te verwennen met de mystieke avonturen van zijn reis door de Himalaya. Swami legt uit waarom alles met een reden gebeurt, door zijn persoonlijke ervaringen in het leven te beschrijven.

Door lezers omschreven als ‘een avontuur dat je niet gelooft en een reis die je keer op keer wilt meemaken’. Dit boek is aanbevolen door therapeuten en yoga-instructeurs om mensen te helpen vragen over zichzelf en de wereld om hen heen te beantwoorden.

5. Bhagavad Gita: Een nieuwe vertaling – Stephen Mitchell

yogaboek voor docenten

BEKIJK PRIJS

Dit wereldberoemde boek is een van de grootste spirituele meesterwerken ooit geschreven. Een vertaling van de hindoeïstische mythologie, en een van de meest heilige van het hindoeïstische Sanskriet, de Bhagavad Gita is een prachtig geschreven werkstuk dat door iedereen moet worden gelezen.

Bhagavad Gita vertaalt zich naar ‘het lied van de heer’, en door middel van kennis en wijsheid streeft dit boek ernaar mensen te helpen op hun pad naar zelfontdekking en acceptatie.

Het boek vertelt het verhaal van Arjuna en Heer Krishna en de uitdagingen waarmee ze hun hele leven worden geconfronteerd en hoe ze deze overwinnen. Beschreven als tot nadenken stemmend, opbeurend en geestverruimend, maakt deze vertaling het gemakkelijk te lezen, maar blijft het een poëtisch kunstwerk.

Bhagavad Gita is zo inspirerend en bekend dat de beroemde Gandhi gebruikte dit yogafilosofieboek als een handboek voor het leven. Door verhalen te vertellen over de strijd tussen goed en kwaad, helpt het je te resoneren met de waarheid en vrede te sluiten met de obstakels die je tijdens je reis door het leven worden toegeworpen. Een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in hindoeïstische mythologie en een toegangspoort tot het lezen van andere vertalingen van de Gita.

6. Perfect imperfect – Baron Baptiste

perfect imperfect yogaboek

BEKIJK PRIJS

Baron Baptiste is de maker van Baptiste Yoga, na meer dan 25 jaar te hebben geoefend en geleerd. In zijn boek behandelt hij het belang van het herkennen van alles wat er met je lichaam en geest gebeurt tijdens transformaties van yoga.

Het komt vaak voor dat mensen yoga gewoon zien als stretchen, maar de mentale aspecten zijn net zo belangrijk. De principes van yoga zijn essentiële kennis bij het beoefenen naarmate je je meer bewust wordt van de effecten die op je lichaam en geest plaatsvinden.

Yoga is een vorm van kunst en dit boek stelt je in staat om je beoefening door een andere mindset te zien en je open te stellen voor nieuwe ontdekkingen over jezelf. Baron heeft miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd, dus waarom zou je het niet eens proberen!

7. Spirituele Graffiti – MC Yogi

spirituele yoga boeken

BEKIJK PRIJS

Na een rebelse tiener te zijn geweest, is MC Yogi nu een van de beroemdste yogi’s in Amerika. In zijn yogaboek beschrijft hij persoonlijke ervaringen van strijd en verlies, via een voortdurende neerwaartse spiraal totdat hij kennismaakte met yogafilosofieën en oude Indiase leringen over het leven.

Hij bewijst dat yoga transformerende krachten heeft en dat het je leven echt ten goede kan veranderen. Een prachtig geschreven autobiografie en absoluut hartverwarmend, dit boek zal je inspireren om je eigen beoefening van yoga en meditatie te beginnen.

Met veel 5-sterrenrecensies en door lezers omschreven als een ‘prachtig verhaal verteld door een geweldige verhalenverteller’, ‘vol energie’ en ‘zo inspirerend’ laat dit boek je in een mum van tijd yoga doen! Of als je niet geïnteresseerd bent in het beoefenen van yoga, zullen de beschreven levenslessen en principes je helpen om zelfacceptatie en sereniteit te bereiken.

8. De Levende Gita – Sri Swami Satchidananda

yogaboek voor iedereen

BEKIJK PRIJS

Een andere vertaling van de Gita, die de verhalen beschrijft van de grote Arjuna en Heer Krishna in hun reis door de strijd. Het is een verhaal van verdeeldheid, waarbij Arjuna de menselijke ziel vertegenwoordigt en Krishna de innerlijke geest is. Het legt uit hoe we alleen vrede en de antwoorden kunnen vinden waarnaar we op zoek zijn als we boven de verdeeldheid en vernietiging van de mensheid uitstijgen.

Dit yogaboek wordt beschouwd als een andere kijk op de hindoeïstische mythologie en het oude Sanskriet, en een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in yogafilosofie, hindoeïstische mythologie en spirituele inspiratie. Het zal je het spirituele inzicht en de praktische wijsheid geven die je nodig hebt om je beoefening te verdiepen.

Beste Yoga Zwangerschap Boeken

Voor alles, Gefeliciteerd! Als je geïnteresseerd bent in het opnemen van yoga, maar je bent bang dat het moeilijk kan zijn vanwege je zwangerschap, dan zijn hier enkele yogaboeken om je te begeleiden.

1. Overvloedig, Mooi, Zalig – Gurmukh Kaur Khalsa

yoga zwangerschap boek

BEKIJK PRIJS

Dit inspirerende boek is geschreven door Gurmukh Khalsa, een wereldberoemde yoga-instructeur die al 30 jaar lesgeeft. Om te bewijzen dat zwangerschap je fysiek of mentaal niet mag beperken, heeft Gurmukh stap voor stap instructies gemaakt, die elk trimester van je zwangerschap behandelen om je te helpen je voor te bereiden op de zwangerschap, de bevalling en de zorg voor je baby.

Dit yoga zwangerschapsboek bevat secties over geschikte yogaposities, meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen om je te helpen bij de lichaamstransformaties die je zult tegenkomen. Niet alleen zullen deze oefeningen je fysiek helpen, maar ook mentaal, omdat het zal helpen om die angstige en ongemakkelijke gedachten over zwangerschap te kalmeren.

Gurmukh werd beschreven als ‘Hollywood’s favoriete zwangerschap Goeroe’ door de Los Angeles Times, en dit boek als ‘een all-time favorite yoga zwangerschapsboek’. Gurmukh werpt een ander licht op zwangerschap en geboorte, om moeders op hun gemak te stellen en hen te herinneren aan de kracht die gepaard gaat met het zijn van een vrouw.

2. Geboorte Wijsheid Yoga Remedies & Journal – Julia Piazza

beste yogaboek voor zwangerschap

BEKIJK PRIJS

Julia Piazza wordt beschouwd als meer een voorbereidingsgids voor je geboorte en schrijft over haar persoonlijke ervaringen om je te begeleiden door de trimesters van je zwangerschap. Julia is beroemd om haar 8 geboortewijsheden, die je geruststellen bij het beoefenen van prenatale yoga.

Zwangerschap kan een enge tijd zijn, daarom is het belangrijk om een schone en gezonde mindset te behouden. Met ademhalingstechnieken, meditaties en affirmaties helpt dit yogaboek je met je dagelijkse of wekelijkse yogasessies en zwangerschapsvoorbereiding.

Het boek wordt ten zeerste aanbevolen door lezers, vooral als je in je eerste zwangerschap bent vanwege de geweldige tips en het bewustzijn bij het schrijven. Het bevat ook asana’s voor specifieke pijnen en speciale oefeningen die je in de bevallingskamer kunt nemen bij de bevalling, voor een meer gecontroleerde en ontspannende geboorte.

3. Iyengar Yoga voor het moederschap – Geeta S. IYengar

yoga boeken voor zwangerschap

BEKIJK PRIJS

Geschreven door de dochter van de wereldberoemde Guru Iyengar, is dit een must-have voor elke vrouw die zwangerschap doorstaat. Geeta biedt stap voor stap begeleiding, voor moeders die willen beginnen of doorgaan met yoga tijdens hun zwangerschap.

Met een hoge focus op veiligheid en geruststelling, legt dit yoga zwangerschapsboek uit waarom bepaalde houdingen worden aanbevolen en andere moeten worden vermeden. Inclusief welke houdingen geschikt zijn voor welke periodes van je zwangerschap, gespecialiseerde diëten, meditatie en pranayama-technieken om ervoor te zorgen dat je fysiek en mentaal gezond blijft.

Het boek bevat ook prachtige illustraties van de asana’s om je precies te laten zien hoe je de houdingen correct kunt aannemen zonder letsel. Over het algemeen beschouw ik dit als een essentiële gids als je yoga wilt doen tijdens je zwangerschap.

4. Yoga Mama – Linda Sparrowe

prenatale yoga boeken

BEKIJK PRIJS

Deze gids is meer gericht op ervaren yogabeoefenaars en helpt je om je beoefening voort te zetten, terwijl je advies geeft over aanpassingen. Zwanger worden moet niet worden beschouwd als een blok van je oefening, maar meer als een obstakel of uitdaging die je kunt overwinnen.

Er zijn veel fysieke en mentale uitdagingen bij zwangerschap, en Yoga Mama is gemaakt met een combinatie van yogische wijsheid en moderne kennis om je voor te bereiden op deze ongelooflijke reis.

Met advies van holistische en ayurvedische medicijnen om vrouwen te helpen die vragen te beantwoorden over de veranderingen die plaatsvinden in hun lichaam en geest. Het hebben van dit boek zal bijna voelen alsof Linda Sparrowe naast je staat en je onderweg ondersteunt, met haar medelevende en bemoedigende schrijven.

Het bevorderen van zelfbewustzijn, body positivity en balans in je leven en lichaam, Dit is een gids waar je niet zonder kunt. Door lezers omschreven als ‘Geweldige zwangerschapsondersteuning’, ‘HET prenatale boek om te kopen’ en ‘Geweldig voor yogi’s die zwanger zijn’.

5. Yoga Mama: 18 Makkelijke Yoga Poses – Patricia Bacall

prenatale yoga boeken voor beginners

BEKIJK PRIJS

Om echt die fysieke en spirituele verbinding met je baby te bereiken, creëerde Patricia Bacall dit boek met 18 eenvoudige en veilige yogahoudingen met aanpassingen. Ze legt de nadruk op het aanpakken van problemen zoals stress, slaapgebrek, pijntjes, het versterken van je bekkenbodemspieren en vooral het kalmeren van je zenuwen.

Hoe gezonder je bent als aanstaande moeder, hoe gezonder je baby zal zijn. Beschreven als ‘een geweldig eenvoudig yogaboek voor aanstaande moeders’ is deze gids perfect voor mensen op alle niveaus van yoga.

De beste yogaboeken als je iets anders wilt

Verveeld met je oude yogaroutine? Waarom probeer je niet iets totaal anders? Hier zijn een paar maffe yogaboeken die ik heb gevonden om je yogasessie dat beetje pizazz te geven.

1. Het boekje van Geitenyoga – Lainey Morse

geiten yoga boeken

BEKIJK PRIJS

Iedereen houdt van geiten, en wie kan beter als yogapartner hebben. Trending over de hele wereld, geitenyoga is een harige sensatie geworden!

Lainey Morse startte haar kleine bedrijf van geitenyoga in Oregon, VS, waar mensen van over de hele wereld naar haar boerderij reizen om de ervaring te hebben van het beoefenen van yoga met geiten.

Als je geen geiten bezit of geen geitenboerderijen in de buurt hebt, maak je geen zorgen, je kunt nog steeds de yogaroutines volgen, terwijl je de schattige foto’s van onze harige vrienden bewondert. Dit boek is ook perfect als je kinderen hebt die ook op een leuke manier yoga willen leren!

2. Brouwen & Asana – Adrienne Rinaldi

vermakelijke yogaboeken voor iedereen

BEKIJK PRIJS

Als je van bier en yoga houdt, dan is dit boek perfect voor jou! Brew &Asana, is een lichte introductieop naar yoga met prachtige beschrijvingen van de poses en het combineren van ambachtelijke bieren van over de hele wereld.

We bedoelen natuurlijk niet dat je bij elke pose die je doet een heel biertje moet drinken.. Je zou je routine niet kunnen afmaken! Dit is meer een combinatie van twee totaal verschillende dingen waar de meeste mensen van houden, om je yoga-ervaring interessanter te maken!

Adrienne Rinaldi begon haar passie voor yoga in brouwerijen te onderwijzen om haar liefde voor bieren en yoga te combineren en met de wereld te delen. Beschreven door lezers als ‘een uniek boekonderwerp met fantastische illustraties, zal deze gids je helpen om meer te weten te komen over 2 passies tegelijk. Ik bedoel laten we eerlijk zijn, als er een pint in het spel is, waarom dan niet!

3. Het Yoga Anatomie Kleurboek – Kelly Solloway

yogaboeken kleuren

BEKIJK PRIJS

Kleuren is een geweldige manier om te ontspannen en is erg therapeutisch, dus waarom zou je je yogaanatomie niet leren terwijl je een beetje plezier hebt? Dit yoga anatomie kleurboek is bedoeld om je te leren over de verbindingen tussen yoga en het lichaam via je botten, gewrichten, spieren en organen in een vermakelijk maar educatief landhuis.

Bij het leren van yoga is het belangrijk om te weten hoe het je lichaam beïnvloedt, wat je zal helpen verbeteren met je houdingen. Het is bekend dat het gebruik van methoden om je lessen te onthouden zeer effectief is, en kleuren is er een van. Door dit kleurboek te gebruiken, ben je in een mum van tijd een pro op het gebied van yogaanatomie en wie weet brengt het zelfs je artistieke kant naar voren.

Zoveel yogaboeken: nu is de keuze aan jou

Hopelijk heeft deze gids je geholpen de informatie te geven die je nodig hebt om je perfecte yogaboeken te kiezen. Voel je niet geïntimideerd of bang om iets nieuws te proberen, want dit kan het begin zijn van een nieuw leven voor jou. Yoga heeft mensen over de hele wereld geholpen om fysieke en mentale problemen te overwinnen, dus wat je probleem ook is, probeer yoga eens en je zult niet teleurgesteld worden.

beste yogaboeken aller tijden

Met alles van het leren van basishoudingen, yogaanatomie, hindoeïstische mythologie of zelfs yoga met geiten, zou deze gids je moeten helpen het yogaboek te vinden dat aan je behoeften voldoet. Als je het nooit probeert, weet je het nooit!

Als je een extra boost wilt geven aan je yogabeoefening, lees dan mijn artikelen over het gebruik van Tibetian Singing Bowls en kristallen tijdens je yogabeoefening.

Nog niet klaar met lezen? Ik heb ook diepgaande berichten over tarotboeken, handlezenboeken en chakraboeken, dus ik weet zeker dat je je niet verveelt:)

Inhoudsopgave