28 citaten over wapengeweld om verandering te inspireren

Search

Elke dag worden meer dan 110 Amerikanen gedood met geweren – en meer dan 200 meer worden neergeschoten of gewond.

Wapens zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en tieners in de Verenigde Staten.

En elke week is er een nieuwe massaschietpartij in dit land.

Dit probleem is, hartverscheurend genoeg, uniek Amerikaans.

Maar dit probleem hoeft niet voor altijd een probleem te blijven. Het is mogelijk om een verandering aan te brengen.

We hebben de beste citaten verzameld over het voor eens en voor altijd beëindigen van wapengeweld. Onze hoop is dat deze woorden jou en anderen zullen helpen motiveren om de verandering te creëren die we moeten zien.

Verandering kan alleen komen met protesten, telefoontjes naar onze gekozen functionarissen, het wegstemmen van politici die geen actie ondernemen en een collectieve cultuuromslag van mensen die klaar zijn om van de zijlijn af te komen.

Lees en deel deze citaten, raak betrokken bij het beëindigen van wapengeweld en creëer een betere toekomst voor ons land.

Misschien vind je dit ook interessant:

De beste citaten over activisme
19 dingen die u kunt doen om wapengeweld te stoppen
Hoe school shootings te stoppen (stats + script)
De ultieme gids over contact opnemen met uw gekozen functionarissen

Lees en deel deze citaten over het voorkomen van wapengeweld in Amerika –

Motiverende citaten over wapengeweld

“Laat niemand je vertellen dat deze slechte dingen gebeuren en dan gaat iedereen terug naar ‘normaal’. Je hoeft niet ‘iedereen’ te zijn. Blijf bij het verdriet. Blijf bij de woede. Blijf last houden van alles. Blijf openhartig voor degenen die rouwen. Blijf op de hoogte van degenen die werken voor verandering.”
— Morgan Harper Nichols, kunstenaar

“We kunnen ervoor kiezen om hoopvol te zijn, te proberen en mogelijk te falen of niet hoopvol te zijn, op te geven en zeker te falen.”
— David Hogg, medeoprichter en bestuurslid bij March For Our Lives

“Alleen met wapengeweld reageren we op herhaalde tragedies door te zeggen dat rouw acceptabel is, maar bespreken hoe we meer tragedies kunnen voorkomen niet. Maar dat is onacceptabel. Zoals anderen hebben opgemerkt, is praten over hoe je een massale schietpartij kunt stoppen in de nasleep van een reeks massale schietpartijen niet ’te vroeg’. Het is veel te laat.”
— Ezra Klein, mede-oprichter van Vox & columnist voor The New York Times

“Ik wil dat meer politici hun baan verliezen om het juiste te doen. Misschien gaat je dienst niet over het voortdurend winnen van verkiezingen, maar over het winnen van de juiste, zodat je een dappere once in a lifetime keuze kunt maken.”
– Taylor Schumann, auteur van When Thoughts and Prayers Are’t Enough

“We zijn er zo zeker van dat we weten wat vrijheid is in Amerika dat we ons geen wereld kunnen voorstellen waarin echte vrijheid zou kunnen komen na het opofferen van persoonlijke rechten. Vrijheid is je kinderen naar school sturen met het vertrouwen dat ze aan het einde van de dag thuiskomen.”
– Taylor Schumann, auteur van When Thoughts and Prayers Are’t Enough

“Ik heb vandaag niet veel woorden, behalve om te zeggen dat er op dit moment een gezamenlijke inspanning is om je ervan te overtuigen dat ‘niets kan worden gedaan’. Het is ontworpen om je te laten toegeven aan de uitputting van dit moment. Geloof het niet. Het is een leugen. We hebben macht als we die mobiliseren.”
– Sherrilyn Ifill, burgerrechtenadvocaat

“We kunnen besluiten dat we niet langer bereid zijn om het geweld te accepteren. We kunnen onze pijn omzetten in actie. Wat je vandaag besluit te doen, kan een leven redden – misschien dat van je kind, misschien dat van jezelf. ”
– Jennifer Rosen Heinz, schrijver, activist en oprichter van Outside Voice – in een artikel voor Parents

“Wapengeweld voelt te groot, te krachtig om te stoppen. Maar het is niet te groot voor je om een aantal echte, zinvolle acties te ondernemen. Jij bepaalt waar je besluit dat je mee kunt leven en wat je niet kunt. U kunt kiezen of uo iets, of niets doen. Je bent niet machteloos.”
– Jennifer Rosen Heinz, schrijver, activist en oprichter van Outside Voice – in een artikel voor Parents

“Ik wil in een land leven waar mijn aanwezigheid door sommigen niet als een existentiële bedreiging wordt gezien. Maar dit voelt als een fantasie. Ik wil langs de school lopen waar mijn zoon volgend jaar naar de kleuterschool gaat en een plek zien die hem veilig houdt. Maar dit is onmogelijk. We leven in een land dat ons in de steek heeft gelaten. Waar wetgeving wordt geschreven – en uitgewist – door de wapenlobby. Waar manipulaties en vervormingen van de rechten van het Tweede Amendement politici verhinderen om enige schijn van verstandige wetten uit te vaardigen die op zijn minst zouden proberen dit te voorkomen. Waar beweringen over wat onze oprichters wilden, de slachting vervangen die we recht voor ons zien. Waar de cocktail van laagdrempelige wapens en het normaliseren van extremistische opvattingen nergens veilig voelt. Er is geen ander land ter wereld waar dit gebeurt. En het feit dat het gebeurt, en met zo’n frequentie gebeurt, weerspiegelt een keuze die is gemaakt. Maar het feit dat er een keuze is gemaakt, betekent niet dat verschillende keuzes niet mogelijk zijn. Er zijn verschillende keuzes mogelijk.”
– Clint Smith, in The Atlantic

“Laat dit je radicaliseren en je niet tot wanhoop brengen.”
— Mariame Kaba, oprichter van Project NIA

“Als non wordt van mij verwacht dat ik gedachten en gebeden aanbied, en dat doe ik ook. Maar dat is niet genoeg. We moeten in opstand komen en samen actie ondernemen om dit geweld te stoppen. Dit kan niet blijven gebeuren.”
— Zuster Helen Prejean, katholieke non & doodstraf abolitionist

Beroemde citaten over het stoppen van wapengeweld

“Er is een monster voor nodig om kinderen te doden. Maar om te zien hoe monsters keer op keer kinderen doden en niets doen, is niet alleen waanzin – het is onmenselijkheid. “
– Amanda Gorman

“Hoe komt het dat het geven van wapens zo gemakkelijk is, maar het geven van boeken zo moeilijk is?”
– Malala Yousafzai

“Hopeloosheid is niet moeilijk. Hopeloosheid is een berusting – een luxe die mensen zouden kunnen hebben als hun kinderen niet werden geofferd op het altaar van winst en macht. Hopeloosheid is niet de manier van mensen die moeilijke dingen doen. Hoop kan moeilijke dingen doen.”
– Glennon Doyle

“Alleen in Amerika kan men pro-doodstraf, pro-oorlog, pro-onbemande dronebommen, pro-kernwapens, pro-wapens, pro-marteling, pro-landmijnen zijn en jezelf nog steeds ‘pro-life’ noemen.”
– John Fugelsang

“Wapenbeheersing? We hebben kogelbeheersing nodig! Ik denk dat als elke kogel vijfduizend dollar zou kosten, we geen onschuldige omstanders zouden hebben.”
– Chris Rock

“Als geweren geen mensen doden, waarom geven we mensen dan wapens als ze ten oorlog trekken? Waarom niet gewoon de mensen sturen?”
– Ozzy Osbourne

“Deze strijd onder elkaar verspilt onze energie en vernietigt onze eenheid. Mijn boodschap aan degenen onder jullie die betrokken zijn bij deze strijd van broeder tegen broeder is deze : Neem je geweren, je messen… En gooi ze in zee!”
– Nelson Mandela

“Ik accepteer niet dat we geen verstandige manier kunnen vinden om onze tradities te behouden, inclusief onze fundamentele vrijheden van het tweede amendement en de rechten van gezagsgetrouwe wapenbezitters, terwijl we tegelijkertijd het wapengeweld verminderen dat regelmatig zoveel chaos ontketent.”
– Barack Obama

Citaten van Shane Claiborne

“Toen het Tweede Amendement werd geschreven, vuurden geweren 1 ronde per minuut af. Nu kunnen ze er meer dan 100 afvuren. Geweren zijn in de loop der jaren geëvolueerd. Dat geldt ook voor onze wapenwetten.”
– Shane Claiborne

“Er zijn mensen die zeggen dat we geen wapenprobleem hebben, we hebben een hartprobleem. We realiseren ons dat we zowel een wapenprobleem als een hartprobleem hebben. God geneest harten en mensen veranderen wetten en we moeten het als beide beschouwen.”
– Shane Claiborne, aan de LA Times

“Niet veel mensen worden anders gaan denken, maar ervaringen en verhalen ontroeren ons, vooral als we de nederigheid hebben om te luisteren en de wereld vanuit een andere lens te bekijken, vanuit de ogen van iemand anders.”
– Shane Claiborne, Beating Guns: Hoop voor mensen die moe zijn van geweld

“We hebben een nieuwe aanpak nodig om wapengeweld te verminderen. In plaats van wapenbezitters te demoniseren, zijn we misschien shzich richten op het snijden in geld van de wapenprofiteurs. In plaats van ons te concentreren op de kwestie van rechten, moeten we het misschien benaderen als een gewetenskwestie.”
― Shane Claiborne, Beating Guns: Hoop voor mensen die moe zijn van geweld

“Ons fundamentele uitgangspunt, met wapens en al het andere, is dit: welk beleid helpt ons om goed samen te leven? Wat is het beste voor het meeste? Wat is goed voor het algemeen belang? Welk beleid is van vitaal belang voor mensen om te gedijen? We denken niet alleen individualistisch, maar als ‘polis’, als volk – minder over ‘ik’ en ‘ik’ en meer over ‘wij’ en ‘ons’. Er is iets dat ons verenigt dat dieper en dieper is dan al het spul dat ons verdeelt. Iets verenigt ons over de partijgrenzen heen en blaast alle labels en categorieën uit het water: onze gedeelde menselijkheid.”
― Shane Claiborne, Beating Guns: Hoop voor mensen die moe zijn van geweld

Citaten van Shannon Watts

“Als het bewapenen van meer mensen zou betekenen dat we veiliger zouden zijn, zouden we het veiligste land op aarde zijn.”
– Shannon Watts

“Deze extremisten zijn bang dat hun wapens zullen worden afgenomen – we zijn bang dat onze kinderen zullen worden weggenomen,”
– Shannon Watts, aan Reuters

“We laten ons niet intimideren, we gaan niet terug.”
– Shannon Watts, aan Reuters

“Een moeder die vocht om haar kinderen te beschermen was veel krachtiger dan een wapenlobbyist die vocht om de winsten van wapenfabrikanten te beschermen.”
Shannon Watts, Vecht als een moeder: hoe een grassrootsbeweging de wapenlobby heeft aangepakt en waarom vrouwen de wereld zullen veranderen

“Als… je maakt deel uit van de 50% van Amerika die niet is getroffen door wapengeweld, geweldig. Wonderbaar. Het komt naar jullie gemeenschap. Niemand komt hier zonder kleerscheuren uit. We hebben allemaal een rol te spelen in het veranderen van deze dynamiek.”
— Shannon Watts, op Msnbc