26 Angst Tattoo Ideeën om je te herinneren aan je kracht

Search

Ik heb een vrij ernstige angst voor naalden. Een afspraak om mijn bloed te laten afnemen klinkt als het slechtst mogelijke scenario, gevaccineerd worden vereist uren mentale voorbereiding en het idee van naalden in het algemeen is paniekaanval-inducerend voor mij.

Maar om de een of andere reden is het krijgen van een tatoeage spannender dan angstaanjagend. Tenminste – dat is het nu, nadat ik acht tatoeages heb verzameld. Als iemand die leeft met gegeneraliseerde angst en een geschiedenis heeft van slopende paniekaanvallen, zijn mijn tatoeages in de loop der jaren een bron van vertrouwen voor mij geworden.

Ik hou van het idee van een visuele geschiedenis die schoonheid en artisticiteit in mijn leven vertegenwoordigt, een stickervel van hoop en individualiteit waar ik letterlijk naar kan wijzen en glimlachen als het bijzonder moeilijk wordt.

Een van mijn tatoeages is een reeks contourlijntekeningen van gezichten die aanvankelijk was geïnspireerd op een Maggie Rogers-tekst waar ik keer op keer naar luisterde toen ik door een meedogenloze aanval van angst ging.

De tekst komt uit haar nummer ‘Back In My Body’, waarin ze schrijft over het ‘gedicht van haar geest’. De gezichten waren een abstracte weergave waarmee ik samen met mijn tatoeëerder werkte om dat beeld weer te geven op een manier die voor mij logisch was.

Het is uiterst specifiek voor mijn ervaring en zou waarschijnlijk niet logisch zijn voor iemand anders die het zag (in feite vroeg iemand ooit of mijn tatoeage een abstracte tekening van De Gouden Meisjes, en hoeveel ik ook van Betty White hou, nee dat is het niet). De tatoeage betekent echter veel voor mij en is iets waar ik zeker naar heb verwezen bij het signaleren van mijn innerlijke vrede.

Dat gezegd hebbende, weet ik hoe lastig het kan zijn om een visuele weergave van een ongrijpbaar gevoel vast te leggen dat zo dwingend is dat je het voor altijd op je lichaam wilt hebben. Hopelijk kan dit artikel een goede plek zijn om te beginnen!

We hebben gebrainstormd over een lijst met angstgerelateerde tatoeages (sommige populair, sommige creatief) om je een lanceerplatform te geven voor een speciaal ontwerp dat je ook kan helpen je weg terug naar je lichaam te vinden. Bekijk ze hieronder!

Trouwens, we hebben samengesteld foto’s van de beste geestelijke gezondheid tatoeagesbekijk die lijst ook!

Verken deze zinvolle ideeën voor angsttattoos om de geestelijke gezondheid te ondersteunen –

Algemene angst Tatoeages

Angst heeft me niet naar beneden gehaald

Heb een schattige lil tattoo om mezelf te bewijzen dat mijn angst me niet naar beneden 🥺✨ heeft gekregen Ik kan overleven dat iemand mijn huid keer op keer steekt, zodat ik kan overleven als ik naar de supermarkt ga

Lavendel

Gisteren mijn eerste tattoo gekregen! Ik koos voor lavendel omdat het de natuurlijke remedie is tegen angst. Toen ik in de MBU zat heb ik een stukje A4 met "U BENT VEILIG" erop geschreven in groene viltstift. Ik dacht erover om dat in plaats daarvan te laten tatoeëren, maar dit is esthetisch aantrekkelijker.

Je bent niet de enige

Als iemand die elke dag tegen depressie en angst vecht, heb ik het echt moeilijk en ben ik niet aardig voor mezelf. Mijn tatoeages zijn persoonlijke symbolen voor mezelf om door te gaan en niet op te geven.  Onthoud altijd dat het oké is om niet oké te zijn!! Je bent niet alleen en deze wereld heeft je nodig! 💚 #mentalhealthmatters

Zittend op een vallende stoel

Stoel Tattoo

“Ik heb vorige week een nieuwe tatoeage laten zetten ✒️.
Zoals sommigen van jullie weten, heb ik het grootste deel van mijn volwassen leven geworsteld met paniekaanvallen en angst en op mijn slechtst voelde lopen alsof je op een vallende stoel zat, maar altijd.
Deze tatoeage betekent een nieuwe start, eentje waarbij het leven niet zo moeilijk 🚀 voelt”
Sara Vieira

Zeven Paarse Sterren

Mijn 134340 tattoo met mijn 7 paarse sterren 💜 mijn favoriete lied dat me door veel dingen heen heeft geholpen en mijn angst kalmeert, ligt nu permanent op mijn arm 🥰

Gewoon ademen

Puntkomma Tatoeages

Puntkomma

Yaay, geen tattoo virgin meer.   Kreeg deze puntkomma tattoo gebruikt in de geestelijke gezondheidszorg gemeenschap voor solidariteit en kracht. Het laat zien dat zelfs wanneer je denkt dat je leven eindigt, door een puntkomma toe te voegen, het verhaal nog niet voorbij is.   #suicidepreventionmonth

Serotonine Puntkomma

praten over depressie is een van de moeilijkste en beste dingen die ik had kunnen doen voor mijn mentale gezondheid, het normaliseren van die depressie zal er zijn, maar gemakkelijker te navigeren. deze tatoeage is altijd een herinnering dat ik niet verloor van zelfmoordgedachten #MentalHealthAwarenessMonth

Krijg ideeën voor het vieren van mental health awareness month en verken meer dagen voor bewustzijn van geestelijke gezondheid

Infinity Puntkomma

Om mezelf eraan te herinneren dat het leven oneindig moet duren en dat mijn slechte dagen slechts een moment in de tijd zijn.

Lotus puntkomma

Nieuwe tatoeage ter ondersteuning van zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheid. Een puntkomma die de continuïteit van het leven vertegenwoordigt. Lotusbloem voor kracht en veerkracht. #mentalhealthmatters #yourlifematters

Adem Tatoeages

Anker

kreeg mezelf een selfcare en anti-angst tattoo 🥰 @Raven_Creepy was mijn tattoo buddy 🖤

Schreef

Ik heb deze tatoeage 2 jaar geleden gekregen als een herinnering om te ademen, iets wat ik vergeet omdat ik vaak worstel met ernstige angst- en paniekaanvallen. Geestelijke gezondheid is zo belangrijk jullie, het is gek omdat zoveel mensen in mijn leven geen idee hebben dat ik worstel met deze dingen

Cursief

Links is er mijn eerste #tattoo, ik krijg het na de pijnlijkste ziekenhuisopname door de psychomotorische paniekaanvallen die ik had. Het betekent dat ik zo sterk moet zijn als een rots. De andere helpt me ook met de aanvallen; het herinnert me eraan om te ademen, om het ook op een psychologische manier te doen.

Meer Woordideeën

Wees moedig

Mijn naam is Rory ik heb PTSS Ik krijg vaak paniekaanvallen Mijn nieuwste tattoo staat in het handschrift van mijn oma. Overgenomen uit brieven die ze me schreef in de jaren voordat ze overleed.   Het herinnert me eraan: Wees sterk Wees moedig Maar bovenal...

Je hoort hier thuis

Een jaar geleden kreeg ik mijn, You Belong Here, tattoo Het is het handschrift van mijn 3 beste vrienden op dat moment Altijd met mijn angst was het gevoel dat ik er niet bij hoorde of dat niemand me in de buurt wilde Ik ben blij dat ik een plek in mijn leven heb gevonden waar ik een natuurlijk gevoel van verbondenheid voel

Genoeg

Een jaar geleden kreeg ik mijn eerste tattoo. Het is een herinnering dat ongeacht het verlies, de angst en depressie die me elke dag overweldigen, ik er doorheen kan komen. Ik ben meer dan genoeg voor mij en voor God 🤍

Unieke Tatoeages

Alles in mijn hoofd

Angst in real time sloeg vanaf het begin hard toe. Ik heb deze tatoeage ontworpen om mezelf eraan te herinneren dat mijn hersenen soms een leugenaar zijn en dat het echt allemaal in mijn hoofd zit. Bedankt @themaine voor het opnieuw schrijven van het nummer dat ik het meest nodig heb om te horen op dit punt in mijn leven

Kleine Mix Quote

Verliefd op mijn nieuwe tattoo. Mijn favoriete tekst van mijn favoriete nummer van @LittleMix The Cure. Ze hebben me in de loop der jaren zoveel geholpen met mijn angst en mijn zelfvertrouwen, vooral mijn sproeten en mijn gewicht, dat ze me hebben geleerd om van mezelf te houden om wie ik ben. Little Mix is mijn remedie. ILY meisjes🤍

Paniekaanval-gerelateerde tatoeages

Bakstenen

Lavendel Takjes

Ik heb deze week meer paniekaanvallen gehad dan ik ooit in mijn leven heb gehad. Kreeg wat lavendel takjes vanavond om me eraan te herinneren om de fuck down te kalmeren, echt blij met gebroken harten tattoo in ne, de artiest was geweldig en ze waren redelijk geprijsd en rad.

Adem uit adem in

een symbool van mijn worsteling met angst, mijn tatoeage is een herinnering dat ik zelfs tijdens een paniekaanval gewoon moet ademen💘

Ariana Grande – Breathin

Meer symbolen voor angstbewustzijn

Hart op mijn mouw

Groen &Teal Awareness Lint

Tatoeage 5. Halfgroen half groenblauw voor geestelijke gezondheid en angstbewustzijn.

Meer informatie over alle kleuren en betekenissen van bewustzijnslinten

Agorafobie

❗️CORPSE TATTOO ALERT Dit weer posten omdat ik het gevoel heb dat @Corpse_Husband deze 🖤 My Agoraphobic tattoo zou waarderen!! Zelfs gijgh het lijkt er misschien niet op, het was vooral geïnspireerd door Agorafobe en mijn sociale angst shit. Sorry aan mijn volgers dat ik het opnieuw moest zien

Angst Schapen

Mijn allereerste tattoo! Mijn angsthulpschapen zijn nu altijd bij me :)