Zoë Kravitz’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Zoë Isabella Kravitz, geboren in Venetië, Los Angeles, op 1 december 1988, als zoon van actrice Lisa Bonet en muzikant Lenny Kravitz, trad al snel in de voetsporen van haar ouders en werd een Amerikaanse actrice, model en zangeres. Na haar afstuderen aan de middelbare school begon Zoë acteerlessen te volgen aan de State University of New York in Purchase, voordat ze al snel haar eerste filmrol kreeg in de romantische komedie uit 2007. Geen reserveringen, en werd later gecast in de actiethriller De Dappere. Haar volgende rollen waren in het familiedrama. Vogels van Amerika en neo noir komedie Moord op een president van een middelbare school (beide in première in 2008.)

In 2010 waren Kravitz’ volgende rollen in komedie-drama Het is een beetje een grappig verhaal en in romantische komedie Pas op voor de Gonzo en tienercriminaliteitsfilm Twaalf. Ze maakte haar televisiedebuut in 2011 en verscheen in acht afleveringen van Kalifornatie. Dat jaar kreeg ze haar eerste rol in een grote studiofranchisefilm, X-Men: Eerste Klasse, wat een kassucces was. Kravitz was de volgende keer te zien in de apocalyptische actiefilm uit 2013. Na de Aarde, die niet goed presteerde aan de kassa, maar gunstig werd beoordeeld door de pers. In 2014 werd ze gecast in Afwijkend, een dystopische actiefilm gebaseerd op de gelijknamige romans, en hernam haar rol voor de vervolgfilms, Opstandeling (2015) en Allegiant (2016.) De eerste film was een succes en maakte van Zoë een internationale ster. Andere opmerkelijke filmoptredens in deze tijd waren in De weg binnenin (2014,) Goede kill (2014,) Dope (2015,) Mad Max: Fury Road (2015,) Vincent N Roxxy (2016,) en de onafhankelijke film Adam Green’s Aladdin (2016.) Kravitz sloot zich in 2016 aan bij een andere grote franchise en kreeg een rol in de Harry Potter spin-off-serie, Fantastische beesten en waar ze te vinden zijn. Ze verscheen ook in de tweede film van de serie, Fantastic Beasts: De misdaden van Grindelwald, in 2018.

In 2017 keerde Zoë terug naar televisie om te schitteren in de dramashow van HBO Grote leugens. Haar prestaties werden positief beoordeeld door de critici en leidden ertoe dat ze werd genomineerd voor Black Reel en SAG Awards. Kravitz verliet de show in 2019 om de leiding te krijgen van Hoge getrouwheid, Hulu’s romantische komedieserie, gebaseerd op de gelijknamige film. Gedurende deze tijd deed Kravitz ook voice-acting in geanimeerde functies zoals De Lego Batman Film (2017) en Spider-Man: In de Spider-Verse (2018.) Haar laatste acteerrollen waren in de romantische muzikale komedie van 2020 Viena en de Fantomes en als Catwoman in 2022’s reboot van De Batman, die bij de release een kritisch en commercieel succes werd.

Naast haar acteerprestaties heeft Kravitz gewerkt als fotomodel en muzikant. Vanaf 2009 is ze het gezicht van onder andere Vera Wang, Alexander Wang, Tiffany &Co., Balenciaga en Calvin Klein. Zoë maakt al muziek sinds haar zestiende en was in 2009 leadzangeres van de band Elevator Flight en vormde later R&B-band Lolawolf. De band heeft twee albums uitgebracht: Kalmeren (2014) en Tederheid (2020.)