23 slecht nieuws citaten (ook al haten we slecht nieuws)

Search

Laten we helemaal eerlijk zijn – je moet ons misschien niet vertrouwen als de beste bron voor citaten van slecht nieuws.

Omdat we bevooroordeeld zijn.

We haten slecht nieuws. Met een passie.

Hoewel we niet de toonaangevende experts zijn op het gebied van slechte dingen in de wereld, denken we dat het leuker is – en veel beter voor de mensheid – om experts te zijn in alle goede dingen.

Elke dag delen we goednieuwsverhalen van over de hele wereld, elke weekdag delen we een overzicht van het beste positieve nieuws dat de moeite waard is om over te weten, en we maken zelfs een echte gedrukte krant vol met goed nieuws. (Ja, u kunt zich vandaag nog abonneren.)

Maar zoals alle dingen hebben we ontdekt dat balans en nuance ons een stuk dichter bij het vinden van goede oplossingen brengen, het creëren van zinvolle dialogen en het omarmen van hoop.

U kunt ons absoluut vertrouwen op alles wat met goed nieuws te maken heeft. Of u ons vertrouwt als de beste bron voor citaten over slecht nieuws, is aan u.

PS: Bekijk onze favoriet goed nieuws citaten.

Hier zijn de beste citaten over slecht nieuws (ook al geven we de voorkeur aan goed nieuws) –

“De hersenen van mensen bevatten een mechanisme dat is ontworpen om prioriteit te geven aan slecht nieuws.”
– Daniel Kahneman

“Het slechte nieuws is dat niets eeuwig duurt,
Het goede nieuws is dat niets eeuwig duurt.”
– J. Cole

“Slecht nieuws reist met de snelheid van het licht; goed nieuws reist als melasse.”
– Tracy Morgan

Quote Graphic: Slecht nieuws reist met de snelheid van het licht; goed nieuws reist als melasse.

“Vaak gebeurt goed nieuws langzaam en slecht nieuws gebeurt allemaal tegelijk. En dus hebben we de neiging om ons te concentreren op het slechte nieuws dat in golven over ons heen stort, en niet op het langzame langetermijnwerk dat mensen samen doen om te proberen een betere wereld voor ons te maken om te delen. ”
– John Green, in gesprek met Steve Levitt over People I (Mostly) Admire

“Het goede nieuws is hoopvol betekent niet dom. Het slechte nieuws is cynisch betekent niet slim.”
– Sarah Silverman

“Krantenkoppen zijn in zekere zin wat je misleidt, omdat slecht nieuws een kop is en geleidelijke verbetering dat niet is.”
– Bill Gates

Misschien vind je dit ook interessant: Zie hoe de wereld geleidelijk verbetert

“De nieuwsmedia zijn voor het grootste deel de brengers van slecht nieuws… en het is niet helemaal de schuld van de media, slecht nieuws krijgt hogere kijkcijfers en verkoopt meer kranten dan goed nieuws.”
– Peter McWilliams

(Het goede nieuws is dat je dat kunt veranderen … door good te steunen en abonneren op de Goodnewspaper)

“Ik krijg liever slecht nieuws van een eerlijke man dan leugens van een vleier.”
– Ursula K. Le Guin

“Slecht nieuws reist sneller dan goed.”
– Catharina de Grote, via “Catharina de Grote: Leven en Legende” door John T. Alexander, 1989

“Soms denk ik dat mijn belangrijkste taak als CEO is om te luisteren naar slecht nieuws. Als je er niet naar handelt, zullen je mensen uiteindelijk stoppen met het onder je aandacht brengen van slecht nieuws en dat is het begin van het einde.”
– Bill Gates

“Slecht nieuws reist snel. Goed nieuws neemt de schilderachtige route.”
– Doug Larson

“Meer informatie is altijd beter dan minder. Wanneer mensen weten waarom dingen gebeuren, zelfs als het slecht nieuws is, kunnen ze hun verwachtingen bijstellen en dienovereenkomstig reageren. Mensen in het ongewisse houden dient alleen maar om negatieve emoties op te wekken.”
– Simon Sinek

“Beter slecht nieuws hebben dat waar is dan goed nieuws dat we hebben verzonnen.”
– Eric Ries

“Dit is wat ik zeg: ik heb goed nieuws en slecht nieuws.
Het goede nieuws is dat je je geen zorgen hoeft te maken, je kunt het verleden niet veranderen.
Het slechte nieuws is dat je je geen zorgen hoeft te maken, hoe hard je ook je best doet, je kunt het verleden niet veranderen.
Het universum verdraagt dat gewoon niet. We zijn geen important genoeg. Niemand is dat. Zelfs in ons eigen leven. We zijn niet sterk genoeg, eigenzinnig genoeg, bekwaam genoeg in chronodiegetische manipulatie om per ongeluk de hele koers van alles te kunnen veranderen, zelfs onszelf.”

– Charles Yu, Hoe veilig te leven in een sciencefictionuniversum

“Niets reist sneller dan de snelheid van het licht, met de mogelijke uitzondering van slecht nieuws, dat zijn eigen speciale wetten gehoorzaamt.”
– Douglas Adams

“Slecht nieuws verkoopt omdat de amygdala altijd op zoek is naar iets om bang voor te zijn.”
– Peter Diamandis

“Wanneer slecht nieuws hoog en wanhopig in de mode is, wanneer luide monden en corruptie centraal lijken te staan, wanneer sommigen blijven huilen dat het land naar de honden gaat, onthoud dan dat het altijd naar de honden is gegaan in de ogen van sommigen, en dat 90 procent, of meer, van de mensen goede mensen zijn, vrijgevige, gezagsgetrouwe, goede burgers die op tijd aan het werk gaan, goed werk leveren, van hun land houden, hun belastingen betalen, om hun buren geven, om de opleiding van hun kinderen geven en, terecht, net als u, geloven in de idealen waarop onze manier van leven is gebaseerd. “
– David McCullough, The American Spirit: Who We Are and What We Stand For

“Slecht nieuws is slecht nieuws omdat het je bereidheid om door te gaan vermindert.”
– Meir Ezra

Misschien vind je dit ook interessant: De beste citaten over hoop & de beste citaten over activisme

“Een mediadieet van vijandigheid, schuld, confrontatie en geweld tast je maatschappelijke kijk aan.”
– Mark Gerzon

“Laat de dragers van slecht nieuws niet de pallbearers van je geluk worden.”
– Stewart Stafford

“Maak me nooit wakker als je goed nieuws te melden hebt, want met goed nieuws drukt niets; maar als je slecht nieuws hebt, wek me dan onmiddellijk op, want dan is er geen moment om verloren te gaan.”
– Napoleon Bonaparte

“Als nieuws niet echt nieuws is, tenzij het slecht nieuws is, kan het moeilijk zijn om te beweren dat we een geïnformeerde natie zijn.”
– Norman Cousins

“Het slechte nieuws is dat gisteren gezopen is. Het goede nieuws is dat gisteren weg is. Vandaag is een nieuwe dag. Bezit het! Vorm het! Leef het!”
– Steve Maraboli