23 activiteiten om de Spaanse erfgoedmaand te vieren (2023)

Hispanic Heritage Month (15 september – 15 oktober) is een jaarlijkse viering in de Verenigde Staten die de geschiedenis, cultuur en bijdragen van Amerikanen eert wiens afkomst kan worden herleid tot 20 landen en één territorium – waaronder Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Spanje.

Hoewel de officiële en meer gebruikelijke overkoepelende term “Hispanic” iets is waar de meesten van ons bekend mee zijn, vertegenwoordigt dit (zoals we later zullen bespreken) niet de diverse rassen, culturen en inheemse talen die deze grote gemeenschap omvatten. Daarom zie je dit misschien ook erkend als Latinx Heritage Month.

Hoewel we nooit moeten wachten op een jaarlijks evenement of vakantie om trots te zijn op iemands etnische achtergrond of deze te vieren, gebruiken Latinx en Hispanic Amerikanen dit als een kans om hun respectieve culturen en voorouderlijke achtergronden te eren.

Van concerten en parades tot voedselbeurzen en ‘carne asadas’, dit is een tijd bedoeld voor erkenning, educatie en (natuurlijk) viering.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel (zoals boeken!) zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet nadat u op een link hebt geklikt, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Waarom begint de Hispanic Heritage Month half september?

We zijn gewend om maanden te hebben gewijd aan het eren van specifieke gemeenschappen – denk aan: Black History Month in februari, Asian American Pacific Islander Heritage Month in mei of Pride Month in juni. Dus, waarom is Hispanic Heritage Month verspreid over twee maanden?

Het lijkt misschien willekeurig, maar de timing van hispanic heritage month overlapt opzettelijk met verschillende Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsdagvieringen.

15 september werd gekozen als de startdatum omdat het samenvalt met de viering van de Onafhankelijkheidsdag van vijf landen (Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras en Nicaragua), gevolgd door Mexico op 16 september, Chili op 18 september en Belize op 21 september.

Een andere belangrijke datum die binnen deze periode van 30 dagen valt, is Día de la Raza, of dag van de inheemse volkeren, die op 12 oktober in Mexico wordt gevierd.

Het idee om hispanic heritage te vieren begon aanvankelijk als een weeklange viering in 1968 onder president Lyndon B. Johnson en werd later door president Ronald Reagan uitgebreid tot een volledige maand 20 jaar later.

Blijf lezen om meer antwoorden te vinden op veelgestelde vragen aan het einde van dit artikel.

5 feiten over Hispanic Heritage Month

 1. Volgens de laatste gegevens van de Amerikaanse volkstelling bereikte de Spaanse of Latinx-bevolking 62,1 miljoen – waardoor deze gemeenschap de grootste minderheidsgroep in het land is.
 2. Er waren eigenlijk twee verschillende pogingen om hispanic heritage month te laten gebeuren. In 1987 probeerde vertegenwoordiger Esteban Torres van Californië de National Hispanic Heritage Week uit te breiden tot een gelegenheid van een maand, die “onze natie in staat zou stellen om evenementen en activiteiten goed te observeren en te coördineren om de Spaanse cultuur en prestaties te vieren.”

  Hoewel het niet lukte om in het Congres te worden aangenomen, diende senator Paul Simon van Illinois later een soortgelijk wetsvoorstel in, dat uiteindelijk op 17 augustus 1988 door president Ronald Reagan werd ondertekend.
 1. In plaats van de Dag van de Inheemse Volkeren te vieren, vieren Mexicanen de Día de la Raza (Racedag) op 12 oktober, die het gemengde inheemse en Europese erfgoed van Mexico erkent.
 2. Hou je van je cowboyhoeden? Daar heb je Mexicaanse en Spaanse ranchers of “rancheros” aan te danken! De tradities, die hun oorsprong vonden in Mexico en Spanje, komen van hardwerkende boeren die cowboyhoeden gebruikten terwijl ze over hun gewassen en vee werkten.
 3. Hoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, hebben de termen “Hispanic” en “Latino” verschillende betekenissen. De term Spaanse verwijst naar iemand die afkomstig is uit of een afstammeling is van een Spaanstalig land, terwijl Latina of Latino (of de genderneutrale, Latinx) verwijst naar iemand die uit Latijns-Amerika komt of een afstammeling is van een Latijns-Amerikaans land.

  Dit betekent dat een persoon zowel Hispanic als Latinx kan zijn, maar niet alle Latinx-mensen zijn Hispanic. Brazilianen zijn bijvoorbeeld Latino’s, maar hun moedertaal is niet Spaans.

Ideeën voor manieren om de Hispanic Heritage Month te vieren

Leren

Ontdek waarom hispanic heritage month wordt gevierd.

We zien vaak dat mensen snel vakantie vieren zonder veel context achter de werkelijke gebeurtenissen – ahem, Cinco de MAyo. Vertrouwen op stereotypen of aannames is niet alleen kwetsend, maar kan ons ervan weerhouden onze buren echt te begrijpen. Hispanic Heritage Month is geen uitzondering.

Deze TEDx Talk geeft inzicht in wat het betekent om Hispanic en Latinx te zijn, terwijl het ons ook vraagt om dieper in te gaan op de gemeenschappelijke stereotypen en aannames waarmee velen in deze gemeenschap worden geconfronteerd.

Als je je gesterkt voelt om nog dieper te duiken, biedt het National Museum of the American Latino tweetalige bronnen zoals interactieve activiteiten.

Willen meer weg? Wij hebben jou!

De Library of Congress, National Archives and Records Administration, National Endowment for the Humanities, National Gallery of Art, National Park Service, Smithsonian Institution en U.S. Holocaust Memorial Museum (whew, dat is veel) brengen gezamenlijk hulde aan de generaties Latinx en Hispanic Amerikanen die onze natie en samenleving positief hebben beïnvloed en verrijkt.

Ze hebben documenten, tentoonstellingen, films, blogposts en meer beschikbaar gemaakt voor het publiek – inclusief een kalender met gratis online evenementen.

Bekijk een documentaire over de Latinx-ervaring.

Hoewel deze maand voornamelijk draait om levendige vieringen, is het ook belangrijk om de systemische problemen te erkennen die deze gemeenschap teisteren.

Voor een ontroerende liefdesbrief aan immigranten en hun kinderen, Mija: A Disney Original Documentary geregisseerd door Isabel Castro, legt de emotionele en complexe verhalen vast van Doris Muñoz en Jacks Haupt, twee dochters van immigranten zonder papieren uit Mexico, die hun carrière in de muziekindustrie navigeren.

Los Tigres del Norte in Folsom Prison documentaire geregisseerd door Tom Donahue, volgt een populaire norteño band, Los Tigres del Norte als ze besluiten op te treden in Folsom State Prison in Californië – 50 jaar nadat Johnny Cash daar zijn historische concert hield.

Door middel van een reeks intieme en emotionele interviews wil deze documentaire de unieke ervaringen illustreren van degenen die Latinx en gevangen zitten.

Latino Americans, een PBS-documentaireserie, is de eerste grote documentaireserie voor televisie die de rijke en diverse geschiedenis en ervaringen van de Latinx-bevolking beschrijft. Het is een verhaal van de angst, viering en geleidelijke reconstructie van een Amerikaanse identiteit die miljoenen mensen vandaag verbindt en machtigt.

Voeg een paar nieuwe podcasts toe aan je wachtrij.

Latino USA is een nationaal gesyndiceerd openbaar radioprogramma dat wordt gedistribueerd door NPR en dat een diverse reeks Latinx-stemmen samenbrengt om licht te werpen op de huidige culturele, politieke en sociale kwesties die van invloed zijn op de Latinx-gemeenschap en onze natie vandaag.

Als je je TED Talks-ervaring wilt verbeteren, zul je dol zijn op TED en Español (met meertalige ondertitels), dat een bibliotheek met afleveringen bevat die speciaal zijn ontworpen om mensen te helpen kritisch na te denken over onderwerpen variërend van handicap tot kunst en poëzie.

De Advanced Spanish podcast biedt degenen die graag naar het nieuws luisteren een manier om naar wereldwijde nieuwsverhalen in het Spaans te luisteren – en in een langzamer tempo.

Bezoek een museum.

Neem contact op met uw lokale museum om te zien of het evenementen of tentoonstellingen organiseert die het Spaanse en Latinx-erfgoed benadrukken (en neem een vriend mee). Het bezoeken van musea geeft je de mogelijkheid om van dichtbij te komen en jezelf onder te dompelen in de kunst, festiviteiten of mensen die hun unieke perspectieven laten zien.

U kunt relevante tentoonstellingen en collecties vinden op de website van de National Hispanic American Heritage Month.

Volg een virtuele rondleiding.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de Latijnse en Spaanse cultuur, maar geen toegang hebben tot musea of ervaringen, hebben we een oplossing: virtuele rondleidingen. (Bedankt, technologie!)

Non-profitorganisaties en instellingen willen graag hun lokale culturen en tradities met de wereld delen, dus hebben ze het steeds toegankelijker gemaakt om beroemde sites en musea vanuit het comfort van uw bank te bezoeken.

Hier zijn er een paar die onze aandacht hebben getrokken:

 • Bekijk de Maya-piramides door virtueel een bezoek te brengen aan Chichén Itzá in Mexico.
 • Verken de oude Meso-Amerikaanse stad, de Piramide van Teotihuacan (Piramides van de Zon) van Mexico.
 • Trek virtueel door Machu Pichu in Peru met een begeleide 360-graden tour die kijkers toegang geeft tot gebieden die zijn afgesloten voor persoonlijke bezoekers. Bonus: er is een audiogids!
 • Als je van kunst houdt, biedt het Museu de Arte de São Paulo – het eerste moderne museum van Brazilië – online toegang tot hun kunstwerken.
 • Google biedt van dichtbij 360 graden uitzicht op dieren op de Galápagos-eilanden. Er is zelfs een ‘straatbeeld’, waardoor kijkers de archipel bij thei kunnen verkennenr eigen tempo.
 • Deze eco-lodge in de jungle van Panama heeft een livestream voor degenen die van vogels kijken houden of gewoon van het achtergrondgeluid van bruisende dieren in het wild houden.
 • De Gardens of the Queen, naar verluidt een van de beste duikplekken ter wereld, is een archipel voor de kust van Cuba. Airpano biedt van dichtbij en persoonlijke 360-graden foto’s van duikervaringen.
 • Iguazu Falls, een van de belangrijkste bestemmingen in Argentinië en Brazilië, biedt kijkers de mogelijkheid om op een van de uitkijkplatforms te staan, naar beneden te kijken in de Keel van de Duivel of zelfs een vogelvlucht te krijgen van de natuurlijke attractie.
 • Dwaal rond in het Amazonebekken in Brazilië. Van het reizen langs de epische rivier, tot het wandelen op een junglepad, tot zelfs het ontmoeten van een lokale stam, deze ervaring is een unieke manier om een kijkje te nemen in het beroemde Amazonebekken.
 • Het Museum of Latin American Art in Long Beach, Californië biedt een online ervaring (Forgotten Images Exhibition Online tour) als onderdeel van het Afro-Latinx Festival.

Lees boeken geschreven door Latinx of Spaanse auteurs en dichters.

Om een andere cultuur of manier van leven te begrijpen, moet een van onze go-to’s altijd de bibliotheek zijn. Van de diep gruwelijke maar ontroerende boeken zoals “The Devil’s Highway: A True Story” van Luis Alberto Urrea, tot bekroonde poëzie zoals “Poet X”, we krijgen inzicht en meer kennis in verschillende maar intiem menselijke ervaringen.

Begin met het bekijken van Bookshop.org of Goodreads ‘Hispanic Heritage Month leeslijsten.

Luister naar audioboeken geschreven of verteld door Latinx of Spaanse auteurs en dichters.

We houden van Libro.fm en zijn missie om lokale boekhandels te ondersteunen door middel van audioboekaankopen. (Bovendien is het een geweldig Amazon-alternatief.) Ter ere van deze maand van festiviteiten belichten ze boekhandels, auteurs en vertellers binnen de Latinx- en Hispanic-gemeenschappen.

Luisteraars kunnen door hun afspeellijst bladeren en inhoud vinden die gericht is op het versterken, leren en vieren van de Latinx- en Hispanic-ervaring. Bovendien kan het downloaden van uw audioboek een Latinx- of Hispanic-boekwinkel ondersteunen.

Lees inspirerende Hispanic Heritage Month Quotes.

Er is geen tekort aan mooie woorden van Spaanse en Latinx-leiders over wat het betekent om deze identiteiten te dragen. Ontdek deze samengestelde citaten over Hispanic Heritage Month (en gebruik ze om te delen op sociale media).

Onderneem actie

Woon een evenement bij.

Een centraal onderdeel van deze maandlange viering zijn de evenementen waar veel steden in de VS hard aan werken om op te zetten. Evenementen kunnen traditionele dansen, livemuziek, kunstdisplays en eetstalletjes omvatten.

Steun uw lokale gemeenschap door op te komen dagen en deel te nemen aan alle evenementen die in uw omgeving plaatsvinden.

Volg en steun Latinx en Spaanse influencers en pleitbezorgers.

Opgroeiend in een Latinx-huishouden, hoorde ik vaak de “dicho” (of zeggen: “Dime con quien andas y te dire quien eres”, met andere woorden, “vertel me wie je vrienden zijn en ik zal je vertellen wie je bent.”

Onze online community kan ook een weerspiegeling zijn van onze waarden, interesses en ambities, dus we wilden slechts enkele van de vele Latinx en Spaanse beïnvloeders en voorstanders benadrukken:

 • Andrés, bekend als @asif.tv op sociale media, staat bekend om hun populaire Spaanse ASMR TikTok-video’s en informeert hun kijkers over alle dingen Latinx en actuele gebeurtenissen die van invloed zijn op de gemeenschap.
 • Daphne Frias is een activiste, organisator en verhalenverteller die trots gehandicapt is. Ze is niet alleen een voorvechter voor de gehandicapte gemeenschap (en gebruikt haar pagina vaak om anderen te informeren over hoe ze een betere bondgenoot kunnen zijn voor mensen met een handicap), maar ze pleit ook ijverig voor dringende sociale kwesties zoals klimaatverandering en wapengeweld.
 • Sara Mora is een in Puerto Rica geboren immigrantenrechtenactiviste die met haar familie naar de Verenigde Staten emigreerde toen ze slechts drie jaar oud was. Als ongedocumenteerde tiener in New Jersey nam ze deel aan het Deferred Action for Childhood Arrivals-programma (DACA). Tegenwoordig is ze een leidende stem in de strijd voor de rechten van immigranten en is ze de co-president van Women’s March Youth Empower.
 • Ramon Contreras is een Afro-Latino public affairs strateeg en activist uit Harlem, New York. Nadat hij zijn vriend verloor aan wapengeweld, richtte Contreras Youth Over Guns op, een organisatie die zich inzet voor het onder de aandacht brengen van wapengeweld in zwarte en Latinx-gemeenschappen.

Doneer aan Latinx of Spaanse non-profitorganisaties en gemeenschapsorganisaties.

Latinx en Spaanse organisaties zijn al lang de basis van gemeenschappen in het hele land. We kunnen Hispanic Heritag vierene Maand door te doneren aan organisaties die de behoeften van diverse Latinx en Hispanic gemeenschappen begrijpen.

Organisaties zoals RAICES – een in Texas gevestigde organisatie die gratis en goedkope juridische diensten biedt aan achtergestelde immigrantenkinderen, gezinnen en vluchtelingen – lopen voorop in de immigratiecrisis en werken actief aan oplossingen voor de korte en lange termijn.

Het Hispanic Scholarship Fund is een andere organisatie die deze gemeenschap machtigt door essentiële financiering en middelen te bieden aan studenten die op zoek zijn naar hoger onderwijs.

Steun Latinx en Spaanse bedrijven.

Doe uw vakantieinkopen vroeg en help de cultuur en creativiteit van Spaanse en Latinx-makers te vieren door hun bedrijven te ondersteunen. Etsy en NOVICA zijn twee online marktplaatsen die prachtig handgemaakte goederen beheren van Latinx-mensen die in en uit de VS wonen. U kunt slo zoeken naar Latinx en Hispanic kleine bedrijven in uw gemeenschap.

Vertel het Congres om een pad te creëren voor onze 11 miljoen immigranten zonder papieren.

Neem contact op met uw gekozen vertegenwoordigers (per telefoon of e-mail) en moedig hen aan om het beleid voor uitgestelde actie voor aankomsten van kinderen – of beter bekend als DACA – te versterken en te versterken.

Vraag hen om wetgeving te ondersteunen die paden naar burgerschap creëert voor studenten zonder papieren en hun families. FWD.us, een tweeledige organisatie, biedt scripts, een toolkit en handige tips om aan de slag te gaan.

Vieren

Steun lokale panaderías (Mexicaanse bakkerijen) of Latinx restaurants

In Latinx- en Hispanic-culturen kan eten worden beschouwd als een kernliefdestaal. Van ons ochtendpan dulce con café (zoet brood met koffie) tot Spaanse tapas tot hartige empanadas, eten is het magnetische veld dat mensen samenbrengt.

Het ondersteunen van uw lokale Latinx bakkerijen of restaurants is een cruciale manier om uw waardering en steun voor hun liefdeswerk te tonen. Wil je nog een stap verder gaan? Vraag hen of ze cadeaubonnen aanbieden, zodat u uw familie of vrienden ook een heerlijke ervaring kunt geven!

Volg een dansles met vrienden en familie.

Net als eten is dansen een essentieel onderdeel van de Latinx- en Spaanse cultuur. Kijk naar lokale dansstudio’s (of zelfs restaurants) die salsa-, bachata-, merengue- of flamencolessen aanbieden.

Als je geen toegang hebt tot persoonlijke lessen, nodig dan je vrienden uit voor een virtuele dansles (zoals deze)!

Op het werk

Maak een informatieve automatische e-mailreactie.

Of je nu wel of niet deel uitmaakt van de Latinx- of Hispanic-gemeenschap, het creëren van een feestelijke automatische e-mailreactie tijdens deze maandlange viering is een doordachte en inclusieve manier om de Hispanic Heritage Month in de schijnwerpers te zetten. U kunt informatie delen over het belang van het vieren van dit evenement en misschien zelfs een lijst met lokale evenementen opnemen waaraan uw collega’s kunnen deelnemen!

Het delen van informatie met uw netwerk over de betekenis van deze herdenking is een geweldige manier om verder solidair te zijn met uw Latinx- en Spaanse teamleden.

Markeer hispanic heritage month in uw nieuwsbrief.

Net als bij het e-mailautomatische antwoordbericht, kan het gebruik van uw huidige e-mailmarketingplatform om meer informatie over deze feestelijke maand te delen een andere kans zijn om deze viering top-of-mind aan het werk te houden.

Dit kan betekenen dat u een zin of twee – of een hele sectie – in uw komende nieuwsbrief opneemt waarin de betekenis van deze erfgoedmaand wordt erkend en hoe uw lezers het zorgvuldig kunnen vieren. (Je kunt dit artikel zelfs delen als bron!)

Zet je goede bedoelingen om in echte verandering.

Doordachte acties op de werkplek moeten niet alleen worden gereserveerd voor vakanties en bewustmakingsmaanden. Als je ervoor wilt zorgen dat je goede bedoelingen daadwerkelijk een ondervertegenwoordigde groep op je werkplek herkennen, zal het een opzettelijke inspanning vergen.

De Diversity Gap, een organisatie die racebewuste leiders en teams coacht, biedt geweldige bronnen op de werkplek waar je van kunt leren en die je kunt opnemen. Hun podcast en hun boek zijn bijzonder goede uitgangspunten.

Thuis

Volg een taalcursus Spaans.

Het leren of opfrissen van je Spaans is een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de Latinx en Spaanse cultuur. Apps zoals Duolingo of Endless Spanish (voor kiddo’s) zijn gratis te gebruiken en helpen je een goede basis en begrip van de taal te bieden.

Volg een online kookles.

Oké, oké, we houden van onze Taco Tuesdays, maar er zijn zo nog veel meer heerlijke (en even eenvoudige) maaltijden die je in huis kunt opnemen. Eten is een andere geweldige manier om in deze tijd waardering en begrip te kweken.

Cozymeal heeft een selectie recepten en kookervaringen waaruit u kunt kiezen, zoals deze culinaire viering van de Hispanic Heritage Month-les of deze Seafood Paella From Scratch-ervaring.

Bekijk een Spaanstalige show.

Als je bent opgegroeid in een Latinx-huishouden, ken je waarschijnlijk het geluid van je favoriete telenovela. Tegenwoordig dragen Netflix-shows zoals La Casa de Las Flores (The House of Flowers) en La Casa de Papel (Money Heist) die legendarische erfenis voort door al het drama uit te delen – terwijl ze verschillende verhalen centreren voor een wereldwijd publiek.

Voor kinderen en studenten op school

Praat met je kinderen over representatie.

Mensen koppelen vaak veel van hun overtuigingen en waarden aan wat ze thuis hebben geleerd toen ze opgroeiden. We kunnen helpen de Hispanic Heritage Month te vieren door gesprekken te voeren rond de eettafel over wat deze maand betekent voor de Spaanse en Latinx-gemeenschappen en hoe we steun kunnen tonen.

Mid-Atlantic Equity Consortium (of MAEC) biedt ouders en leraren een enorme bibliotheek met Hispanic Heritage Month-bronnen zoals kindvriendelijke video’s, podcasts, film- en documentaireaanbevelingen en mensen om te volgen op Instagram!

Neem boeken op die zijn geschreven door Latinx- of Spaanse auteurs in uw curriculum.

Studenten gratis, gemakkelijke toegang bieden tot raciaal diverse literatuur via school- of klasbibliotheken is een geweldige manier om onafhankelijke leermogelijkheden in de klas te bieden.

We weten echter dat veel schooldistricten in de VS lijden aan financieringsverschillen – vooral in gebieden met lage inkomens. Als gevolg hiervan blijven veel kinderen (en dus hun leraren) achter met een beperkte selectie boeken, schoolbenodigdheden en educatief materiaal.

De First Book Marketplace biedt opvoeders, bibliothecarissen en anderen die werken met kinderen met een laag inkomen duizenden gratis en betaalbare, gloednieuwe boeken van hoge kwaliteit, educatieve bronnen en items voor basisbehoeften tegen zeer betaalbare prijzen – of gratis.

Half Price Books doneert ook boeken aan klaslokalen en schoolbibliotheken. Docenten krijgen 10% korting en kunnen zelfs online gratis boeken aanvragen.

Het Latino Learning Center van het Smithsonian Museum biedt onderwijscollecties gegroepeerd op thema’s uit performances of interviews met experts.

Heb een filmdag.

Of het nu in een klaslokaal of thuisomgeving is, als je ervoor kiest om films te laten zien die de Spaanse en Latinx-cultuur centraal stellen, zoals The Book of Life, Encanto en Coco, bieden kinderen een prachtige introductie tot aloude culturele tradities waaraan ze anders misschien niet waren blootgesteld.

Een bonus? Deze films zijn perfecte aanloop naar Dia de los Muertos, die direct na de Hispanic Heritage Month wordt gevierd!

Veelgestelde vragen:

Wat was het thema van de Hispanic Heritage Month 2022?

De National Council of Hispanic Employment Program Managers (NCHEPM), kondigde het 2022 Hispanic Heritage Month Observance Theme aan: “Unidos: Inclusiviteit voor een sterkere natie.”

Het thema moedigt iedereen aan om ervoor te zorgen dat alle stemmen worden vertegenwoordigd en verwelkomd, kondigde een persbericht van NCHEPM aan.

Wat is hispanic heritage month in het Spaans?

In het Spaans betekent El Mes de la Herencia Hispana Hispanic Heritage Month.

Wat is het verschil tussen Hispanic en Latino?

Hoewel veel mensen Latinx en Hispanic door elkaar gebruiken, betekenen deze twee woorden twee verschillende dingen.

Een Spaanstalige persoon is iemand die afkomstig is uit of een afstammeling is van een Spaanstalig land. Latinx (het genderneutrale alternatief voor Latino en Latina) wordt gebruikt wanneer wordt verwezen naar iemand die uit Latijns-Amerika komt of een afstammeling is van een Latijns-Amerikaans land.

Een persoon kan zowel Hispanic als Latinx zijn, maar niet alle Latino’s zijn Hispanic. Spanjaarden worden bijvoorbeeld als Hispanic beschouwd, maar niet als Latinx, omdat ze niet geografisch in Latijns-Amerika liggen.

Welke landen zijn vertegenwoordigd in deze viering?

In totaal zijn er 20 Spaanse landen en één territorium: Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Spanje, Uruguay en Venezuela.

Heet het Hispanic Heritage Month of Latino Erfgoedmaand?

Het wordt formeel erkend als Hispanic Heritage Month, maar het is belangrijk om te erkennen dat, zoals besproken, de term niet volledig elke cultuur vertegenwoordigt die onder deze paraplu valt.

Als gevolg hiervan noemen velen het ook Latinx Heritage Month. Beide worden tegenwoordig veel gebruikt, maar het is belangrijk om rekening te houden met de context waarin je ze gebruikt.

Wanneer werd het Spaanse erfgoed voor het eerst gevierd in de VS?

De Amerikaanse regering herdacht voor het eerst hispanic Heritage Month in 1988 door middel van wetgeving. In 1989 gaf president George H.W. Bush een presidentiële proclamatie ter viering van de maand – en elke Amerikaanse president sindsdien heeft de traditie voortgezet.

Voordat Hispanic Heritage Month werd herdacht in de Verenigde Staten, werd het jaarlijks geëerd als Hispanic Heritage Week.

Volgende maand is het Native American Heritage Month – neem een voorsprong op leren hoe de Native American Heritage Month te vieren Vandaag

Inhoudsopgave