2023 Kalender van gratis Nationale Park Dagen

Search

Amerikaanse nationale parken zijn ongelooflijk. Een bezoek aan een nationaal park is een kans om van de natuur te genieten, de planeet te beschermen en tijd te vieren met vrienden, familie en mede-parkgangers.

En nationale parken zijn nog beter als ze gratis zijn!

Elk jaar kondigt de National Park Service (NPS) verschillende “fee-free days” aan om ervoor te zorgen dat de parken voor iedereen toegankelijk blijven.

“Of het nu op een toegangsdag zonder toegang is of het hele jaar door, we moedigen iedereen aan om hun nationale parken te ontdekken en de voordelen die voortvloeien uit het doorbrengen van tijd buitenshuis,” zei NPS-directeur Chuck Sams in een verklaring.

“Nationale parken zijn voor iedereen en we zijn toegewijd aan het vergroten van de toegang en het bieden van kansen voor iedereen om het gevoel van verwondering, ontzag en verfrissing te ervaren dat gepaard gaat met een bezoek aan deze gekoesterde landschappen en sites.”

Er zijn meer dan 420 nationale parken in de Verenigde Staten en 110 hebben toegangsprijzen. Dit betekent dat gedurende 365 dagen meer dan 310 parken volledig gratis te bezoeken zijn.

In dit artikel belichten we de gratis dagen van dit jaar, alternatieve manieren om gratis of met korting parkpassen te krijgen en manieren waarop u het hele jaar door een positief verschil kunt maken voor nationale parken –

Nationaal park bezoeker staat op Arches National Park
Arches National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

2022 Gratis National Park Days

De NPS heeft in 2022 vijf dagen volledig gratis te bezoeken gemaakt:

Datum

Vakantie

maandag, januari 17, 2022

Martin Luther King, Jr. Dag

zaterdag, april 16, 2022

Eerste dag van de Nationale Parkweek

donderdag, augustus 4, 2022

Verjaardag van de Great American Outdoors Act

zaterdag, september 24, 2022

Nationale Dag van de Openbare Gronden

vrijdag, november 11, 2022

Veteranendag

2023 Gratis National Park Days

Hoewel de NPS pas aan het begin van het jaar officieel toegangsvrije dagen aankondigt, zijn dit de verwachte data voor 2023:

Datum

Vakantie

maandag, januari 16, 2023

Martin Luther King, Jr. Dag

zondag, april 16, 2023

Eerste dag van de Nationale Parkweek

vrijdag, augustus 4, 2023

Verjaardag van de Great American Outdoors Act

zondag, september 24, 2023

Nationale Dag van de Openbare Gronden

zaterdag, november 11, 2023

Veteranendag

U kunt ook een oogje in het zeil houden voor andere gratis dagen die worden aangeboden door andere federale en staatslandbeheerbureaus, waaronder de U.S. Fish & Wildlife Service, het Bureau of Land Management, de U.S. Forest Service, het U.S. Army Corps of Engineers en het Bureau of Reclamation. (We raden aan om “Fee Free” op hun respectieve websites te zoeken bij het plannen van uw volgende reis – of hun Facebook-pagina’s te volgen om op de hoogte te blijven van gratis dagen.)

Uitzicht op Grand Teton National Park bij zonsondergang
Grand Teton National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Hoe kan ik anders gratis of met korting toegang krijgen tot nationale parken?

Gratis toegang

Vierdeklassers en hun gezinnen

4e klas Elk kind buiten Amerika de prachtige nationale parken Pass

Dankzij het Every Kid in a Park-programma en de Every Kid Outdoors Act krijgen vierdeklassers in de Verenigde Staten gratis toegang tot nationale parken. We zouden willen dat we dit hadden gehad toen we kinderen waren!

De pas is geldig van 1 september tot en met 31 augustus van het vierde leerjaar van een leerling.

Volgens het Every Kid in a Park-programma, wanneer een vierdeklasser met zijn familie en vrienden in één voertuig reist, krijgen ze iedereen gratis binnen (op deelnemende sites die per voertuig in rekening brengen). En als u een site bezoekt die per persoon in rekening brengt, hebben de vierdeklasser en maximaal drie begeleidende volwassenen gratis toegang.

Het wordt dus tijd dat je bevriend raakt met een cool kind – ze komen met extraatjes!

Je kunt meer te weten komen over de vierde klas pas op everykidoutdoors.gov.

Mensen met een handicap

Toegang voor gehandicapten Amerika de prachtige nationale parken Pas

De National Park Service biedt een gratis levenslange toegangspas aan elke Amerikaanse burger of permanente inwoner die “medisch is vastgesteld dat hij een permanente handicap heeft … dat beperkt een of meer belangrijke levensactiviteiten ernstig.”

U kunt meer te weten komen over hoe u zich kunt kwalificeren en toegang krijgt tot de National Park Access Pass op de toegankelijkheidspagina van de National Park Service.

Amerikaanse militaire leden en hun familieleden

Militair Amerika de Prachtige Nationale Parken Pass

Huidige Amerikaanse militaire leden en hun afhankelijken, reserve- en nationale gardeleden kunnen een jaarlijkse America the Beautiful – National Parks & Federal Recreational Lands Military Pass gratis krijgen!

Amerikaanse militaire veteranen

Een auto rijden in Redwood National Park
Redwood National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Veteranen krijgen gratis toegang tot nationale parken voor het leven! Het enige dat u nodig hebt, is een van de volgende vormen van identificatie presenteren:

  • Identiteitskaart van het Ministerie van Defensie (niet-verlopen CAC-kaart)
  • Veteranen gezondheidsidentificatiekaart (VHIC)
  • Veteraan ID-kaart
  • Veteranen aanduiding op een door de staat uitgegeven Amerikaans rijbewijs of identiteitskaart

Er zijn ook nieuwe levenslange passen beschikbaar voor veteranen – wat vooral handig is voor nationale parken waar er geen persoon is om uw identificatie aan te presenteren.

Lees meer over deze voordelen en lees veelgestelde vragen van de National Park Service.

Gold Star Families

Gold Star Family Gratis toegangsvoucher voor nationale parken

Gold Star-gezinnen ontvangen vergelijkbare voordelen voor nationale parken als veteranen. Volgens de National Park Service moeten Gold Star-familieleden “een voucher downloaden en afdrukken om aan het parkpersoneel te presenteren, in te wisselen voor een Interagency Military Pass of op het dashboard van het voertuig op onbemande locaties te plaatsen.”

Verken de lijst met federale locaties die passen uitgeven of toegang krijgen tot uw voucher online op de pagina met militaire veelgestelde vragen van de National Park Service.

In aanmerking komende vrijwilligers van de National Park Service

Vrijwilliger Amerika de Mooie Nationale Parken Pass

Het Volunteers-in-Parks (VIP) programma biedt mogelijkheden voor parkliefhebbers van alle leeftijden om vrijwilligerswerk te doen in nationale parken. Je kunt zo veel of zo weinig vrijwilligerswerk doen als je wilt, maar als je binnen een jaar minstens 250 vrijwilligersuren voltooit – met een federaal agentschap dat deelneemt aan het Interagency Pass Program (IPP), ontvang je een vrijwilligerspas van een jaar.

Dit geeft u toegang tot meer dan 2.000 federale recreatiegebieden die deelnemen aan het IPP – inclusief elk nationaal park!

Toegang met korting

Amerikaanse burgers ouder dan 62 jaar

Senior Annual America de Mooie Nationale Parken Pass

Op je 62e verjaardag (of op elk moment daarna) kun (en moet!) je een levenslange pas van $ 80 kopen. Met deze pas kom je de rest van je leven gratis in elk Amerikaans nationaal park. U kunt ook een aanzienlijk gereduceerde jaarpas van $ 20 kopen.

Iedereen & Iedereen

Jaarlijks America the Beautiful National Parks Pass

Als je meerdere parken in een jaar gaat bezoeken, is de jaarlijkse America the Beautiful National Parks en Federal Recreational Lands Pass slechts $ 80. Het betaalt zichzelf terug in slechts een paar bezoeken!

Dit is vooral handig voor uitstapjes naar locaties – zoals Arizona of Utah – waar u mogelijk meerdere nationale parken op een dag of week bezoekt.

Deze pas is voor iedereen beschikbaar – en volgens de National Parks Service kunnen degenen die met pashouders reizen meestal gratis parken betreden.

We raden aan om de pas te kopen bij (onze geweldige affiliate partner!) REI, omdat ze ook 10% van de opbrengst van de pas zullen doneren aan de National Forest Foundation, de National Park Foundation en de U.S. Endowment for Forestry &Communities.

De pas is goed voor een jaar vanaf de maand die u koopt – dus u hoeft niet te wachten tot het begin van het jaar om te kopen.

Landschapsgezicht van Glacier National Park, met bloemen die op de voorgrond ontluiken
Glacier National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Hoeveel kosten de toegangsprijzen voor het nationale park?

Toegangsprijzen voor nationale parken variëren van $ 5 tot $ 35. Zion National Park rekent momenteel bijvoorbeeld $ 20 per persoon – en Pictured Rocks National Park rekent $ 5 per persoon.

In veel parken kunt u per voertuig betalen – wat de prijs aanzienlijk verlaagt als u met uw hele gezin of een groep vrienden op bezoek bent.

Volgens de National Park Service blijft al het geld van de toegangsprijzen bij de service – en 80% -100% van het geld blijft in het park waar het werd verzameld.

En nogmaals, de jaarlijkse America the Beautiful National Parks and Federal Recreational Lands Pass is slechts $ 79.99.

Uitzicht vanuit Arches National Park
Arches National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Hoe kan ik anders Amerikaanse nationale parken ondersteunen?

Praktijk Verantwoord Recreëren

Ruby Ridges Beach aan de kust in de staat Washington
Ruby Ridges Beach aan de kust van Washington / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Wanneer je nationale parken bezoekt (of waar dan ook, echt waar dan ook), heb je de mogelijkheid om de plek beter achter te laten dan je hem hebt gevonden.

Haal je afval op, raap het afval van iemand anders op, blijf op gemarkeerde paden, volg de parkregels, denk goed aan vuur en bedank een parkwachter. Het is wat Leslie Knope zou willen dat je doet.

Koop producten die nationale parken ondersteunen

Als je toch gaat winkelen, kun je er net zo goed voor kiezen om producten te kopen die een positief verschil maken. Er zijn een aantal ongelooflijke merken die een deel van hun winst doneren om nationale parken te ondersteunen.

Ontdek onze samengestelde aanbevelingen van cadeaus voor liefhebbers van nationale parken

Bel uw vertegenwoordigers

Onze nationale parken worden beschermd vanwege opzettelijke wetgevende keuzes in de Amerikaanse geschiedenis. Door uw gekozen functionarissen te bellen, kunt u ervoor zorgen dat nationale parken de financiering hebben die ze nodig hebben, worden verzorgd na rampen en nooit worden geveild aan de hoogste bieder.

Laat uw vertegenwoordigers gewoon weten dat u nationale parken waardeert en wilt dat ze werken om ze te beschermen. Dit wordt vooral relevant wanneer nationale parken in het nieuws zijn.

Word vrijwilliger

Persoon die midden in het regenwoud staat bij Olympic National Park
Olympic National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Een beetje van je tijd en energie geven aan een nationaal park bij jou in de buurt kan een groot verschil maken – en er is een breed scala aan mogelijkheden beschikbaar.

“Sommige functies zijn gespecialiseerd en vereisen bepaalde talenten, kennis, vaardigheden en capaciteiten, evenals een achtergrondcontrole”, luidt de NPS-website. “Andere functies vereisen alleen een verlangen en bereidheid om vrijwilligerswerk te doen.”

Unieke vrijwilligersmogelijkheden zijn onder meer:

Sommige vrijwilligersmogelijkheden komen met kleine stipendia, gratis huisvesting of andere voordelen.

Ongeacht de vrijwilligersfunctie die je aanneemt, het is een geweldige kans om quality time door te brengen in de parken, een betekenisvol verschil te maken en, zoals eerder vermeld, een geweldige manier om een gratis nationale parkenpas te krijgen.

Je kunt vrijwilligerswerkmogelijkheden verkennen bij volunteer.gov.

Word parkwachter

Uitzicht op Zion National Park vanaf Angels Landing
Zion National Park / Foto met dank aan Pacific Northwest reisbloggers, The Mandagies

Mensen die werken in recreatiegerichte carrières, waaronder parkwachters, rangschikken hun baan consequent onder de meest zinvolle banen in de Verenigde Staten. En elke dag mag je een rol spelen in het beschermen en vieren van de natuur.

Hoewel banen in de National Park Service zeer concurrerend zijn, zijn er tal van manieren om je voet tussen de deur te krijgen – inclusief specifieke carrièremogelijkheden voor studenten en voor volwassenen ouder dan 55 jaar.

Als het leven van een parkwachter overeenkomt met je levensstijl, budget en waarden, is het een absoluut dromerige carrièrekeuze.

Verken vacatures op de NPS-website.

Misschien vind je dit ook interessant: