2022’s ‘Project for Awesome’ haalde $ 3M op voor het goede doel in 48 uur

Search

In slechts twee dagen haalde het Project for Awesome meer dan $ 3 miljoen op voor het goede doel – het record brekend voor alle eerdere fondsenwervende evenementen van de groep.

Duizenden leden van de gemeenschap van over de hele wereld keken naar het 48-uur durende evenement, droegen donaties bij en stemden op non-profitorganisaties om te ondersteunen. Het ingezamelde geld wordt verdeeld over verschillende goede doelen die door supporters zijn geselecteerd.

Het 2022 Project for Awesome verbrijzelde alle eerdere fondsenwervingsrecords

Het 2022 Project for Awesome, een jaarlijkse 48-uurs livestream voor goede doelen gehost door Hank en John Green, vond plaats van 25-27 februari.

Bekend bij kijkers als de P4A, moedigt het Project for Awesome leden van de Nerdfighteria-fangemeenschap aan om niet alleen te doneren, maar ook om te pleiten voor goede doelen.

In zijn 15e jaar verbrijzelde de 2022 P4A zijn eigen records door meer dan $ 3,2 miljoen op te halen voor The Foundation to Decrease World Suck met als doel de hoeveelheid lijden in de wereld te verminderen.

John Green en Hank Green glimlachen samen op de 2022 Project for Awesome livestream
John Green (links) en Hank Green (rechts) tijdens het 2022 Project for Awesome Livestream

“Het is wild om hier vijftien jaar in te zijn en om te zien dat er nog steeds zoveel doneren”, zei John Green 36 uur na de livestream. “Om te zien dat er een reële kans is dat dit het grootste project voor geweldig ooit zal zijn in termen van geld dat aan een goed doel is gedoneerd, is behoorlijk mindblowing.”

Die kans bleek werkelijkheid te zijn naarmate de livestream vorderde en binnen het eerste uur voorbij de grens van $ 1 miljoen waaide.

Het enthousiasme van kijkers groeide alleen maar in de komende 48 uur toen ze geld gaven in ruil voor “extraatjes” zoals artwork, digitale inhoud, P4A-swag en meer. Tegen de tijd dat de stroom halverwege was, was het totale opgehaalde bedrag meer dan $ 2 miljoen.

Tegen het einde van Project for Awesome 2022 haalden kijkers $ 3.236.501,42 op voor het goede doel. Het totale bedrag dat in de stream van 2022 werd opgehaald, overtrof het vorige record, dat in 2021 werd gevestigd, met meer dan $ 700.000.

P4A-supporters maakten een aanzienlijke impact tijdens een bijzonder uitdagende week

Het Project for Awesome splitst fondsen die zijn ingezameld in twee pools. Tijdens de eerste 24 uur van de stream wordt het ingezamelde geld verdeeld tussen Partners in Health en Save the Children.

Het geld dat tijdens de tweede helft van de livestream wordt ingezameld, wordt verdeeld onder goede doelen die zijn ingediend door en gestemd door leden van de gemeenschap.

Dit jaar hebben supporters 310 video’s gemaakt ter ere van 155 non-profitorganisaties, waaronder World Central Kitchen, The Trevor Project, To Write Love On Her Arms, NaNoWriMo, The Audre Lorde Project, liefdadigheid: water en Rainbow Railroad.

De P4A van 2022 vond plaats in een tijd waarin veel van het laatste nieuws in de wereld tragedie en terreur weerspiegelde. Nieuwskoppen gingen over Rusland dat Oekraïne actief binnenvalt, anti-LGBTQ + -wetgeving geïntroduceerd in Florida en Texas, en het verwoestende verlies van Paul Farmer, de inspirerende mede-oprichter van Partners in Health.

Hoewel de livestream voor veel kijkers diende als een welkome onderbreking van de doemscenario’s, gingen Hank en John ook de ernst van het moment niet uit de weg.

“Velen van ons voelen zich erg hulpeloos in het licht van het lijden dat in Oekraïne plaatsvindt en van de voortdurende ongelijkheid op veel verschillende gebieden,” merkte John Green op. “Dit is zo’n herinnering dat we kiezen voor de wereld waarin we leven. We kiezen voor het menselijke verhaal.”

John Green glimlacht tijdens de Project for Awesome livestream
John Green tijdens het 2022 Project voor Awesome Livestream

“Het is waar dat geschiedenis iets is dat mensen overkomt, maar geschiedenis is ook iets dat mensen maken. Historiale krachten zijn vaak veel groter dan welke groep mensen dan ook, en groepen mensen zijn zelf historische krachten,” zei hij over de steun van de gemeenschap voor de P4A.

“Er zijn geen problemen die niet verband houden met de andere problemen”, zei Hank Green in zijn meest recente YouTube-video. “Uiteindelijk is er één ding dat we allemaal proberen te doen. Het is om de wereld beter te maken. Zolang het ding waar je aan werkt de wereld beter maakt, doe je wat we proberen te doen.”

Zowel Hank als John benadrukten ook het feit dat Save the Children, dat meer dan $ 1 miljoen van de P4A zal ontvangen, actief betrokken is bij humanitair werk in Oekraïne.

De P4A van dit jaar sloeg ook dicht bij huis toe voor veel leden van Nerdfighteria met connecties met Partners in Health. De green-broers en hun gemeenschap hebben met PIH samengewerkt aan een aantal projecten, waaronder hun huidige werk om het gezondheidszorgsysteem in Sierra Leone te verbeteren, dat op schema ligt om meer dan $ 25 miljoen op te halenleeuw.

Vorige week overleed de mede-oprichter van PIH, Dr. Paul Farmer, onverwacht. De meer dan $ 1 miljoen die zal worden gedoneerd aan Partners in Health van de 2022 P4A dient om zijn erfenis van het bevorderen van gelijkheid in de gezondheidszorg te eren.

Zelfs te midden van deze tragedies hield het team achter de P4A de missie van het project in de voorhoede van het weekend.

“De slogan van P4A, namelijk om de wereld te verminderen, is op dit moment supereenvoudig,” zei Phil Plait, een astronoom en een van de gasten van de livestream.

Hij ging verder met te beschrijven hoe, als er heel weinig problemen in de wereld zouden zijn, het voor ieder van ons een uitdaging zou zijn om een manier te vinden om een verschil te maken. Maar “omdat de wereld nu zo sucky is”, hebben we allemaal de mogelijkheid om te helpen.

Plait sloot zijn segment af met hoop en een oproep tot actie en zei: “Wijs jezelf in een richting en ga: ‘Ik wil dat oplossen.’ Het is gemakkelijk om iets te doen om de wereld beter te maken.”

P4A van 2022 had geen gebrek aan grappige en vermakelijke momenten

Naast het inzamelen van geld, stemden kijkers af op de livestream voor chaotisch, nerdy plezier. Fan-favoriete momenten van de stream van dit jaar inbegrepen John verft zijn haar paars en zijn snor roze, Hank met behulp van een bananen corer om vul een corndog met gebakken bonen, en de opkomst van “Crank Groen,” de onofficiële P4A mascotte geïnspireerd op Hank’s krab impressie.

Crank Green: Hank Green als een krab met een bril, tijdens de Project for Awesome livestream
Crank Green meme gemaakt door @dftbaRachel

Gastpresentator Taylor Behnke’s hond Darcy werd een ster voor het schattig kauwen van wortels. Destin Sandlin van Smarter Every Day keerde terug met zijn jaarlijkse Dino Space Program en haalde alleen al in zijn twee uur durende segment meer dan $ 150.000 op.

Kijkers vierden ook momenten van verbinding tussen elkaar. Twee Nerdfighters, Ellen en Cambria, gebruikten de chat “gemiste verbindingen” -stijl om elkaar persoonlijk te ontmoeten nadat de een de ander zag kijken naar de stream in een bus.

Een andere kijker vroeg hun partner ten huwelijk via berichten geschreven op plastic dinosaurussen tijdens de livestream.

Toen de livestream zijn laatste uren inging, waren kijkers niet klaar om hun donaties te vertragen. Het laatste uur van de livestream alleen al bracht $ 200.000 op terwijl de gemeenschap de klok racete om het doel van $ 3 miljoen aan donaties te bereiken.

In een storm van confetti vierden Hank en John het einde van het grootste Project for Awesome tot nu toe.

“Ik ben ook dankbaar voor de afleiding en voor het gevoel van solidariteit en medeleven en gedeelde vreugde dat nu moeilijk te krijgen is”, zei een emotionele John op zondagochtend.

De 2022 Project for Awesome fundraiser blijft open tot 12.00 uur EST op dinsdag 1 maart.

Supporters kunnen doneren op projectforawesome.com/donate.