19 dingen die u kunt doen om wapengeweld te stoppen

In 2020, het meest recente jaar met volledige beschikbare gegevens, stierven 45.222 mensen aan wapengerelateerde verwondingen in de VS, volgens de CDC – meer dan enig ander jaar ooit geregistreerd. Dat jaar waren de meest voorkomende vormen van vuurwapendoden zelfmoord (54%) en moord (43%).

En in de afgelopen jaren is er een verontrustende toename van het aantal en de frequentie van massale schietpartijen.

Hoewel het in sommige Latijns-Amerikaanse landen nog steeds aanzienlijk onder de sterftecijfers van wapens ligt, is het sterftecijfer voor wapens in de VS veel hoger dan in de meeste andere landen. In 2016 was het sterftecijfer 10,6 per 100.000 mensen – veel hoger dan in landen als Canada (2,1 per 100.000), Australië (1,0), Frankrijk (2,7), Duitsland (0,9) en Spanje (0,6).

In de eerste vijf maanden van 2022 waren er meer incidenten van wapengeweld in de VS dan er dagen van het jaar waren. Vanaf 26 mei 2022, de 146e dag van het jaar, zijn er 213 massale schietpartijen geweest in de VS, volgens Gun Violence Archive.

Wapengeweld is duidelijk een probleem; en een die uniek Amerikaans is. Het is ook een probleem dat we allemaal kunnen voorkomen.

Van gesprekken voeren over veilige opslag met familieleden tot betrokken raken bij organisaties ter voorkoming van wapengeweld, er zijn zoveel dingen die we allemaal kunnen doen om wapengeweld, schietpartijen op scholen, zelfmoord en meer te voorkomen. Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

Je kunt actie ondernemen om wapengeweld te stoppen – hier is hoe:

Leren

Leer jezelf over wapengeweld in Amerika.

Everytown for Gun Safety is een leider op het gebied van de preventie van wapengeweld. Op hun website kun je meer te weten komen over de uiteenlopende problemen rond wapengeweld, met name hoe een gebrek aan verantwoordelijkheid de wapenindustrie in staat stelt om de verantwoordelijkheid voor zijn rol in wapengeweld te vermijden.

Leer van de reacties van andere landen op massale schietpartijen.

In tegenstelling tot populaire gespreksonderwerpen is Amerika niet de grootste in alles! Zoals we eerder vermeldden, komt amerika’s staat van dienst op het gebied van wapengeweld en massale schietpartijen niet goed overeen met de meeste andere landen – we hebben veel van hen te leren.

In maart 1996 doodde een schutter 16-, 5- en 6-jarigen en hun leraar op een basisschool in Schotland. Onmiddellijk daarna namen Britse wetgevers (zelfs niet alleen in Schotland) beslissende wetgevende maatregelen om privébezit van de meeste pistolen te verbieden, waaronder een verbod op semi-automatische wapens en verplichte registratie voor eigenaren van jachtgeweren. Sindsdien heeft het Verenigd Koninkrijk in 2010 één massale schietpartij gezien en nul schietpartijen op scholen.

In april 1996 doodde een actieve schutter in Australië 35 mensen en verwondde er nog eens 23 in wat de ergste massaschietpartij in de geschiedenis van het land werd. Kort daarna introduceerde de Australische regering de National Firearms Agreement, die automatische en semi-automatische geweren verbood, evenals pomp-actie jachtgeweren. Het hield ook een landelijk terugkoopprogramma voor wapens, wat resulteerde in meer dan 640.000 wapens die bij de autoriteiten werden ingeleverd. Het land heeft sindsdien geen massale schietpartij meer gehad.

Na de massale schietpartij in 2019 in twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, verboden wetgevers binnen enkele dagen “militaire stijl” -wapens, en zelfs wapenhandelaren spraken hun steun uit voor het verbod, zeggende dat de “oorlogswapens geen plaats hebben in ons bedrijf – of ons land.”

Lees ‘A Kids Book About School Shootings’ van Crystal Woodman Miller.

Of je nu een kind bent, een kind hebt, een opvoeder bent of gewoon een volwassene die wil leren en het beter wil doen – we kunnen allemaal baat hebben bij lezen Een kinderboek over schietpartijen op school door Crystal Woodman Miller.

A Kids Company About geeft het boek momenteel gratis weg als ePublication of PDF download.

Organiseer een educatief evenement in uw gemeenschap.

Vraag uw kerk, gemeenschapscentrum of professioneel netwerk om een educatief evenement te organiseren over de impact van wapengeweld in Amerika.

Een geweldige bron om je op weg te helpen is Perceptions, een film- en discussieserie die de complexe sociale, politieke en economische kwesties confronteert die bijdragen aan wapengeweld in de VS.

Bekijk hun kalender voor aankomende evenementen, bekijk hun op geloof gebaseerde preventiegroepen voor wapengeweld en ontdek meer bronnen.

Meer informatie over wapengeweld en geestelijke gezondheid.

Een berucht gespreksonderwerp na elke massale wapengeweldgebeurtenis is de kwestie van de geestelijke gezondheid. Vaak beweren deze gespreksonderwerpen dat geweld een bijproduct is van psychische problemen, wat een veel voorkomende misvatting is.

Volgens Mental Health America is geestesziekte geen voorspeller van violence naar anderen, maar eerder een voorspeller van zelfmoord. Amerikanen worden geconfronteerd met een echt hartverscheurende realiteit over vuurwapendoden als gevolg van psychische aandoeningen, maar niet op de manieren die we vaak door politici besproken zien.

In 2017 was 60% van de wapengerelateerde sterfgevallen in Amerika zelfmoord (23.854), terwijl 37% moorden waren (14.542). Wapenveiligheidswetten ondersteunen de geestelijke gezondheidszorg en vice versa.

Gebruik onze gids om bronnen voor geestelijke gezondheid te verkennen en ondersteuning te krijgen voor uzelf of iemand anders

Onderneem actie

Bel uw senatoren en congresleden.

Als gekozen functionarissen in een representatieve democratie hebben uw gekozen functionarissen de verantwoordelijkheid om hun tijd te gebruiken om beleid en wetten in te voeren die de wensen van hun kiezers weerspiegelen. En ongeveer 90% van de Amerikaanse burgers wil, naast ander beleid, universele achtergrondcontroles op federaal niveau zien.

Hoewel ze al in het Huis zijn aangenomen, heeft de Senaat nu de mogelijkheid om twee resoluties aan te nemen om achtergrondcontroles op alle wapenverkopen uit te breiden: H.R. 8, de Bipartisan Background Checks Act van 2021 en H.R. 1446, de Enhanced Background Checks Act van 2021.

Hier is een heel eenvoudige, duidelijke manier om te vragen:

“Hallo senator _________, Mijn naam is ________ en ik ben uw kiezer in ________________ Ik raad u ten zeerste aan om H.R. 8, de Bipartisan Background Checks Act van 2021 en H.R. 1446, de Enhanced Background Checks Act van 2021 ter stemming voor te leggen in de senaat en een ondersteunende stem uit te brengen om beide wetten snel aan te nemen. Dank u voor uw werk in het vertegenwoordigen van mij en alle leden van onze staat.”

En zelfs als u denkt dat uw gekozen functionarissen het al met u eens zijn, neem dan toch contact met hen op. Vertel ze dat je dankbaar bent voor wat ze doen, om hun collega’s die de rekeningen misschien niet steunen, te herinneren aan de brede steun van twee partijen die ze hebben, en herinner ze aan het beleid voor wapenverantwoordelijkheid waarvoor je wilt dat ze blijven vechten.

Bel 1-844-USA-0234 en voer uw postcode in om in contact te komen met uw vertegenwoordigers, gebruik onze complete gids om contact op te nemen met uw vertegenwoordigers of sms RESIST naar 50409 om contact met hen op te nemen via Resistbot.

Bel uw gouverneur en staatsleiders.

Hoewel er een verontrustend gebrek aan actie is geweest op het gebied van wapenveiligheidsbeleid op federaal niveau, is er eigenlijk een bemoedigende hoeveelheid vooruitgang geboekt op lokaal en staatsniveau.

Onlangs heeft een gemeenschap in New York een verordening aangenomen die wapenhandelaren verplicht om bewegwijzering te plaatsen met specifieke taal over de risico’s voor de volksgezondheid die gepaard gaan met toegang tot onbeveiligde vuurwapens; De gouverneur van Illinois, J.B. Pritzker, heeft zojuist een wet ondertekend om ervoor te zorgen dat alle vuurwapens, inclusief spookgeweren, serienummers hebben, waardoor wetshandhavingsinstanties beter vuurwapens kunnen traceren die bij misdaden worden gebruikt; en meer.

Staats- en lokale overheden hebben de mogelijkheid om veel van hetzelfde beleid door te voeren – achtergrondcontroles op alle wapenverkopen, veilige opslagwetten, rode vlagwetten en meer – zoals de federale overheid doet, maar soms worden problemen gemakkelijker op lokaal niveau aangepakt.

Neem contact op met uw staats- en lokale vertegenwoordigers om uw stem te laten horen: vraag hen om wetten te schrijven, in te voeren en aan te nemen die het minder gemakkelijk maken om toegang te krijgen tot vuurwapens – terwijl het veel veiliger wordt voor de gemeenschap.

Stemmen.

Zodra u uw gekozen functionarissen hebt aangemoedigd om wapenveiligheid een onderdeel te maken van hun beleidsvormings- en beleidsplatform, controleert u hoe ze schrijven, co-auteur zijn en stemmen over wetgeving – op lokaal, provinciaal en federaal niveau.

U kunt zien hoe uw federale vertegenwoordigers hebben gestemd over wetgeving op GovTrack.us of Congress.gov, en uw lokale en staatsvertegenwoordigers via de website van uw staat of stad.

Als uw huidige gekozen ambtenaar geen wapenveiligheidsbeleid ondersteunt dat verantwoord wapenbezit aanmoedigt, wanneer ze herkozen kunnen worden, stem dan op de kandidaat die dat wel zal doen.

Houd de wapenindustrie verantwoordelijk.

Het verantwoordelijk houden van industrieën is een belangrijk onderdeel geweest van het voorkomen en beperken van de gevolgen van volksgezondheidscrises – we hebben dit gedaan gezien met de tabaksindustrie.

Om wapengeweld in de VS echt aan te pakken, is het belangrijk om de rol van de wapenindustrie bij de productie, verkoop en marketing van hun producten te erkennen – en hen verantwoordelijk te houden voor de schade die ze Amerikanen hebben berokkend.

De Protection of Lawful Commerce in Arms Act beschermt de wapenindustrie tegen bijna alle burgerlijke aansprakelijkheid voor de gevaren die hun producten vormen.

Neem contact op met uw gekozen vertegenwoordigers en vraag hen om een sterker beleid en meer financiering in te voeren voor het Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven – het federale agentschap dat verantwoordelijk is voor het reguleren van het geweer industry.

Download de app ‘Demand Action’.

Of je nu een beetje tijd hebt, of veel tijd, je kunt de ‘Demand Action’-app van Moms Demand Action gebruiken om nu te werken aan het beëindigen van wapengeweld. Met de app kunt u in contact komen met andere bezorgde burgers in uw omgeving, aankomende taken en evenementen volgen, vooruitgang vieren en meer.

Download ‘Demand Action’ voor iPhone of Android en ga vandaag nog aan de slag met het eisen van actie.

Doe mee met een protest.

De verbazingwekkende March For Our Lives-activisten die voor het eerst mobiliseerden na de schietpartij op de middelbare school in Parkland, Florida in 2018, gaan opnieuw de straat op.

Op 11 juni leiden ze een mars in Washington DC, evenals een aantal andere Amerikaanse steden. Bezoek hun website voor meer informatie, RSVP voor een mars, doe een donatie om hun missie te voeden of vind een mars bij jou in de buurt.

Draag oranje op 3-5 juni.

In januari 2013 werd Hadiya Pendleton doodgeschoten op een speelplaats in Chicago. Kort daarna herdachten Hadiya’s vrienden haar leven door oranje te dragen, de kleurenjagers dragen in het bos om zichzelf en anderen te beschermen.

Wear Orange wordt nu elk jaar in juni waargenomen en duizenden mensen in het hele land dragen oranje ter ere van Hadiya en de meer dan 40.000 mensen die worden gedood met geweren en ongeveer 85.000 die elk jaar worden neergeschoten en gewond raken.

In 2022 is National Gun Violence Awareness Day en Wear Orange Weekend vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni. Draag die dagen oranje om het bewustzijn te vergroten en overlevenden van wapengeweld te eren.

Doneer je pistool om te worden ontmanteld en hergebruikt.

Een ontmanteld kanon is een pistool dat permanent is veranderd zodat het nooit meer kan vuren.

RAWtools is een non-profitorganisatie die wapens ontmantelt en hergebruikt om tuingereedschap te maken. Hun missie is om “harten te ontwapenen en vrede te smeden”, wat wordt gedreven “door ons vermogen om een keuze te maken over de hulpmiddelen die we gebruiken om door conflicten te navigeren.”

Ze hebben een netwerk van smeden en voorgangers die zijn opgeleid om geweren te ontmantelen, die ze vervolgens hergebruiken om nieuwe, “levengevende” tuingereedschappen te maken.

Die tools worden vervolgens gegeven aan een slachtoffer van wapengeweld of verkocht op hun website, waarbij de opbrengst ten goede komt aan groepen die werken aan het voorkomen van zelfmoord en wapengeweld, hun non-profitorganisatie en hun smeden.

Doneer je pistool via RAWtools om te worden ontmanteld en hergebruikt.

Moedig uw lokale politieafdeling aan om een amnestie- of terugkoopevenement voor wapens te organiseren.

In het hele land zullen politieafdelingen af en toe amnestie-evenementen voor wapens organiseren, waar leden van de gemeenschap wapens, munitie en vuurwerk kunnen afgeven, zonder vragen te stellen. Deze evenementen helpen ongewenste wapens en andere gevaarlijke voorwerpen van de straat te krijgen – veilig en anoniem.

Bovendien bieden sommige afdelingen en organisaties terugkoopprogramma’s voor wapens, waarbij leden van de gemeenschap financieel worden beloond voor het veilig weggooien van hun vuurwapens. Organisatie Gun By Gun moedigt deze evenementen aan en faciliteert deze en biedt mensen een kans om een verschil te maken zonder te wachten op politieke actie.

Schenken

Doneer aan Moms Demand Action.

Moms Demand Action leidt de strijd tegen wapengeweld en ze hebben onze steun nodig om het goede werk voort te zetten. De niet-partijgebonden non-profitorganisatie heeft meer dan 8 miljoen aanhangers, afdelingen in elke staat, en zijn klaar om gekozen functionarissen verantwoordelijk te houden.

Hun netwerk van vrijwilligers en advocaten heeft geholpen bij het aannemen van achtergrondcontrolewetten in 21 staten, wetten die huiselijk geweld in 29 staten ontwapenen, wetten die de “Charleston-maas in de wet” sluiten (waardoor wapenhandelaren wapens kunnen verkopen zonder een achtergrondcontrole, in gevallen waarin de FBI de achtergrondcontrole van een koper niet binnen drie dagen voltooit) in 19 staten, en rode vlag wetten in 19 staten.

Als je nog meer aangemoedigd wilt worden door de vooruitgang die ze hebben geboekt, kijk dan door de tijdlijn van overwinningen van Moms Demand Action.

Doneer om hun revolutionaire werk te ondersteunen.

Doneer aan March For Our Lives.

Vier jaar geleden, op 14 februari 2018, kostte een massale schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, het leven aan 17 mensen en verwondde nog eens 17 mensen.

Studenten waren er snel bij om te mobiliseren en actie te eisen van gekozen functionarissen en organiseerden een officiële non-profitorganisatie: March For Our Lives (MFOL). Oprichters zijn studenten als X González, Cameron Kasky, David Hogg, Jackie Corin, en nu zijn er honderden lokale MFOL-afdelingen ontstaan, die vechten om de epidemie van wapengeweld in Amerika te beëindigen.

Het doel: stop schietpartijen op scholen en al het wapengeweld in AmerIca. Door middel van grassroots organiseren, juridische belangenbehartiging en de mobilisatie van jeugdactivisten, hebben leiders bij MFOL hun werk met ongekend succes in de wapenveiligheidswetgeving zien materialiseren.

Het is duidelijk en tragisch dat hun werk doorgaat. Doneer om hun voortdurende missie te ondersteunen om een einde te maken aan wapengeweld.

Doneer aan gekozen functionarissen met een plan om wapengeweld aan te pakken.

Net zoals je moet stemmen op gekozen functionarissen met een plan om wapengeweld aan te pakken, moet je hun campagnes ondersteunen om ze op het stembiljet te krijgen!

Het goede nieuws is dat Gun Sense Voter het giswerk uit beeld heeft gehaald en een lijst heeft samengesteld met kandidaten die de wetgeving inzake wapenveiligheid met gezond verstand ondersteunen. Zoek op staats-, kantoor- of kandidaatnaam om iemand te vinden om te ondersteunen.

Doneer aan een massale schiet- en trauma-ondersteuningsgroep.

The Rebels Project, gevormd door een groep overlevenden van Columbine na de schietpartij in het Aurora-theater in 2012, is een non-profitorganisatie die overlevenden van massale tragedies en trauma’s ondersteunt en verbindt.

Door een veilige omgeving te bieden om middelen, ervaringen en onderwijs te delen, stelt hun werk overlevenden in staat om genezing te vinden na wapengeweld.

Doneer om hun missie te verheffen of sponsor een overlevende.

Doneer om de slachtoffers van wapengeweld te steunen.

We dromen van een dag waarop er niet langer dagelijks slachtoffers zijn van vuurwapengeweld – maar tot die tijd hebben mensen onze hulp nodig. Terwijl we werken aan het elimineren van de systemische problemen die ertoe leiden dat mensen hun leven verliezen, mogen we de direct getroffenen niet vergeten.

GoFundMe controleert fondsenwervingscampagnes op hun platform. Doe een donatie aan een vreemdeling – elke dollar maakt een verschil.