Ballerina Thee: Voordelen, Bijwerkingen, en preparaten

Ballerina Thee: Voordelen, Bijwerkingen, en preparaten
Ballerina thee

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Wat is Ballerina Thee?
  • Voorbereiding
  • Cafeïnegehalte
  • Voordelen
  • Bijwerkingen

Ballerina thee, ook bekend als 3 Ballerina Thee, is een drankje gemaakt van malva verticillata en cassia angustifolia. De thee wordt op grote schaal gefluisterd om te helpen met gewichtsverlies en gewichtsbehoud. Maar mensen die de thee drinken, kunnen last hebben van ongemakkelijke bijwerkingen. Wetenschappelijke studies ondersteunen niet de voordelen van ballerina thee of het gebruik ervan als een hulpmiddel voor gezondheid of gewichtsverlies.

Wat is Ballerina Thee?

Ballerinathee wordt niet gemaakt van theebladeren, zoals je zou vermoeden. Deze warme drank is meestal een mix van twee krachtige ingrediënten: malva verticillata en cassia angustifolia. Elk Chinees kruideningrediënt draagt op een andere manier bij aan de effecten van ballerinathee.

  • Malva verticillata (Chinese kaasjeskruid). Zowel bladeren als zaden van deze kruidenplant (gekweekt in China, en ook in Afrika, Europa, Noord-Amerika) zijn eetbaar. Zaden van de plant kunnen worden gebruikt in diuretische producten om de urineproductie te verhogen en het vasthouden van water te verminderen. Chinese kaasjeskruid kan ook worden gebruikt als laxeermiddel om constipatie te verlichten of om nieraandoeningen te behandelen. Sommige vrouwen gebruiken dit kruidenproduct ook om de stroom van moedermelk te stimuleren. Momenteel is er geen bewijs om de effectiviteit of de veiligheid van dit product te ondersteunen.
  • Cassia angustifolia (senna). Dit kruideningrediënt is afkomstig van een struik die in India en China wordt geteeld (sommige variëteiten worden ook in Californië geteeld). De bladeren en de vruchten van de plant worden geoogst om het ingrediënt te maken dat in veel commerciële laxeermiddelen wordt gebruikt. Senna is een door de FDA goedgekeurd niet-voorgeschreven laxeermiddel. Consumenten kunnen het product gebruiken om constipatie te verlichten of om hun darmen te reinigen voordat diagnostische tests (zoals een colonoscopie) worden uitgevoerd in een medische faciliteit.

Sommige populaire merken van ballerina thee vermelden alleen senna als ingrediënt. Ballerina thee varieert in prijs, afhankelijk van het merk en hoeveel je koopt. Je kunt meestal een doos met 18 zakken vinden voor minder dan $ 10.

Hoe zich voor te bereiden

Ballerina thee (of 3 Ballerina Tea) wordt meestal verkocht in winkels en online als een dieter’s drankje. Consumenten gebruiken theezakjes om de drank te maken, maar de sterkte van de thee kan variëren.

Meestal, wanneer mensen beginnen met het drinken van de thee, gieten ze 2 tot 3 kopjes water in een kopje met één theezakje. Gebruikers wordt geadviseerd om de drank drie keer per dag na een maaltijd te drinken. Na een week of zo van het consumeren van een drankje, verminderen ze vaak de hoeveelheid water die wordt gebruikt, uiteindelijk met behulp van een kopje water met één theezakje.

Cafeïnegehalte

Ballerina thee is cafeïnevrij, waardoor het anders is dan de meeste theeën gericht op gewichtsverlies. Het is niet gemaakt van echte traditionele theebladeren, maar eerder cafeïnevrije planten.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel er beweringen zijn dat Ballerina-thee een krachtig afslankmiddel is dat u kan helpen gewicht te verliezen, zijn deze claims onbewezen.

Fans van het drankje zeggen soms ook dat het de spijsvertering kan bevorderen. En anderen beweren dat het helpt om het lichaam te ontgiften en zelfs ziekte te bestrijden. Helaas zijn deze beweringen niet gebaseerd op een wetenschappelijk feit.

Hoewel je misschien gewicht verliest met Ballerina-thee, zullen de veranderingen die je op de weegschaal ziet gebeuren als gevolg van verloren watergewicht en de laxerende eigenschappen van de thee. Er is geen bewijs dat de thee lichaamsvet verbrandt of enige kracht heeft om je metabolisme te verhogen. Zodra uw eetgewoonten en uw vochtinname weer normaal worden, zal uw gewicht waarschijnlijk ook weer normaal worden.

In tegenstelling tot sommige andere theeën voor gewichtsverlies, is Ballerina-thee geen stimulerend middel. Er zit geen cafeïne in ballerinathee en het bevat geen bittere sinaasappel of ephedra – twee kruideningrediënten die zijn gebruikt voor gewichtsverlies en waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor het lichaam.

De ingrediënten in Ballerina thee, Chinese kaasjeskruid en senna, bevatten antioxidanten genaamd flavonoïden die kunnen helpen celschade te bestrijden en de risico’s van bepaalde ziekten te verminderen. Ze bevatten ook mineralen en andere plantaardige stoffen die gezondheidsvoordelen kunnen bieden.De hoeveelheid vitamines en mineralen die je in een kopje Ballerina-thee krijgt, is echter minuscuul.

Bijwerkingen

Omdat de ingrediënten in Ballerina-thee de stoelgang en het urineren verhogen, zult u waarschijnlijk wat buikklachten (en ongemak) ervaren wanneer u het product gebruikt. Senna is een bekend laxeermiddel en is vaak gebruikt om constipatie te verlichten. Het consumeren ervan kan leiden tot krampen, buikklachten, flauwvallen en misselijkheid.

Langdurig gebruik (meer dan twee weken) van producten die senna bevatten, wordt afgeraden. Overmatig gebruik van ballerinathee kan afhankelijkheid van laxeermiddelen of problemen met uw darmen veroorzaken.

Langdurig gebruik (meer dan twee weken) van producten die senna bevatten, wordt afgeraden. Overmatig gebruik van ballerinathee kan afhankelijkheid van laxeermiddelen of problemen met uw darmen veroorzaken.