Hoe schoolschietpartijen te stoppen (statistieken + script voor het contacteren van gekozen functionarissen)

Search

In de Verenigde Staten waren er in 2021 minstens 149 incidenten van geweervuur op schoolterreinen, met 32 doden en 94 gewonden tot gevolg.

Tussen 2009 en 2018 hadden de VS 57 keer meer schietpartijen op scholen dan de rest van de G7-landen samen.

Er zijn tweeledige, door het publiek ondersteunde en door gegevens ondersteunde oplossingen om schietpartijen op scholen te verminderen en te voorkomen – en we kunnen allemaal helpen ze te realiseren.

(Plus, goed nieuws over de vooruitgang die we al hebben geboekt)

De meest recente schietpartij op school is een verwoestende herinnering aan de bijna constante dreiging van wapengeweld op Amerikaanse scholen

Alleen al in 2021 waren er volgens Everytown for Gun Safety begin december minstens 149 incidenten van geweervuur op schoolterreinen.

Bij die incidenten vielen 32 doden en 94 gewonden. Volgens Education Week hebben tot nu toe 28 schietpartijen op scholen geleid tot letsel of de dood in 2021 – 20 van hen sinds 1 augustus.

Kaart van de Verenigde Staten: Geweervuur op schoolterreinen in de Verenigde Staten: In 2021 waren er minstens 149 incidenten van geweervuur op schoolterreinen, resulterend in 32 doden (aangegeven door rode cirkels) en 94 gewonden (aangegeven door blauwe cirkels) nationaal. (Grijze cirkels geven geen doden of gewonden aan)
Geweervuur op schoolterreinen in de Verenigde Staten: In 2021 waren er minstens 149 incidenten van geweervuur op schoolterreinen, resulterend in 32 doden (aangegeven door rode cirkels) en 94 gewonden (aangegeven door blauwe cirkels) nationaal. (Grijze cirkels geven geen doden of gewonden aan) / Met dank aan Everytown

Everytown meldt dat er in september 32 incidenten van geweervuur op schoolterreinen waren, en 32 meer in oktober alleen – de meeste in één maand sinds ze in 2013 begonnen met volgen.

Op 6 oktober 2021 raakten vier mensen gewond bij een schietpartij op Timberview High School in Arlington, Texas nadat er een vechtpartij uitbrak in de school. Twee van de vier gewonden hadden schotwonden.

Op 1 september werd een 15-jarige student neergeschoten op de Mount Tabor High School in Winston-Salem, North Carolina, en stierf aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Op 6 mei werden twee studenten en een bewaarder neergeschoten en gewond op de Rigby Middle School in Rigby, Idaho. Geen van de slachtoffers overleed aan hun verwondingen.

Gewer(en) gebruikt bij schietpartijen op scholen: 48% werd niet veilig opgeslagen. 52% werd veilig opgeslagen.
Geweer (en) gebruikt bij schietpartijen op school / Bron: National Threat Center. Een analyse van de Amerikaanse geheime dienst van gericht schoolgeweld.

Op 30 november 2021 opende een 15-jarige in Oxford, Michigan het vuur op zijn middelbare school, Oxford High School, waarbij 4 studenten tussen de 14 en 17 jaar oud werden gedood en nog eens 6 studenten en een leraar gewond raakten.

Vier dagen eerder kocht de vader van de schutter een pistool, dat vervolgens niet veilig werd opgeslagen, en de schutter plaatste een foto met het pistool op sociale media. Eerder op de dag van de schietpartij werden de schutter en zijn ouders naar een vergadering gebracht door schoolfunctionarissen die zich zorgen maakten over zowel aanhoudend gedrag als gedrag dat eerder op de dag werd vertoond. Hij werd niet van school naar huis gestuurd en zijn bezittingen werden niet doorzocht – en hij voerde de aanval later die dag uit.

Aanklager Karen McDonald zei dat de schietpartij met voorbedachten rade was, gebaseerd op een ‘berg digitaal bewijs’.

In de dagen na deze verwoestende schietpartij waren er “copycat” -bedreigingen op scholen in Michigan en in het hele land.

En onlangs opende een 18-jarige schutter het vuur op een basisschool in Uvalde, Texas, waarbij 19 studenten, twee leraren en nog eens 7 mensen gewond raakten.

Waarom wapengeweld – en schietpartijen op scholen in het bijzonder – een probleem zijn

Volgens een schatting van Everytown op basis van de 2021 National Firearms Survey wonen naar schatting 5,4 miljoen schoolgaande kinderen nu in een huis met ten minste één geladen en ontgrendeld vuurwapen.

In de afgelopen 20 jaar heeft maar liefst 80% van de schoolschutters hun wapen (s) verkregen van hun huis of het huis van een vriend of familielid.

Het aantal wapens en wapenbezitters in de VS neemt toe – volgens een Everytown-analyse van Gegevens van het Gun Violence Archive over het aantal uitgevoerde achtergrondcontroles steeg de wapenverkoop in de VS in 2020 met 64%. (En dat is alleen op aankopen die zijn gedaan met een antecedentenonderzoek, wat niet altijd nodig is.)

DOOR DE CIJFERS 95% In het schooljaar 2005-06 boorde 40 procent van de Amerikaanse openbare scholen studenten op lockdownprocedures in het geval van een schietpartij; in het schooljaar 2015-16 deed 95 procent dat. Stat 25% Hoewel zwarte studenten 15 procent van de totale K-12-schoolpopulatie in Americ vertegenwoordigena, ze vormen 25 procent van de K-12-slachtoffers van geweervuur op school. Stat 80% Bij incidenten van geweervuur op schoolterreinen kreeg tot 80 procent van de schutters jonger dan 18 jaar het pistool (en) dat ze gebruikten uit hun huis of de huizen van familieleden of vrienden. Stat 77% In 77 procent van de schietpartijen op school wist ten minste één persoon, meestal een leeftijdsgenoot, van het plan van de schutter. Stat
Guns in Schools Statistics / Courtesy of Everytown (Referenties hier beschikbaar)

Volgens Everytown waren er op 7 december 2021 minstens 149 incidenten van geweervuur op Amerikaanse schoolterreinen, resulterend in 32 doden en 94 gewonden.

Tussen 2013 en 2019 identificeerde Everytown 549 incidenten van geweervuur op schoolterreinen. Hiervan vonden 347 – iets meer dan 63% – plaats op het terrein van een basis-, middelbare of middelbare school. In totaal vielen er 129 doden en 270 gewonden. Minstens 208 van de slachtoffers waren studenten.

Om er nog een element van nuance aan toe te voegen, onder die K-12-schoolschietpartijen, vond 64% van hen plaats op scholen met een meerderheidsminderheid.

School raciale demografie onder de 335 school schietincidenten op K-12 scholen. Meerderheid Minderheidsscholen op 64% en Meerderheid Blanke Scholen op 36%
School raciale demografie onder de 335 school schietincidenten op K-12 scholen / Bron: Geweervuur op schoolterrein

En terwijl andere landen ook verwoestend te maken hebben met schietpartijen op scholen , is de hoeveelheid en frequentie een uniek Amerikaans probleem.

Volgens een andere analyse van CNN hadden de VS tussen 1 januari 2009 en 21 mei 2018 minstens 288 schietpartijen op scholen – 57 keer meer dan de andere zes G7-landen (Canada, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk en het VERENIGD KONINKRIJK) samen.

Naast schietpartijen op scholen is wapengeweld in het algemeen ook een probleem dat uniek is voor Amerika. Elk jaar hebben in de VS bijna 350 kinderen van 17 jaar en jonger toegang tot een vuurwapen en schieten onbedoeld zichzelf of iemand anders neer. Bijna 700 kinderen van 17 jaar en jonger sterven elk jaar door zelfmoord met een pistool.

De gegevens zijn onthutsend, hartverscheurend en overweldigend.

We hebben vooruitgang geboekt bij het aannemen van wapenwetten met gezond verstand in het hele land – en het zou ons moeten inspireren om te blijven werken.

Een van de organisaties die voorop loopt bij het doorgeven van beleid rond wapenveiligheid is Moms Demand Action. Hun netwerk van vrijwilligers en advocaten heeft geholpen bij het aannemen van achtergrondcontrolewetten in 21 staten, wetten die huiselijk geweld in 29 staten ontwapenen, wetten die de “Charleston-maas in de wet” sluiten (waardoor wapenhandelaren wapens kunnen verkopen zonder een achtergrondcontrole, in gevallen waarin de FBI de achtergrondcontrole van een koper niet binnen drie dagen voltooit) in 19 staten, en rode vlag wetten in 19 staten.

De realiteit, zoals Moms Demand Action-oprichter Shannon Watts zei in de Sounds Good Podcast, is echter dat “we allemaal slechts zo veilig zijn als de dichtstbijzijnde staat met de zwakste wapenwetten.” Er is dus ook op nationaal niveau actie nodig.

Een vrijwilliger van Moms Demand Action houdt een bord vast met de tekst: "We kunnen een einde maken aan wapengeweld" / Foto met dank aan Moms Demand Action
Een Vrijwilliger van Moms Demand Action houdt een bord vast met de tekst: “We kunnen wapengeweld beëindigen” / Foto met dank aan Moms Demand Action

En ook daar wordt vooruitgang geboekt. Binnen de eerste 100 dagen van zijn presidentschap moedigde Joe Biden het Congres niet alleen aan om universele achtergrondcontroles en andere wetten door te voeren die al door het Huis zijn gepasseerd, maar voerde hij ook verschillende uitvoerende acties in die onmiddellijk levens zullen redden.

Die acties omvatten het reguleren van de markt voor spookgeweren, het benoemen van een directeur alcohol, tabak en vuurwapens en het geven van meer dan een miljard dollar aan interventieprogramma’s voor wapengeweld in de stad.

Als je nog meer aangemoedigd wilt worden door de vooruitgang die we hebben geboekt, kijk dan door de tijdlijn van de overwinningen van Moms Demand Action.

Wapenveiligheid is populair, tweeledig en zou inherent niet-politiek moeten zijn vanwege de brede publieke steun. Ongeveer 90% van de Amerikanen ondersteunt wapenwetten met gezond verstand, zoals universele achtergrondcontroles.

Het is bemoedigend om te weten dat de meeste van je buren waarschijnlijk ook evidence-based oplossingen ondersteunen om schietpartijen op scholen (en wapengeweld in het algemeen) te voorkomen en te stoppen.

Hier zijn enkele van die oplossingen met gegevensondersteuning:

3 door gegevens ondersteunde manieren om schietpartijen op scholen te voorkomen

Naast het feit dat het traumatiserend is voor leraren, schoolpersoneel, studenten en families van studenten, bereiden actieve schietoefeningen, schoolmiddelenfunctionarissen en andere maatregelen die door staten en schooldistricten worden genomen, scholen alleen voor op reageren tot schietpartijen en bedreigingen op school – ze doen weinig (of niets) om daadwerkelijk verhinderen ze from gebeurt in de eerste plaats.

Studenten moeten zich concentreren op hun academici, emotionele groei en sociale groei op school. Leraren zouden dat leren en groeien moeten faciliteren. Geen van beiden zou zich zorgen moeten maken over hun veiligheid en beveiliging, laat staan hun leven verliezen, terwijl ze dat doen.

En zoals Shannon Watts zei in de Sounds Good Podcast, gaat wapenveiligheid en het aannemen van strengere wapenwetten “niet over het ongedaan maken van het Tweede Amendement of het wegnemen van de wapens van mensen. Dit gaat gewoon over het herstellen van de verantwoordelijkheden die gepaard zouden moeten gaan met wapenrechten en dat doen in andere landen met een hoog percentage wapenbezit. “

Hier zijn 3 gegevensondersteunde, effectieve, bewezen Preventieve maatregelen om schietpartijen te stoppen in onze scholen:

1. Voer wetten voor veilige vuurwapenopslag door, handhaaf ze en verbeter het onderwijs voor veilige opslag

Zoals eerder vermeld, schat Everytown op basis van de 2021 National Firearms Survey dat 5,4 miljoen Amerikaanse kinderen in een huis wonen met ten minste één pistool dat is ontgrendeld en geladen – en maar liefst 80% van de schoolschutters kreeg hun wapens uit hun eigen huis, of het huis van een familielid of vriend.

Om uw vrienden, familie, collega’s en buren aan te moedigen om hun vuurwapens veilig thuis op te slaan, deelt u bronnen van Be SMART for Kids, zoals deze gids over SMART-vuurwapenopslag.

Wees slim: beveilig alle wapens in uw huis en voertuigen. Modelleer verantwoordelijk gedrag rond wapens. Vraag naar de aanwezigheid van onbeveiligde wapens in andere huizen. Erken de rol van wapens bij zelfmoord. Vertel je collega's om SLIM te zijn. Ga voor meer informatie over wat u kunt doen om kinderen veilig te houden naar BeSmartKids.org
“De verkoop van wapens steeg in 2020 met 64 procent en met kinderen die meer tijd thuis doorbrengen tijdens de COVID-19-pandemie zijn de risico’s van wapengeweld toegenomen , waardoor het nog belangrijker wordt dat vuurwapens veilig worden opgeslagen. Elk jaar krijgen in de Verenigde Staten bijna 350 kinderen van 17 jaar en jonger toegang tot een vuurwapen en schieten ze onbedoeld op zichzelf of iemand anders. Elk jaar sterven bijna 700 kinderen, 17 jaar en jonger, door zelfmoord met een pistool.” / Grafische met dank aan Everytown for Gun Safety Support Fund.

Als u een ouder bent: Als uw kind vraagt om het huis van een vriend te bezoeken, vraag dan voordat ze gaan de ouders en / of voogden van de vriend of 1) er wapens in huis zijn en 2) of ze veilig zijn opgeslagen. Als ze dat niet zijn, deel dan de bovenstaande bronnen met hen – en praat met hen over waarom het zo belangrijk is.

Scholen, schooldistricten en zelfs het ministerie van Onderwijs kunnen helpen bij het beveiligen van opslagonderwijs door materialen en bronnen te publiceren en proactief te verspreiden over zowel het belang van als hoe wapens veilig thuis kunnen worden opgeslagen.

Bovendien moeten steden en / of staten wetten aannemen die vereisen dat mensen vuurwapens veilig opslaan wanneer ze niet in hun bezit zijn om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Volgens deze wetten, zegt Everytown, “wanneer een persoon toegang heeft tot een vuurwapen en er schade mee aanricht, is de persoon die het vuurwapen niet veilig heeft opgeslagen aansprakelijk.”

Momenteel hebben slechts 23 staten en Washington, D.C. een vorm van veilige opslagwet: Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Iowa, Hawaii, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Oregon, Rhode Island, Texas, Virginia, Washington en Wisconsin. Verschillende steden, waaronder New York City, San Francisco, Seattle en Edmonds, Washington, hebben wetten voor veilige opslag aangenomen.

2. Voer extreme risicowetten door om te voorkomen dat een risicopersoon toegang krijgt tot wapens

Extreme Risk-wetten – soms “Red Flag” -wetten genoemd – stellen wetshandhaving, familieleden en / of opvoeders in staat om een rechtbank te vragen “om te voorkomen dat een persoon toegang heeft tot vuurwapens wanneer er bewijs is dat ze een ernstig risico lopen zichzelf of anderen schade toe te brengen”, zoals Everytown beschrijft.

Een studie uit 2019 van het Department of Homeland Security over geweld in K-12-scholen tussen 2008 en 2017 wees uit dat elke schutter voorafgaande waarschuwingssignalen vertoonde, en in alle behalve 2 gevallen werden die tekens op school weergegeven.

Kaart die laat zien welke staten extreme risicowetten hebben
Staten met extreme risicowetten

Bron: Cal. Penal Code § 18100, et. Seq.; CRS § 13-14.5-101, e.v.; Conn. Gen. Stat. § 29-38c; 10 Del. C. § 7701, e.v.; DC-code § 7-2510.01, e.v.; Fla. Stat. § 790.401; Haw. Ds. Stat. Ann. § 134-61, e.v.; 430 ILCS § 67/1, e.v.; Ind. Code § 35-47-14-1, et. Seq.; Md. Public Safety Code § 5-601, et seq.; Mass. Gen. Wetten ch. 140, §§ 121, 129B(C), 131(C), 131R-Z; NRS § 33.500, e.v.; NY CLS CPLR § 6340, et seq.; N.J. Stat. § 2C:58-20, e.v.; N.M. Stat. Ann. § 40-17-1, e.v.; ORS § 166.525, e.v.; RI Gen. Wetten 8-8.3-1, et seq.; 13 VSA 4051, enzovoortq.; Va. Code Ann. 19.2-152.13 e.v.; ARCW § 7.94.010, e.v.

Extreme Risk-wetten zijn een cruciaal interventie-instrument dat kan worden gebruikt om wapengeweld te voorkomen, zoals schietpartijen op scholen. Volgens Everytown hebben slechts 17 staten en Washington, D.C. momenteel een wet als deze: Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Hawaii, Illinois, Indiana, Maryland, Massachusetts, Nevada, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont, Washington.

3. Vereist achtergrondcontroles op alle wapenverkopen

Nationaal vereisen de huidige wetten dat erkende wapenhandelaren een achtergrondcontrole uitvoeren voorafgaand aan alle wapenverkopen om ervoor te zorgen dat het de koper niet wettelijk verboden is om een wapen te kopen. In sommige staten staan wetten zelfs gelicentieerde wapenhandelaren toe om verder te gaan met een verkoop als een achtergrondcontrole niet binnen 3 dagen is voltooid – dit wordt soms de “Charleston-maas in de wet” genoemd.

De huidige federale wapenwetten vereisen echter geen achtergrondcontroles op wapenverkopen door dealers zonder vergunning – zoals verkopen op wapenshows of online. Hierdoor kunnen degenen die minderjarig zijn of niet door een achtergrondcontrole zouden komen, gemakkelijk een vuurwapen bezitten.

93% 93 procent van de Amerikaanse kiezers steunt het verplichten van achtergrondcontroles op alle wapenverkopen, waaronder 89 procent van de Republikeinen en 89 procent van de wapenbezitters.
Achtergrondcontroles / Via Everytown &Giffords Gun Safety Memo

Dit is een enorm probleem. Uit een onderzoek van Everytown bleek dat maar liefst 1 op de 9 mensen die een pistool willen kopen op Armslist.com (de grootste online wapenmarktplaats in de VS) mensen zijn die ze niet legaal kunnen hebben, ook omdat ze jonger zijn dan 18 jaar. Het bleek ook dat er in 2018 1,2 miljoen advertenties waren voor wapenverkopen waarvoor geen achtergrondcontrole nodig was.

Zowel staten als de federale overheid moeten wetten aannemen die achtergrondcontroles vereisen op alle wapenverkoop zodat vuurwapens niet gemakkelijk kunnen worden gekocht door mensen die ze niet zouden moeten hebben, inclusief mensen met een gevaarlijke geschiedenis, die als “extreme risico’s” of minderjarig worden beschouwd.

Van achtergrondcontroles is bewezen dat ze wapengeweld verminderen – ze worden geassocieerd met lagere moordcijfers voor vuurwapens, zelfmoordcijfers voor vuurwapens en vuurwapenhandel. Eenentwintig staten en Washington, D.C. vereisen een achtergrondcontrole op alle pistoolverkopen: Californië, Connecticut, Colorado, Delaware, Hawaï, Iowa, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, Nebraska, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont en Washington.

We kunnen allemaal helpen om meer schietpartijen op scholen te stoppen door contact op te nemen met onze gekozen functionarissen en te eisen dat ze handelen naar deze oplossingen

Wapenveiligheid en wapenwetten met gezond verstand “behoren” niet tot een politieke partij. Omdat ze zo effectief zijn, hebben ze zelfs een sterke tweeledige steun.

De Federal Commission on School Safety, gestart door president Trump, keurde specifiek extreme risicowetten goed.

Sinds de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School in 2018 hebben twaalf staten extreme risicowetten aangenomen – vijf ondertekend door Republikeinse gouverneurs.

Neem contact op met uw lokale, provinciale en federale gekozen functionarissen, deel uw zorgen en vraag hen om bewezen, populaire oplossingen uit te voeren om schietpartijen op scholen te voorkomen: veilige opslag en wetten voor extreme risico’s en universele achtergrondcontroles.

Bel 1-844-USA-0234 en voer uw postcode in om in contact te komen met uw vertegenwoordigers, sms RESIST naar 50409 om contact met hen op te nemen via Resistbot, of gebruik deze complete gids om contact op te nemen met uw vertegenwoordigers.

Vergeet niet dat hoe persoonlijker uw bericht, hoe beter – helaas worden soms massaal geschreven e-mails gefilterd door spam.

Gebruik deze voorbeeldbrief/script om u op weg te helpen:

Wapenveiligheidsscript voor het bellen van gekozen functionarissen in het Congres

[Senator / Representative / Congressman / Congresswoman] [Name],

Mijn naam is ________ en ik ben uw kiezer die in ________ woont. Ik schrijf om mijn zorgen te uiten, evenals actiestappen die ik graag zou willen dat u neemt, in de nasleep van de recente schietpartij op school in ________ – en de ten minste 149 andere incidenten van geweervuur op schoolterreinen in de VS die allemaal alleen al in 2021 plaatsvonden.

Ik begrijp de wens en rechtsbescherming die mensen hebben om wapens te kopen, maar wat ik niet begrijp is hoe die rechtsbescherming zwaarder kan wegen dan de bescherming van leerlingen op school. En hoewel je misschien beweert dat het niet opweegt tegen het – de statistieken bewijzen het tegendeel.

Ons [state/city/country’s] de huidige wetten rond wapenbezit zijn niet sterk genoeg als ze toestaan dat wapengeweld op onze scholen net zo vaak en zo vaak voorkomt als nu. Het moet stoppen.

Er zijn verschillende bewezen, door gegevens ondersteunde oplossingen die u meteen kunt helpen implementeren om school te voorkomen Schietpartijen.

1. Veilige opslag: Op basis van de 2021 National Firearms Survey schat Everytown dat 5,4 miljoen kinderen nu in een huis wonen met ten minste één vuurwapen. En 80% van de schoolschutters kreeg hun pistool van hun huis, of het huis van een vriend of familielid. Eis dat wapenbezitters hun vuurwapens thuis veilig beveiligen, zodat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor kinderen of iedereen die niet de wettige eigenaar is.

2. Extreme risicowetten: Een studie uit 2019 van het Department of Homeland Security over geweld op K-12-scholen tussen 2008 en 2017 wees uit dat elke schutter voorafgaande waarschuwingssignalen vertoonde (in alle gevallen behalve 2 gevallen werden die tekens op school weergegeven). Extreme risicowetten of “rode vlag” -wetten geven een legale weg voor betrokken functionarissen om te voorkomen dat een persoon toegang krijgt tot een vuurwapen wanneer bewijs suggereert dat ze zichzelf of anderen kunnen schaden.

Omdat ze zo effectief zijn, hebben extreme risicowetten ook een sterke tweeledige steun. De Federal Commission on School Safety, opgericht door president Trump, steunde ze; en twaalf staten hebben extreme risicowetten aangenomen sinds de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School in 2018 – vijf door Republikeinse gouverneurs.

3. Achtergrondcontroles op alle wapenverkopen: Er is geen redelijke omstandigheid waarin een persoon geen achtergrondcontrole zou moeten ondergaan om een pistool van welke aard dan ook te kopen. Ik geloof dat u geeft om de levens van uw kiezers – volwassenen, jongeren, studenten – en universele achtergrondcontroles op ALLE wapenverkopen zouden talloze levens redden.

Je hebt de macht om echte, betekenisvolle verandering door te voeren. Doe alstublieft uw deel om ervoor te zorgen dat dit probleem – dat verwoestend uniek is voor ons land – niet alleen wordt aangepakt, maar ook wordt rechtgezet.

Bedankt

[Your Name]

Een spandoek luidt: "Stel je een toekomst voor zonder wapengeweld" — vlak naast een gele schoolbus
Stel je een toekomst voor zonder wapengeweld. / Foto met dank aan Jose Alonso

En als je verder wilt gaan, directe actie om wapengeweld en schietpartijen op school te beëindigen , raak dan betrokken bij Moms Demand Action.

Moms Demand Action is een niet-partijgebonden grassroots-beweging van Amerikanen (niet alleen moeders!) die vechten voor openbare veiligheidsmaatregelen die mensen kunnen beschermen tegen wapengeweld.

Het heeft meer dan 6 miljoen aanhangers en afdelingen in elke Amerikaanse staat. Hun werk is monumentaal geweest in het verkrijgen van nuttige, levensreddende middelen in de handen van wapenbezitters en gezond verstand wapenwetten in de boeken in steden en staten.

Maak deel uit van de oplossing om wapengeweld te beëindigen: zoek een hoofdstuk bij u in de buurt en / of sms het woord KLAAR naar 64433 om betrokken te raken bij wapenhervormingswerk waar u woont.

Misschien vind je dit ook interessant:

De beste citaten over wapengeweld om verandering te inspireren

Hoe de hoop gecreëerd door de Parkland Shooting-activisten voortleeft