17 Beste humanitaire citaten van beroemde wereldverbeteraars

Search

Het valt niet te ontkennen dat de wereld zich in een staat van chaos bevindt. Maar te midden van alle onrust zijn er momenten van hoop en inspiratie.

Hier zijn enkele van onze favoriete humanitaire citaten om ons eraan te herinneren dat we een verschil kunnen maken – geweldig voor het vieren van Wereld Humanitaire Dag en elke dag.

We hopen dat ze je voorzien van de broodnodige motivatie in deze uitdagende tijden.

Citaten van beroemde humanitairen

“Wanneer de hele wereld stil is, wordt zelfs één stem krachtig.”
Malala Yousafzai

“Het gaat niet om het geven van brood aan weeskinderen. Het gaat om het bouwen van een bakkerij die geschikt is voor een weeshuis en brood kan verkopen in de stad.”
— Chef-kok José Andrés

“Een fundamentele zorg voor anderen in ons individuele en gemeenschapsleven zou een lange weg gaan om de wereld de betere plek te maken waar we zo gepassioneerd van droomden.”
Nelson Mandela

“Doe je kleine beetje goed waar je bent; het zijn die kleine stukjes goed bij elkaar die de wereld overweldigen.”
Aartsbisschop Desmond Tutu

“De wereld is kneedbaarder dan je denkt, en het wacht op je om het in vorm te hameren.”
Bono

“Elke actie, hoe klein ook, is als druppels op een rots – na verloop van tijd kunnen ze een kloof door zelfs de dikste, meest onbeweeglijke rotslaag snijden.”
Shannon Watts, oprichter van Moeders eisen actie

“Ik heb wel redenen voor hoop: onze slimme hersenen, de veerkracht van de natuur, de ontembare menselijke geest en vooral de inzet van jonge mensen wanneer ze in staat zijn om actie te ondernemen.”
Jane Gooden

“Als je geen honderd mensen kunt voeden, voer er dan maar één.”
— Moeder Teresa

“De nood is groot en dat geldt ook voor de kansen om het verschil te maken.”
– Paul Newman

“Verwacht niet dat verandering van de ene op de andere dag zal plaatsvinden, zelfs als het niet altijd zichtbaar is, maakt het meer impact dan je denkt.”
Emma Watsons

“Je verandert de wereld niet met de ideeën in je hoofd, maar met de overtuiging in je hart.”
Bryan Stevens

“Maak een carrière van de mensheid. Zet je in voor de nobele strijd voor gelijke rechten. Je zult een beter persoon van jezelf maken, een grotere natie van je land en een fijnere wereld om in te leven.”
Martin Luther King Jr.

“Je moet het vertrouwen in de mensheid niet verliezen. De mensheid is een oceaan; als een paar druppels van de oceaan vies zijn, wordt de oceaan niet vies.”
– Mahatma GandhIk

“Optimisme betekent niet dat je blind bent voor de realiteit van de situatie. Het betekent dat je gemotiveerd blijft om een oplossing te zoeken voor alle problemen die zich voordoen.”
— De Dalai Lama

“We moeten vreedzaam de kracht van onze stemmen en de kracht van onze aantallen gebruiken om veranderingen in het rechtssysteem te eisen, zodat wreedheid nooit ongestraft blijft.”
– Kim Kardashian

“Het is een genot om kunstenaar te zijn, maar het betekent niet veel, tenzij dat werk op de een of andere manier op de een of andere manier nuttig is en bijdraagt aan anderen.”
– Angelina Jolie

“We leven in een wereld waarin we verantwoordelijkheid moeten delen. Het is gemakkelijk om te zeggen: ‘Het is niet mijn kind, niet mijn gemeenschap, niet mijn wereld, niet mijn probleem.’ Dan zijn er mensen die de noodzaak zien en reageren. Ik beschouw die mensen als mijn helden.”
Fred Rogers

Op zoek naar meer? Bekijk deze citaten over de mensheid.