15 Beste Amazon-alternatieven voor ethisch online winkelen

Search

Amazon, het bedrijf dat oprichter Jeff Bezos naar de status van miljardair (en naar de rand van de ruimte) katapulteerde, wordt al lang aangeprezen als milieuonvriendelijk; het bedrijf stoot hetzelfde niveau van koolstofemissies uit als het land Noorwegen, volgens een rapport dat Amazon in 2019 heeft uitgebracht.

De impact op het milieu en op het leven van de magazijnmedewerkers betekent dat veel bewuste consumenten zijn overgestapt naar alternatieve bedrijven die ethischer, milieuvriendelijker en in lijn met hun persoonlijke waarden zijn.

Het goede nieuws over het overstappen van Amazon is dat er tal van opties zijn, dankzij de talloze ethische alternatieven die beschikbaar zijn voor consumenten en klanten.

Een dozijn kleine screenshots van ethische websites die je kunt winkelen die niet Amazon zijn

Maar het is ook belangrijk om te erkennen dat overstappen van Amazon een voorrecht is vanwege allerlei factoren, waaronder betaalbaarheid en toegankelijkheid.

Veel mensen gebruiken Amazon vanwege de bezorgsnelheid, verscheidenheid aan producten, toegankelijkheid in landelijke gemeenschappen, goedkope prijzen en een breed scala aan producten; daarom is het nog steeds een stap in de richting van vooruitgang als je voor sommige van je aankopen, zo niet allemaal, kunt overschakelen van Amazon.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Redenen om Amazon-alternatieven te overwegen:

Er zijn veel redenen om te overwegen om uw steun aan Amazon te minimaliseren of te elimineren. Omwille van de eenvoud, hier is een kort overzicht:

  1. Amazon heeft een aanzienlijke negatieve impact op het milieu, ondanks zijn pogingen om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren (of te greenwashen).
  2. Amazon draagt bij aan overconsumptie, wat zowel arbeiders als het milieu schaadt.
  3. Amazon heeft zijn werknemers en aannemers van oudsher slecht behandeld (en weet dat).
  4. Amazon speelt niet aardig met werknemers die zich willen verenigen.
  5. Amazon verzamelt gegevens over bedrijven die op zijn site verkopen en gebruikt die gegevens (en zijn monopoliemachten) vervolgens om zijn eigen concurrenten te creëren en te promoten.
  6. De enorme schaal en het kapitaal van Amazon hebben het mogelijk gemaakt om de prijzen drastisch te verlagen (misschien zelfs met verlies). Deze roofzuchtige prijsstelling zet concurrenten buiten bedrijf – en kan een antitrustprobleem zijn.
  7. Amazon verzamelt veel gegevens over jou.
  8. Wanneer u bij Amazon winkelt, mist u de kans om een lokaal of onafhankelijk bedrijf te ondersteunen.
  9. Er zijn veel geweldige producten en services die gewoon niet beschikbaar zijn op Amazon , maar worden verkocht door onafhankelijke verkopers (zoals onze Goodnewspaper, bijvoorbeeld).

De beste alternatieven voor Amazon om te winkelen

Pakket Gratis Shop

Pakket Gratis Shop Website: "Er is maar één Planeet Aarde"

Package Free is een online marktplaats die zich inzet om consumenten (u en ik!) te helpen de meest duurzame versies te vinden van de items die ze dagelijks gebruiken. U kunt afscheid nemen van wegwerpplastic en hallo zeggen tegen hoogwaardige, duurzame producten.

Wat deze retailer verkoopt: Duurzame producten voor thuis, schoonheid en keuken

Hoe deze retailer het goed doet: Naast het helpen van consumenten om afval in hun eigen leven te verminderen, zijn de verzendmaterialen van Package Free 100% volledig plasticvrij – en het bedrijf werkt samen met zijn leveranciers om ervoor te zorgen dat alle B2B-zendingen dat ook zijn. Package Free is ook krachtig in het cureren van alleen de meest duurzame producten voor zijn site.

De retailer doet wat het predikt in zijn kantoor en winkel, doneert aan gelijkgestemde organisaties en zet zich in voor het creëren van inhoud die mensen opleidt en ondersteunt. Het is duidelijk dat Package Free attent is op elk aspect van het bedrijfsleven, van het retourbeleid tot abonnementen.

Thrive Markt

Thrive Market Website: "Biologisch zonder te veel te betalen"

Thrive Market lijkt een beetje op een online, ethische versie van Costco. U kunt lid worden voor ongeveer $ 5 – $ 12 / maand (afhankelijk van of u jaarlijks of maandelijks betaalt) en gemakkelijk al uw boodschappen doen via de site.

Ons team heeft ontdekt dat de twee meest nuttige dingen over Thrive Market zijn:

1. Je hoeft niet zo hard na te denken over je winkelbeslissingen. U kunt erop vertrouwen dat een meerderheid van het aanbod van Thrive Market zal worden afgestemd op uw interesses.

2. Het elimineert veel boodschappenreizen. Velen van ons begonnen online te winkelen voor veel van onze huis- en keukenbehoeften tijdens de pandemic – maar Thrive Market tilt dingen naar een hoger niveau. In plaats van een heleboel willekeurige eenmalige pakketten die de hele week bij je huis aankomen, verschijnt alles wat je nodig hebt in één Thrive Market-zending.

Screenshot van de website, met de woorden: "Welke waarden of oorzaken zijn voor jou het belangrijkst?" en "Dierenwelzijn, toegang tot voedsel, koolstofimpact, eerlijke handel, duurzame inkoop, biologisch / niet-GMA, geen kunstmatige intelligentie, regeneratieve landbouw"
Tijdens het onboardingproces vraagt Thrive Market u om de waarden aan te geven die u wilt centreren wanneer u winkelt

Wat deze retailer verkoopt: Zorgvuldig verkregen voedsel, schoonheidsproducten, schoonmaakmiddelen, wijn en meer. (Het soort dingen dat je in een supermarkt zou vinden – gewoon geen bederfelijke waren.)

Hoe deze retailer het goed doet: Thrive Market werkt aan een ethische inkoop van al zijn producten, zorgt ervoor dat 90% van het afval in zijn magazijnen wordt gerecycled, gecomposteerd of hergebruikt en biedt koolstofneutrale verzending in duurzame verpakkingen. Het bedrijf is ook een gecertificeerde B Corp.

Overige opmerkingen: Thrive Market biedt een volledige terugbetaling als u binnen 30 dagen annuleert.

BLK + GRN

BLK + GRN Website: "Een volledig natuurlijke marktplaats door alle zwarte ambachtslieden"

Er is een lange geschiedenis van schadelijke ingrediënten die schadelijke effecten creëren voor mensen van kleur. BLK + GRN wilde dit veranderen door een marktplaats te creëren “om de toegang tot niet-giftige producten gericht op zwarte vrouwen te normaliseren” en “om zwarte vrouwelijke ondernemers te financieren die niet-giftige producten voor persoonlijke verzorging maken.”

BLK + GRN zorgt ervoor dat geen van de producten die op zijn site worden vermeld, schadelijke ingrediënten bevatten zoals parabenen, aardolie, koolteer, zware metalen of een van de andere op de lijst “Toxic Twenty”.

Volgens BLK + GRN worden “alle zwarte ambachtslieden zorgvuldig gekozen door zwarte gezondheidsexperts die weten hoe een volledig natuurlijk product er echt uitziet.” Deze retailer biedt een service aan zwarte Amerikanen die op zoek zijn naar producten die goed doen – en voor alle Amerikanen om zwarte ondernemers en bedrijven te ondersteunen.

Wanneer u de samengestelde producten van BLK + GRN koopt, ondersteunt u black-owned bedrijven en zorgt u ervoor dat uw huis gevuld is met producten die plantaardig, duurzaam gemaakt, ethisch gemaakt en wreedheidsvrij zijn.

Wat deze retailer verkoopt: Volledig natuurlijke bad-, lichaams-, huid- en schoonheidsproducten

Hoe deze retailer het goed doet: Dit black-owned bedrijf ondersteunt andere black-owned bedrijven. Alle producten op de site van BLK + GRN ondergaan een rigoureus doorlichtingsproces.

→ Bekijk onze andere aanbevelingen over hoe en waar black-owned bedrijven te vinden om te ondersteunen.

Made Handel

Made Trade Website: "Ethisch. Duurzaam. Mooi" / "Voor het Bewuste Huis"

We zijn grote fans van Made Trade sinds het bedrijf in 2018 werd opgericht. Made Trade maakt het ongelooflijk eenvoudig om ethisch en duurzaam te winkelen voor huishoudelijke artikelen, meubels, geschenken en kleding.

Alle producten die op Made Trade worden verkocht, worden doorgelicht op duurzaamheid en rechtvaardigheid – plus ze voldoen aan ten minste twee van de acht kernwaarden van Made Trade: Fair Trade, Handgemaakt, Made in USA, BIPOC-eigendom, Duurzame materialen, Gerecycled of Upcycled, Veganistisch of Woman-Owned

Made Trade maakt het ook gemakkelijk om te zoeken naar producten die zijn afgestemd op een van die specifieke waarden.

Wat deze retailer verkoopt: Ethisch en duurzaam woondecoratie

Hoe deze retailer het goed doet: Naast een doordacht doorlichtingsproces is Made Trade in handen van een vrouw, een familiebedrijf en klimaatneutraal gecertificeerd.

Bookshop.org

Bookshop.org Website: "Bestsellers van de Week" / "Pride Roundup LGBTQ + Schrijven van 2022"

Bookshop is zonder twijfel de beste manier om ethisch online boeken te kopen. De website is gemakkelijk te gebruiken, het maakt het ontdekken van je volgende geweldige boek eenvoudig, en het belangrijkste is dat elke aankoop een onafhankelijke boekhandel naar keuze ondersteunt.

Volgens Bookshop: “Amazon verkoopt meer dan 60% van alle boeken in de VS en groeit. Die verschuiving bedreigt de toekomst van boekhandels en zal lezers, auteurs en uitgevers schaden die afhankelijk zijn van een divers, gezond ecosysteem voor boeken.” Oprichters creëerden Bookshop om boekliefhebbers in staat te stellen online te winkelen en tegelijkertijd goed te doen.

Wat deze retailer verkoopt: Boeken!

Hoe deze retailer het goed doet: Bookshop helpt onafhankelijke boekhandels te gedijen. Bovendien is het een B Corp en Klimaatneutrale cerversterkt.

→ Op zoek naar meer online boekhandels die geen Amazon zijn? Ontdek onze gids.

Libro.fm

Libro.fm Website: "Speciale aanbieding - Gratis audioboek met lidmaatschap - Voor een beperkte tijd, wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw maandelijks lidmaatschap met code GOOD, geven we u een bonus audioboek! Dat betekent dat je vanaf het begin 2 audioboekcredits hebt om in te wisselen."s

Libro.fm is als de ethische versie van Audible (die eigendom is van Amazon). Net als Audible heeft Libro.fm een eenvoudig te gebruiken app, een maandelijks lidmaatschap van $ 15 en werkt het op een “credits” -model.

Maar in tegenstelling tot Audible, ondersteunt u elke keer dat u een audioboek downloadt rechtstreeks de onafhankelijke boekhandel van uw keuze (in plaats van een biljoen dollarbedrijf).

Als je van audioboeken houdt, kun je hebben om het gratis audioboekaanbod te bekijken.

Wat deze retailer verkoopt: Luisterboeken!

Hoe deze retailer het goed doet: Libro.fm is fantastisch in het wijzen van lezers (oeps – luisteraars!) naar audioboeken van diverse en ondervertegenwoordigde auteurs. Bovendien zijn ze een Social Purpose Corporation, toegewijd aan het bedienen van lezers en boekhandels boven alles.

→ Op zoek naar meer Hoorbare alternatieven voor audioboeken? Ontdek onze gids.

Grove Collaboratief

Grove Collaboratieve Website: "Duurzame keuze om uw woning te transformeren"

Als je Amazon hebt gebruikt om vooral te winkelen voor huishoudelijke benodigdheden zoals schoonmaakmiddelen, is het gemakkelijk om over te schakelen naar Grove Collaborative. De site biedt uitsluitend producten die voldoen aan alle vier de kernwaarden: compromisloos gezond, prachtig effectief, ethisch geproduceerd en wreedheidsvrij.

De Grove Collaborative-site (en app) maakt het gemakkelijk om producten te bestellen en regelmatig navullingen te laten verzenden met een geschikte cadans. Het bedrijf zal u nooit stiekem kosten in rekening brengen voor een nieuwe zending zonder u dit eerst (drie keer) te laten weten.

Wat deze retailer verkoopt: Schoonmaakmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging, voorraadkasten en meer

Hoe deze retailer het goed doet: Alle zendingen van Grove zijn koolstofneutraal en de producten zijn plasticneutraal. Het is ook een gecertificeerde B Corp.

Ongebruikelijke goederen

Website voor zeldzame goederen: "We zijn allemaal ongewoon"

Uncommon Goods is gepassioneerd over het ontdekken van creatieve en unieke goederen van over de hele wereld. Als u op zoek bent naar een uniek cadeau, is dit de plek om te beginnen.

Het bedrijf maakt het ook gemakkelijk om te winkelen voor milieuvriendelijke producten, goederen van zwarte makers of bedrijven die eigendom zijn van vrouwen.

Wat deze retailer verkoopt: Meestal geschenken, maar ook geweldig voor huishoudelijke artikelen, keukengerei en sieraden

Hoe deze retailer het goed doet: Uncommon Goods is een van de oprichters van B Corp (wat betekent dat het al lang een ethische onderneming is) en doneert $ 1 voor elke aankoop die u doet. Naast het feit dat de producten altijd een doel dienen en een probleem oplossen, is het aanbod altijd leer-, veer- en bontvrij geweest.

Etsy-nl

Etsy Website: "Inzetten op een wereld van goeden"

Een van Etsy’s slogans is “Koop rechtstreeks van iemand die zijn hart en ziel steekt in het maken van iets speciaals.” Dit is wat Etsy geweldig maakt. In plaats van je geld aan grote bedrijven te geven, is elke Etsy-aankoop een kans om een individuele maker of ondernemer te ondersteunen. Het is ook een perfecte plek om het volgende coole ding te vinden dat nog nergens anders beschikbaar is.

Wat deze retailer verkoopt: Unieke geschenken, ambachtelijke benodigdheden, handgemaakte items en aangepaste producten

Hoe deze retailer het goed doet: Etsy gebruikt 100% hernieuwbare energie voor de stroom die wordt gebruikt door zijn datacenters, wereldwijde kantoren, en zijn externe werknemers – plus het bedrijf compenseert de koolstofemissies op alle verzending en verpakkingen. Bovendien helpt Etsy creatieven en makers gewoon geld te verdienen door te doen waar ze van houden.

Overige opmerkingen: We zijn echt onder de indruk van hoe Etsy zich heeft laten zien voor wereldwijde crises. Bekijk ons feature-artikel over een Oekraïense Etsy-verkoper die haar verhoogde Etsy-inkomen gebruikte om een verschil te maken in haar community.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Etsy de laatste tijd in heet water is geweest met veel makers (zie de Etsy-staking begin 2022) – maar het is nog steeds een goede startplaats om artiesten te vinden waar je van houdt en hopelijk ook op hun eigen websites te ondersteunen.

EarthHero

EarthHero Website: "We lopen de wandeling" & "B Corp Gecertificeerd"

Het doel van EarthHero is om duurzaam winkelen eenvoudig te maken – en het voldoet aan die missie. Elk product op de site van EarthHero doorloopt zijn “eigen 5-Step Sourcing Methodology.”

De online winkel heeft een grote selectie geschenken, huishoudelijke artikelen en keukenbenodigdheden, maar het gaat verder dan met zorgvuldig samengestelde producten in de categorieën technologie, huisdieren, sport en reizen.

Wat deze retailer verkoopt: Alles wat duurzaam en ethisch is

Hoe deze retailer het goed doet: EarthHero is een gecertificeerde B Corp, een lid van 1% voor de planeet, en stelt u in staat om te winkelen op waarden zoals veganistisch, plasticvrij, LGBTQ + Empowering, Made in the USA, Black-owned en meer.

eBay

Website eBay voor een goed doel: "Charity Shop - Vind wat je leuk vindt. Maak het verschil terwijl u winkelt."

Elk jaar gooit de wereld een aanzienlijke hoeveelheid perfect goede producten weg. Het hoeft niet zo te zijn – en eBay speelt een grote rol bij het helpen verminderen van dit. Zoals ze zeggen, is het afval van de ene persoon de schat van de andere persoon.

Wanneer u ervoor kiest om een gebruikt product (of het nu gaat om technologie, kleding, meubels of wat dan ook) op eBay te kopen, verlengt u de levensduur van dat product en zorgt u ervoor dat er niets nieuws hoeft te worden vervaardigd. Het verkopen van dingen die je niet meer gebruikt, biedt dezelfde voordelen.

Overschakelen van het kopen van nieuwe producten op Amazon naar het kopen van gebruikte producten van eBay kan een aanzienlijk positief effect hebben. (Plus, je moet houden van de dopamine-rush van het winnen van een biedingsoorlog.)

Wat deze retailer verkoopt: Eigenlijk alles

Hoe deze retailer het goed doet: Naast het feit dat het gemakkelijk is om tweedehands producten te kopen en de levensduur te verlengen van producten die je niet meer gebruikt, ondersteunt eBay ook twee initiatieven die iets terugdoen.

Met eBay voor een goed doel kunnen verkopers hun opbrengst geheel of gedeeltelijk doneren aan een goed doel waar ze om geven. Het maakt het ook gemakkelijk voor kopers om te winkelen bij verkopers die zijn afgestemd op hun waarden.

De eBay Foundation ondersteunt non-profitorganisaties die “belemmeringen voor ondernemerschap aanpakken en wegnemen voor mensen die zich identificeren met historisch uitgesloten groepen.” De stichting heeft sinds 1998 meer dan $ 76 miljoen toegekend.

Credo

Credo Beauty Website: "Waar alle schoonheid schone schoonheid is"

Als we het hebben over “schone” schoonheids- en thuisproducten, heeft het woord “schoon” niet veel betekenis. Er zijn geen vaste normen voor welke ingrediënten het wel of niet verdienen om het label te dragen. Totdat Credo langskwam.

Credo creëerde The Dirty List en The Credo Clean Standard om producten te definiëren die geen ingrediënten gebruiken die verband houden met kanker, hormoonverstoring, allergieën, milieuschade en giftige stoffen.

De online site verkoopt alleen producten die voldoen aan deze normen – dus het is een gemakkelijke manier om de hoeveelheid tijd die u doet om onderzoek te doen naar de producten die u koopt, te verminderen.

Wat deze retailer verkoopt: Schone schoonheidsproducten

Hoe deze retailer het goed doet: Een deel van elke aankoop op Credo wordt gedoneerd aan de non-profitorganisatie The Lipstick Angels.

De Kleine Markt

The Little Market-website: met pictogrammen die waarden tonen: in de VS gevestigde initiatieven, het milieu, HIV / AIDS, jonge moeders, dakloosheid, terugkeerprogramma's, vluchtelingen + IDPS, mensenhandel, huiselijk geweld, rechten voor gehandicapten, kinderen, traditionele technieken

Hoewel de meeste marktplaatsen op deze lijst doelgerichte bedrijven met winstoogmerk zijn, is The Little Market een 501 (c) (3) non-profitorganisatie. De primaire missie van de organisatie is om de economische autonomie van vrouwen te ondersteunen – en dit wordt gedaan door fair-trade producten van ambachtslieden en makers over de hele wereld te verkopen.

De Kleine Markt is momenteel afkomstig van 70 ambachtelijke groepen in meer dan 25 landen.

Wat deze retailer verkoopt: Thuisorganisatie, decor, keukengerei en kaarsen

Hoe deze retailer het goed doet: De kernwaarden omvatten: het versterken van vrouwen, eerlijk betalen en snel betalen, prioriteit geven aan gemarginaliseerde individuen, het bevorderen van een veilige en waardige werkplek, het waarborgen van cultureel onderhoud, het cultiveren van milieubewustzijn en het pleiten voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. The Little Market is een partnerschap aangegaan om meer dan $ 100.000 in te zamelen voor organisaties zoals Homeboy Industries, Africa Outreach Project en Human Rights Watch.

Tienduizend Dorpen

Tienduizend Dorpen Website: "Doelgerichte goederen en geschenken met de hand gemaakt voor thuis en het leven"

Ten Thousand Villages viert ambacht en cultuur door brhet werk van wereldwijde makers naar de online marktplaats te brengen. Als Fair Trade-bedrijf betaalt het al zijn ambachtslieden een leefbaar loon in veilige werkomstandigheden. De naam van het bedrijf komt van het uitnodigen van shoppers om deel te nemen aan zijn werk om makers in (nu veel meer dan) tienduizend dorpen te machtigen.

Wat deze retailer verkoopt: Ambachtelijk gemaakte geschenken en accessoires

Hoe deze retailer het goed doet: Ten Thousand Villages richt zich op langdurige relaties met al zijn ambachtslieden – en benadert al zijn werk door een Fair Trade-lens.

Novica

WEBSITE VAN NOVICA: "De impactmarktplaats" en "Versterk uw impact: ondersteun de doelen die het dichtst bij uw hart liggen terwijl u winkelt"

NOVICA beschrijft zichzelf als “’s werelds grootste impactmarktplaats” en verkoopt producten die handgemaakt zijn door getalenteerde ambachtslieden van over de hele wereld.

Elke aankoop helpt ambachtslieden gezinnen te ondersteunen, gemeenschappen te verheffen en tegenslagen te overwinnen.

Met investeringen en subsidies van de IFC en National Geographic – en meer dan 20 jaar ervaring – gaat NOVICA nergens heen.

Wat deze retailer verkoopt: Ambachtelijk gemaakte geschenken

Hoe deze retailer het goed doet: NOVICA is een gecertificeerde B Corp, is een trots onderdeel van de Fair Trade-beweging, stelt u in staat om een goed doel te steunen terwijl u winkelt en ondersteunt het werk van wereldwijde ambachtslieden.

Meer gidsen voor alternatieven voor Amazon

Verschillende browservensters van online boekhandels die niet Amazon.com

9 Beste online boekwinkels die geen Amazon zijn

Lees meer aanbevelingen

Plus:

Wat als ik niet volledig kan overstappen van Amazon? —
Hoe ethisch te winkelen op Amazon

Als je niet de volledige overstap van Amazon kunt maken, is dat oké. Amazon is goedkoop en handig – en het is een waardevol hulpmiddel voor degenen die erop vertrouwen vanwege de toegankelijkheid. Het is nog steeds mogelijk om kleine veranderingen aan te brengen die aansluiten bij uw doelen en waarden.

Kleine wijzigingen die u kunt aanbrengen om Amazon ethischer te winkelen:

Amazon Smile instellen

Een kleine wijziging die u kunt aanbrengen, is het instellen van Amazon Smile om non-profitorganisaties te ondersteunen bij uw aankopen. Hoewel dit geen excuus zou moeten zijn om meer uit te geven, is het een manier om wat klein goeds te doen als je bij Amazon moet winkelen.

Wijzig de verpakking die uw zendingen gebruiken

Hoewel we dit niet onafhankelijk hebben kunnen bevestigen, is gemeld dat je geen plastic in je verpakking kunt aanvragen door naar de klantenservicepagina van Amazon te gaan en te vragen dat alle toekomstige bestellingen plasticvrij zijn met minimale verpakking (en wanneer absoluut noodzakelijk, gebruik afbreekbaar materiaal).

Kies milieuvriendelijke verzendopties

Wanneer u een product niet onmiddellijk nodig heeft, kunt u door de optie No-Rush Standard Shipping te selecteren, uw producten vaak efficiënter en duurzamer worden verzonden, afhankelijk van uw locatie.

Koop bij duurzame merken op Amazon wanneer je kunt

Hoewel het altijd een best practice is om waar mogelijk rechtstreeks van de websites van merken te kopen, kunt u nog steeds een ethische consument zijn door te kopen van bedrijven die u vertrouwt en waarin u gelooft wanneer u op Amazon winkelt.

Bekijk de Amazon-winkels voor ethische en duurzame merken zoals (RED), Nisolo, Peak Design en meer.

Doe aankopen via affiliate links van uitgevers en makers waar je in gelooft

Het partnerprogramma van Amazon stelt uitgevers in staat om een commissie te maken wanneer ze een lezer doorverwijzen naar Amazon en die lezer een aankoop doet.

Commissies variëren van 1% tot 10%, afhankelijk van het product. En Amazon betaalt uitgevers eigenlijk voor de volledige inhoud van het winkelwagentje – niet alleen het product waarnaar ze verwezen.

Als meerdere uitgevers een lezer doorverwijzen naar Amazon, betaalt Amazon op basis van de laatste klik voor het afrekenen.

Dit alles betekent dat als je iets van Amazon moet kopen, je moet overwegen om op een affiliate link van een uitgever of maker te klikken waar je in gelooft (zoals Good Good Good! ) vlak voordat je je aankoop voltooit.

Het is een leuke manier om je te bedanken – en een deel van het geld van je aankoop bij Amazon om te leiden naar iemand die waardevolle inhoud maakt die je waardeert.

(Trouwens, hier is een Amazon-gelieerde link van Good Good Good – voor het geval je deze blogpost wilt bookmarken om gemakkelijk toegang te krijgen tot deze link.)

Ten slotte is het net zo belangrijk om Amazon uit te schakelen waar je kunt als het helemaal niet te gebruiken. Het is een luxe om Amazon helemaal uit je leven te kunnen schrappen, maar wel essent te kunnen maken.Kleine veranderingen in uw bestelling zijn een geweldige manier om bewust consumentisme te bevorderen en goed te doen waar u kunt.