De Kluizenaars tarotkaart betekent: liefde, geld, gezondheid &meer

De Kluizenaars tarotkaart betekent: liefde, geld, gezondheid &meer

Menselijke verbinding is een van de belangrijkste onderdelen van het leven. Er zijn echter momenten waarop we een stap terug moeten doen van anderen, in plaats van naar hen toe. De Kluizenaar (IX) is een van de meest bekende Grote Arcana kaarten, maar weinig mensen weten van de ware betekenis.

De meesten gaan ervan uit dat het een negatieve connotatie heeft en ongemakkelijke gevoelens zoals eenzaamheid vertegenwoordigt. Hoewel dit omgekeerd waar kan zijn, vertegenwoordigt de Kluizenaar echt het terugnemen van je persoonlijke kracht en authentiek leven.

De Kluizenaar Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Hermit-kaartbetekenis en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met deze Major Arcana-kaart.

Rechtop Wijsheid, ziel zoeken, eenzaamheid, spirituele verlichting, het ontvangen of geven van begeleiding
Omgekeerd Eenzaamheid, isolement, paranoia, verdriet, overmand of verlamd worden door angst
Ja of nee Nee

De Kluizenaar Tarotkaart Beschrijving

Met een lantaarn in de ene hand en een staf in de andere, staat de Kluizenaar helemaal bovenaan een besneeuwde berg.

de kluizenaars tarotkaart die ruiter waite betekent

De lucht ziet er somber uit achter hem en zijn grijze kledingstukken zijn een weergave van de grote mogelijkheden die er zijn tussen zwart en wit.

Met gebogen hoofd schijnt het lantaarnlicht van deze leraar helder en symboliseert het alle kennis die hij bezit. De lantaarn verlicht slechts een klein deel van het pad voor hem, in plaats van de volledige reis. De kluizenaar moet zijn reis stap voor stap voortzetten en accepteren dat niet alles in één keer zal worden onthuld.

De bergtop is een voorbeeld van alles wat hij heeft bereikt, zelfs als de successen alleen zijn behaald.

De Kluizenaars Tarot Betekenis

In het rechtop positie de Kluizenaar is een overtuigende kaart. Net zoals bakens van licht vaak schepen naar de kust leiden, luidt deze wijze een periode van persoonlijke groei en verkenning in. De Kluizenaar vertegenwoordigt wijsheid die verdiend wordt door de hoogste waarheid te zoeken.

Vaak vereist het zoeken naar antwoorden binnen tijd alleen met weinig afleiding. Het vereist introspectie en minder concentratie op de zintuigen.

de kluizenaars tarotkaart spark joy deck
DOWNLOAD DIT PRINTBARE DECK HIER

Is dit iets waar je je prettig bij voelt? Het zal veel geduld met jezelf en loslaten vergen.

Hoewel dit in het begin een beetje eng kan lijken, kan het aangaan van een persoonlijke zoektocht naar waarheid een van de meest lonende ervaringen van het leven zijn.

Geld en carrière betekenis

Voor de meesten van ons is werken en geld verdienen een noodzakelijk onderdeel van het leven. Tenzij je rijk bent geboren of een financiële meevaller hebt ontvangen, zul je waarschijnlijk op zijn minst een deel van je tijd moeten besteden aan het verdienen van de kost. Dit betekent niet dat je carrière je leven moet beheersen.

Wanneer de Kluizenaar verschijnt in een geld en carrière lezen, het kan suggereren dat je te gefocust bent op werken dan je zou moeten zijn. In plaats van volledig toegewijd te zijn aan materiële bezigheden, moet je zoeken naar balans.

de kluizenaar moderne manier tarot deck kaart
De Moderne Manier Tarot®

Naarmate de tijd verstrijkt, is geld misschien niet genoeg om je tevreden te stellen, vooral als je je op een gebied bevindt waar je niet van geniet. Neem de tijd om te beslissen of je echt tevreden bent met wat je doet of dat je gewoon met de ‘status quo’ gaat.

Liefde en relaties Betekenis

Als het gaat om liefde en relaties, de Kluizenaar is zeker geen positieve ‘romance’ kaart. Dit betekent niet dat het altijd het einde van een relatie of single-zijn betekent, hoewel het wel kan. Als je single bent en liefde wilt, zorg er dan voor dat je echt klaar bent voor een relatie.

Worstel je met het zoeken naar bevestiging van anderen? Werk daaraan. Als je codependentie of beveiligingsproblemen hebt, besteed dan tijd aan het corrigeren daarvan, op deze manier kun je een partner of een positieve vibratie aantrekken. Anders trek je iemand aan die dezelfde problemen weerspiegelt.

Als je toegewijd bent en zo wilt blijven, is dat geweldig. Dat betekent echter niet dat de boodschap van de Kluizenaar bij jou verloren is gegaan.

Zorg ervoor dat je net zoveel energie in jezelf steekt als dat je je partner en familie bent. Raak niet zo verdwaald in je huwelijk dat je de relatie met jezelf verwaarloost.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Meer dan welke andere kaart in het deck dan ook, de Kluizenaar is een kaart gericht op Spiritualiteit. In feite is de centrale boodschap van de Kluizenaar om zich te concentreren op spirituele verlichting en verbinding te maken met iemands hogere zelf door zich naar binnen te richten.

Als de Kluizenaar in je lezing valt, concentreer je dan op spiritueel werk door middel van activiteiten zoals meditatie, verbinding maken met spirituele gidsen en leren over / werken met kristallen.

Omdat dit een heel persoonlijk proces is, zal het waarschijnlijk nodig zijn om jezelf een beetje te isoleren. Dit is niet per se een slechte zaak.

Zodra je je spirituele vibratie verhoogt, zal alles in je leven verbeteren. Dit omvat gezondheid, relaties en financiën.

De kluizenaar omgekeerd

Wanneer de Kluizenaar is omgekeerd, vertegenwoordigt de kaart alle problematische of negatieve kanten van het loskoppelen van anderen. Voel je je geïsoleerd of eenzaam?

kluizenaars tarotkaart betekent omgekeerde positie

Je hebt misschien een groot verlies geleden en worstelt met verdriet en verdriet. Er zijn een miljoen andere omstandigheden die ons het gevoel kunnen geven ‘uit contact’ te zijn.

De Omgekeerde Kluizenaar Tarotkaart wil dat je weet dat je niet moet vluchten voor je problemen of emoties. De enige echte waarschuwing is om te voorkomen dat je paranoia of angst je stappen laat leiden.

Hoe moeilijk het ook lijkt, het accepteren van de realiteit en het omarmen van je gevoelens zal je helpen vooruit te komen.

De Kluizenaar: Ja of Nee

In een Ja of Nee Tarotlezing of het grootste deel, de Kluizenaar is een ‘Nee.’ Tenzij je vraagt of je spirituele leiding moet zoeken of je op jezelf moet concentreren, dient de Kluizenaar als een stopteken.

Dit wil niet zeggen dat je in de toekomst niet kunt hebben wat je wilt. Enige voorbereiding moet echter eerst komen.

De Kluizenaars Tarot Combinaties

De Kluizenaar staat voor wijsheid, spirituele verlichting en het ontvangen of geven van leiding – ook in combinatie met andere kaarten. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Kluizenaars tarotkaart.

De Kluizenaar en de Zeven van Staven

Je bent geboren om les te geven! Als je jezelf nog nooit als een goeroe van welke aard dan ook hebt beschouwd, is het tijd om naar je vaardigheden te kijken en iets te vinden dat je met anderen zou kunnen delen.

Dans, schilder je, doe je aan yoga? Als je aan jezelf denkt, waar ben je dan echt goed in? Als je het niet weet, moedigt de Kluizenaar in combinatie met de Zeven Staven je aan om wat tijd te nemen om naar binnen te kijken.

De Kluizenaar en de Hogepriesteres

Zowel de Kluizenaar als de Hogepriesteres zijn verbonden met introspectie en het zoeken naar wijsheid van binnenuit. Wanneer ze worden gekoppeld, is de boodschap nog duidelijker.

kluizenaar en hogepriesteres combinaties tarot
De Kluizenaar + De Hogepriesteres

Gebruik deze periode om je spirituele kant te koesteren. Neem een time-out en luister naar je intuïtie. Je hogere zelf weet altijd wat het beste voor je is. De sleutel is om te leren vertrouwen op deze innerlijke wijsheid en begeleiding.

De Kluizenaar en de Maan of de Koning der Kelken

Heb je een talent voor schrijven? In combinatie met de Maan of de Koning der Kelken, kan de Kluizenaar je aansporen om deze roeping te omarmen. Bloggen, journalistiek of het schrijven van liedjes / gedichten kan worden gebruikt als een tijdverdrijf of een carrière. De keuze is echt aan jou!

De kluizenaar en de geliefden

Hoewel je van je onafhankelijkheid houdt, is er een partnerschap aan de horizon als de Lovers-kaart samen met de Kluizenaar verschijnt. Dit kan een vriendschap zijn, maar het kan waarschijnlijk ook een romantisch partnerschap zijn.

kluizenaar en geliefden kaart combinaties tarot
De Kluizenaar + De Geliefden

Hoe dan ook, het zal je zeker op een spiritueel niveau verheffen. Dit zal een positief partnerschap zijn zolang jullie allebei tijd maken om je eigen behoeften naast je verbinding te koesteren.

De Kluizenaarkunst

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, gebruik ik ook andere decks. Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Hermit tarotkaarten. Als je zelf een tarotkaart hebt getrokken en deze wilt delen, hoor ik graag van je.

De kluizenaar in een lezing

Dat is alles voor de Hermit tarotkaart betekenis! Als je de Kluizenaars tarotkaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Vergeet niet dat de Kluizenaar niet gaat over ongemakkelijke gevoelens zoals eenzaamheid, maar over het terugnemen van je persoonlijke kracht en authentiek leven.