14 Mental Health Nieuwsbrieven voor een Happy &Healthy Inbox (2023)

Search

Hier is het ding, onze inboxen moeten niet strikt worden gereserveerd voor stressvolle werk-e-mails en online winkelbonnen (ik ben het, hallo, ik ben het probleem). Inkomende e-mails kunnen ons dagelijkse doses van krachtig inzicht, nuttige bronnen en inspirerende nieuwe perspectieven bieden.

Of we nu worstelen met ADHD, angststoornissen, depressie, millennial angst, klimaatdoem of chronische ziekten, er zijn online gemeenschappen die ons bereiken waar we ons bevinden: onze inboxen.

Nieuwsbrieven zijn een bron van zelfzorg geworden voor velen die op zoek zijn naar inspiratie en motivatie om voor zichzelf en anderen te zorgen. Volgens de Southern New Hampshire University is het klinisch bewezen dat de daad van zorg voor jezelf angst en depressie vermindert of elimineert, stress vermindert, de concentratie verbetert, frustratie en woede minimaliseert, geluk verhoogt, energie verbetert en nog veel meer.

Terwijl we de eindeloze hoeveelheid middelen voor geestelijke gezondheid vieren die binnen handbereik zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het snel een bron van angst kan worden.

Hoewel ongelooflijk verleidelijk om je te abonneren op alle van de nieuwsbrieven op deze lijst, als het ontvangen van te veel e-mailmeldingen, het verstoppen van uw inbox of informatie-overload een negatieve reactie veroorzaakt, geef uzelf dan toestemming om die afmeldknop uit te stellen of in te drukken.

Behandel je inbox als een heilige ruimte. Begin langzaam en wees opzettelijk.

We hebben enkele van de meest verfrissende e-mailnieuwsbrieven verzameld om de geestelijke gezondheid te destigmatiseren, hulpmiddelen te bieden om ermee om te gaan en veilige online ruimtes te creëren voor anderen om hun ervaringen te delen!

Trouwens, sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn – wat simpelweg betekent dat we geld kunnen verdienen zonder kosten voor u. Zoals altijd zijn al onze aanbevelingen oprecht, onbevooroordeeld en gebaseerd op onze werkelijke ervaringen. Bedankt voor uw steun!

Op zoek naar meer leuke nieuwsbrieven? Bekijk onze samengestelde lijst van de beste nieuwsbrieven op internet.

Nieuwsbrieven die uw geestelijke gezondheid ondersteunen —

Wondermind

Onze eerste nieuwsbrief is LIVE! 📩 Schrijf je VANDAAG nog in om het debuut coververhaal te ontvangen met een diepte-interview met @selenagomez die vertelt over haar reis naar geestelijke gezondheid. #letswondermind Schrijf je hier → in

Selena Gomez – samen met haar moeder Mandy Teefy (producent van 13 Reasons Why) en Daniella Pierson (mede-oprichter van The Newsette) – lanceerde Wondermind, een online platform om mensen te helpen zorgen voor hun geestelijke gezondheid.

De gratis nieuwsbrief levert elke maandag, woensdag en vrijdag deskundig advies over geestelijke gezondheid. “Met eerlijke gesprekken en deskundig advies is dit uw routekaart om stigma te overwinnen, uw mindset te veranderen en u gesteund te voelen”, luidt het op de website.

→ Abonneer je op Wondermind

Verfijnd

Artikelen over geestelijke gezondheid, samengesteld in de Refind nieuwsbrief

Als je een diepe nieuwsgierigheid naar de wereld hebt, is Refind een gratis dagelijkse nieuwsbrief voor mensen die graag dieper in specifieke onderwerpgebieden willen duiken – zoals geestelijke gezondheid, kunst, voeding en meer.

Nadat abonnees vijf interessegebieden hebben geselecteerd, introduceert het algoritme van Refind hen in dagelijkse artikelen en video’s van experts op die gebieden – waardoor mensen een beetje beter geïnformeerd worden over zichzelf en geïnspireerd raken door de wereld om hen heen.

→ Abonneer u op Refind

De Goodnewsletter

Goodnewsletter: Australiërs kweken mullets en zamelen geld in ter ondersteuning van onderzoek naar geestelijke gezondheid

Nou, natuurlijk moeten we onze eigen nieuwsbrief in deze lijst opnemen! Ons team van goednieuwsjournalisten verzamelt en deelt het beste goede nieuwsverhaal van de dag – plus een paar bonus goodies – allemaal om je hoopvoller te laten voelen over de wereld om je heen.

Deze gratis dagelijkse nieuwsbrief bevat verhalen over bemoedigende vooruitgang, inspirerende helpers en middelen om je te helpen goed te zijn en te doen.

→ Abonneer u op De Goednieuwsbrief

Het dagelijkse goed

De Good Trade nieuwsbrief

The Good Trade is een in Los Angeles gevestigd lifestyle-mediabedrijf dat zijn lezers inhoud biedt over duurzaamheid, slow living en zelfzorg. De nieuwsbrief, genaamd The Daily Good, is een korte en zoete e-mail die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd met rustgevende afspeellijsten, duurzame recepten, inspirerende artikelen en meer.

→ Abonneer je op The Daily Good

Extra Focus

Extra Focus nieuwsbrief: ADHD strategieën uit de community

Als je ADHD hebt (of hou van iemand met ADHD), deze eenvoudige ADHD-vriendelijke nieuwsbrief biedt ideeën en strategieën over tijdmanagement, energie en motivatie.

Extra Focus is een nieuwsbrief geschreven door Jesse J. Anderson, waar abonnees elke dinsdag ADHD-tips en -strategieën leren, zodat ze “kunnen leren hoe ze met de unieke bedrading van je hersenen kunnen werken, in plaats van ertegen.”

→ Abonneer je op Extra Focus

Ontdek onze andere favoriet ADHD-nieuwsbrieven, blogs, podcasts en andere bronnen.

Volwassen worden met ADHD

Adulting with ADHD nieuwsbrief: Het nastreven van kalmte, afscheid nemen van overweldiging

Adulting With ADHD is een Substack-nieuwsbrief geschreven door Rach Idowu, een in Londen gevestigde ADHD’er die op 26-jarige leeftijd werd gediagnosticeerd. Haar nieuwsbrief is een verzameling gedachten, strategieën en wijsheid rond ADHD en andere psychologische ervaringen – zoals het bedriegerssyndroom, perfectionisme, neurodivergentie op de werkplek, late diagnoses en meer.

Ze heeft zelfs ADHD-flashcards gemaakt voor zowel onoplettende als hyperactieve eigenschappen om haar abonnees te helpen omgaan met en hun ADHD te begrijpen.

→ Abonneer je op Adulting met ADHD

PsychCentral

PsychCentral is een platform dat evidence-based begeleiding, up-to-date bronnen en accounts uit de eerste hand biedt om abonnees te helpen met hun geestelijke gezondheidsreizen.

Elke nieuwsbrief is bedoeld om het stigma rond psychische aandoeningen te doorbreken en tegelijkertijd lezers in staat te stellen vooruitgang te boeken op hun reis naar geestelijke gezondheid. Deze gratis wekelijkse nieuwsbrief biedt duidelijke, bruikbare stappen om mensen te helpen hun geestelijke gezondheid te beschermen.

→ Abonneer je op PsychCentral

Gezondheidslijn

Van bipolaire stoornis tot angst en depressie, Healthline biedt zijn nieuwsbriefgemeenschap tips om geestelijke gezondheidsuitdagingen te helpen beheren.

Met behulp van deskundige begeleiding delen ze nuttige hulpmiddelen en informatie over triggers en het beheren van emotionele gezondheid. Abonnees kunnen kiezen uit een selectie van gratis, gespecialiseerde nieuwsbrieven zoals: ADHD, angst en depressie, en zelfs een “Clean Up Your Sleep Challenge.”

→ Abonneer u op Healthline

Girls’ Night In

Girls' Night In Nieuwsbrief

Girls’ Night In is een wekelijkse nieuwsbrief van vrouwen, voor vrouwen. Deze nieuwsbrief – die elke vrijdag in je inbox belandt – behandelt alles wat met popcultuur, zelfzorg, geestelijke gezondheid, lezen en (je raadt het al) een avondje in. Deze nieuwsbrief is de gezelligste dosis comfort voor jou en je inbox!

→ Abonneer je op Girls Night In

Niet op kantoor

Alleen al door ‘balans tussen werk en privé’ te googelen, word je overspoeld met tips en bronnen over hoe je het bijna mythische idee kunt vinden om werk en leven in balans te brengen.

Out Of Office is een maandelijkse nieuwsbrief die abonnees helpt meer te weten te komen over het steeds veranderende werkcultuurlandschap en biedt nuttige handleidingen en digitale hulpmiddelen om praktisch opnieuw te bedenken wat het betekent om te werken en te spelen.

→ abonneer u op Out Of Office

Haley schreef dit

Haley Weaver is een illustrator en schrijver gevestigd in Seattle, WA. Je kent haar misschien van haar webcomics op Instagram (@haleydrewthis), die gecentreerd zijn rond angst, geestelijke gezondheid en relaties.

Haar visuele substack nieuwsbrief, Haley Wrote This, put (letterlijk!) uit mensgerichte verhalen die geworteld zijn in humor en kwetsbaarheid. Het is een mooie en herkenbare zalf voor het angstige hart.

→ Abonneer je op Haley Schreef dit

Brain Pickings

Als je specifiek op zoek bent naar een goede zondagslezing, is Brain Pickings van Maria Popova een gratis wekelijkse samenvatting van enkele van de meest interessante en inspirerende artikelen over kunst, wetenschap, poëzie en filosofie.

Ze geeft zondagslezers ook de ruimte om schoonheid, betekenis en creatieve energie te onderzoeken via deze zeer samengestelde nieuwsbrief.

→ Abonneer je op Brain Pickings

3-2-1 door James Clear

James Clear schrijft sinds 2012 over gewoonten, besluitvorming en geleidelijke, continue verbetering. (Je kent hem misschien van zijn bestseller “Atomic Habits” van de New York Times)

Clear vervolgt zijn leringen via zijn wekelijkse nieuwsbrief genaamd 3-2-1 door James Clear, waar hij 3 ideeën, 2 inspirerende citaten en 1 vraag voor lezers deelt om over na te denken. Deze wekelijkse klompjes wijsheid bieden zijn gemeenschap (van meer dan 2 miljoen!) om toegewijd te blijven aan de praktijken die hen helpen hun best te voelen en te doen.

→ Abonneer je op 3-2-1 van James Clear

NPR Life Kit

Onze diepe waardering voor NPR en alles wat het niet doeto steun onafhankelijke lokale journalistiek kent geen grenzen! Via de Life Kit-nieuwsbrief ontvangen abonnees wekelijks tips, handleidingen en inhoud die zijn gebaseerd op specifieke onderwerpgebieden (zoals “Tips voor het onderdrukken van negatieve zelfpraat” en “Hoe je grenzen kunt stellen en je energie kunt beschermen”).

“Iedereen heeft een beetje hulp nodig als mens”, zegt de site. Abonnees ontvangen ook bonuscontent en waarschuwingen wanneer nieuwe gidsen worden uitgebracht. Ze bieden zelfs wekelijkse podcastafleveringen waar je naar kunt luisteren terwijl je jezelf klaarmaakt voor de dag.

→ Abonneer u op NPR Life Kit

Op zoek naar meer leuke nieuwsbrieven? Bekijk onze samengestelde lijst van de beste nieuwsbrieven op internet.

Heb je meer aanbevelingen voor de beste dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven?

Stuur ze onze kant op via onze contactpagina! We zullen ze overwegen voor toekomstige updates van dit artikel. Bedankt voor het lezen!