13 tekenen en stadia van een tweelingziel liefdesrelatie

13 tekenen en stadia van een tweelingziel liefdesrelatie

Van Romeo tot Julia tot het oude verhaal van Eros en Psyche, het is geen toeval dat mensen al eeuwenlang geobsedeerd zijn door het vinden van hun ‘wederhelft’. Het ontmoeten van uw tweelingvlam maakt deel uit van het verlichtingsproces. En als en wanneer de tijd daar is, zal je leven voor altijd veranderd zijn.

De meeste mensen doen dat blindelings. Maar het kennen van de ins en outs kan het proces een stuk soepeler maken. En met steeds meer mensen op zo’n reis is dit stuk meer dan nodig.

tweelingzielen uitgelegd

Toch is het de moeilijkste die ik ooit heb geschreven. Wekenlang heb ik aan de intro gewerkt. Ik zou wat typen, verwijderen, nog wat nadenken en herhalen.

Deze serieuze aanval van ‘writer’s block’ had niets te maken met een gebrek aan passie voor het onderwerp (zo fascinerend), maar alles met de enorme hoeveelheid desinformatie die er is rond tweelingzielen.

Ik wilde er zeker van zijn dat deze gids nauwkeurig zou zijn en je in staat zou stellen om het fenomeen van de tweelingziel echt te begrijpen. De taak intimideerde me een beetje, denk ik.

paar dat elkaars hand vasthoudt

Het voelde ook niet goed om erover te schrijven. Hoewel ik hartstochtelijk verliefd ben geweest en veel mensen heb ontmoet, zou ik geestverwanten beschouwen; Ik kon me echt niet vinden in hoe het voelde om een ’tweelingziel’ te ontmoeten.

Alles wat ik heb gehoord en gelezen over de ervaring, kon ik me niet voorstellen. En toen gebeurde het. Willekeurig ontmoette ik op een zondagochtend mijn tweelingziel. En jongen, wat een rit is het geweest!

Wat is een Tweelingvlam?

Er zijn veel theorieën over tweelingzielen, maar de algemene consensus is dat ze één ziel zijn die in twee afzonderlijke lichamen werd gesplitst toen ze op aarde incarneerden. In essentie wordt de ziel gedeeld. De Yin is afgesplitst van de Yang. Het vrouwelijke gescheiden van het mannelijke.

wat is een tweelingziel

Dit concept lijkt misschien “New Age”, maar het werd meer dan 2.500 jaar geleden beschreven door Plato en vele anderen voor deze tijd. Onze zielsdelen, altijd verlangend naar voltooiing, vinden keer op keer hun weg terug naar elkaar.

Omdat zelfliefde de hoogste vorm van liefde is, zijn deze situaties bijna altijd romantisch. Er zijn echter uitzonderingen op elke regel.

Tweelingzielverbindingen zijn bijna altijd intens, hoewel– en levensveranderend. Het is een soort spirituele tweerichtingsstraat. Een snelweg die mensen helpt groeien op manieren die ze anders nooit zouden kunnen.

Als je iemand ziet, hoe weet je dan of hij of zij het potentieel heeft om je Tweelingvlam te zijn?

Zelfs als het niet ernstig is, merk je dan een van de Twin Flame-tekenen op dat hij of zij het zou kunnen zijn? Zou je zeggen dat je al soulmates bent? Of is het nog te vroeg om dat te weten?

Om je te helpen dit te onderzoeken, heb ik hieronder een Twin Flame-test gemaakt met vragen om te zien waar je staat in je huidige situatie.

tweelingzielen tekens

Voor mij ontmoette ik mijn tweelingziel op een willekeurig feestje waarvan ik niet ga zeggen dat ik het meteen ‘wist’, maar er was een duidelijke verbinding die in de loop van de volgende dagen met sprongen groeide.

Hij leek mij gewoon te kennen, en ik, hem. Maar onze verbinding is veel meer dan alleen een emotionele – we begonnen elkaar meteen te helpen groeien.

Hij is mijn spiegel, en wat er in mij zit (goed, slecht en lelijk) zie ik in hem weerspiegeld. Zodra ik mezelf toestond om de situatie te herkennen voor wat het was, vocht ik een dag of twee met mijn ego, dingen leken gewoon op hun plaats te vallen en de reis begon.

Tweelingziel vs. Soulmate

En dit is een van de belangrijkste verschillen tussen een tweelingziel en een zielsverwant. Het is belangrijk om te herkennen: een tweelingziel is niet hetzelfde als een soulmate. Ik herhaal dat een tweelingziel niet hetzelfde is als een soulmate.

Een soulmate kan dezelfde soort energie hebben als jij. Je zult ‘samen viben’ en je kunt zelfs het gevoel hebben dat je bij elkaar hoort. Maar ze zullen nooit samen met jou hebben bestaan.

tweelingzielen versus zielsverwanten

Tweelingzielen delen een identieke energetische frequentie. Net als een ‘reboot’ voor verouderde computersoftware, vereisen tweelingzielen dat we onze verouderde manieren van denken en zijn veranderen.

Ze benadrukken onze onzekerheden en angsten en helpen ons te veranderen. Maar in tegenstelling tot soulmates verlaten ze ons meestal niet voorgoed na de les.

Weet je nog steeds niet zeker welke dat is? Stel jezelf deze vragen:

  • Zijn ze een familielid, vriend of leraar? Soulmate-verbindingen hoeven niet romantisch te zijn. Sterker nog, meestal zijn ze dat niet! Tweelingvlammen, op de other hand, vertegenwoordigen meestal ware liefde.
  • Hebben ze sterke punten/gebreken die anders zijn dan die van jou? Zo ja, dan is het waarschijnlijk een zielsverwantverbinding. Tweelingzielen daarentegen zijn een gespiegelde match. Je zult vergelijkbare sterke punten en worstelingen hebben
  • Is het liefde of vertrouwen? Soulmate-verbindingen manifesteren zich meestal als onvoorwaardelijke liefde (platonisch of anderszins), maar ze hebben niet altijd een diep gevoel van vertrouwen en synchroniciteit dat verschijnt wanneer je je tweelingziel vindt.
  • Ben je gescheiden van deze persoon en zie je jezelf niet herenigd worden? Zo ja, dan is het waarschijnlijk een zielsverwantverbinding. Scheiding vindt vaak plaats nadat zielsverwanten hun benodigde ‘lessen’ hebben geleerd. Tweelingzielen gaan meestal door het leven.

Twin Flame Tekens

Eerlijk gezegd, met dit soort verbinding, als je het weet, weet je het. Er zijn echter dubbele vlamtekens en signalen waar u op kunt letten.

Deze zelfde indicaties kunnen dienen als geruststelling dat de reis die je begint er een is met je wederhelft.

1. Het voelt als magie

Een van mijn favoriete boeken /films, de Notebook, is een modern voorbeeld van een tweelingzielrelatie.

dubbele vlamtekens
Noah en Allie in het Notitieboekje

Vanaf de eerste ontmoeting lijkt de relatie tussen Noah en Allie geleid te worden door het lot. Ze worden niet alleen diep verliefd, maar ze hebben ook aanzienlijke uitdagingen en worden beïnvloed door krachten van buitenaf.

Hoewel ze vele jaren uit elkaar gaan, worden de twee door goddelijke interventie weer bij elkaar gebracht en blijven ze bij elkaar tot de dag dat ze (samen) overgaan.

Voelt je verbinding magisch? Is het als iets uit een film? Als het allesverslindend, mystiek en borderline obsessief is, dan is het waarschijnlijk een tweelingzielverbinding op het werk.

2. Jullie hebben allebei uitdagingen in het vroege leven doorgemaakt

Tweelingzielen lijken van een uitdaging te houden. In feite kiezen de meesten ervoor om geboren te worden in families met afstammingslijnen als onrust. Dit lijkt misschien een beetje gek. Maar houd in gedachten dat het armoede, verslaving, verlies, lijden en andere moeilijke omstandigheden zijn die vaak leiden tot groei en ontwaken!

3. Twin Flames hebben veel toevalligheden

Deel je dezelfde verjaardag? Hou je van dezelfde vreemde tv-programma’s? Voelen jullie je allebei aangetrokken tot een bepaalde plaats of een bepaald nummer? Tweelingzielen hebben meestal veel dingen gemeen.

Deze toevalligheden, wanneer opgeteld, zijn meestal een beetje griezelig. Dit kan echt lijken op overeenkomsten in astrologiekaarten of sterfgevallen van geliefden. Weet gewoon dat niets echt toeval is, maar waarschijnlijker, verbonden met het lot.

4. Er is spiegelen en triggeren

Een veel voorkomende misvatting over tweelingzielrelaties is het idee dat de reis allemaal zonneschijn en rozen zal zijn. We zouden willen dat dit het geval was. Maar als dat wel zo zou zijn, zou er geen groei plaatsvinden en zou de verbinding zinloos zijn.

teken tweelingziel relatie

Omdat beide partners meestal kernwondproblemen delen (d.w.z. gevoelens van onwaardigheid), zullen gerelateerde scenario’s zich steeds opnieuw afspelen totdat ze zijn genezen. Constant moeilijke ‘waarheden’ over onszelf te zien krijgen, kan behoorlijk uitdagend zijn.

Onze reacties kunnen lijken op ‘giftig’ of ‘codependent’ gedrag, maar wanneer het op de juiste manier wordt aangepakt, kan het leiden tot spirituele ascensie.

5. Tweelingzielen groeien en genezen

Dat is het ultieme doel. Wat er daarna gebeurt, is een van de beste delen van het hebben van een tweelingziel. Je zult een sterkere aantrekkingskracht voelen om het doel van je leven te leven, terwijl je ook diep ingaat op het oplossen van eventuele resterende trauma’s.

Je voelt je misschien geroepen om anderen van dienst te zijn en merkt dat je in staat bent om in dankbaarheid, vergeving en acceptatie te wandelen. En het beste van alles is dat je een nieuwe relatie aangaat vanuit een spiritueel wakkere, onvoorwaardelijk liefdevolle gemoedstoestand.

De 8 Twin Flame Stages

Nu we de tekenen van de tweelingzielen kennen, laten we het hebben over de verschillende tweelingzielstadia.

Fase één: verlangen naar je wederhelft

Ik heb een vriend die jarenlang verlangde naar ‘die ene’. Mooi, goed opgeleid en goedhartig, ze zou van man naar man gaan en nooit helemaal de juiste pasvorm vinden. Het was pijnlijk voor mij om te zien hoe elke relatie haar meer pijn leek te doen dan de vorige.

Een therapeut zou kunnen zeggen dat het co-afhankelijkheid of een kwestie van eigenwaarde was die in het spel was, en op een gegeven moment zou ik het ermee eens zijn geweest. Maar op een dag ontmoette ze een man die elk vakje aanvinkte.

tweelingzielen

Ik deed een tarotlezing voor haar en het was duidelijk dat ze voorbestemd waren om samen te zijn. Ze had haar tweelingziel ontmoet. Hun wervelende romance groeide uit tot een een duurzaam huwelijk dat haar door haar problemen heen hielp. Het verlangen was voorbij.

Als je te lang verlangt naar je wederhelft, begrijp dan dat het normaal is. Een tweelingziel zal altijd verbonden willen zijn met zijn ontbrekende stukje.

We moeten er gewoon voor zorgen dat we gezonde beslissingen nemen tijdens de ’tussentijd’. Een groot deel van fase één is het doen van ‘het werk’ zodat je voorbereid bent op hun komst.

Fase twee: Je wederhelft ontmoeten

Fase twee is precies hoe het klinkt. Je ontmoet je tweelingbroer. Deze fase wordt ook wel ‘het ontwaken’ genoemd. Het kan een kort contact zijn of het kan liefde op het eerste gezicht zijn. Hoe dan ook, deze ontmoeting zal je waarschijnlijk het gevoel geven dat je elkaar voor altijd hebt gekend.

tweelingziel fase twee

Het is niet ongebruikelijk dat iemand zich verzet tijdens deze vroege ontmoetingsfase. Maar je komt zeker op een later moment weer bij elkaar als dit het geval is.

Fase drie: gevaarlijk verliefd worden

Cue Beyonce. Zelfs als je probeert niet voor je tweelingziel te vallen, is verzet zinloos. Ik weet dat het leven geen sprookje is, maar fase drie is waar chick flicks van gemaakt zijn.

Intens, mooi en meer dan alles wat je ooit in het verleden hebt meegemaakt. Je zult vallen en hard vallen, maar geen zorgen, het is allemaal voor je grotere goed.

Fase vier: De huwelijksreisfase

In het begin zal het geweldig zijn. Lopen op een natuurlijke hoogte, alsof je tien meter lang bent. Je zult het gevoel hebben dat je in dromenland leeft.

Alle relaties hebben een soort huwelijksreisperiode, maar een tweelingziel zal zijn als liefde op steroïden.

stadia van tweelingzielen

Na energetische en zielsherkenning beginnen jullie samen een toekomst te plannen, voelen jullie je compleet en zijn jullie volledig tevreden. Deze ‘bubbelliefde’ gebeurt omdat je hoog vibreert en je chakra’s stromen.

Synchroniciteiten zijn hoog en dingen kunnen soms zelfs overweldigend lijken. Zozeer zelfs, dat het niet ongebruikelijk is dat één partner ‘rent’. We zullen hier meer over praten in fase zes.

Het is belangrijk om te weten dat sommige tweelingzielrelaties deze fase niet echt hebben. Vooral degenen die niet romantisch zijn. Als dit het geval is, heb je nog steeds een reeks verwarrende gebeurtenissen die je niet kunt begrijpen en een gevoel dat je de adem beneemt.

Fase vijf: De turbulentiefase

Spiegel, spiegel, aan de muur, hoe snel dingen kunnen kantelen en vallen. Na de euforie is er meestal een periode van crisis.

Beschreven als de ’turbulentie’-fase steken persoonlijke problemen en gebreken hun lelijke kop op. Het kan verleidelijk zijn om te proberen dit te vermijden. We willen immers dat de wittebroodsweken eeuwig duren.

twin flame argumenten

Maar dit is ook de fase die leidt tot genezing. Dus hoewel de angst en zorgen onaangenaam kunnen zijn, maakt het allemaal deel uit van het proces. Hetzelfde geldt voor de intense gevechten en gevoelens die zeggen dat je moet wegrennen of ‘de handdoek in de ring moet gooien’.

Houd er rekening mee dat misbruik nooit deel uitmaakt van het tweelingzielenproces en dat je hulp moet zoeken en weg moet lopen als het geweld van welke aard dan ook aanwezig is.

Fase zes: De Run/Chase Dynamic

Als je relatie verder gezond is, zal de turbulentiefase nog steeds iets inluiden dat bekend staat als de ‘run / chase’-dynamiek.

Omdat de gevoelens die gepaard gaan met een tweelingzielverbinding zo intens zijn, is de behoefte om los te koppelen of te ‘rennen’ volkomen normaal. Dit wegtrekken heeft de neiging om ervoor te zorgen dat de andere helft de verbinding achtervolgt. Voorbeelden van hardlopen:

  • Alcohol of drugs gebruiken om de verbinding te vermijden
  • Zich wenden tot andere vrouwen / mannen om de verbinding te vermijden
  • Elkaar vermijden of negeren om de verbinding te vermijden
  • Fysiek de relatie verlaten om de verbinding te vermijden

Dit getouwtrek kan pijnlijk zijn, vooral voor degene die de achtervolging doet. Emotionele chaos volgt als we bedelen, lenen en stelen om de verbinding te behouden.

Maar nogmaals, het is een noodzakelijk onderdeel dat stopt zodra beide zielen volledig genezen zijn. Daarom moet je aan jezelf blijven werken, zelfs als je met je ander bent.

Fase zeven: Toegeven

Nadat je ‘het werk hebt gedaan’, gebeurt het toegeven. Jij en je tweelingbroer zullen accepteren dat het de bedoeling is dat jullie samen zijn, twee zielen die werkelijk één zijn. Dit leidt tot de reüniefase.

tweelingzielen zoenen

Maar eerlijk gezegd kan het lang duren. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag, vooral als je veel innerlijk trauma hebt om door te werken.

Stage Eight: Reünie

Maar zodra alle knikken zijn uitgewerkt, ben je voor het leven verbonden. Dit isniet te zeggen dat de zaken terugkeren naar de wittebroodswekenfase. Dat is niet realistisch. Maar je zult een diepe, liefdevolle verbinding binnengaan die je in staat zal stellen om je levensdoel te bereiken en je eindelijk compleet te voelen.

Tweelingvlamscheiding: wat te doen

Een vraag die me vaak wordt gesteld, is wat je moet doen als je gescheiden bent van je tweelingziel en de reünie lijkt er niet op dat het ooit zal gebeuren.

Het eerste wat ik voorstel is om je niet te concentreren op de realiteit. Het is zo gemakkelijk om in een negatief verhaal te vervallen, maar dat zal alleen maar meer scheiding aantrekken. In plaats daarvan moet je je eigen intuïtie, verbinding met jezelf en de wet van aantrekking in je voordeel gebruiken. Je vermiste persoon is immers een deel van jou.

meisje mediteren

Het is NIET de bedoeling dat je uit elkaar bent en je hebt geen schuld aan de scheiding. Door je af te stemmen op je Hogere Zelf, zul je in staat zijn om de oplossing te vinden voor elk intern probleem dat je verbinding tegenhoudt om zich te manifesteren. Je moet je ontdoen van negatieve energetische bagage.

Je kunt dit bereiken door meditatie, het reciteren van positieve affirmaties, deelnemen aan schaduwwerk en andere krachtige spirituele oefeningen.

Twin Flame Test

Heb je het gevoel dat je hulp nodig hebt om te bepalen of je je tweelingziel hebt ontmoet? Hier zijn enkele vragen om te zien waar je staat.

Voelde je je een onverklaarbare aantrekkingskracht of diep verbonden direct nadat je deze persoon had ontmoet?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Helpt deze persoon je emotioneel en spiritueel te groeien?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Heb je het gevoel dat je deze persoon altijd hebt gekend?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Kun je volledig eerlijk en authentiek tegen hen zijn?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Worden jullie allebei aangetrokken tot een hoger doel in het leven?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Heb je intense ruzies gehad vanwege ’triggers’ die jullie allebei delen?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Heb je complementaire sterke en zwakke punten die je het gevoel geven dat ze de yin zijn voor je yang?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Kun je gemakkelijk elkaars gedachten en energie lezen?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Heb je een ‘huwelijksreis’-fase meegemaakt die je droomrelatie vertegenwoordigde?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Voegt deze persoon waarde toe aan je leven en maakt hij je een beter mens?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Is er een hardloper en een achtervolger in je relatie?
– Zo ja, dan is dit een indicatie dat je je tweelingziel hebt ontmoet.
– Zo nee, dan is het misschien een zielsverwantverbinding.

Heb je je Tweelingvlam ontmoet?

Ik hoop dat je je op dit punt hebt gerealiseerd dat je een van de ‘gelukkigen’ bent die je tweelingziel heeft ontmoet. Er is iets speciaals aan het weten wat we hebben dat ons kan helpen in een diepere staat van dankbaarheid en waardering te leven.

tweelingziel relatie

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de beste manier om je tweeling te helpen en om op een dieper niveau contact te maken, is om je te concentreren op zelfgenezing. Dit kan een magische reis voor je zijn als je een bewuste keuze maakt om in het moment te leven.

Als je hulp nodig hebt bij dit proces of iets wilt delen dat je tijdens je reis hebt geleerd, zou ik graag contact maken.