13 Beste Desmond Tutu Citaten over hoop, activisme, &meer

Search

Deze week, terwijl we rouwen om het verlies van aartsbisschop Demond Tutu, kijken we terug op zijn citaten, uitspraken en woorden van wijsheid.

Desmond Tutu bracht zijn leven door met het bestrijden van onrecht, het behouden van een oprecht gevoel van hoop en vreugde, en het inspireren van een nieuwe generatie om hetzelfde te doen.

13 Citaten van Desmond Tutu om je hoopvoller te laten voelen en klaar om een verschil te maken:

1. “Als je neutraal bent in situaties van onrecht, heb je de kant van de onderdrukker gekozen. Als een olifant zijn voet op de staart van een muis heeft en je zegt dat je neutraal bent, zal de muis je neutraliteit niet waarderen.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

2. “Doe je kleine beetje goed waar je bent; het zijn die kleine stukjes goed bij elkaar die de wereld overweldigen.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

→ Lees meer citaten over activisme

Van de gratis Centerfold Poster in nummer 09 van de Goodnewspaper

3. “Hoop is in staat zijn om te zien dat er licht is ondanks alle duisternis.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

→ Lees het beste citaten over hoop en citaten over optimisme

4. “Als je vrede wilt, praat je niet met je vrienden. Je praat met je vijanden.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

5. “Het ontdekken van meer vreugde redt ons niet van de onvermijdelijkheid van ontberingen en liefdesverdriet. In feite kunnen we gemakkelijker huilen, maar we zullen ook gemakkelijker lachen. Misschien leven we gewoon meer. Maar naarmate we meer vreugde ontdekken, kunnen we lijden onder ogen zien op een manier die veredelt in plaats van verbittert. We hebben ontberingen zonder hard te worden. We hebben liefdesverdriet zonder gebroken te zijn.
– Aartsbisschop Desmond Tutu

6. “Als je erop uit bent om vreugdevol te zijn, zul je uiteindelijk niet vreugdevol zijn. Je zult merken dat je in jezelf bent gekeerd. Het is als een bloem. Je opent, je bloeit op, echt door andere mensen. En ik denk dat wat lijden, misschien zelfs intens lijden, een noodzakelijk ingrediënt is voor het leven, zeker voor het ontwikkelen van mededogen.
– Aartsbisschop Desmond Tutu

7. “Wanhoop kan voortkomen uit diep verdriet, maar het kan ook een verdediging zijn tegen de risico’s van bittere teleurstelling en verbrijzelend liefdesverdriet. Berusting en cynisme zijn gemakkelijkere, meer zelfverzachtende houdingen die geen rauwe kwetsbaarheid en tragisch risico op hoop vereisen. Kiezen voor hoop is stevig naar voren stappen in de gierende wind, je borst blootgeven aan de elementen, wetende dat de storm na verloop van tijd voorbij zal gaan.
– Aartsbisschop Desmond Tutu

→ Lees het beste citaten over hoop en optimisme

8. “God plaatst ons in de wereld als zijn collega’s-agenten van transfiguratie. We werken met God zodat onrecht wordt omgezet in gerechtigheid, zodat er meer mededogen en zorgzaamheid zal zijn, dat er meer gelach en vreugde zal zijn, dat er meer saamhorigheid in Gods wereld zal zijn.
– Aartsbisschop Desmond Tutu

9. “Mijn menselijkheid is verbonden met de jouwe, want we kunnen alleen samen mens zijn.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

10. “Wij zijn stuk voor stuk gemaakt voor goedheid, liefde en mededogen. Ons leven wordt net zo veranderd als de wereld wanneer we met deze waarheden leven.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

11. “Ik wou dat ik mijn mond kon houden, maar dat kan ik niet en dat zal ik ook niet doen.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

12. “Ik ben niet geïnteresseerd in het oprapen van kruimels van mededogen die van de tafel worden gegooid van iemand die zichzelf als mijn meester beschouwt. Ik wil het volledige menu van rechten.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

13. “De prijs van vrijheid is eeuwige waakzaamheid.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

Terwijl we deze citaten van aartsbisschop Desmond Tutu lezen, absorberen en actie ondernemen, mogen we zijn werk voortzetten om de wereld te vullen met meer vrede, gerechtigheid en hoop.

Foto met dank aan @simplylivandco / Quote poster van de gratis Centerfold Poster in Nummer 09 van de Goodnewspaper