12 huisdier-influencers die hun platforms voorgoed gebruiken (2023)

Search

Er gaat niets boven een schattige foto van een puppy of kitten om het internet samen te brengen. De kans is groot dat jij of iemand in je naaste vriendenkring een Instagram-account voor een huisdier heeft gemaakt, in de voetsporen van beroemde harige vrienden zoals Doug the Pug, Grumpy Cat of Jiff Pom.

Hoewel alle huisdieraccounts een broodnodig vreugdevol uitstel brengen in ons chronisch online bestaan, zijn sommige van deze accounts verder gegaan dan “zich goed voelen” en in die “echte goede” wereld.

Of het nu gaat om het ondersteunen van andere dierenwelzijnsinspanningen, ons een nieuwe taal geven om over onze dag te praten (ahem, het is zeker een Bones Day), of het inzamelen van fondsen om kinderkanker te bestrijden, veel van onze favoriete dierenbeïnvloeders gebruiken hun volgers om anderen te helpen en meer goed te doen.

Ontmoet 12 dieren-influencers (of dierenminnende influencers!) die ons meer glimlachen brengen – en actief de wereld een betere plek maken.

Maak kennis met deze inspirerende dierlijke beïnvloeders die teruggeven:

De beste hondenbeïnvloeders die teruggeven

WeRateDogs (@dog_rates op Twitter)

Volgers: 9.2+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Met meer dan 9 miljoen Twitter-volgers, ben je waarschijnlijk ten minste één officiële hondenbeoordeling tegengekomen van WeRateDogs, de onofficiële leverancier van alle hondenfoto’s op internet.

Gemaakt door Matt Nelson in 2015 met het doel om mensen te laten glimlachen, kent het account beoordelingen toe aan Very Good Boys and Girls die meestal hoger zijn dan 10/10 (met zeer felbegeerde 15/10s gereserveerd voor bijzonder uitstekende honden).

Na het verkrijgen van serieuze tractie, realiseerde Nelson zich dat het platform kon worden gebruikt om honden in nood te helpen. Zo snel als zijn aanhang omhoog schoot, begon hij elke vrijdag een GoFundMe-campagne te promoten voor een hond die financiële steun nodig heeft. Samen heeft de gemeenschap meer dan $ 2 miljoen opgehaald om de medische rekeningen van honden te betalen. Hondenouders kunnen zich aanmelden door hun campagnes te delen via een digitaal formulier.

Daarnaast richtte Nelson de 15/10 Foundation op, die fondsen werft om adopteerbare honden te ondersteunen “wiens gedrags- of medische behoeften hen ervan weerhouden hun lang en gelukkig leven te vinden.”

Supporters kunnen een eenmalige donatie doen of lid worden om honden te sponsoren die liefdevolle huizen nodig hebben.

Lees ons volledige artikel over de positieve impact van WeRateDogs

Doug The Pug (@itsdougthepug op Instagram)

Volgers: 3.8+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Doug the Pug, de kleine in Nashville gevestigde, aardappelvormige prins met bijna vier miljoen Instagram-volgers, lanceerde onlangs de Doug The Pug Foundation.

Nadat hij Doug had meegenomen om kankerpatiënten te bezoeken in een lokaal kinderziekenhuis, realiseerden zijn ouders – Leslie Mosier en Rob Chianelli – zich de echte reden achter Doug’s sterrendom op sociale media en lanceerden de Doug The Pug Foundation, die kinderen en gezinnen ondersteunt die vechten tegen kinderkanker.

“Doug heeft deze zeer mooie kwaliteit om te weten wie de meeste liefde nodig heeft,” zei Mosier. “We realiseerden ons dat we Doug’s sociale platform konden gebruiken om goed geld in te zamelen om deze kinderen te helpen.”

Naast ziekenhuisbezoeken werft de stichting fondsen voor kinderen en gezinnen die financiële steun nodig hebben en geeft hen directe hulp om uitgaven van welke aard dan ook te dekken.

“Er zal altijd een donkere kant van het internet zijn, en we hebben allemaal de macht om de goede kant van het internet te zijn,” zei Mosier. “En Doug heeft dat echt in ons naar boven gehaald.”

Lees ons volledige artikel over de positieve impact van Doug the Pug

De Dogist (@thedogist op Instagram)

Volgers: 4.1+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Het hondvriendelijke equivalent van Humans of New York, The Dogist is het geesteskind (erm, bontkind?) van Elias Weiss Friedman. Met meer dan vier miljoen Instagram-volgers is het platform sinds de oprichting in 2013 in schoppen gegroeid en voegt het nu een filantropische arm toe: The Dogist Fund.

Het fonds dient wereldwijde non-profitorganisaties voor hondenredding en rehabilitatie door middel van donaties, verkoop van goederen en vrijwilligersmogelijkheden. In 2021 hebben gevers meer dan $ 70.000 opgehaald voor honden in nood.

Op Instagram deelt The Dogist ook succesverhalen van honden die zijn geadopteerd via de organisaties die worden ondersteund door The Dogist Fund.

Josh The Doodle (@joshthedoodle op Instagram)

Volgers: 299,000+

Fotografeer via Instagram

Josh is een gouden doodle op een missie om bewustzijn en acceptatie voor honden met een handicap te verspreiden. Hij en zijn “dienstmens” Kimberly sterted de Be Like Josh Foundation, die gespecialiseerd is in de redding, revalidatie en belangenbehartiging van honden met neurologische handicaps.

Door middel van adoptie en pleegzorg, fysiotherapie, mobiliteitshulpmiddelen en gedragstraining ondersteunt de stichting allerlei verschillende honden en geeft hen en hun mensen de tools die ze nodig hebben om te gedijen in liefdevolle huizen.

“We willen onze adoptanten graag machtigen, en op hun beurt versterken ze de honden die ze van ons adopteren”, staat op de website van de Be Like Josh Foundation. “Elke hond moet worden opgezet voor succes, ondersteund en bekrachtigd. We bieden ook ondersteuning aan onze adoptanten door hen te coachen bij het verwelkomen van een huisdier met speciale vaardigheden en door duurzame relaties op te bouwen met de adoptiegezinnen in het proces.”

Noodle The Pug &Jonathan Graziano (@jongraz op TikTok)

Volgers: 4.5+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Beroemd om hun “botten of geen botten” -serie, waar eigenaar Jonathan Graziano elke ochtend zijn slaperige geriatrische mopshond Noodle wakker maakt, is dit duo snel gestegen tot TikTok-sterrendom.

(Maak je hier geen zorgen over een mopshondencompetitie; Doug the Pug en Noodle zijn vrienden!)

Met die roem is een hele reeks kansen gekomen; van een kinderboek tot talloze merkdeals en mediafuncties. Mensen verkleed als een no bones Noodle voor Halloween, en zijn officiële merchandise winkel produceert sneller on-brand producten dan hij weer in bed kan liggen.

Het belangrijkste doel van Graziano in het pupplatform van Noodle is echter om mensen aan te moedigen oudere honden te adopteren. In feite riep de staat New York in november 2021 zelfs een officiële “Adopt A Senior Pet Month” uit, dankzij de invloed van Noodle.

“Ik adopteerde Noodle op zeven en een half jaar oud, wat een stuk ouder is dan de meeste mensen die hun huisdieren adopteren,” deelde Graziano met de Senaat van de staat New York. “Ik ben zo blij dat wat we hebben gedaan resoneert met mensen. Ik zou iedereen die overweegt een huisdier te adopteren willen aanmoedigen om te overwegen een ouder huisdier te adopteren, omdat ze net zoveel liefde hebben om je te geven. “

Graziano en Noodle sturen ook donaties naar verschillende organisaties die oudere honden ondersteunen.

Update: Noodle is eind 2022 overleden. Het internet rouwt, maar fans troosten elkaar met de herinnering dat Noodle zou willen dat we zijn leven eren door ‘bottendagen’ te hebben.

Katten influencers maken de wereld een betere plek

Lil BUB (@iamlilbub op Instagram)

Volgers: 2.4+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Lil BUB, hoewel nu in de kattenhemel, blijft een grote impact maken. De kat, die in 2019 overleed, stond bekend om haar uitgesproken gelaatstrekken, met grote groene ogen en een kleine kwispelende tong.

Ze was een gehandicapte kat die een aantal levenslange aandoeningen had, maar ondanks haar uitdagingen een verwend leven leidde – en uiteindelijk een grote aanhang op sociale media vergaarde.

Haar mens, Mike Bridavsky, werd geïnspireerd door haar persoonlijkheid en spunk en besloot Lil BUB’s Big Fund op te richten.

Het fonds is geboren uit de wens om te pleiten voor gezelschapsdieren met speciale behoeften en een gemeenschap op te bouwen die de band tussen mens en dier viert. Het fonds verstrekt subsidies aan opvangcentra en creëert initiatieven voor speciale behoeften in het hele land.

Voorafgaand aan haar overlijden haalde het platform van BUB meer dan $ 700.000 op voor dierenwelzijn en blijft dit werk doen om haar nalatenschap te eren. De Instagrampagina van Lil BUB is nog steeds actief, maar die van haar broer ook: Mister Marbles, een andere schattige, unieke kat.

Rexie Cat (@rexiecat op Instagram)

Volgers: 657,000+

Fotografeer via Instagram

Rexie Cat is een zelfbenoemde “levende kat-emoji” met verschillende gezichtsuitdrukkingen die zorgen voor schattige sociale media-inhoud. Rexie is ook een ‘handicat’ en heeft maar twee werkende voeten. Zijn sociale mediaplatform, samengesteld door zijn eigenaar Dasha, creëert zichtbaarheid voor gehandicapte katten en moedigt mensen aan om huisdieren te adopteren die misschien net iets meer liefde nodig hebben.

Dasha toont een kijkje achter de schermen in Rexie’s zorg, of gewoon weetjes van zijn vrolijke persoonlijkheid, en hoopt dat zijn pagina mensen in staat stelt om gehandicapte dieren te redden.

“Ze zijn altijd vastberaden en zitten vol sterke geest, dus het is gewoon verkeerd om ze neer te zetten,” deelde Dasha met Modern Cat. “Mensen hebben vaak zo’n haast om ze neer te zetten, maar deze katten zijn een geweldig voorbeeld van hoe je moeilijkheden kunt overwinnen en van het leven kunt genieten, zelfs als je fysiek een beetje tekortschiet.”

Monty &Molly (@monty_happiness op Instagram)

Volgers: 663,000+

Fotografeer via Instagram

Monty en Molly zijn twee fantastische katachtigen die samenleven met chromosomale afwijkingen, waardoor ze er iets anders uitzien dan typische katten. Deze afwijkingen dragen ook bij aan andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes.

Hun moeder, Fenjah Mogensen, deelt hun dagelijkse avonturen op platforms zoals Instagram en TikTok, in de hoop anderen aan te moedigen om van andere katten met een handicap te houden en ze te adopteren.

Maar dat is het niet! Mogensen lanceerde onlangs een platform genaamd My Best Friend, een app (nog steeds in bètatests) waarmee mensen die leven met psychische aandoeningen zoals angst, depressie, ADHD, OCD en paniekaanvallen toegang hebben tot middelen en hulp.

De app bevat stemmingstrackers en een dagboek, informatieve en ontspanningsvideo’s en een “paniekknop” voor onmiddellijke hulp in het geval van een paniekaanval. Geïnspireerd door haar gezelschap met Monty en Molly, wilde Fenjah dat mensen altijd een beste vriend aan hun zijde konden hebben.

Mackenzie the Cat + Her Human, Angela (@angrafus3 op TikTok)

Volgers: 535,000+

Fotografeer via Instagram

Angela Rafuse erfde de kat van haar grootvader, Mackenzie, toen hij in 2019 overleed. Ze werd al snel verliefd op haar temperamentvolle persoonlijkheid en begon video’s van Mackenzie op TikTok te delen, waardoor ze overal tractie en adoratie kreeg van kattenliefhebbers.

Rafuse realiseerde zich dat ze niet alleen was in haar verhaal en wilde senioren of mensen met terminale ziekten helpen om een tweede liefdevol thuis voor hun huisdieren te vinden, in plaats van deze geliefde dieren naar schuilplaatsen te sturen. My Grandfather’s Cat werd geboren – gelanceerd op de verjaardag van Rafuse’s grootvader in 2021.

In de eerste zes maanden van de operatie hielp de organisatie meer dan 25 katten en honden bij het vinden van een tweede thuis voor altijd, en groeide uit tot een team van 10 vrijwilligers in heel Canada. In februari 2022 werd de missie van Rafuse door de Canadese overheid omgezet in een geregistreerd goed doel.

Rafuse en vrijwilligers organiseren nieuwe, liefdevolle huizen voor deze dieren voordat hun eigenaren overgaan, hoewel het doel is om ze zo lang mogelijk onder de hoede van hun eerste eigenaren te houden. Adoptables en hun nieuwe potentiële zorgverleners worden zwaar doorgelicht om een soepele adoptie te garanderen.

“Door video’s van Mackenzie op TikTok te delen, hoorde ik talloze verhalen over hoeveel senioren zich zorgen maakten over wat er met hun huisdieren zou gebeuren als ze naar een bejaardentehuis verhuisden of, de hemel verhoede, overleden”, schrijft Rafuse op de my grandfather’s cat-website. “Ik heb altijd geloofd dat je de verandering kunt zijn die je in de wereld wilt zien, en de kat van mijn grootvader is daar de belichaming van. We maken een verschil, één adopteerbaar tegelijk.”

“Wilde” dierlijke beïnvloeders gebruiken hun platforms voorgoed

Juniper Foxx (@juniperfoxx op Instagram)

Volgers: 3+ miljoen

Fotografeer via Instagram

Juniper is een Noord-Amerikaanse rode vos die leeft in een huis vol met andere geredde exotische dieren, zoals andere vossen, possums en suikerzwevers. Hun avonturen zijn goed gedocumenteerd op Instagram, waar ze meer dan drie miljoen volgers hebben.

Hun verzorgers zamelen fondsen in en koesteren andere adopteerbare dieren, verspreiden informatie en middelen, terwijl ze tegelijkertijd dierenartszorg, huisvesting en goede diëten bieden voor verwaarloosde en gewonde exotische dieren.

Hamlet The Piggy (@hamlet_the_piggy op Instagram)

Volgers: 330,000+

Fotografeer via Instagram

Hamlet het varken is een therapievarken dat haar moeder, Melanie, die epilepsie heeft, bedient. Ze is vaak te zien met een chique bril en gekke blikken op Instagram, waar ze meer dan 330.000 volgers heeft.

Afgezien van haar taken als therapievarken en social media starlet, werkt Hamlet met Penelope’s Purpose om verlaten varkens te helpen de nodige zorg en adoptie te krijgen, evenals Best Buddies Nashville, om mensen met intellectuele en ontwikkelingsstoornissen te ondersteunen.

Kristyn Plancarte (@k_passionate op TikTok)

Volgers: 855,000+

Fotografeer via Instagram

Kristyn Plancarte (bekend als KP) is een mariene bioloog en dierengedragsexpert die op sociale media een kijkje in haar wilde leven deelt. Toen de pandemie een aantal faciliteiten voor zeeleven sloot, ging ze naar Twitch om mensen te streamen en voor te lichten over het zeeleven, vooral de relaties die ze deelt met dieren zoals walrussen, zeeleeuwen en zeeotters.

Ze maakt ook diepgaande YouTube-video’s, waaronder haar “Dive Deeper” -serie die een aantal instandhoudingskwesties, dierenfeiten en reddingsinitiatieven voor zeezoogdieren onderzoekt. In 2021 gebruikte ze haar platform ook om meer dan $ 35.000 in te zamelen voor organisaties voor oceaanbehoud door hen elke week te ondersteunen op haar Twitch-streams.

“Iedereen who ziet een zeeotter of beluga-walvis van dichtbij een soort verbinding met hen vormen”, schrijft Plancarte op haar website. “Het is mijn taak om op die verbinding voort te bouwen en deze te gebruiken om mensen te informeren over deze prachtige dieren en de fragiele ecosystemen die ze thuis noemen.”

Misschien vind je dit ook interessant:

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in The Animals Edition van de Goodnewspaper.

Krijg je eigen Goodnewspaper door vandaag nog een goednieuwsabonnee worden