12 Beste Liefde Tarotkaarten voor Geluk in een Liefdeslezing

12 Beste Liefde Tarotkaarten voor Geluk in een Liefdeslezing

Liefde Tarot: vragen over liefde brengen veel mensen naar de tarot voor antwoorden. Zitten mijn partner en ik op dezelfde lijn? Wat kan ik verwachten voor de toekomst van mijn relatie? Zal ik nieuwe liefde vinden, en wat voor soort liefde zal het zijn?

De implicaties voor de liefde in een tarotkaartlezing worden vaak aangegeven door zinvolle interacties tussen de kaarten. Er zijn echter verschillende kaarten in het tarotdeck die bijna altijd positieve overgangen in je liefdesleven onthullen.

Terwijl het tekenen van meer dan één kaart detail en nuance kan toevoegen aan je tarotlezing, de twaalf liefde tarotkaarten hieronder beschreven introduceren over het algemeen tevredenheid, vreugde of enthousiasme in relaties.

De kaarten zijn georganiseerd op basis van hun pak in het deck en elke kaart is gekoppeld aan een mantra voor liefde. Het reciteren van de mantra kan je helpen de kaart te begrijpen en zijn energie te manifesteren.

Benieuwd of je een van de 12 kaarten ontvangt in je volgende Love reading? U hoeft niet te wachten, want hieronder zal ik delen mijn absolute favoriete gratis bron om meteen een leuke en authentieke liefdeslezing te doen!

Grote Arcana Liefde Tarot Kaarten

De Grote Arcana-kaarten van de Tarot doen geen moeite met alledaagse gebeurtenissen en mensen die je dagelijks ontmoet. Ze verschijnen wanneer er iets buitengewoons gebeurt, iets belangrijks en een kans voor een levensveranderende les.

Daarom moet je extra opletten wanneer er een Grote Arcana kaart verschijnt in je liefde tarotlezing.

De Geliefden: “Ik kies jou.”

Natuurlijk zou je deze kaart willen zien in een liefde tarotlezing!

liefde tarotkaart

Een veel voorkomende misvatting over de Lovers is echter dat het een nieuwe love interest signaleert. In feite komt het vaker voor dat het verschijnen van deze tarotkaart een huidige vriendschap of romance aangeeft die naar een dieper niveau gaat.

Je intenties en verlangens zijn op elkaar afgestemd en zo kun je dichter bij elkaar komen.

Als je de Geliefden ontvangt, is er een relatie in je leven die binnenkort intiemer zou kunnen worden.

De kaart is een teken dat je je gevoelens en intenties duidelijk kunt maken met het vertrouwen dat ze zullen worden beantwoord.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit de energie van Lovers te halen:

 • Wat en hoe wil ik mijn gevoelens overbrengen aan mijn geliefde?
 • Wat moet ik ontvangen om me gezien en begrepen te voelen in de relatie?
 • Hoe kan ik mijn geliefde helpen zich gezien en begrepen te voelen?

De keizerin: “Ik ben klaar voor de liefde.”

De keizerin is een uitstekende kaart voor liefde, omdat het betekent dat je het werk hebt gedaan om jezelf open te stellen voor een wederzijds voordelige relatie.

liefde tarot keizerin

Soms verschijnt deze kaart voor alleenstaanden die hebben geleerd om voor zichzelf te zorgen – ze gedijen in de wereld en anderen voelen zich aangetrokken tot die gloed.

Een partner persoon kan de kaart trekken wanneer hun zelfzorg een meer voedende energie in de relatie genereert.

Als je de keizerin ontvangt, laat hogere liefde dan zijn weg naar je vinden. Wat je huidige relatiesituatie ook is, dit is een teken dat een zachte, verzorgende overgang een dieper begrip zal brengen van het potentieel van zorgzame intimiteit.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit keizerinenergie te halen:

 • Welke grenzen kunnen er in mijn relatie zijn om ervoor te zorgen dat ik voor mezelf zorg?
 • Hoe koester ik mijn partner zonder mezelf te verliezen in die rol?

De Hierofant: “Laten we het officieel maken.”

Het zal misschien tot een verrassing komen dat ik de Hierofant als liefdes tarotkaart heb opgenomen. Er zijn inderdaad enkele negatieve associaties met deze kaart.

ware liefde tarot

Natuurlijk, de Hierofant als de pausachtige figuur die decreten uitvaardigt vanaf zijn troon kan saai, stompzinnig en conventioneel zijn. Maar deze figuur vertegenwoordigt ook de lange geschiedenis van rituelen die relaties betekenis kunnen geven.

Als je de Hierofant ontvangt, kan er een ceremonie of ritueel plaatsvinden dat je relatie op een significante manier definieert. In de meest traditionele zin betekent dit het huwelijk.

Maar laten we eerlijk zijn: er zijn allerlei persoonlijke rituelen, vooral voor jongere mensen. De Hierophant signaleert elke betekenisvolle stap, die zo eenvoudig kan zijn als het voorstellen van je partner aan goede vrienden.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit de Hierofant-energie te halen:

 • Wat betekent commitment voor mij?
 • Hoe zal ik mijn rol binnen deze relatie definiëren?
 • Hoe draagt mijn relatie bij aan mijn gevoel van verbondenheid?

The Sun: “Er valt wat te vieren!”

In de Grote Arcana volgt de Zon de Ster en de Maan, twee kaarten die hoop brengen naast moeilijke lessen.

hou van tarotkaarten

Wanneer de nacht eindigt, is de heldere dag echter onmiskenbaar. De Zon brengt altijd positieve energie. Het is de krachtigste bevestigende kaart in het tarotdeck.

Als je de Zon ontvangt in een liefdes tarotlezing, is er een feestelijke gebeurtenis aan de horizon. Dit kan van alles zijn dat de vreugde in je liefdesleven verhoogt.

Als u en uw partner proberen een kind te krijgen, kan dit een bevestiging van de zwangerschap betekenen. Bent u op zoek naar een huis? Je sluit de deal. Als jij en je geliefde uit elkaar zijn gehouden, is deze kaart een teken dat obstakels zoals afstand snel zullen verdwijnen.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit zonne-energie te halen:

 • Wat kan ik doen om volledig aanwezig te zijn om me te koesteren in deze vreugde met mijn geliefde?
 • Hoe kunnen we onze vreugde met anderen delen?

Love Tarot Cups Kaarten

Kopjes vertegenwoordigen intense en diepe emoties, dus het is logisch dat veel kaarten van dit pak een goed voorteken zouden zijn voor de liefde.

Twee van Cups: “Ik hou van de manier waarop we communiceren.”

Met name de Two of Cups is een mini Lovers-kaart. Als de Geliefden een nieuw niveau voor je relatie aangeven, is de Twee van Kelken een klein moment van triomf in de communicatie.

liefde tarot betekenis

Als je de Twee van Kelken ontvangt, kunnen jij en een love interest of partner een gesprek of zelfs een ruzie hebben waarin je iets nieuws over elkaar leert.

Als gevolg van je kwetsbaarheid en openheid zal je liefde zich nieuw versterkt voelen.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Welke woorden zorgen ervoor dat ik me het meest gehoord en gevalideerd voel?
 • Wat heeft mijn partner nodig om zich begrepen te voelen?
 • Hoe kunnen we onderhandelen naar een plek die ons beiden bevestigt?

Ten of Cups: “Ik verdien het om vreugde te vinden in de liefde.”

De Tien van Kelken is zo overweldigend blij dat het twijfel kan zaaien. Daarom moedigt de mantra je aan om deze liefde te accepteren, zelfs als je je geluk nauwelijks kunt geloven.

tien van de kopjes houden van tarot

Als je de Tien van Kelken ontvangt, ga je een tijdperk van liefdevol geluk binnen. Je hebt of zult binnenkort alles hebben wat je nodig hebt om je compleet te voelen in je relatie en jezelf.

Vaak heeft deze kaart gevolgen voor het gezin: je relatie kan anderen (zoals kinderen) met succes ondersteunen en inspireren.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Wat zorgt ervoor dat de relatie werkt en hoe kan dat worden gevoed?
 • Hoe ondersteunt je familiegevoel jou en de mensen om je heen?

Knight of Cups: “Deze liefde prikkelt en inspireert me.”

Maak je klaar om weggevaagd te worden. Niets kan zich voorbereiden op de heerlijke en soms overweldigende liefdesenergie van de Ridder der Kelken. Als het komt, laat dan los en geniet ervan.

ridder van bekers als liefdeskaart

Als je de Ridder van Kelken ontvangt, kan er iemand in je leven komen om je definitie van liefde te veranderen.

Je hebt nog nooit zo’n liefde gehad en je kunt exponentieel groeien als je het binnenlaat. Je gevoel van plezier zal ook uitbreiden.

Omdat deze kaart een beetje lijkt op halsoverkop in een golf duiken, moet je ervoor zorgen dat je hebt wat je nodig hebt om de opwindende rit intact door te komen.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Hoe ben ik anders op manieren die mij dienen vanwege deze relatie?
 • Wat vind ik het leukste aan deze persoon, en waarom?
 • Hoe kan ik mijn zelfgevoel buiten de relatie behouden in deze spannende tijd?

Love Tarot Toverstokken Kaarten

Geassocieerd met het element vuur, zijn Wands geen passieve kaarten. Integendeel, dit pak in de Tarot vertegenwoordigt nieuwe energie, vastberadenheid en kracht.

Ace of Wands: “Ik hunker naar je.”

Het begin van het pak van Wands, de Aas is een aanroeping van nieuwe energie. Het is een sexy, wellustige kaart en je kunt er zeker van zijn dat je die sensuele energie in je liefdesleven voelt.

toverstokken tarot liefde

Als je de Aas van Staven ontvangt in een tarot liefdeslezing, een een nieuwe persoon of gebeurtenis kan je opnieuw verbinden met je seksuele wezen.

Het is een uitnodiging om speels en experimenteel te zijn met je seksualiteit, en je kunt dit doen op elke manier die authentiek voor je is.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Wanneer voel ik me het meest sexy of het mooist?
 • Wat is iets dat ik altijd al met een partner heb willen proberen, maar nooit heb gevraagd?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de seksuele ervaringen die ik heb veilig en consensueel zijn?

Vier van Staven: “Ik ben verliefd en ik wil dat iedereen het weet!”

Net als de Zon gaat het bij deze kaart vaak om een feest. In het geval van de Vier van Staven is de reden voor feest een romantische vereniging.

vier van de toverstokken

Als je de Vier van Staven ontvangt, sta je op de rand van een verloving of diepere romantische verbintenis. Stuur de aankondiging of wijzig uw relatiestatus online.

Als je single bent en niet per se op zoek bent naar een partner voor de lange termijn, kan deze kaart betekenen dat je stappen onderneemt om van dat leven te genieten. Ga je gang en download de dating app!

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Welke persoonlijke rituelen ga je gebruiken om de romantiek betekenisvol voor je te maken?
 • Hoe zult u uw engagementen aan de rest van de wereld bekendmaken?

Six of Wands: “Samen kunnen we alles doorstaan.”

De Zes van Staven is een triomfantelijke mars weg van het conflict van de Vijf van Staven. Voor de liefde luidt dit een gedeeld succes in waar beide partners van kunnen genieten.

zes van toverstokken liefde

Als je de Zes van Staven ontvangt, gebruik dan wat je hebt geleerd in een tijd van conflict om een sterkere basis met iemand op te bouwen.

Omdat Toverstokken typisch zijn voor jongere relaties, kan dit een vroeg argument zijn dat verduidelijkt wat jullie allebei geloven en verlangen.

Als je een vaste relatie hebt, heb je misschien het gevoel dat je samen alles kunt bereiken.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Wat heeft ons het meest geholpen in moeilijke tijden zodat we nu van deze tijd kunnen genieten?
 • Hoe kunnen we er zeker van zijn dat deze lessen ons blijven ondersteunen in toekomstige conflicten?

Liefde Tarot Pentakels Kaarten

Pentakels houden zich bezig met het materiële rijk. Wanneer ze in relatie verschijnen en van tarotlezingen houden, wijzen ze vaak op de dingen die veiligheid brengen in je partnerschappen, zodat ze zullen gedijen.

Tien van Pentakels: “Ik ben veilig bij jou.”

Als je de Tien van Pentakels ontvangt, ga je een relatie aan of onderhoud je een relatie met een volwassen en betrouwbare partner die je een veilig gevoel geeft.

pentakels houden van tarot

Je kunt erop rekenen dat deze persoon je bijstaat. Dit is een uitstekend moment om iets nieuws voor te stellen of je behoeften in de relatie te communiceren, omdat je erop kunt vertrouwen dat je partner je met vrijgevigheid ontvangt.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Welke andere aspecten van mijn leven ondersteunen mijn liefdesleven?
 • Hoe kan ik de energie die ik uit mijn veiligheid haal gebruiken om vrijgevig te zijn tegenover anderen?

Koningin van Pentakels: “Ik zal ontvangen wat mijn hart begeert.”

Welkom bij de fenomenaal aardende energie van deze Koningin. Omdat de kaart je verzekert dat je een sterk zelfgevoel hebt ontwikkeld, sta je open voor ondersteunende liefde.

koningin van pentakels

Als je de Koningin van Pentakels ontvangt in een liefdes tarotlezing, ondersteunt iemand in je leven je persoonlijke groei. Wat je ook wilt in een relatie, je kunt er nu om vragen.

Misschien ben je klaar voor het moederschap, of wil je een carrièreswitch maken na het krijgen van een baby. Je liefde kan nu je behoeften ondersteunen.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om het meeste uit deze energie te halen:

 • Wat wil je van een veilige relatie?
 • Op welke manieren kun je degenen ondersteunen die je steunen?

Een opmerking over de afwezigheid van zwaarden in liefde Tarot

Wat zijn de associaties die je hebt met het woord “zwaard”? Zwaarden zijn wapens en ze geven meestal momenten aan waarop de spanningen hoog zijn.

zwaarden tarot liefde

Over het algemeen zijn zwaarden een waarheidszoekend pak. In sommige gevallen kan dit een partnerschap bevorderen, vooral als andere kaarten een liefdes tarotlezing ondersteunen. De zwaardaas en de twee kelken kunnen bijvoorbeeld betekenen dat het spreken van een moeilijke waarheid je relatie verbetert.

Hoewel zwaarden soms nodig zijn voor vooruitgang, suggereren ze zelden een gemakkelijke of veilige tijd in de liefde.

hou van tarot lezen

Overweeg de beelden op de traditionele Rider-Waite-kaarten: lasten, blinddoeken en bloedingen in overvloed. Als je Zwaarden ontvangt in een liefdes tarotlezing, wordt je gevraagd om een stap terug te doen en na te denken over de huidige situatie. Is het echt wat het lijkt? Is het echt wat je wilt?

Een laatste opmerking over rechtopstaande hofkaarten in liefde Tarot lezingen

Sommige hofkaarten zijn definitieve positieve indicatoren voor liefde, maar alle hofkaarten die in een liefdes tarotlezing verschijnen, kunnen mensen vertegenwoordigen: vrienden, geliefden en partners.

Het pak en de rang van de kaart spreken tot de kenmerken van een love interest en hoe ze je liefdesleven beïnvloeden.

hofkaarten houden van tarot
DOWNLOAD DIT PRINTBARE DECK HIER

Sommige kaartlezers koppelen de elementen van elk pak ook aan sterrenbeelden. Een hofkaart van Staven zou bijvoorbeeld een persoon voorstellen die geboren is onder een Vuurteken (Ram, Leeuw, Boogschutter). Bekers zijn Watertekens (Kreeft, Schorpioen, Vissen), Zwaarden zijn Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en Pentakels zijn Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok).

De interactie van de rechtbankkaarten met andere kaarten in de lezing kan laten zien hoe een persoon zich zal gedragen of hoe uw acties hen zullen beïnvloeden.