11 milieuvriendelijke briefpapiermerken die het waard zijn om over naar huis te schrijven

Search
Dit artikel is gepresenteerd in samenwerking met Minted

Noem ons ouderwets, maar het ontvangen van wat slakkenpost van onze geliefde USPS-postvervoerders is een piek dopamine-rush – vooral wanneer de ongrijpbare aard van een Instagram DM- of Slack-bericht onze normale communicatie zo onbelangrijk doet lijken.

Een handgeschreven briefje is iets bijzonders. Of het nu een snel bedankje of een oprecht bericht bevat, je wilt het sturen op iets dat is gemaakt met kwaliteitsmaterialen.

En natuurlijk willen we ons best doen om onze ecologische voetafdrukken in het proces te verminderen, dus hebben we enkele van onze favoriete milieuvriendelijke briefpapiermerken verzameld om u te helpen precies de juiste esthetiek te vinden voor uw snail mail-momenten.

Laten we eerst wat meer leren over briefpapier en het maken van duurzame keuzes in onze papierproducten.

Maar als je haast hebt, is hier een kort overzicht van onze top drie keuzes:

Geslagen: Gebruikt FSC-gecertificeerd gerecycled papier met ontwerpen van onafhankelijke kunstenaars

Papier cultuur: Plant een boom bij elke bestelling

Artefact Opstand: Ontwerp je eigen kaarten op gerecycled papier

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Zijn papierproducten echt slecht voor het milieu?

Je hebt waarschijnlijk iemand in je kantoor horen praten over “bomen doden” wanneer ze een stapel papieren uitdelen in een vergadering, of mensen die een ontvangstbewijs bij de kassa dumpen om “papier te besparen”. (Bonnen hebben hun eigen milieu- en gezondheidseffecten, dus overweeg dit zeker ook de volgende keer dat je winkelt!)

Maar zijn papieren producten zoals briefpapier en kaarten echt slecht voor het milieu?

Nou, dat hangt ervan af.

Mensen gebruiken veel papier. Zoals, heel veel. Volgens The World Counts produceren we wereldwijd jaarlijks 420.000.000 ton papier en karton. Dat aantal komt neer op twee stukjes papier voor iedereen op aarde per uur.

En we doden inderdaad de bomen – maar we doen ook meer milieuschade dan alleen dat. De klimaatimpact van papierproductie omvat ontbossing, enorme hoeveelheden energie- en watergebruik en luchtvervuiling. In feite is de papierindustrie de grootste industriële verbruiker van water in westerse landen.

Papier is ook goed voor ongeveer 26% van het totale afval op stortplaatsen, maar het goede nieuws is dat papier ook heel gemakkelijk te recyclen is, en wij kunnen ons steentje bijdragen!

Statistieken over gerecycled papier:

Volgens The World Counts kan elke ton gerecycled papier het volgende vermijden:

  • 17 bomen
  • 1.440 liter olie
  • 2,3 kubieke meter stortruimte
  • 4.000 kilowatt energie
  • 26.500 liter water

Evenzo is milieuvriendelijk papier ook een geweldige optie. De Forest Stewardship Council (FSC) geeft certificeringen aan papierbedrijven die minder impact hebben op het milieu door papier te betrekken uit fsc-beheerde bossen.

De FSC heeft terechte kritiek gekregen, maar we vinden het certificeringsproces een nuttig startpunt voor het begrijpen van de bedachtzaamheid van merken als het gaat om hun papierinsourcing.

De FSC is een wereldwijd netwerk van meer dan 1.000 individuen en lidorganisaties die in een democratisch systeem werken aan oplossingen om gezonde, veerkrachtige bossen over de hele wereld te beschermen.

Dit werk om bossen te beschermen wordt gedaan door middel van een reeks verantwoorde bosbouwnormen, waaronder:

  • Geen ontbossing
  • Bescherming van oude en bedreigde bossen
  • Eerlijke lonen en werkomgevingen
  • Behoud van biodiversiteit
  • Gemeenschapsrechten, met inbegrip van de rechten van inheemse volkeren

Dus, wat zeg je? Kunnen we vasthouden aan gerecyclede en milieuvriendelijke briefpapierproducten in de toekomst?

Hoe milieuvriendelijk briefpapier te winkelen

Allereerst, zoals we u altijd graag herinneren, zijn de beste en meest duurzame producten degene die u al bezit! Ga aan de slag met kladpapier of stuur een e-card, als je kunt. Maar als je op zoek bent naar professioneel persoonlijk briefpapier, een vakantiekaart of zelfs huwelijksuitnodigingen, zijn er duurzame opties.

Wanneer u op zoek bent naar milieuvriendelijk briefpapier, moet u rekening houden met de maatschappelijke verantwoordelijkheid, Verpakkingsmaterialen, evenals de manier waarop producten worden vervaardigd.

Houd die in de gaten Forest Stewardship Council certificeringen we noemden het er ook al eerder over. FSC-gecertificeerde papierproducten hebben minder impact op het milieu door gebruik te maken van duurzame inkoop of post-consumer afval.

Trouwens post-consumer afval is precies wat we in onze prullenbakken gooien. Het is het spul dat gemiddelde mensen gebruiken en weggooien. Post-industrieel afval, aan de andere kant, is het afval dat uit het productieproces wordt gegenereerd voordat het bij ons als consumenten terechtkomt.

Met dat in gedachten kunnen FSC-labels certificeringen zoals FSC 100% (de producten bevatten hout uit FSC-gecertificeerde bossen), FSC Gerecycled (de producten zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal), of FSC-mix (de producten zijn gemaakt van FSC-gecertificeerde bossen en gerecyclede materialen).

Dat gezegd hebbende, hebben we een deel van het giswerk weggenomen bij het vinden van verantwoorde briefpapierproducten die u aan uw verzameling kunt toevoegen.

De beste duurzame briefpapiermerken om te winkelen —

Geslagen

Op maat gemaakt gerecycled briefpapier van Minted
Een voorbeeld van briefpapier van Minted / Foto met dank aan Minted

Dit artikel wordt gepresenteerd en ondersteund door Minted – en als onderdeel daarvan konden we de Minted-winkelervaring en enkele briefpapierproducten testen om een korte beoordeling aan deze specifieke sectie toe te voegen. Alles in dit artikel is onafhankelijk en eerlijk geschreven door het Good Good Good team. Bedankt!

Wat is goed: Minted is een marktplaats met unieke ontwerpen van onafhankelijke kunstenaars. Het bedrijf gebruikt 100% recyclebare verpakkingen die zijn gemaakt van meer dan 80% gerecycled, post-consumer afval of plantaardige materialen.

Het briefpapier van Minted is verkrijgbaar met opties voor gerecycled papier, gemaakt met FCS-gecertificeerd 100% post-consumer afval voor een gladde matte afwerking, allemaal vervaardigd met windenergie! Het is spannend om na te denken over zoiets eenvoudigs als de kaart op je bureau die is gemaakt met allerlei natuurlijke materialen in de wereld.

Of u nu professioneel briefpapier nodig heeft voor uw eigen bedrijf, nieuwe vakantiekaarten of zelfs uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van uw kind, u kunt gerecyclede opties kiezen uit Minted en uw briefpapier bewust verzenden.

In feite zijn alle opties voor gerecycled papier geoptimaliseerd voor de hoogste afdrukkwaliteit, zodat u zich goed kunt voelen over het visuele aspect van uw aankoop, ongeacht wat u kiest.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Custom Geslagen briefpapier met smileys, gedrukt op gerecycled papier
Ik heb een aangepaste set gerecycled briefpapier gemaakt met mijn naam erop / Foto met dank aan Kamrin Baker for Good Good Good

Kamrin’s gedachten: Minted stuurde me mijn eigen set gerecycled briefpapier en ik selecteerde de Happiness-briefpapierset, compleet met mijn eigen personalisaties. Natuurlijk heb ik de optie gerecycled papier geselecteerd, die een paar dollar meer kost, maar een tastbare kwaliteit heeft die niet kan worden overtroffen.

De briefpapieropties van Minted zijn eindeloos en hebben allemaal hun eigen prachtige ontwerpen die naar uw unieke wens kunnen worden aangepast. Ik hield ervan om rond te winkelen voor de perfecte pasvorm en functies te selecteren om mijn aankoop duurzamer te maken en beter aan te passen aan mijn behoeften. Ik vond het geweldig hoe leuk dit ontwerp was en de papierkwaliteit is echt indrukwekkend.

Mijn briefpapier werd geleverd in een mooie recyclebare doos die ook kan worden gebruikt voor opslag.

Shop Minted’s gepersonaliseerde briefpapier

Papier

Kleurrijk milieuvriendelijk briefpapier van Papier
Een voorbeeld van briefpapier van Papier / Foto met dank aan Papier

Wat is goed: Papier is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf voor papierwaren (maak je geen zorgen; er is een Amerikaanse winkel met normale verzendkosten!) gewijd aan nieuwsgierige ontwerpen en duurzame praktijken. Met FSC-gecertificeerde papierwaren creëert Papier artikelen op bestelling om afval te verminderen, terwijl uw nieuwe slanke briefpapier in een eenvoudige, recyclebare verpakking wordt verzonden.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop papier’s duurzame briefpapier

Twigs Papier

Briefpapier van het Nationaal Park van Twigs Paper
Een voorbeeld van briefpapier van Twigs Paper – een deel van hun National Park-lijn / Foto met dank aan Twigs Paper

Wat is goed: De mantra van Twigs Paper is: “Als we het niet duurzaam kunnen doen, doen we het niet bij allemaal.” Het papierbedrijf gebruikt 100% gerecycled post-consumer oud papier dat FSC-gecertificeerd is. In plaats van koolstof of kernenergie te gebruiken, worden Twigs-producten gemaakt met biogas (energie die vrijkomt op stortplaatsen en die wordt opgevangen en gebruikt als hernieuwbare energie).

Bovendien gebruikt Twigs niet-giftige inkten om lucht- en watervervuiling te voorkomen. Twigs verzendt producten volledig plasticvrij. Hun nationale parklijn zorgt voor een geweldig cadeau voor de liefhebber van het nationale park in je leven.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop duurzame papierwaren van Twigs

Papier cultuur

Kleurrijke milieuvriendelijke kaart van Paper Culture
Een voorbeeld van briefpapier van Paper Culture / Foto met dank aan Paper Culture

Wat is goed: Paper Culture creëert briefpapier en andere papierwaren door het sentiment van papier te combineren met modern design. Om deze producten te maken, gebruikt Paper Culture 100% post-consumer afval en houtalternatieven en compenseert het de ecologische voetafdruk van het bedrijf door bij elke bestelling een boom te planten.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop het milieuvriendelijke briefpapier van Paper Culture

Artefact Opstand

Gerecyclede fotokaart van Artifact Uprising
Een voorbeeld van briefpapier uit Artifact Uprising / Foto met dank aan Artifact Uprising

Wat is goed: Misschien ken en hou je al van Artifact Uprising vanwege de prachtige fotoboeken en afdrukken van hoge kwaliteit. Het bedrijf maakt fotoafdrukken en papierwaren met gerecyclede materialen, zodat u uw favoriete herinneringen kunt koesteren – en niet ten koste van de planeet. Ze maken het gemakkelijk om van je foto’s mooi briefpapier te maken.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Artifact Uprising voor fotoafdrukken en briefpapier

Em & Vrienden

Duurzaam gemaakte Empathie kaarten van Em &Friends
Een voorbeeld van briefpapier van Em &Friends / Foto met dank aan Em &Friends

Wat is goed: Em &Friends is een papierwaren- en geschenkenbedrijf opgericht door Emily McDowell en Knock Knock om gelijkgestemde kunstenaars samen te brengen om hoogwaardige goederen te maken.

Hun beroemde “Empathy Cards” helpen je de woorden te vinden om te zeggen als je niet helemaal weet wat je moet zeggen. Voorbeelden hiervan zijn: “Daar is geen goede kaart voor. Het spijt me zo” en “Laat me alsjeblieft de eerste zijn om de volgende persoon te slaan die je vertelt dat alles met een reden gebeurt. Het spijt me dat je dit meemaakt.”

Alle papierproducten worden in Los Angeles bedrukt met soja-inkten op gerecycled papier.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Em &Friends kaarten gemaakt van gerecyclede materialen

Quilling Kaart

Milieuvriendelijke fair trade quilling kaart, spelling van het woord You
Een voorbeeld van briefpapier van Quilling Card – U kunt een originele versie van deze kunst aanvragen met elk woord of naam / Foto met dank aan Quilling Card

Wat is goed: Quilling Card is een wenskaartenbedrijf dat de historische kunst van het quillen gebruikt, waarbij stukjes papier worden gevormd tot een gerold, 3D-decoratief ontwerp.

Deze kaarten moedigen ontvangers aan om ze niet alleen te lezen en weg te gooien, maar om de wenskaart een tweede leven te geven door er toegankelijke kunst van te maken.

Quilling Card is lid van de Fair Trade Federation en elke kaart is zorgvuldig met de hand gemaakt door ambachtslieden in Ho Chi Minh-stad. Elk stuk duurt een uur om te maken, wat een langzame productiecyclus en een langere levensduur van het product aanmoedigt. Quilling Card biedt ook braille opties!

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

De wenskaarten van Quilling Card kopen

Botanische Papierwerken

Een stapel kleurrijk zaadpapier van Botanical Paper
Een voorbeeld van briefpapier van Botanical Paperworks / Foto met dank aan Botanical Paperworks

Wat is goed: Botanical Paperworks biedt zaadpapierproducten van onderzetters tot save-the-date kaarten. Botanical Paperworks’ plantable seed paper is een biologisch afbreekbaar eco-papier gemaakt met post-consumer en post-industrieel papierafval dat is ingebed met zaden.

Wanneer het papier in een pot aarde wordt geplant, groeien de zaden end het papier composteert weg. Het enige dat achterblijft zijn bloemen, kruiden of groenten – en geen afval.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop Botancial Paperworks zaadpapier briefpapier

Oblation Papers & Pers

Milieuvriendelijk papier van Oblation Paper
Een voorbeeld van briefpapier van Oblation Papers &Press / Photo met dank aan Oblation Papers &Press

Wat is goed: Oblation Papers &Press is gevestigd in Oregon en maakt handgemaakt papier met 100% katoenresten uit de kledingindustrie. Met behulp van traditionele papiermolentechnieken zijn de papiermakers in de productiestudio of bij de boekdrukkunsten op maat gemaakt briefpapier en uitnodigingen met inkten op basis van soja.

Daarnaast geeft Oblation terug aan zijn gemeenschap via het Children’s Healing Art Project en andere projecten met lokale scholen en kerken.

Opties voor briefpapier:

Prijs: Bekijk actuele prijzen

Shop handgemaakt briefpapier van Oblation Papers &Press

Maak je eigen doe-het-zelf papier

YouTube-zelfstudie over het maken van doe-het-zelf gerecycled papier thuis
YouTube-video over het maken van papier met slechts een paar tools

Wil je een leuke nieuwe vaardigheid leren en je slakkenpost omzetten in iets duurzaams? Neem oude rekeningen en junkmail om in iets speciaals en maak je eigen papier! Bekijk deze instructievideo of blog om aan de slag te gaan.

Je hebt alleen een deckle voor het maken van papier nodig en een paar andere (meer normale) dingen.

Zuinig of tweedehands briefpapier

Stapel wenskaarten
Een stapel zuinige wenskaarten en briefpapier / Foto met dank aan ‘SK’ op Flickr

Soms zijn anderen niet zo toegewijd aan het ambacht van het schrijven van brieven als jij. En als dat gebeurt, belanden dozen met prachtige kaarten bij een kringloopwinkel. Ongeacht wat voor soort papier, inkt of productieprocessen werden gebruikt om deze kaarten te maken, je kunt je er goed bij voelen om er goed gebruik van te maken, omdat je ze van een stortplaats redt en ze een tweede leven geeft.

De volgende keer dat je in een kringloopwinkel of consignatiewinkel bent, houd dan een oogje in het zeil voor halflege dozen briefpapier. U kunt ook eBay en andere tweedehands verkoopplatforms in de gaten houden.

P.S. Op zoek naar briefpapier voor de feestdagen? Bekijk onze gids voor de beste milieuvriendelijke vakantie & kerstkaarten!