Ecosia Review: is het legitiem? Hoe kan het gratis bomen planten?

Search

We weten allemaal dat het niet mogelijk is om de wereld van de ene op de andere dag te veranderen – maar dat betekent niet dat we vandaag niet moeten beginnen te werken aan het creëren van grote veranderingen.

In wezen kun je een bos niet in één keer planten – je moet het boom voor boom doen.

Dit is de kans die Ecosia ons biedt: de kans om kleine veranderingen door te voeren die een enorme impact hebben.

Door simpelweg te wisselen welke zoekmachine we gebruiken, heeft ieder van ons de mogelijkheid om de wereld te vullen met meer bomen … en, na verloop van tijd, hele bossen.

Ecosia's homepage, met de woorden "Een betere planeet met elke zoekopdracht"

Natuurlijk, Ecosia klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Daarom wordt in dit artikel uitgelegd hoe Ecosia werkt, of het legitiem is of niet, of het gebruik ervan daadwerkelijk bomen plant en wat je in plaats daarvan kunt gebruiken als je zo geneigd bent. En omdat het ons allemaal om goed nieuws gaat, konden we het niet laten om er ook wat positieve nieuwsverhalen in te strooien.

Laten we bij de top beginnen – wat is Ecosia?

Wat is Ecosia?

Ecosia is een zoekmachine die bomen plant elke keer dat u zoekt. Als concurrent van Google Search biedt Ecosia een manier om een verschil te maken door simpelweg te veranderen waar u uw online zoekopdrachten uitvoert.

Het bedrijf verdient zijn geld met advertenties – op dezelfde manier als Google en andere zoekmachines doen – maar in plaats van de winst binnen het bedrijf te houden, doneert Ecosia aan organisaties die bomen over de hele wereld planten.

Ecosia Page: We planten in meer dan 35 landen met lokale organisaties: Brazilië, Burkina Faso, Indonesië

Zelfs Jane Goodall is een fan en zegt: “Het planten van bomen met Ecosia maakt de wereld een betere plek – voor lokale gemeenschappen, chimpansees en voor ons allemaal.”

Het bedrijf werd in 2009 opgericht door de Duitse ondernemer Christian Kroll. In de jaren voorafgaand aan 2009 reisde Kroll door Zuid-Amerika toen hij de verwoestende impact van ontbossing zag. Hij wist dat hij er iets aan wilde doen – en zocht vervolgens naar een bedrijfsmodel dat een onbegrensd potentieel had voor het genereren van inkomsten voor initiatieven voor het planten van bomen. Hij overwoog verschillende opties, maar besloot uiteindelijk een zoekmachine te bouwen.

Christian Kroll, CEO van Ecosia / Foto met dank aan Ecosia

Fast forward naar 2022 – de zoekmachine heeft 20 miljoen maandelijkse actieve gebruikers bereikt.

Het belangrijkste is dat de Ecosia-gemeenschap sinds de oprichting meer dan 150.000.000 bomen heeft geplant – met een snelheid van bijna 1 boom per seconde.

Hoe gebruik je Ecosia?

Ecosia is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. In slechts een paar seconden kunt u eenvoudig uw standaardzoekmachine van Google naar Ecosia overschakelen en meteen beginnen met het planten van bomen.

De tekst "Hoe gebruik je Ecosia?" getypt in de Ecosia zoekbalk

Hier is een overzicht van de vele manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat elke zoekopdracht die u uitvoert een positieve impact heeft op het milieu:

Wijzig de instellingen van uw zoekmachine.

In elke browser die u gebruikt voor desktop en mobiel, kunt u naar de instellingen gaan en uw standaardbrowserinstellingen wijzigen.

Als u bijvoorbeeld Safari op uw iPhone gebruikt, gaat u naar de app Instellingen van uw telefoon > tikt u vervolgens op Safari > vervolgens op Zoekmachine > en selecteert u vervolgens Ecosia.

Een screenshot met de pagina 'Instellingen' van Safari op de iPhone, de volgende schermafbeelding toont hoe u de zoekmachine van Google naar Ecosia kunt wijzigen

Evenzo, als u Google Chrome op uw bureaublad gebruikt, klikt u gewoon op de knop […] in de rechterbovenhoek van uw venster > klik vervolgens op Instellingen > klik vervolgens op Zoekmachine > en schakel vervolgens over naar Ecosia.

Zoekmachine-instelling in Google Chrome, met de optie om over te schakelen van google naar Ecosia

U kunt meer walkthroughs van andere browsers verkennen op de Ecosia Blog.

Installeer de browserextensie.

Ecosia Browser Extension voor Google Chrome, met de tekst "De zoekmachine die bomen plant"

Op dezelfde manier kunt u de Ecosia-browserextensie voor Google Chrome of Firefox installeren. Het zal uw standaardzoekmachine in 2 klikken wijzigen en, afhankelijk van de beperkingen van uw browser, uw nieuwe tabbladpagina instellen om ook Ecosia te zijn.

Download de mobiele app.

Ecosia app in de iPhone App Store en de Ecosia app geopend naar de zoekmachine pagina

Ecosia heeft ook een mobiele app beschikbaar voor Android en iOS. Voeg de app toe aan je startscherm, zodat je er altijd naar grijpt als je iets gaat zoeken. Het kan dienen als uw standaardbrowser, het kan al uw bladwijzers bevatten en het heeft zelfs een ingebouwde adblocker (voor de advertenties op webpagina’s — maar geen zoekopdrachten).

Probeer freetree.

Installeer de freetree Extension. Freetree is een browserextensie die een gratis boomplantoptie aan uw browser toevoegt. Terwijl u online verzendt, kunt u bomen planten - gratis.

Ecosia heeft zich zelfs vertakt (pun intended) om u in staat te stellen bomen te planten wanneer u winkelt – verder dan alleen wanneer u zoekt. De nieuwe ‘freetree’-browserextensie verdient in wezen een commissie op uw dagelijkse online aankopen – en vervolgens gebruikt Ecosia die commissie om bomen te planten. Freetree werkt in de VS, het VK, Frankrijk en Duitsland.

Koop de Treecard-betaalpas.

U koopt vegaburgers, wij planten bomen. De houten Mastercard die de planeet herbebost terwijl je uitgeeft. 80% van de winst gaat naar herbebossing en klimaatinvesteringen. Geen greenwashing.

In 2020 lanceerde Ecosia ook een gratis pinpas genaamd ‘Treecard’. Uniek is dat de kaart is gemaakt van duurzaam geproduceerd kersenhout – en elke aankoop gaat naar het planten van een boom.

Alle debetkaarten verdienen een klein bedrag aan elke transactie (vanwege transactiekosten betaald door verkopers) en Ecosia zal 80% van dat geld omleiden naar inspanningen voor het planten van bomen.

Gemiddeld $ 60 uitgeven = één boom geplant. Dit leidt ook geld weg van traditionele financiële bedrijven, die hun geld vaak investeren in fossiele brandstoffen en andere milieurisico’s.

Vraag uw bedrijf om samen te werken.

Als u dingen naar een hoger niveau wilt tillen, vraag uw bedrijf dan om samen te werken met Ecosia om bomen te planten. In 2021 lanceerde Ecosia een holistische boomplantservice voor alle soorten bedrijven. En Ecosia heeft al bedrijven als Dr. Bronner aan boord gehaald. Lees meer via de Ecosia Blog.

Is Ecosia legitiem – of nep?

Ja, Ecosia is legitiem. Hoewel de meeste zoekmachines er alleen voor winst in zitten, plaatst Ecosia het doel in de voorhoede van zijn werk. U kunt Ecosia vertrouwen omdat het 80% van zijn winst doneert, gecertificeerd is als een B Corp en transparante maandelijkse rapporten uitbrengt.

Hoewel veel initiatieven voor het planten van bomen worden bekritiseerd (terecht) voor het schaden van lokale ecosystemen, is Ecosia geprezen om zijn doordachte benadering van het planten van bomen.

Een groen bos in Kenia
Een groeiend bos in Kenia / Foto met dank aan Ecosia

In plaats van geïmporteerde of invasieve bomen te planten, plant Ecosia altijd inheemse bomen. De B Corp plant geen bomen alleen om bomen te planten; het werkt om ervoor te zorgen dat de bomen die het plant kunnen functioneren als onderdeel van een functioneel, biodivers, bloeiend ecosysteem.

Ecosia-experts houden rekening met hoe de bomen en lokale gemeenschappen op elkaar zullen inwerken en overwegen zelfs of het planten van nieuwe bomen de juiste aanpak is voor een bepaalde regio (en gebruiken soms alternatieve methoden, zoals zaaien of natuurlijke regeneratie).

U kunt Ecosia vertrouwen omdat het bedrijf verantwoording aflegt aan een aantal derden en al zijn nummers openbaar maakt.

Screenshot met het B Corp-profiel van Ecosia op de B Labs-website.

Ecosia was het eerste Duitse bedrijf dat een gecertificeerd B Corp. B Lab (de organisatie die B Corps certificeert) evalueert het bestuur van missiegedreven bedrijven en hun impact op werknemers, gemeenschappen, het milieu en klanten.

Ecosia heeft consequent hoge scores behaald en werd uitgeroepen tot “Best for the World” in 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2021.

Screenshot van Ecosia's "Geld" pagina, die laat zien hoeveel geld er in mei 2022 is opgehaald en hoeveel bomen het heeft geplant

Het bedrijf is ook transparant over al zijn cijfers – het publiceert elke maand zijn financiële rapporten en boomplantontvangsten. Het verklaarde doel van Ecosia is dat het publiek hen verantwoordelijk zou houden.

Ethical Consumer gaf Ecosia een Ethiscore van 11 – het dubbele van de score voor Google.

Ten slotte is Ecosia legaal en permanent opgezet als een “steward-owned company” – wat betekent dat, volgens Ecosia, “aandelen niet met winst kunnen worden verkocht of eigendom zijn van mensen buiten het bedrijf” en “er kan geen winst uit het bedrijf worden gehaald.”

Dit alles zorgt ervoor dat Ecosia voor altijd gebonden zal zijn aan zijn missie om 100% van zijn winst voor de planeet te gebruiken – en attent te zijn op al het andere dat het leiderschap van het bedrijf in het proces doet.

Iemand die zich bukt om een kleine boom te planten
Het planten van een kleine boom in Brazilië / Foto met dank aan Ecosia

Er gaan geruchten rond op internet dat Ecosia niet veilig is om te gebruiken – of dat het zelfs een virus kan zijn. Deze zijn vals. Ecosia is niet alleen veilig – Ecosia kan veiliger zijn dan Google. Het bedrijf is ook gericht op privacy, refgebruiken om uw gegevens te verzamelen en te verkopen – zodat deze nooit ergens naartoe gaan. En nee, Ecosia is geen virus.

Plant Ecosia eigenlijk wel bomen?

Ja, Ecosia houdt zich aan zijn belofte om bomen te planten. Hoewel het in Duitsland gevestigde team niet naar meer dan 35 landen reist om zelf bomen te planten , zou dat niet leuk zijn? – Ecosia biedt financiering aan doorgelichte, betrouwbare plantpartners die gespecialiseerd zijn in een bepaalde gemeenschap.

Schermafbeelding van een webpagina met de tekst "Herstel van bossen in de Filipijnen" en bevat een kaart van de boomaanplantingen in het land

Neem bijvoorbeeld de inspanningen van Ecosia in de Filippijnen. Ecosia heeft een pagina op haar website die u door alles leidt wat u moet weten over hoe bomen in dit land worden geplant.

Op de pagina is te zien dat Ecosia samenwerkt met twee organisaties, Kennemer Foods en NTFP-EP, om bomen te planten via kwekerijen en regenwouden. Ze planten elk jaar tussen maart en mei en beschermen verschillende soorten in het proces, waaronder het Visayan wrattenzwijn, Visayan gevlekt hert, Varanus mabitang, Visayan tarictic hornbill en Writhed-billed hornbill.

De belangrijkste bedreigingen voor bomen in de Filippijnen zijn houtkap, slash-and-burn en invasieve grassen – en de belangrijkste uitdaging is ontbossing. De pagina schetst zelfs de topboomsoorten die in de Filippijnen zijn geplant.

Ecosia heeft een pagina zoals deze voor elk land waarin het werkt.

Screenshot van een Ecosia-pagina met de tekst "Diverse landschappen regenereren"

Hoeveel bomen heeft Ecosia geplant?

Vanaf juli 2022 hebben Ecosia-gebruikers geholpen bij het planten van meer dan 153.382.000 bomen in meer dan 35 landen. In de eerste helft van 2022 financierden Ecosia-zoekopdrachten gemiddeld 2.964.259 bomen per maand.

Sluit je aan bij 20 miljoen mensen die de juiste bomen op de juiste plaatsen kweken

Goed nieuws over Ecosia

Omdat Good Good Good draait om goed nieuws – we zouden nalatig zijn om niet een paar goede nieuwsverhalen over Ecosia in dit stuk te delen:

  • Ecosia stelt al haar medewerkers in staat om deelnemen aan activisme zonder vakantiedagen of ziektetijd te gebruiken. En als een werknemer tijdens zijn vreedzame protesten in juridische problemen komt, is het bedrijf toegewijd om hen te ondersteunen. Het is zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat “als redelijke, geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid ertoe zou leiden dat een Ecosia-medewerker wordt opgesloten, hun tijd achter de tralies zal worden geteld als werktijd.”
  • Ecosia veranderde de grote vergaderzaal in zijn kantoor in Berlijn in een klaslokaal voor vluchtelingen die Oekraïne waren ontvlucht – en ging zelfs zo ver dat ze leraren inhuurden.
De conferentieruimte van een technisch kantoor omgebouwd tot een klaslokaal voor vluchtelingen
Ecosia’s conferentiezaal-turned-classroom / Foto met dank aan Ecosia

Laten we het hebben over de verschillen tussen Ecosia en Google …

We maken allemaal tientallen zoekopdrachten op internet per dag – dus de keuze om van de ene naar de andere over te schakelen is niet iets om lichtvaardig te worden opgevat. Tegelijkertijd is het een kleine verandering die een diepgaande positieve impact op de wereld kan hebben.

We hebben enkele voor- en nadelen van Google en Ecosia uitgesplitst.

Het is de moeite waard om te delen dat Ecosia ook een eigen blogpost heeft gewijd aan hoe het zich opstapelt met Google.

Zoekkwaliteit:

Google is de nummer één zoekmachine ter wereld – met goede reden. Het heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het ongelooflijk relevant en nuttig maken van zoekresultaten. Zeer zelden hoeft iemand van ons op pagina 2 op een pagina met zoekresultaten te klikken – Google is gewoon uitstekend in het ervoor zorgen dat het u laat zien wat u zoekt op pagina 1.

Dat gezegd hebbende, de nummer twee zoekmachine ter wereld is Bing van Microsoft. Bing heeft zwaar geïnvesteerd in zijn zoekmachinemogelijkheden en het is behoorlijk solide. Veel gebruikers geven zelfs de voorkeur aan de resultaten boven Google.

Ecosia gebruikt Bing eigenlijk voor zijn zoekmachinetechnologie. Ecosia maakt een paar aanpassingen aan stijl en resultaten, maar voor het grootste deel krijg je Bing-zoekresultaten – die, nogmaals, behoorlijk solide zijn.

Duurzaamheid:

Naast het planten van bomen (die we in dit artikel grondig hebben behandeld), gaat Ecosia verder als het gaat om duurzaamheid.

Ecosia heeft zijn eigen ecologische voetafdruk sterk verkleind en neemt ook verantwoordelijkheid voor zijn toeleveringsketen. De groene zoekmachine produceert voldoende hernieuwbare energie om al zijn diensten te verantwoorden – en nog wat.

Volgens Ecosia “draaide Ecosia in 2020 op 335% hernieuwbare energie en plantte meer dan 30.000.000 bomen.” Gemiddeld verwijdert elke Ecosia-zoekopdracht 1 kg CO2 vanuit de lucht.

U leest hier alles over in het Ecosia annual Regeneration Report.

Koolstofnegatief is het nieuwe koolstofneutrale Ecosia
Koolstofnegatief is de nieuwe koolstofneutrale / grafische met dank aan Ecosia

Google heeft vergelijkbare inspanningen geleverd die niet mogen worden verdisconteerd. De zoekgigant heeft sinds 2007 al zijn koolstofemissies gecompenseerd door compensaties te kopen om koolstofneutraliteit te bereiken.

Toch is er kritiek op de vraag of compensaties daadwerkelijk effectief zijn – of dat Google genoeg doet.

Ecosia ontdekte dat “als Google een gelijkwaardig bedrag investeerde [as Ecosia] in hernieuwbare energiebronnen zou voldoende hernieuwbare energie worden gecreëerd om alle kolenstroom in de EU in twee jaar te vervangen en fossiele gasenergie in nog eens drie jaar.”

Bovendien vermindert Google zijn uitstoot niet echt, is het tegen haperingen aangelopen en pas onlangs gestopt met het creëren van AI-technologie die de olie- en gasindustrie ondersteunt – waarvoor meer dan 1.000 Google-werknemers hebben geprotesteerd.

We zijn blij dat Google zich inspant om de schade aan het milieu te verminderen (en dat het consumenten blijft helpen nadenken over hun impact), maar het is duidelijk dat Ecosia hier de taart neemt.

Privacy:

De primaire activiteit van Google is in wezen het verzamelen en verkopen van gebruikersgegevens. Het is al lang bekritiseerd als een van de ergste privacyschenders in big tech – en hoewel het zijn act onlangs een beetje heeft opgeschoond, is het nog steeds geen privacy-lieveling.

Ecosia zegt dat privacy centraal staat in haar missie. U kunt de hoeveelheid gegevens die over u wordt verzameld aanzienlijk verminderen door over te schakelen van Google naar Ecosia.

Ecosia Privacy: We slaan uw zoekopdrachten niet permanent op We maken geen persoonlijke profielen van u op basis van uw zoekgeschiedenis. We anonimiseren eigenlijk alle zoekopdrachten binnen een week. We verkopen uw gegevens niet aan adverteerders Veel webservices verzamelen gebruikersgegevens om deze te verkopen zonder uw toestemming te vragen. We verkopen uw gegevens of uw zoekopdrachten niet aan advertentiebedrijven. Uw zoekopdrachten zijn versleuteld Wij beschermen uw zoekopdrachten tegen mogelijke afluisteraars met een veilig versleutelde verbinding. Zo zorgen we ervoor dat niemand tussen u en ons uw zoekopdrachten kan zien.

Ecosia moet echter advertenties weergeven die relevant zijn voor gebruikers , wat betekent dat het wat informatie moet doorgeven aan adverteerders. Maar Ecosia kan ervoor zorgen dat informatie wordt geanonimiseerd en gerelateerd aan zoekopdrachten, niet aan gebruikersprofielen.

In een interview met VentureBeat zei Ecosia-oprichter Christian Kroll: “[Serving relevant ads is] de enige manier waarop we geld verdienen. We hebben een privacygerichte benadering gekozen voor het weergeven van advertenties aan gebruikers : we slaan zoekopdrachten niet permanent op en alle zoekopdrachten worden binnen een week geanonimiseerd. Veel webservices verzamelen gebruikersgegevens om deze te verkopen zonder uw toestemming te vragen – we zullen dit nooit doen en we gebruiken ook geen externe trackingtools. “

Volgens VentureBeat moet de zoekmachine vanwege de samenwerking van Ecosia met Bing de volgende gegevens delen: IP-adressen, wat voor soort browser u gebruikt, welke versie van de browser u gebruikt, welk besturingssysteem u gebruikt, uw land en uw taal.

Hoewel dit veel minder gegevens zijn dan Google deelt, als u zich niet op uw gemak voelt met het gebruik van deze informatie, overweeg dan DuckDuckGo, die we aan het einde van dit artikel schetsen.

Advertenties:

Hoewel u advertenties ziet wanneer u zoekt met zowel Ecosia als Google, zult u zich beter voelen over de advertenties die u op Ecosia ziet, omdat u weet dat u bomen plant.

De advertentiekwaliteit tussen de twee zoekmachines is ongeveer gelijk. Hoewel het voor adverteerders mogelijk is om zich specifiek te richten op Ecosia-gebruikers (via bing’s advertentie-inkooptechnologie) – wat betekent dat het meer ethische en duurzame bedrijven kan aantrekken die ethische en duurzame potentiële klanten willen bereiken. Het verkrijgen van advertenties voor merken die zijn afgestemd op uw waarden heeft altijd de voorkeur boven advertenties van merken die u haat.

Uniek is dat de mobiele app van Ecosia een adblocker bevat die advertenties op andere websites verbergt – iets dat Google waarschijnlijk nooit zou doen.

Is Ecosia eigendom van Google of Bing?

Ecosia is niet eigendom van Google. Ecosia werkt zelfs samen met de grootste zoekmachineconcurrent van Google: Bing. Bing beheert alle advertenties die op Ecosia worden weergegeven (die betaalt voor het planten van bomen). Bing is echter geen eigenaar van Ecosia – en Ecosia zal nooit worden verkocht.

Wat zijn enkele Ecosia-alternatieven?

Tabblad voor een oorzaak

Tab for a Cause is een gratis browserextensie waarmee u geld kunt inzamelen voor een goed doel telkens wanneer u een nieuw tabblad opent.

Net als Ecosia genereert Tab for a Cause geld uit advertenties (2-3 advertenties worden weergegeven telkens wanneer u een nieuw tabblad opent) en u kunt kiezen uit een lijst met non-profitorganisaties waar u dat geld naartoe wilt laten gaan.

Je kunt meer te weten komen over Tab voor een goed doel in onze ultieme recensie.

U kunt Tab voor een goed doel gebruiken en Ecosia. Het is niet nodig om alleen het een of het ander te kiezen.

DuckDuckGo

Als uw primaire zorg privacy is (en niet noodzakelijkerwijs het planten van bomen), geeft u misschien de voorkeur aan DuckDuckGo. Deze zoekmachine verkoopt (of verzamelt zelfs) uw gegevens niet. Ecosia is solide op het gebied van privacy , maar DuckDuckGo tilt het naar een hoger niveau. Bovendien is het als bedrijf volledig koolstofnegatief, dus uw zoekopdrachten kunnen duurzaam blijven.

OceanHero

Hoewel OceanHero minder gebruikers lijkt te hebben dan Ecosia, Tab for a Cause en DuckDuckGo, is het model geweldig en lijkt het erop dat het aan kracht wint. De tl;dr is – voor elke 10 zoekopdrachten die u uitvoert met behulp van de OceanHero-zoekmachine, verwijdert het bedrijf één stuk plastic uit de oceaan. (Vergelijkbaar met #TeamSeas!) Als de oceaan je favoriete oorzaak is, bekijk dan zeker OceanHero.

Amazon Glimlach

Hoewel we niet de grootste fans van Amazon zijn (zie onze gids voor Amazon-alternatieven) – als je gaat winkelen bij de e-commercegigant, kun je net zo goed doneren aan een goed doel waar je om geeft. Wanneer u zich aanmeldt voor Amazon Smile, wordt een percentage van het geld dat u bij smile.amazon.com uitgeeft, omgeleid naar een non-profitorganisatie naar keuze.

Ja

Hoewel Yep nog niet beschikbaar is voor het grote publiek, heeft de nieuwe zoekmachine van Ahrefs veel mensen aan het praten. Het is klaar om een enorme concurrent te worden van Google Zoeken , maar in plaats van de winst voor zichzelf te houden, is het van plan om 90% weg te geven aan makers van online inhoud. (Dit creëert een geheel nieuwe kans voor impactgedreven merken zoals de onze – evenals duurzaamheidsblogs, non-profitorganisaties en meer om geld te verdienen.) We houden dit nieuwe platform in de gaten.

Opmerkelijke vermeldingen:

We wilden nog een paar opmerkingen toevoegen die naar voren kwamen in ons onderzoek voor dit artikel. Natuurlijk, als u nog andere gedachten heeft, verwelkomen we uw mening.

Een kleine, nieuw geplante boom
Een nieuw geplante boom in Senegal / Foto met dank aan Ecosia
  • Ecosia heeft een “winkel” waarmee u het geschenk van het planten van bomen kunt geven. Plant bomen voor ergens tussen de $ 10 – $ 60 en je ontvangt een certificaat van je donatie – dat je cadeau kunt doen. Je kunt zelfs specifiek worden, door bomen te doneren die stedelijke gelijkheid ondersteunen, bomen die vrouwen machtigen of bomen die dieren in het wild helpen.
  • Een belangrijke opmerking: Ecosia plant niet alleen bomen omdat u zijn service hebt gebruikt. Het bedrijf verdient geld aan gebruikers die daadwerkelijk op PPC-advertenties (pay-per-click) klikken. Dus als u een advertentie ziet die voor u relevant is, wees dan niet bang om erop te klikken, maar klik niet willekeurig op advertenties, omdat de technologie van Bing deze zal detecteren.
  • Volgens een onderzoek uit 2020 zijn er ongeveer 45 zoekopdrachten nodig om genoeg inkomsten binnen te halen om één boom te planten. Des te meer reden om Ecosia als standaard in te stellen, zodat u langzaam vooruitgang kunt boeken.
  • Bomen planten is dat niet rechtvaardig over het milieu – het is een kwestie van rechtvaardigheid. U kunt meer te weten komen over intersectioneel milieubewustzijn in onze gids.
  • Als je bomen nog meer wilt vieren – bekijk dan onze verzameling van de beste boomcitaten