100% van de opbrengst van deze coffeeshop in Chicago gaat naar outreach naar geestelijke gezondheid

Search

De in Chicago gevestigde coffeeshop Sip of Hope is de eerste coffeeshop ter wereld die al zijn opbrengsten inzet voor proactieve zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheidseducatie.

Jonny Boucher bedacht het idee voor de winkel in november vorig jaar en het kwam pas een paar maanden later tot leven in het late voorjaar van 2018.

Boucher groeide op net ten noorden van Chicago en was in zijn tienerjaren betrokken bij de lokale punkmuziekscene, het opzetten van shows en het organiseren van gemeenschapsruimtes.

In 2010 overleed zijn baas en mentor, festivalpromotor Mike Scanland, door zelfmoord. Scanland was de negende persoon waarvan Boucher wist dat hij door zelfmoord was gestorven.

Het jaar daarop richtte Boucher de organisatie Hope For the Day op als een manier om actie te ondernemen, omdat hij diep getroffen was door zelfmoord.

Slok van Hope Flag in Chicago
Illustratie door Carra Sykes for Good Good Good

Nu werkt de organisatie aan het proactief voorkomen van zelfmoord door middel van fysieke en digitale middelen en campagnes, evenementen en educatieve hulpmiddelen.

Enter Sip of Hope, het nieuwste project van de organisatie en een samenwerking met Dark Matter Coffee, dat koffiebonen levert voor de winkel.

Zowel de winkel als de brander zien geen winst – de missie van de winkel is simpelweg om geld in te zamelen voor Hope For the Day.

Slok hope mug
Illustratie door Carra Sykes for Good Good Good

“[Hope for the Day] is de afgelopen vier jaar onze grootste continue liefdadigheidspartner geweest,” zei Kyle Hodges, communications director van Dark Matter, tegen DNAinfo, nieuwsbron uit Chicago.

“Toen we Jonny enkele jaren geleden ontmoetten, vertelde hij ons wat hij aan het doen was, en het raakte gewoon een snaar. We zijn meteen ingestapt en hebben gevraagd hoe we konden helpen.”

In 2018 ging president Obama naar Twitter om het goede te vieren dat Sip of Hope in Chicago doet.

Hij Tweeted,,Nu het jaar ten einde loopt en we naar 2019 kijken, vraag ik je om een toezegging te doen: zoek iets dat je wilt veranderen in je gemeenschap en zet de eerste stap om het te veranderen. Als je wat inspiratie nodig hebt, kijk dan eens naar enkele van de jonge leiders die me dit jaar hebben geïnspireerd.”

Vervolgens belichtte hij leiders in de Verenigde Staten en over de hele wereld, waaronder het persoonlijke verhaal van Boucher.

De coffeeshop neemt een tastbare ruimte in om de stilte rond zelfmoord en geestelijke gezondheid te doorbreken. Hun tijdige en impactvolle werk heeft overweldigende steun gekregen in de stad Chicago door politici en grote nieuwsuitzendingen.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in nummer 04 van de Goodnewspaper in mei 2018. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.