10 manieren om te crosstrainen als een professional

10 manieren om te crosstrainen als een professional

Crosstraining kan u helpen bij het voorkomen van overmatig gebruik, spieronevenwichtigheden en de gevreesde mentale burn-out die voortkomt uit het dag na dag doen van dezelfde trainingsroutine. Overweeg deze cross-training trainingsopties en trainingsideeën.

1

Crossfit

Cross fit
Rob Hammer / Aurora Foto’s / Getty Images

De Crossfit workout is een populaire functionele trainingsroutine. CrossFit bouwt kracht, kracht en uithoudingsvermogen op in een leuk, snel trainingsalternatief. Gebruik in het laagseizoen of als onderdeel van je standaardroutine en je zult een veel sterkere atleet zijn.

2

Zwemmen

Zwemmen
Paul Bradbury / Caiaimage / Getty Afbeeldingen

Zwemmen is een no-impact all-body workout en is een ideaal cross-training alternatief voor elke atleet die kracht, uithoudingsvermogen of schoudermobiliteit moet opbouwen. De meeste oefeningen vereisen bot- en gewrichtsspanningen, maar in het water krijgen je gewrichten een pauze terwijl je je hart, longen en spieren laat pompen.

Geen zwemmer? Probeer in plaats daarvan waterlopend water eens.

3

Langlaufen

Langlaufen
Ryan McVay / DigitalVision / Getty Images

Langlaufers hebben enkele van de hoogste VO2Max-waarden van alle duursporters. De full-body oefening is een van de meest veeleisende en uitdagende vormen van aërobe oefening die je kunt uitvoeren. Als je toegang hebt tot skipistes en sneeuw, is naar buiten gaan een geweldige manier om fit te blijven en te crosstrainen.

4

Yoga

Yoga
Hero Images / Getty Images

Yoga biedt een perfecte cross-training routine voor atleten die sporten die repetitieve bewegingspatronen gebruiken. Yoga stelt je in staat om te ontspannen en strakke, overmatig gebruikte spieren te ontvouwen, terwijl je een zachte training voor het hele lichaam biedt. Yoga verbetert de flexibiliteit, balans, ademhaling en spierstabiliteit.

5

Lopend

lopend
PeopleImages/DigitalVision/Getty Afbeeldingen

Hardlopen toevoegen aan je normale routine is een van de eenvoudigste manieren om je cardiovasculaire systeem sterk te houden. Als je kunt hardlopen, kun je overal een geweldige training krijgen. Het enige wat je nodig hebt zijn je schoenen en de motivatie om de deur uit te gaan.

Hardlopen is een goede gewichtdragende oefening die botdichtheid opbouwt en de spieren van de benen, het hart en de longen conditioneert. Het kan ook stress verminderen en milde depressie verlichten.

6

Wielrennen

Wielrennen
Richard Johnson / Caiaimage / Getty Images

Fietsen biedt een low-impact cardiovasculaire training die zo intens of zacht kan zijn als je wilt. Fietsen versterkt de quadriceps, kuiten en bilspieren en verbetert de heup- en kernkracht. Gebruik de fiets voor boodschappen doen of woon-werkverkeer en je hebt een hart-gezonde transitoptie.

7

Kajakken

Kajakken
Ariel Skelley / DigitalVision / Getty Afbeeldingen

Geef je benen een pauze terwijl je bovenlichaam en kernkracht opbouwt met kajakken. De ritmische beweging van het peddelen van een kajak is een geweldige cardiovasculaire training die zo krachtig of rustgevend kan zijn als je wilt. En je ziet je omgeving vanuit een heel nieuw perspectief.

8

Wandelen

Crosstraining met wandelen
Javier Pierini / Getty Afbeeldingen

Wandelen is een cross-training activiteit die variatie toevoegt aan je trainingsroutine. Het helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen, behendigheid en balans terwijl je door rotsen, wortels en ongelijke oppervlakken navigeert.

Bovendien is buiten zijn altijd verfrissend. Wees voorbereid op de weersomstandigheden en neem voorzorgsmaatregelen voor de veiligheid van wandelaars om een geweldige dag in de wildernis te garanderen.

9

Core Krachttraining

Vrouw die core workout doet
JGI/Tom Grill/Blend Images/Getty Images

De kernspieren (spieren die de romp en romp ondersteunen) zijn van cruciaal belang voor alle atletische bewegingen. Deze spieren stabiliseren de wervelkolom van het bekken naar het hoofd en stellen atleten in staat om kracht over te dragen aan de armen en benen.

Alle krachtige bewegingen in de ledematen komen uit het midden van het lichaam, dus het opbouwen van kernkracht is essentieel voor gecoördineerde en sterke atletische bewegingen. Alle atleten moeten basisoefeningen voor kernversterking doen.

10

Rots ClimBing

Rotsklimmen
Paolo Sartori / Aurora / Getty Afbeeldingen

Als je kracht, behendigheid en kracht wilt opbouwen, is rotsklimmen een zware training voor het hele lichaam. Je kunt de basis leren door deel te nemen aan sportklimmen in een indoor klimhal en doorgaan naar outdoor, touwklimmen als je een grote adrenalinestoot wilt terwijl je een ongelooflijke conditie opbouwt.