10 manieren om proactief te zijn in uw zelfzorgroutine

Search

Hoewel het absoluut belangrijk is om goed nieuws op te merken en te vieren, is het uiteindelijke doel van Good Good Good’s Goodnewspaper om lezers in staat te stellen worden goed nieuws zelf.

Soms lijkt dat misschien op een internationale vlucht springen om vrijwilligerswerk te doen in een gemeenschap die je vaardigheden nodig heeft, maar meestal zal onze impact worden gemaakt in de steden, woonplaatsen en buurten waar we wonen.

Het lijkt misschien op het organiseren van voedselritten voor orkaanslachtoffers, stemmen bij lokale verkiezingen of fondsenwerving voor daklozenopvang.

Maar meer dan dat, het zal lijken op het plaatsen van intentionaliteit en zorg in onze dagelijkse acties: stemmen met je dollar door goede bedrijven te ondersteunen, te pleiten voor kwetsbare gemeenschappen of recycling.

De lijst met kansen gaat maar door. En dat is waar het belang van het onderhouden van een regelmatige, gepersonaliseerde zelfzorgpraktijk om de hoek komt kijken.

Proactieve zelfzorg > reactieve zelfzorg

Veel mensen denken dat het idee van zelfzorg reactief is.

Ze geloven dat als we ons overweldigd voelen door een slechte dag, we alle plannen moeten annuleren, een kaars moeten aansteken en gewoon ijs moeten eten. “Treat yo self!” zegt Aziz Ansari’s Tom Haverford van NBC’s hitkomedie “Parks &Recreation.”

De beste vorm van zelfzorg is echter proactief.

Het is ingebouwd in het leven van een individu op een manier die duurzaamheid creëert, omdat men prioriteit blijft geven aan het creëren van verhalen over het goede in hun dagelijks leven.

Probeer deze 10 manieren om proactief voor jezelf te zorgen:

Probeer te mediteren

Foto met dank aan The Gender Spectrum Collection

Als je nog nooit eerder hebt gemediteerd, is een eenvoudige app zoals Headspace of Calm een geweldige plek om te beginnen. Deze gratis apps zullen je door korte meditatieoefeningen leiden die je trainen hoe je meer zelfbewust kunt worden.

Nog niet klaar om in te springen? Begin met het creëren van momenten van stilte in je dag terwijl je geniet van je koffie of ’s ochtends een douche neemt – het kan een lange weg gaan naar het creëren van meer mindfulness in je dag.

Beweeg je lichaam

Probeer hardlopen, groepslessen, yoga thuis of zelfs gewoon lange buitenwandelingen maken. Het hoeft niet intens te zijn, het moet gewoon actief zijn. Als je het consequent in je levensstijl kunt inbouwen, nog beter.

Zorg ervoor dat je lichaam wordt verzorgd door regelmatig kansen te nemen om het te helpen sterk te worden, stress te beheersen en positieve endorfines vrij te maken.

Maak tijd voor persoonlijke netheid / verzorging

Geef prioriteit aan tijd om voor je lichaam te zorgen – om je nagels te trimmen, een knipbeurt te krijgen of je huid te exfoliëren en te hydrateren. De tijd nemen om voor je fysieke zelf te zorgen, zal zowel zelfliefde als zelfvertrouwen vergroten, waardoor uiteindelijk een hogere motivatie ontstaat om de hele week meer liefdevolle beslissingen voor jezelf te nemen.

Een hobby uitoefenen die je leuk vindt

Zet iets in je dagelijkse schema waar je regelmatig naar uit kunt kijken. Volg een cursus koffiezetten, start een boekenclub, neem drumlessen – volg iets waar je nieuwsgierig naar bent en enthousiast over bent. Door opzettelijk en regelmatig een hobby na te streven, verbreed je je manier van kijken naar de wereld.

Begin een dankbaarheidsdagboek

Wijd een dagboek uitsluitend aan het bijhouden van een logboek van het goede in je leven, hoe klein of onbeduidend het goede ook lijkt. Bijvoorbeeld: een warme kop koffie in de ochtend, zonnig weer, of een prettige interactie met een vreemde.

Kies een normale tijd om inzendingen te maken, of het nu elke ochtend of zondagavond vlak voor het slapengaan is. Schrijf over wat je verrukt en vergeet niet om er af en toe doorheen te bladeren – het zal zijn als je eigen persoonlijke Goodnewspaper.

Plan tijd in met geliefden

FaceTime met een langeafstandsvriend, ga op een leuk avontuur met je partner of nodig familie uit voor een etentje. Prioriteit geven aan verbinding met anderen op een regelmatige basis zal helpen je vermogen om je in te leven in anderen te vergroten en je te helpen een sterker gevoel van eigenwaarde te voelen.

Creëer strikte “geen telefoon” -zones in uw dag

Kies elke dag een tijdsbestek om uw telefoon in de stille of vliegtuigmodus te zetten. Of het nu ’s ochtends, tijdens de maaltijd of een uur voor het slapengaan is, het hebben van een ruimte in je dag zonder telefoon om je af te leiden, zal je helpen gefocust te blijven op taken die voor je liggen en meer ruimte te creëren voor mindfulness.

Onnodige meldingen uitschakelen

Het is geen geheim dat een van de beste manieren om jezelf op het goede spoor te houden tijdens een deadline is om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Wat als je in de eerste plaats alle onnodige pings en pop-ups elimineert? Experimenteer deze week met het uitschakelen van frivole meldingen.

Geef je lichaam brandstof

Houd voedzame snacks en water rond op kantoor en in je auto. Overweeg maaltijdplanning en voorbereiding voordat je werkweek begint om verleidingen te minimaliseren om maaltijden over te slaan of junkfood te eten.

Woon counseling bij

Als je nog nooit een counselor hebt bezocht, is er geen betere tijd dan het heden. U kunt een online optie zoals BetterHelp proberen of een vriend vragen om een verwijzing naar iemand die ze vertrouwen. (Bekijk onze gids over het vinden van een therapeut.)

Zelfs als er geen significant trauma is dat je probeert te verwerken, kan een ontmoeting met een professionele counselor wonderen doen om je te helpen meer zelfbewust te worden en je aan te moedigen om nieuwe niveaus van persoonlijke groei te bereiken.

Op zoek naar meer manieren om zelfzorg te beoefenen? Ontdek onze gids voor 101 zelfzorgideeën

Wil je meer inspiratie? Bekijk onze lijst met de beste citaten voor zelfzorg

Wil je digitale hulp? Ontdek de beste mobiele apps voor zelfzorg

Alle aanbevelingen in dit verhaal zijn onafhankelijk geselecteerd door het Good Good Good team. Sommige van de links kunnen affiliate links zijn – wat betekent dat wanneer u erop klikt, we een commissie kunnen verdienen – wat ons vermogen ondersteunt om goed nieuws te blijven delen. Bedankt!

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in nummer 04 van de Goodnewspaper in mei 2018. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.