10 kristallen om je yogabeoefening een boost te geven

10 kristallen om je yogabeoefening een boost te geven

Kristallen en edelstenen kunnen een nieuwe wereld van intenties, energieën en krachten in je brengen yoga beoefenen. Het zijn niet alleen prachtige sieraden, maar belichamen ook transformatie en bevatten een overvloed aan helende krachten. Dus, als je klaar bent om de kracht van je yogabeoefening te vergroten, Kristallen worden je nieuwe beste vrienden!

*Sommige van de links in mijn artikelen zijn affiliate links. Klik hier voor meer informatie.*

Helende krachten van kristallen

Van het creëren van positieve verandering om potentiële groei en transformatie te ontsluiten, tot het geven van bescherming en onvoorwaardelijke liefde – kristallen en edelstenen kunnen je helpen om dieper te gaan en verbeter je yoga-ervaring. En zelfs als je niet gelooft in de helende krachten van kristallen en edelstenen, kunnen ze nog steeds worden gebruikt als een symbool van je innerlijke licht en je verborgen schoonheid.

Als u wilt profiteren van de krachten van de edelsteen, is het belangrijk dat u de juiste steen kiest. Omdat elk kristal en elke edelsteen verschillende krachten heeft, moet je uitzoeken welke je moet gebruiken bij het uitvoeren van je yogabeoefening.

Yoga met edelstenen

Om je te helpen, heb ik een lijst gemaakt van mijn favoriete stenen die ik graag meeneem op de mat voor een kick-ass praktijk. Plaats gewoon je kristallen en edelstenen rond je mat terwijl je oefent of op een altaar. Het is ook mogelijk om ze op je te dragen en direct te mediteren op een van je favoriete edelstenen. Tot slot kun je een Himalaya Zoutlamp in je praktijkruimte plaatsen.

1. Rozenkwarts

Rozenkwarts kristal edelsteen

Dit prachtige roze juweeltje staat ook wel bekend als het liefdeskristal. Het zal niet alleen helpen om liefde aan te trekken en te behouden, maar het kan ook helpen om je hart te genezen van teleurstelling en pijn en zachtaardiger en toleranter te worden. Deze steen leert je ook om te hopen en moedigt aan om jezelf te accepteren zoals je bent.

2. Amethist

Amethist kristallen edelsteen

Amethist resoneert met kruinchakra, evenals het derde oogchakra, dat de poort opent naar goddelijk bewustzijn en hogere intuïtie, en mensen zich laat verbinden met hun spiritualiteit.

Het helpt om stress en angst te verlichten en kan balans, vrede en geduld creëren. Ook verhoogt deze zeer spirituele steen je innerlijke kracht en stabiliseert je je emoties. Het zal je ook helpen om flexibiliteit en acceptatie te benutten in moeilijke tijden. Dit maakt de Amethist perfect voor je yoga- en meditatiebeoefening.

3. Helder kwarts

Heldere kwartskristal edelsteen

Clear Quartz is doorschijnend en helder en kan problemen op fysiek, mentaal, emotioneel of zielsniveau genezen. Clear Quartz vertegenwoordigt alle chakra’s en brengt ze op één lijn, en kan worden gebruikt om te helpen bij elk type genezing.

Het brengt goddelijk wit licht en verbinding met een hoger zelf, een hoger bewustzijn, hogere wijsheid en onvoorwaardelijke zuivere liefde. Er wordt ook gezegd dat het inspiratie en creativiteit verhoogt door ruimte in de geest te creëren. Bovendien is Clear Quartz perfect voor het versterken van de energieën van de andere stenen die je tijdens je beoefening gebruikt.

4. Citrien

Citrien kristal edelsteen

Citrien is een steen die de krachten van de zon draagt en zo helder is als zijn energie. Alles aan deze steen straalt optimistische energie en vreugde uit en deze edelsteen zal helpen om elke negatieve energie die op je pad komt af te weren.

Citrien roept het element vuur op en verweeft het eerste chakra, het tweede chakra en het derde chakra. Het ondersteunt de spijsvertering, het metabolisme en het algehele gewichtsverlies in het fysieke lichaam. Bovendien geeft dit juweeltje je inspiratie en verhoogt het je creativiteit, energie en drive. Dus, als je je vrolijk en zonnig wilt voelen, neem dan je citrien juweeltje mee!

5. Zwarte toermalijn

Zwarte Toermalijn kristallen edelsteen

Zwarte toermalijn staat bekend om het activeren van het eerste chakra en is diep geworteld in de aarde. Als zodanig is het beroemd onder genezers en sjamanen om zijn beschermende en aardende eigenschappen.

Het geneest fysiek, spiritueel en emotioneel en stoot lagere schadelijke frequenties af door een elektrisch krachtveld rond je aura te creëren. Het zal negativiteit absorberen en omzetten in positieve energie en meer goeds in je leven brengen. Zwarte Toermalijn kan hijje om zelftwijfel en angst los te laten en stabieler en gecentreerd te worden.

6. Aquamarijn

Aquamarijn kristallen edelsteen

Aquamarijn is een zeer krachtig kristal. Terwijl je dit kristal gebruikt, kun je de aanwezigheid van het goddelijke vrouwelijke diep in jezelf gaan voelen. Het zal de energieën tussen je hart en keel versterken, wat de helderheid, een beter begrip van jezelf en je innerlijke waarheid verbetert.

7. Groene Jade

Groene Jade kristallen edelsteen

De Green Jade trekt aan en versterkt de liefde. De steen is een symbool van sereniteit, rust en zuiverheid en brengt geluk, vriendschap, vrede en harmonie. Bovendien is Groene Jade een beschermende steen en zal het negatieve energieën die je omringen afweren.

Het kan je ook laten zien hoe je je creativiteit verbetert en hoe je vindingrijker kunt zijn. Het zal je aanmoedigen om niet te luisteren naar je zelfopgelegde beperkingen en zal je ondersteunen bij het bereiken van je doelen en je dromen in werkelijkheid manifesteren.

8. Zwarte Onyx

Zwarte Onyx helende eigenschappen integreren dualiteiten in je innerlijke zelf en zullen je kracht en zelfbeheersing geven. Deze donkere kwarts is aardend en stabiel en zet agressieve energieën om in fysieke en mentale kracht, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. Het zal je geest vrij houden van zelftwijfel en helpt je om meester te zijn over je eigen lot.

9. Maansteen

Maansteen kristal edelsteen

Maansteen is een zachte, vrouwelijke steen die de intuïtie verhoogt, inspiratie, succes en geluk bevordert. Het helpt je om de energie van de Maan die zich in je bevindt te ontsluiten, waardoor emotionele instabiliteit en stress worden verzacht en de emoties worden gestabiliseerd, waardoor kalmte ontstaat.

10. Hematiet

Zwarte hematietkristal edelsteen

Zodra je een hematiet edelsteen aanraakt, zul je je meer geaard en kalm voelen. Het zal alle negatieve gevoelens veroorzaakt door stress of angst verwijderen en zal ervoor zorgen dat je je weer kalm en gecentreerd voelt.

Bovendien kan hematiet worden gebruikt om het bloed te reinigen en de bloedsomloop te ondersteunen. De warme en energieke vibes van deze steen zullen een langzaam zenuwstelsel op gang brengen en een boost geven aan je energiecentra.

Klaar om je Kristallen mee te nemen?

Terwijl yoga je geest, lichaam en ziel op één lijn brengt, zullen kristallen energetische blokkades loslaten die zich vertalen in fysieke en emotionele barrières. Dus door de volgende keer edelstenen en kristallen naar je beoefening te brengen, kun je je yogabeoefening echt verbeteren en een krachtigere helende ervaring creëren.

Het kan je zelfs een stap dichter bij ware vervulling en gelukzaligheid in je leven brengen. Omdat ik dit effect al heb ervaren, hoop ik dat dit artikel je heeft geïnspireerd om de volgende keer je kristallen naar je yogamat te brengen en geluk op en naast de mat te bevorderen!