10 dagelijkse gewoonten die u helpen actief te blijven

10 dagelijkse gewoonten die u helpen actief te blijven
Man die de trap oploopt

Westend 61 / Getty Images


 • Hoeveel beweging is er nodig
 • Probeer een bewegende vergadering
 • Blijf op de hoogte van huishoudelijk werk
 • Sta op tijdens commercials
 • Beweeg op een consistent tijdstip
 • Motiveer jezelf
 • Naar de muziek gaan
 • Stem uw activiteiten op elkaar af
 • Neem de lange route
 • Begin met een stretch
 • Betrek de familie erbij

Hoewel het misschien lijkt alsof je een fitnessabonnement of op zijn minst een loopband thuis nodig hebt om een actieve levensstijl te behouden, zijn trainingen met hoge intensiteit niet de enige manier om je lichaam in beweging te krijgen. In feite zijn er talloze manieren waarop u beweging in uw dagelijkse routine kunt opnemen – geen sportschool vereist.

Het opheffen van sedentaire gewoonten ten gunste van actievere gewoonten levert een aantal indrukwekkende resultaten op. Mensen die meer bewegen, hebben meestal een lager lichaamsgewicht en een lager risico op medische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en artritis. Ze kunnen ook een verhoogde stemming en een beter energieniveau ervaren.

Bovendien kan het toevoegen van kleine, eenvoudige gewoonten van activiteit aan uw dag ervoor zorgen dat lichaamsbeweging meer als plezier voelt – en minder als werk. Hoe meer je actieve keuzes onderdeel maakt van je natuurlijke patroon, hoe duurzamer ze worden.

Hoeveel beweging mensen nodig hebben

Iedereen is anders en er is geen perfect one-size-fits-all doel voor dagelijkse of wekelijkse beweging. Voor algemene gezondheidsdoeleinden beveelt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) echter aan dat volwassenen van 18 tot 64 jaar ten minste 150 minuten matige intensiteitsoefening per week krijgen, plus 2 dagen per week spierversterkende activiteiten. Stevig wandelen is een voorbeeld van matige intensiteitsoefeningen.

Voor veel mensen klinkt deze hoeveelheid activiteit misschien als een grote opdracht. Slechts 53% van de volwassenen van 18 jaar en ouder voldoet aan de richtlijnen van de CDC voor wekelijkse aërobe activiteit en slechts 23% voldoet aan de richtlijnen voor aerobic en spierversterkende activiteit.

Toch is het belangrijk om te onthouden dat sommige activiteit beter is dan geen enkele. Waar je ook valt op het spectrum van fysieke fitheid, het is nooit te laat om je weg in de juiste richting te bewegen.

En als een druk schema een wegversperring is om actief te worden, is het geen probleem om je dagelijkse beweging op te splitsen in kleinere brokken. Zelfs 5 of 10 minuten hier of daar telt aanzienlijke voordelen op voor de gezondheid. Hier zijn 10 tips om je te helpen meer te bewegen.

Probeer een stand-up of walking meeting

Wandelen en denken gaan hand in hand. Volgens een onderzoek uit 2014 zou wandelen de creatieve output zelfs met gemiddeld 60% kunnen verhogen. Neem dit principe mee om uw vergaderingen mobiel te maken.

Je zet een actieve toon voor je collega’s en laat je bloed pompen en verhoogt je calorie-output. Zelfs als je vanuit huis werkt, probeer dan de kamer te pacen tijdens een telefoongesprek.

Blijf op de hoogte van huishoudelijk werk

Housecleaning biedt de een-tweetje van het creëren van een opgefriste ruimte en het werken van je lichaam. Een beetje krachtig afwassen na het avondeten (misschien in plaats van de vaatwasser te gebruiken), een weekendwas of het knijpen van de ramen werken allemaal je spieren en verhogen je hartslag.

Een persoon van 150 pond kan een indrukwekkend aantal calorieën verbranden van een volledig uur schoonmaken. Bovendien zijn er een aantal voordelen voor de geestelijke gezondheid die voortkomen uit het hebben van een schoon huis, zoals een vermindering van angst, depressie en negatieve stemming.

Sta op tijdens commercials

Sinds de uitvinding van de televisie is het altijd een goed advies geweest om op te staan en te bewegen tijdens reclameblokken. Maar nu velen van ons toegang hebben tot streamingdiensten voor entertainment, komen we misschien geen commercials tegen zoals vroeger.

Als je tv-programma’s of films kijkt zonder ingebouwde pauzes, maak er dan een gewoonte van om tussen elke aflevering door op te staan. Neem een snelle stretch, probeer een rondje jumping jacks of loop naar de brievenbus en terug. Een korte activiteitenpauze is misschien geen echte training, maar het zal je hart meer laten pompen dan volledig sedentair blijven.

Beweeg op een consistent tijdstip

Onderzoek toont aan dat ongeveer 40% van onze dagelijkse activiteiten worden gedreven door gewoonte. Een cruciale factor achter het creëren van gewoontes is natuurlijk het uitvoeren van activiteiten op hetzelfde tijdstip elke dag.

Net zoals je misschien gewend bent om te lunchen in de buurt ’s middags of diner om 18.00 uur, misschien kunt u een consistente tijd instellen voor fysieke activiteit. Wetende dat je dagelijkse wandeling, joggen of zwemmen na het werk of elke zaterdagochtend zal plaatsvinden, helpt het als een gewoonte te verankeren, in plaats van een eenmalige ervaring.

Motiveer uw oefening met entertainment

Tegenwoordig hebben we allemaal een favoriete podcast of afspeellijst waar we graag op afstemmen. Waarom laat je een pagina-omslaand audioboek of intrigerende serie niet extra motivatie toevoegen aan je oefening?

Luisteren naar iets interessants terwijl je kilometers registreert, geeft je iets om naar uit te kijken terwijl je traint.

Naar de muziek gaan

Wanneer een nummer een geweldige groove heeft, kun je jezelf er gewoon niet van weerhouden om ernaartoe te gaan. Het is geen wonder dat onderzoek aantoont dat muziek verbazingwekkende effecten heeft op fysieke activiteit. Het leidt ons af van pijn en vermoeidheid en verhoogt het uithoudingsvermogen. De juiste deuntjes kunnen er zelfs voor zorgen dat sporten minder moeite kost!

Het is een slimme gewoonte om tijdens het sporten naar een favoriete afspeellijst te luisteren. Maar zelfs het opzetten van vrolijke muziek in huis kan je meer in beweging brengen.

Stem uw activiteit af op uw omgeving

Bij afwezigheid van een lidmaatschap van een sportschool, beschouwt u uw omgeving als uw eigen persoonlijke fitnesscentrum. Inventariseer je fysieke locatie en denk na over welke activiteiten een natuurlijke match zijn.

Woon je in de buurt van bergen? Profiteer door af en toe een wandeling te maken. Ben je in een bruisend stedelijk centrum? Misschien kunt u interessante nabijgelegen buurten te voet verkennen. Het bekijken van je omgeving door deze lens kan gloednieuwe manieren openen om activiteit te zoeken.

Neem de lange route

We hebben allemaal het advies gehoord om de trap te nemen of verder weg van de supermarkt te parkeren om ons aantal dagelijkse stappen te vergroten. Hoewel dit misschien afgezaagde tips lijken, is er echt iets om te kiezen om een extra stap te zetten (of gewoon een paar meter extra).

Niet alleen verhogen deze keuzes je fysieke activiteit in kleine uitbarstingen, ze creëren een mindset dat extra uitdaging een goede zaak is. Het op deze manier bekijken van moeilijkheden kan een zinvol trickle-down effect hebben op andere gebieden van het leven.

Begin je dag met een stretch

Je hoeft de dag niet te beginnen met een uur yoga om de vruchten te plukken van stretchen. Een korte ochtend stretch van zelfs 10 minuten kan helpen om je spieren te versterken, je bloedsomloop te verbeteren en je klaar te stomen voor een minder stressvolle dag. (Plus, het voelt dus heel goed.)

Een kleine studie wees uit dat een regelmatig stretching-programma van 10 minuten mensen hielp angst en fysieke pijn te verminderen en de flexibiliteit te vergroten. Een paar ochtendzongroeten kunnen een verrassend verschil maken voor de komende dag.

Betrek het gezin (of huisdieren) erbij

Van beweging een familieaangelegenheid maken kan inspiratie en verantwoordelijkheid bieden om actief te blijven. We hebben immers meer kans om vast te houden aan een gezonde gewoonte wanneer we anderen hebben om zich bij ons aan te sluiten.

Als je kinderen hebt, probeer dan een wandeling na het eten of fietstocht te maken tot een regelmatige familiedate. Zelfs het spelen van klassieke fysieke spellen zoals verstoppertje of taggen zal iedereen in beweging brengen.

Actief worden met gezelschapsgenoten is een andere manier om meer beweging op te nemen. Een bal gooien met je huisdier of de hond uitlaten kan leuk zijn en brengt je in beweging.

Een woord van bodymindspirit

Het verhogen van je activiteitenniveau hoeft er niet uit te zien als het beoefenen van een nieuwe sport of elke dag naar de sportschool gaan. Zelfs kleine gewoonten kunnen je op weg zetten naar een betere gezondheid door meer beweging. Probeer een van deze suggesties als uitgangspunt of bedenk je eigen suggesties.