Zes boekaanbevelingen over klimaatverandering van Emma Watson

Search

Emma Watson – acteur en UN Women’s Goodwill Ambassador, verborg tijdens COP26 meer dan 40 boeken in Glasgow voor mensen om te vinden.

— De inspirerende lezingen over klimaatkwesties maken deel uit van de #COPBookFairies campagne.

– Titels zijn onder andere How Women Can Save The Planet van Anne Karpf en Why We Swim van Bonnie Tsui.

Naast haar acteerwerk voert Emma Watson campagne over gender-, sociale en klimaatkwesties.

Emma Watson achter een roze podium met de tekst HeForShe, UN Women
De Britse acteur en UN Women Goodwill Ambassador Emma Watson is medeorganisator van een speciaal evenement georganiseerd door de United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women (UN Women) ter ondersteuning van hun HeForShe-campagne. 20 september 2014 / Foto met dank aan de Verenigde Naties

Acteur Emma Watson – vooral bekend van haar rol als Hermelien Griffel in de Harry Potter-films – heeft tijdens COP26 boeken verstopt over klimaatactivisme rond Glasgow.

De geheime voorraad van meer dan 40 titels maakt deel uit van een campagne van The Book Fairies, een wereldwijde organisatie voor het delen van boeken, om inspirerende lezingen over klimaatverandering te planten.

Aanverwant: Laat je inspireren door alternatieven voor Amazon voor boeken en alternatieven voor Audible voor audioboeken

Hier zijn zes van de #COPBookFairies titels die Emma Watson heeft verborgen:

Waarom we zwemmen — door Bonnie Tsui

Waarom we zwemmen

Why We Swim, Bonnie Tsui – zwemster, journalist en auteur Bonnie Tsui duikt in de wereld van het zwemmen om de relatie van de mensheid met water te onderzoeken.

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Who Cares Wins — door Lily Cole

Who Cares wint

Who Cares Wins, Lily Cole – dit boek cureert creatieve oplossingen voor klimaatverandering uit de hoofden van ondernemers en activisten, waaronder Stella McCartney en Extinction Rebellion mede-oprichter Dr. Gail Bradbrook.

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Een honingbijenhart heeft vijf openingen – door Helen Jukes

Een honingbijenhart heeft vijf openingen

A Honeybee Heart Has Five Openings, Helen Jukes – schrijver, imker en tutor Helen Jukes brengt in kaart hoe een jaar zorgen voor een bijenkorf haar hielp opnieuw contact te maken met de natuur en vriendschappen.

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Het einde van de oceaan — door Maja Lunde

Het einde van de oceaan

The End of the Ocean, Maja Lunde – deze roman van de Noorse auteur en klimaatactivist Maja Lunde, stelt zich een wereld voor zonder voldoende water en hoe dit een vader en dochter beïnvloedt.

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Hoe vrouwen de planeet kunnen redden — door Anne Karpf

Hoe vrouwen de planeet kunnen redden

How Women Can Save The Planet, Anne Karpf – arme vrouwen van kleur worden het meest getroffen door de klimaatcrisis – maar zitten zelden aan de onderhandelingstafel. Socioloog Anne Karpf roept op tot visionair mondiaal klimaatbeleid dat gendergelijkheid bevordert.

(Amazone)

All We Can Save — bewerkt door Ayana Elizabeth Johnson en Katharine K Wilkinson

Alles wat we kunnen besparen

All We Can Save, onder redactie van Ayana Elizabeth Johnson en Katharine K Wilkinson – een krachtige verzameling essays van enkele van de vrouwen die leiding geven aan klimaatkwesties in de Verenigde Staten, van wetenschappers en leraren tot activisten, boeren en advocaten.

(Amazone) (Boekhandel) (Libro.fm)

Bevordering van gendergelijkheid

Naast haar acteerwerk voert Emma Watson campagne over klimaat-, sociale en gendergelijkheidskwesties. Ze is goodwillambassadeur voor UN Women – de organisatie van de Verenigde Naties die gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen bevordert.

Tijdens COP26 werd Watsons officiële Instagram-site overgenomen door “een anoniem Feministisch Collectief”.

Meer dan 300 boeken werden gedeeld in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de #COPBookFairies-campagne van The Book Fairies.

Een versie van dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd door Economisch Wereldforum.

Sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links – wat betekent dat Good Good Good een commissie kan verdienen als u ervoor kiest om een aankoop te doen – zonder kosten voor u. Bedankt voor uw steun!