We hebben de beste enkelgewichten getest – deze 8 zijn duidelijke winnaars

We hebben de beste enkelgewichten getest - deze 8 zijn duidelijke winnaars

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Het toevoegen van enkelgewichten aan een routine is een solide manier voor beginners om de weerstand te verhogen tijdens lichaamsgewichtoefeningen of voor gevorderde gebruikers om gewicht toe te voegen wanneer ze geen toegang hebben tot klassieke krachttrainingsapparatuur (zoals dumbbells). Omdat de meeste enkelgewichten meestal vrij licht zijn (ze wegen meestal ergens tussen de 1 en 5 pond per gewicht), zijn ze een manier met een laag risico om je favoriete oefeningen uitdagender te maken en een trainingsplateau te voorkomen.

Getest & Goedgekeurd

De Bala Bangles waren onze duidelijke favoriet en maken de hype waar, dankzij het stijlvolle ontwerp, de waterbestendigheid en de verstelbaarheid. De 3 LB enkelgewichten van de P. Volve zijn een goede runner-up en veel betaalbaarder.

Wanneer u de juiste enkelgewichten voor u selecteert, moet u prioriteit geven aan functies zoals materiaal, sluitingstype en gewicht. Materialen zoals neopreen en siliconen hebben de neiging om goed bestand te zijn tegen zweet en vocht. En klittenbandsluitingen zijn meestal het goedkoopst en meest voorkomend, maar zijn misschien niet zo duurzaam. Wat betreft gewicht, “Ik hou van 1 tot 2 pond voor beginners en tot 5 tot 8 pond voor meer gevorderde gebruikers”, zegt Kristin McGee, CPT, gecertificeerde Pilates- en yoga-instructeur en bodymindspirit Fit wellness review board member. “Ik zou nooit te zwaar gaan met enkelgewichten”, vervolgt ze.

Om enkelgewichten op de proef te stellen, kochten we 17 opties op basis van vertrouwde fitnessmerken, bestsellers en positieve recensies – en brachten we 16 uur door ze te testen in The bodymindspirit Testing Lab door verschillende oefeningen uit te voeren met elke set, waaronder ezelschoppen, fietscrunches en meer. Vervolgens beoordeelden we elke enkelgewichtset op een schaal van 1 tot 5 op basis van installatiegemak, instelbaarheid, gebruiksgemak, pasvorm en comfort, veelzijdigheid, draagbaarheid en waarde.

Volgens onze test zijn dit de beste enkelgewichten op de markt van vandaag.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Bala Bangles bij Amazon

Beste overall Runner-Up:

Het gewicht van de Sculpt Society 2 LB op Bandier.com

Beste budget:

P Volve 3 LB Enkelgewichten bij Amazon

Meest stijlvol:

Equipt Movement Ankle Weights bij Anthropologie

Meest comfortabel:

Adidas Performance Ankle/Wrist Weights bij Amazon

Beste instelbaar:

Sportneer Ankle Weights bij Amazon

Beste polsgewichten:

De DB-methode De Dreamlets bij Thedbmethod.com

Beste zwaardere gewicht:

AMBOR Ankle Weights bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd en getest
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Bala Armbanden

4.8


Bala Armbanden

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Beautybay.com

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  5/5
 • Gebruiksgemak
  4.9/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  4.5/5
 • Waarde
  4.5/5
Pros

 • Comfortabel

 • Duurzaam

 • Regelbaar

Tegens

 • Duur

Wie beveelt het nog meer aan? Women’s Health koos ook voor de Bala Bangles.

Wat zeggen kopers? 89% van de 1.900+ Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

De Bala Bangles scoorden niet lager dan 4,5 uit 5 voor alle zeven attributen waarop we hebben getest, waardoor deze set een duidelijke winnaar is van onze beste algemene plek. Deze optie heeft een cult-aanhang ontwikkeld in de enkelgewichtsruimte, waardoor de stereotiep omvangrijke fitnessapparatuur is veranderd in wat meer op een trendy accessoire lijkt. Tijdens trainingen voor het bovenlichaam en het onderlichaam was onze tester onder de indruk van de kwaliteit en duurzaamheid en zei dat ze niets zou veranderen aan het ontwerp.

Deze set is een van de slechts twee die we hebben getest en die zijn gemaakt van siliconen, wat een betere waterbestendigheid biedt dan andere materialen en ervoor zorgt dat ze minder snel wegglijden en schuif rond je enkel of pols. Dankzij dit ontwerp gleden de Bala Bangles helemaal niet tijdens onze test, zelfs niet wanneer we oefeningen met een natte huid uitvoerden. En omdat de vulling is gemaakt van gerecycled staal, zijn ze minder gevoelig voor lekken dan met zand gevulde concurrenten.

Deze enkelgewichten kunnen op twee verschillende manieren worden aangepast: in omtrek om in verschillende lichaamsvormen te passen en in gewicht (u kunt gewicht toevoegen of verwijderen in stappen van 2 ounce). We hielden ook van de duurzaamheid en het ontwerp van deze enkelgewichten, maar wensten dat ze tegen een lagere prijs kwamen – daarom gaven we ze geen 5 uit 5 voor waarde.

De set bevat een draagtas en de enkelgewichten zijn er in verschillende esthetisch aantrekkelijke kleuren. Hoewel we de set van 1 pond (2 pond totaal) hebben getest, zijn ze ook verkrijgbaar in een set van 2 pond (4 pond totaal), wat beter geschikt is voor meer geavanceerde gebruikers.

Prijs op het moment van publicatie: $ 55

Gewicht per enkel: Opties van 1 en 2 pond | Dimensies: 13 x 3 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Gerecycled staal, siliconen

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Als je wilt dat enkelgewichten een vast onderdeel van je routine zijn, investeer dan iets meer geld in een gerespecteerde (en goed gemaakte!) product kan de moeite waard zijn. Of je nu je Bala Bangles meeneemt naar de sportschool of ze op een mat in je woonkamer gebruikt, de kleine gewichtstoename tot lichaamsgewichtbewegingen kan een enorm verschil maken naarmate je kracht opbouwt. Ze lijken iets dat een langetermijninvestering zou kunnen zijn.” — Lily Moe, bodymindspirit Fit redacteur en producttester.

Beste overall Runner-Up

De Sculpt Society 2 LB Gewicht

4.7


De Sculpt Society 2 LB Gewicht

Bron: The Sculpt Society


Bekijk op Bandier.com

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  5/5
 • Gebruiksgemak
  4.5/5
 • Pasvorm/Comfort
  4.5/5
 • Veelzijdigheid
  5/5
 • Waarde
  4/5
Pros

 • Duurzaam

 • Strak design

 • Regelbaar

Tegens

 • Duur

 • Gewichtsverdeling voelde voor sommigen ongelijkmatig aan

De 2LB-gewichten van de Sculpt Society lijken sterk op de Bala Bangles met vergelijkbaar siliconenmateriaal en ontwerp. Ze zijn een solide vervanger op de kans dat je ze kunt pakken als ze in de uitverkoop zijn (wat vaker lijkt te gebeuren dan voor de Bala Bangles).

Deze enkelgewichten kregen scores van maar liefst 4 van de 5 sterren voor alle attributen en kregen hun laagste score voor waarde. Onze mannelijke tester ontdekte dat de enkelgewichten af en toe aan zijn lichaamshaar trokken, wat iets is om in gedachten te houden als je van plan bent om ze te gebruiken met een korte broek of een bijgesneden legging.

Maar wat deze optie onderscheidt, is de aanpasbaarheid – het scoorde hoger voor dit attribuut dan alle andere opties die we hebben getest, en ontving een perfecte score van 5 uit 5. Om het gewicht aan te passen, schuif je eenvoudig een of meer van de acht meegeleverde blokken af, waardoor elk enkelgewicht ongeveer 4 gram instelbaar is. Onze testers vonden het ontwerp van het verwijderbare blok naadlooser dan andere instelbare opties, waarvan sommige verzwaarde zakken moeten verwijderen en opnieuw moeten worden geplaatst om aan te passen. En hoewel veel enkelgewichten (waaronder de Bala Bangles) een klittenbandsluiting hebben, worden deze gewichten bevestigd via een gemagnetiseerde riemgesp, wat veiligheid en precisie toevoegt.

Onze tester vond dat het gewicht enigszins ongelijk verdeeld was binnen elk enkelgewicht tijdens sommige, maar niet alle, oefeningen – wat voor sommigen vervelend kan zijn. En hoewel de enkelgewichten redelijk duurzaam lijken, voelde de sluiting van de riemgesp iets minder duurzaam aan voor onze tester.

Terwijl we de set van 2 pond hebben getest, biedt Sculpt Society ook een lichtere en goedkopere setoptie van 1 pond.

Prijs op het moment van publicatie: $ 65

Gewicht per enkel: Opties van 1 en 2 pond | Dimensies: 14,1 x 3,7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Silicone

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze experts zeggen

“De siliconen konden mijn huid en broek zonder problemen omhelzen. Ik hou van het slanke roze ontwerp dat variabiliteit biedt in oefeningen die je kunt doen.” — Jonathan Valdez, ACE-CPT, bodymindspirit Fit wellness review board member, personal trainer en producttester

Beste budget

P Volve 3 LB Enkelgewichten

4.7


P Volve 3 LB Enkelgewichten

Bron: P Volve


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pvolve.com

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  5/5
 • Gebruiksgemak
  5/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  4.5/5
 • Waarde
  5/5
Pros

 • Zacht en comfortabel

 • Duurzaam

Tegens

 • Klittenband kan langer zijn

 • Niet instelbaar

Een betaalbaar product offert soms kwaliteit op voor prijs, maar dat is niet het geval met P. Volve’s 3 LB enkelgewichten. Verkrijgbaar voor ongeveer de helft van de prijs van onze duurste keuzes, scoorden deze een perfecte 5 uit 5 voor ons waardeattribuut en ontvingen perfecte scores voor bijna alle andere attributen.

Onze tester merkte op dat de gewichten helemaal niet weggleden tijdens alle oefeningen, wat deze keuze een perfecte score opleverde voor zowel gebruiksgemak als pasvorm en comfort.

Deze enkelgewichten hebben een traditioneel ontwerp met een klittenbandsluiting. Hoewel onze tester onder de indruk was van het comfort en de pasvorm, wenste ze dat de klittenband langer was voor een meer verstelbare pasvorm – en om meer kuit- en polsmaten te accommoderen. Hoewel het gewicht van deze set niet instelbaar is, biedt P. Volve ook een set van 1,5 pond, naast de set van 3 pond die we hebben getest, als je licht wilt beginnen of je wilt concentreren op bewegingen met een hogere rep en een laag gewicht.

Prijs op het moment van publicatie: $ 23

Gewicht per enkel: 1,5- en 3-pond opties | Dimensies: 11 x 4,3 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Neopreen, klittenband, spons

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Ik zou de klittenbandband hebben verlengd zodat hij wat strakker past. Ik zag dit op en neer glijden voor mensen met magere enkels. Over het algemeen waren ze super comfortabel, zijn ze betaalbaar, zijn ze gemakkelijk te gebruiken en glijden ze niet uit en glijden ze niet bij het doen van een groot aantal oefeningen. “ — Kayla Hui, bodymindspirit schrijver en producttester

Meest stijlvol

Equipt Movement UWrap Vegan Lederen Gewichten

4.4


Equipt Movement UWrap Vegan Lederen Gewichten
Bekijk op Anthropologie

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  4/5
 • Gebruiksgemak
  5/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  4.5/5
 • Waarde
  5/5
Pros

 • Knus

 • Stijlvol

Tegens

 • Niet instelbaar

 • Duur

Op het eerste gezicht zien equipt’s Vegan Leather Weights er bijna niet uit als een fitnessapparaat. Ze lijken meer op een fashion statement. Terwijl de meeste enkelgewichten meestal zijn samengesteld uit neopreen of polyester, vallen deze op door hun veganistische leermateriaal. Als u prioriteit geeft aan een stijlvol ontwerp dat past bij uw athleisure zonder te beknibbelen op kwaliteit, vinken deze gewichten alle vakjes aan.

Hoewel de gewichten duurzaam lijken, dachten we aanvankelijk dat het chique materiaal gevoelig zou kunnen zijn voor scheuren, maar onze tester was blij om te ontdekken dat dit niet gebeurde tijdens onze test. De topfavoriet van de drie opties die ze testte, onze tester was aangenaam verrast door het comfort en het gebruiksgemak van deze enkelgewichten, omdat ze tijdens alle oefeningen comfortabel en veilig waren. Deze enkelgewichten werden niet geleverd met een draagtas of zakje, dus we gaven ze een 3 uit 5 voor draagbaarheid.

Hoewel deze gewichten niet instelbaar zijn, worden ze wel geleverd in een zwaardere set van 3 pond en een lichtere set van 1,5 pond, dus ze zijn misschien niet de beste keuze als u op zoek bent naar een veelzijdige, alles-in-één keuze. Hoewel de set van 3 pond voor de meeste gebruikers misschien te licht is om als enkelgewichten te gebruiken, kunnen ze in plaats daarvan goed werken als polsgewichten.

Gewicht per enkel: 1,5- en 3-pond opties | Dimensies: 9,5 x 4 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Polyurethaan, metalen kogelvulling

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Ik had verwacht dat deze zouden voelen. een beetje plakkeriger (omdat ze leerachtig van textuur zijn), maar ze voelden prima aan en bleven op hun plaats. Ze zien er erg chic uit – waardoor ik eerlijk gezegd dacht dat ze minder effectief zouden zijn (soms mist de ‘esthetisch aantrekkelijke’ keuze het doel van de functie), maar dat was niet het geval met deze set. “ — Lily Moe, bodymindspirit Fit redacteur en producttester

Meest comfortabel

Adidas Performance enkel/pols gewichten

4.5


Adidas Performance enkel/pols gewichten

Bron: Adidas


Bekijk op Amazon

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  4/5
 • Gebruiksgemak
  4.5/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  5/5
 • Waarde
  4/5
Pros

 • Comfortabele

 • Langer dan gemiddeld klittenband

Tegens

 • Niet instelbaar

 • Omvangrijk

Adidas staat misschien bekend om zijn athleisure en zijn enkelgewichten handhaven dezelfde kwaliteit en comfort. Hoewel deze gewichten niet verstelbaar zijn, kregen ze een score van 5 uit 5 voor zowel veelzijdigheid als pasvorm en comfort. Onze tester hield van het zachte polyester materiaal en was in staat om dit paar comfortabel te gebruiken als zowel pols- als enkelgewichten voor verschillende trainingen. Hij vond het materiaal ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Deze enkelgewichten worden gewogen door naar buiten gerichte zakjes gevuld met zand, wat wat volume kan toevoegen. Maar de verstelbare klittenbandsluitingsbanden zijn langer dan gemiddeld, dus onze tester vond het gemakkelijk om een aangepaste, antislip pasvorm te krijgen.

Hoewel dit paar een van de duurdere opties op onze lijst is, hebben we het nog steeds een behoorlijke waardescore van 4 uit 5 gegeven, omdat ze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en onze tester vond ze comfortabel om te gebruiken voor alles, van fietsen tot smeergeld. We zouden de gewichten waarschijnlijk nog hogere cijfers hebben gegeven als hun gewicht instelbaar was. Maar we vinden het leuk dat Adidas paren biedt in verschillende gewichtsopties – een set van 1 pond, een set van 2 pond, een set van 3 pond en een set van 4 pond , zodat sporters van alle niveaus hun voorkeursopties kunnen kiezen.

Gewicht per enkel: Opties van 1, 2, 3 en 4 pond | Dimensies: 11,8 x 4,7 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Polyester, zand

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Beste verstelbaar

Sportneer Enkel gewichten

4.1


Sportneer Enkel gewichten

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  5/5
 • Gebruiksgemak
  4/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  5/5
 • Waarde
  4.5/5
Pros

 • Lichtgewicht

 • Knus

 • Ademende stof

Tegens

 • Het gewicht kan voor sommigen te laag zijn

Een van de vier enkelgewichten op onze lijst met een instelbaar gewicht, Sportneer’s Enkelgewichten zijn onze topkeuze voor een aanpasbare optie die de bank niet zal breken. Deze keuze heeft een traditioneel enkelgewichtontwerp met een klittenbandsluiting en zandvulling en bevat vijf verwijderbare gewichtzakken, waardoor elk enkelgewicht van 2 pond instelbaar is met .37 pond.

We houden ervan dat het gewicht van deze enkelgewichten kan worden aangepast aan de behoeften van zowel beginnende als meer gevorderde gebruikers, maar onze tester merkte op dat het aanpassingsmechanisme even wennen is en een paar pogingen kost.

Een van de meest budgetvriendelijke opties die we hebben getest, we gaven deze een hoge score van 4,5 uit 5 voor waarde. De score zou hoger zijn geweest, maar onze tester merkte op dat de verwijderbare met zand gevulde zakjes niet extreem duurzaam leken. Eentje scheurde zelfs iets nadat ze het had verwijderd en een paar keer opnieuw had geplaatst.

Hoewel de enkelgewichten van 1 pond licht aanvoelden voor onze tester, die meer gewend is aan zwaar gewichtheffen, zei ze dat ze misschien beter geschikt zijn voor iemand die gewicht wil toevoegen aan Pilates- of yogabewegingen of liever oefeningen doet met hogere herhalingen en een lager gewicht. Meer gevorderde gebruikers kunnen kiezen voor sportneer’s 3,5-, 5- of 6,5-pond enkelgewichten sets.

Uiteindelijk gaven we deze gewichten een perfecte score voor veelzijdigheid, omdat we hun gewicht aanpasbaar vonden om het gemakkelijker te maken om een aantal verschillende oefeningen te voltooien, en we vonden de set gemakkelijk om gebruik als zowel enkel- als polsgewichten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 21

Gewicht per enkel: 2-, 3,5-, 5- en 6,5-pond opties | Dimensies: 10,6 x 5,7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Neopreen

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Voor de prijs zijn dit een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht product dat het beste kan worden gericht op oefeningen met een lage impact. Het product voelde knus en gemakkelijk verstelbaar aan met de klittenbandsluiting en bleef goed zitten tijdens verschillende oefeningen. Het voelde prima aan tijdens de ‘zweet’-oefening en opereerde op dezelfde manier op een droge of natte huid.” — Vanessa Cavanagh, bodymindspirit producttester

Beste polsgewichten

De DB Methode De Dreamlets

4.3


De DB Methode De Dreamlets

Bron: De DB-methode


Bekijk op Thedbmethod.com

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  4.5/5
 • Gebruiksgemak
  4.5/5
 • Pasvorm/Comfort
  5/5
 • Veelzijdigheid
  3.5/5
 • Waarde
  3.5/5
Pros

 • Stevig

 • Functie duimgaten

Tegens

 • Beter voor polstrainingen

 • Niet instelbaar

Hoewel de meeste enkelgewichten door elkaar kunnen worden gebruikt op zowel polsen als enkels, passen traditionele enkelgewichten mogelijk niet zo goed op uw polsen en kunnen ze te omvangrijk zijn om effectief te gebruiken voor oefeningen in het bovenlichaam. De Dreamlets by DB Method zijn uniek gemaakt voor polsoefeningen en hebben duimgaten, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen in tegenstelling tot omvangrijkere enkelgewichten.

Met een gevoel dat vergelijkbaar is met fitnesshandschoenen, vonden we ze zeer veilig, zelfs tijdens het voltooien van meer dynamische bewegingen zoals jumping jacks en met een natte huid tijdens onze zweettest. Dus gaven we deze een perfecte score van 5 uit 5 voor pasvorm en comfort.

We gaven deze lagere waarde- en veelzijdigheidsscores omdat, hoewel ze heel goed werken als polsgewichten, onze tester ze probeerde te gebruiken als enkelgewichten en niet in staat was om dit comfortabel te doen. Ze zou de optie een hogere waarde en veelzijdigheidsscore hebben gegeven als ze veelzijdiger waren en als het gewicht instelbaar was – of als ze iets minder duur waren.

Mensen die meerdere keren per week polsgewichten gebruiken voor trainingen zoals Kickboksen of HIIT-bewegingen, kunnen deze nog steeds de moeite waard vinden, vooral omdat de duimgaten een zeer unieke functie zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 21

Gewicht per enkel: 1 pond per | Dimensies: 14 x 3,4 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Niet vermeld

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Ik vond het materiaal van deze enkelgewichten erg mooi omdat het zacht aanvoelde maar ook erg duurzaam. Ik vond het ook leuk hoe de sluiting van de enkelgewichten erg stevig is en niet het gevoel had dat het op enig moment zou wegglijden of per ongeluk zou openen – zelfs niet tijdens de zweettest. Ik zou dit product aanbevelen aan een vriend die op zoek is naar stevige polsgewichten die bestand zijn tegen intensief gebruik en niet openen tijdens intense HIIT-sessies. ” —Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

Beste zwaardere gewicht

AMBOR Enkel gewichten

4


AMBOR Enkel gewichten

Bron: AMBOR


Bekijk op Amazon

Onze beoordelingen

 • Unboxing
  4.5/5
 • Gebruiksgemak
  4/5
 • Pasvorm/Comfort
  3.5/5
 • Veelzijdigheid
  5/5
 • Waarde
  4/5
Pros

 • 5-in-1 gewichten

 • Duurzaam

 • Regelbaar

Tegens

 • Niet erg draagbaar

 • Gevoelig voor uitglijden

 • Beter voor gevorderde sporters

Hoewel veel enkelgewichten variëren van 1 tot 4 pond per stuk, vallen de enkelgewichten van Ambor op door hun zwaardere maximale gewicht. We hebben de set van 5 pond (10 pond totaal) getest, die we aanbevelen voor meer geavanceerde fitnessniveaus. Het gewicht komt van een ijzer-pelletvulling, waarvan bekend is dat deze flexibeler is dan andere veel voorkomende enkelgewichtvullingen, zoals zand.

Met vijf gewichtszakken die elk 1 pond wegen, kunnen ze worden verwijderd om de intensiteit te verminderen of te verhogen, wat hen een perfecte score van 5 uit 5 voor veelzijdigheid opleverde. En dankzij de uitschuifbare klittenbandband kunnen mensen van verschillende gewichten en vormen comfortabel de gewichten delen en de pasvorm aanpassen.

Met 4 van de 5 sterren ontving deze set de laagste algemene sterrenbeoordeling van al onze topkeuzes omdat we ontdekten dat ze tijdens bepaalde oefeningen enigszins uitgleden – hoewel dit enigszins te verwachten is, aangezien ze met elk 5 pond zwaarder zijn dan bijna alle andere opties die we hebben getest.

Onze tester wenste ook dat de gewichten minder omvangrijk waren, omdat het ze minder geschikt maakte voor polstrainingen, zelfs wanneer ze werden aangepast aan het laagst mogelijke gewicht. Vanwege de betaalbare prijs, het instelbare gewicht en het hoge gewichtsbereik, denken we echter dat het een solide set is voor gevorderde gebruikers die nog niet op zoek zijn naar een investeringsstuk dat gevarieerde trainingen waardeert.

Als je lichter wilt beginnen, biedt Ambor ook lagere gewichtsopties, beginnend bij 1 pond per enkel.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22

Gewicht per enkel: 1-, 2-, 3-, 4- en 5-pond opties | Dimensies: 22 x 7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Neopreen

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Wat onze testers zeggen

“Ik zou deze alleen echt aanbevelen aan gevorderde gebruikers, omdat ze iets moeilijker te manoeuvreren zijn en misschien niet geweldig zijn voor beginners. Ik vond de variatie die wordt geboden door de enkelgewichten leuk en dat de gewichten vijf gewichten in één bieden. Hierdoor kun je ze gebruiken voor een verscheidenheid aan oefeningen en voor verschillende ervaringsniveaus. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

Vergelijken

Algemene beoordeling

Unboxing

Gebruiksgemak

Pasvorm/Comfort

Veelzijdigheid

Waarde

Bala Armbanden

Beste overall:

Bala Armbanden

4.8


5

4.9

5

4.5

4.5

De Sculpt Society 2 LB Gewicht

Beste overall Runner-Up:

De Sculpt Society 2 LB Gewicht

4.7


5

4.5

4.5

5

4

P Volve 3 LB Enkelgewichten

Beste budget:

P Volve 3 LB Enkelgewichten

4.7


5

5

5

4.5

5

Equipt Movement UWrap Vegan Lederen Gewichten

Meest stijlvol:

Equipt Beweging Enkel Gewichten

4.4


4

5

5

4.5

5

Adidas Performance enkel/pols gewichten

Meest comfortabel:

Adidas Performance enkel/pols gewichten

4.5


4

4.5

5

5

4

Sportneer Enkel gewichten

Beste instelbaar:

Sportneer Enkel gewichten

4.1


5

4

5

5

4.5

De DB Methode De Dreamlets

Beste polsgewichten:

De DB Methode De Dreamlets

4.3


4.5

4.5

5

3.5

3.5

AMBOR Enkel gewichten

Beste zwaardere gewicht:

AMBOR Enkel gewichten

4


4.5

4

3.5

5

4

Eindoordeel

Voor een optie die qua stijl past zonder te beknibbelen op functionaliteit en met beoordelingen van maar liefst 4,5 uit 5 voor alle attributen, raden we bala bangles in de eerste plaats aan. Verstelbaar en verkrijgbaar in twee beginnersvriendelijke gewichtsopties en zweetbestendig materiaal, vinden we ze hun hoge prijs waard.

En als je nog niet klaar bent om uit te geven, sportneer’s verstelbare Ankle Weights zijn een van de goedkoopste opties op onze lijst – en geschikt voor zowel beginners als gevorderde fitnessgebruikers. Verkrijgbaar in sets van 2, 3,5, 5 of 6,5 pond, is er een optie voor elk fitnessniveau.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Hoe we de enkelgewichten beoordeelden

4.8 tot 5 sterren: Dit zijn de beste verstelbare dumbbells die we hebben getest. We raden ze zonder voorbehoud aan.

4,5 tot 4,7 sterren: Deze dumbbells zijn uitstekend – ze kunnen kleine gebreken hebben, maar we raden ze nog steeds aan.

4,0 tot 4,5 sterren: We denken dat dit geweldige halters zijn, maar anderen zijn beter.

3,5 tot 3,9 sterren: Deze dumbbells zijn gewoon gemiddeld.

3.4 en lager: We raden dumbbells met deze beoordeling niet aan; je vindt er geen op onze lijst.

Hoe we de enkelgewichten hebben geselecteerd en getest

Om de beste enkelgewichten te vinden, kozen we 17 enkelgewichten van populaire, hoogwaardige fitnessmerken – waarbij we ervoor zorgden dat we een verscheidenheid aan sluitingstypen en -materialen, verschillende prijspunten en beide met een verstelbaar en vast gewicht bevatten.

Zes testers, waaronder twee gecertificeerde personal trainers, brachten 16 uur door in The bodymindspirit Testing Lab om 17 enkelgewichten te testen. Tijdens de tests werd elk enkelgewicht geëvalueerd op een schaal van 1 tot 5 (waarbij 1 niet aan te bevelen is en 5 uitzonderlijk) op basis van zeven kenmerken: set-up, gewichtsaanpassing, gebruiksgemak, pasvorm en comfort, veelzijdigheid, draagbaarheid en waarde.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Testers maten en wogen elk enkelgewicht en vergeleken de gewichten en afmetingen met details die beschikbaar waren op de pagina van de fabrikant om de nauwkeurigheid te beoordelen. Testers noteerden ook of een van de opties vieze geuren uitstraalde bij het openen en namen kennis van eventuele meegeleverde accessoires.

Om erachter te komen hoe gemakkelijk het was om verschillende oefeningen uit te voeren met elke set gewichten, hebben we elk paar op zowel enkels als polsen getest en zowel het onderlichaam als het bovenlichaam uitgevoerd. Onderlichaamtrainingen omvatten ezelstrappen, bruggen met één been en staande beenliften. Trainingen voor het bovenlichaam omvatten bergbeklimmers, crunches, laterale verhogingen en frontverhogingen. We kozen deze oefeningen omdat we elk enkelgewichtpaar wilden testen tijdens zowel bewegingen met lage intensiteit als met hoge intensiteit om gemakkelijk paren te lokaliseren die vatbaar zijn voor uitglijden of glijden tijdens meer dynamische bewegingen. Testers voerden ook oefeningen uit in zowel kleding met korte als lange mouwen om te evalueren of enkelgewichten al dan niet op de huid of kleding zouden “vangen”.

Om zweet te simuleren, hebben we ook een “natte test” uitgevoerd voor elke oefening, waarbij we zout water op handen en enkels hebben gespoten om de grip, het absorptievermogen en de sterkte van de sluiting in een vochtige, zweterige omgeving te evalueren.

Waar u op moet letten bij enkelgewichten

Gewicht

Gewicht moet de eerste overweging zijn bij het kopen van enkelgewichten en de hoeveelheid gewicht in elke set moet consistent zijn met uw vaardigheidsniveau.

“Zoek naar een gewicht waarmee je veel herhalingen kunt uitvoeren, zoals opties van 2 of 3 pond”, beveelt Gabby Drucker aan, personal trainer en eigenaar van Drucker Fitness in Philadelphia, Pennsylvania. Als u een gevorderde gebruiker bent, kunt u enkelgewichten tot 15 pond vinden, maar de meeste sets zijn maximaal 5 pond per stuk.

Als je niet zeker bent van je trainingsdoelen, kan een verstelbare set enkelgewichten een goede optie zijn. Houd er rekening mee dat hoe lager het gewicht, hoe lager de prijs, terwijl zwaardere gewichten op hogere prijspunten komen.

Materiaal

Enkelgewichten kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan materialen, maar de meeste zijn gemaakt met neopreen voor ademend vermogen. Sommige zachtere opties zijn bedekt met polyester, katoen of badstof, die extra comfort bieden, maar houd er rekening mee dat zachtere materialen gevoeliger zijn voor scheuren, vooral in combinatie met een klittenbandsluiting. U kunt zelfs opties overwegen die zijn gemaakt met siliconen, wat meestal gemakkelijker schoon te maken en meer zweetbestendig is.

Veel voorkomende vulling voor enkelgewichten omvat zand, stalen shot, ijzerpoeder of water. “Ik zou voor zand gaan omdat het comfortabel is en zich vormt naar je lichaam in plaats van een blokgewicht dat niet buigt met je bewegingen,” zegt Drucker.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Type sluiting

Ervoor zorgen dat uw enkelgewichten veilig zijn voordat u aan lichaamsbeweging doet, is noodzakelijk om letsel of schuren te voorkomen. Klittenband wordt vaak gebruikt om de strakheid en pasvorm van enkelgewichten aan te passen, en de meest populairer bevestigingsmiddelen omvatten klittenbandsluitingen, O-ringen en D-ringen. Gespsluitingen zijn duurzaam en kunnen langer meegaan dan klittenbandsluitingen – die de neiging hebben om na verloop van tijd grip te verliezen – maar ze kunnen ongemakkelijk zijn om te dragen voor lange trainingen.

“Ik ben een fan van klittenbandsluitingen, waardoor ik de strakheid van het gewicht constant kan aanpassen”, zegt Drucker. De mogelijkheid om de enkelgewichten aan te passen is belangrijk als u uw gewichten gebruikt voor verschillende trainingen of als u ze zowel over als onder kleding draagt.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Veelgestelde vragen


 • Kunnen enkelgewichten worden gebruikt tijdens het hardlopen of wandelen?

  De veiligheid van het gebruik van enkelgewichten tijdens het hardlopen of lopen wordt besproken, waarbij veel fabrikanten beweren dat de twee kunnen mengen. “Persoonlijk denk ik dat ze het beste zijn voor alleen krachttraining, en je kunt jezelf verwonden of te veel druk uitoefenen op je gewrichten,” zegt McGee.

  Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van gewichten, of het nu op je enkels of polsen is, tijdens het lopen stress op de gewrichten, onbalans en verhoogde slijtage in de loop van de tijd kan veroorzaken. Dit wordt zelfs versterkt bij het combineren van gewichten en hardlopen. Het dragen van polsgewichten of het vasthouden van gewichten in je handen tijdens het lopen kan je zelfs conditioneren om een onnatuurlijke armzwaai aan te nemen of onbalans te veroorzaken, vooral als je niet aan elke kant een gelijke hoeveelheid gewicht hebt. Als je op zoek bent naar meer uitdaging tijdens het lopen, overweeg dan om gewichtvrij te gaan en vertrouw op het verhogen van je tempo of afstand.

  Uiteindelijk raden we aan om uw arts of arts te raadplegen voordat u loopt (of rent) met enkelgewichten.


 • Wat is de beste manier om enkelgewichten te gebruiken?

  In combinatie met de juiste vorm en een geschikt gewicht zijn enkel- en polsgewichten effectief en veilig voor krachttraining en trainingen voor het boven- en onderlichaam. Hoe je wilt trainen, komt neer op je voorkeuren en je zult merken dat je minder balansproblemen zult tegenkomen bij het opnemen van gewichten in matoefeningen versus staande trainingen. Enkelgewichten zijn een hoofdbestanddeel in Pilates-routines, waar je ze kunt toevoegen aan bewegingen zoals de dubbele beenstrekking, wervelkolomdraaiing of zwemmen.

  Als je fitnessdoel is om je buikspieren te richten, overweeg dan om gewichten toe te voegen aan de heuplift, afwisselend superman of de drakenvlag.


 • Hoe helpen enkelgewichten bij het herstel van blessures?

  Wanneer u herstelt van een blessure, kunnen enkelgewichten u helpen uw spieren opnieuw op te bouwen en te versterken, vooral als u te maken heeft met een beperkt bewegingsbereik. “Ik zou zeggen dat als je echt lichte oefeningen gebruikt en matige oefeningen doet, ze kunnen helpen als je geen squats kunt doen, enz., En oefeningen moet doen liggend, op je zij of op handen en voeten,” zegt McGee.
  “Voor onze doeleinden werken verstelbare enkelgewichten het beste. We gebruiken ze meestal voor blessureherstel, waarbij klanten moeten beginnen met weinig of geen gewogen weerstand tot 5 pond in zo klein mogelijke stappen als we kunnen,” anna Mae Tiry, NASM CPT, een personal trainer en Anytime Fitness franchise-eigenaar gevestigd in Wisconsin, zegt.

Enkelgewichten test

Nick Kova / bodymindspirit Fit


Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tori Zhou is associate commerce editor bij bodymindspirit. Ze houdt ervan om op de hoogte te blijven van wellnesstrends en -producten, met een focus op holistische gezondheid. Ze heeft alles getest, van yogamatten en stimulators tot halters en verwarmingspads.

Ze geeft de voorkeur aan enkelgewichten die zijn afgestemd op trainingen voor het onderlichaam, met sluitingstypen die slip-on of gespen zijn, omdat ze haar deel van de klittenband enkelgewichten heeft doorgemaakt die grip hebben verloren of in de loop van de tijd gescheurde vulling hebben ervaren. Ze voert momenteel een langdurige thuistest uit van de Adidas Performance Ankle Weights.

De Bala Bangles waren onze duidelijke favoriet en maken de hype waar, dankzij het stijlvolle ontwerp, de waterbestendigheid en de verstelbaarheid. De 3 LB enkelgewichten van de P. Volve zijn een goede runner-up en veel betaalbaarder.

Gewicht per enkel: Opties van 1 en 2 pond | Dimensies: 13 x 3 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Gerecycled staal, siliconen

“Als je wilt dat enkelgewichten een vast onderdeel van je routine zijn, investeer dan iets meer geld in een gerespecteerde (en goed gemaakte!) product kan de moeite waard zijn. Of je nu je Bala Bangles meeneemt naar de sportschool of ze op een mat in je woonkamer gebruikt, de kleine gewichtstoename tot lichaamsgewichtbewegingen kan een enorm verschil maken naarmate je kracht opbouwt. Ze lijken iets dat een langetermijninvestering zou kunnen zijn.” — Lily Moe, bodymindspirit Fit redacteur en producttester.

Gewicht per Ankle: Opties van 1 en 2 pond | Dimensies: 14,1 x 3,7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Silicone

“De siliconen konden mijn huid en broek zonder problemen omhelzen. Ik hou van het slanke roze ontwerp dat variabiliteit biedt in oefeningen die je kunt doen.” — Jonathan Valdez, ACE-CPT, bodymindspirit Fit wellness review board member, personal trainer en producttester

Gewicht per enkel: 1,5- en 3-pond opties | Dimensies: 11 x 4,3 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Neopreen, klittenband, spons

“Ik zou de klittenbandband hebben verlengd zodat hij wat strakker past. Ik zag dit op en neer glijden voor mensen met magere enkels. Over het algemeen waren ze super comfortabel, zijn ze betaalbaar, zijn ze gemakkelijk te gebruiken en glijden ze niet uit en glijden ze niet bij het doen van een groot aantal oefeningen. “ — Kayla Hui, bodymindspirit schrijver en producttester

Gewicht per enkel: 1,5- en 3-pond opties | Dimensies: 9,5 x 4 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Polyurethaan, metalen kogelvulling

“Ik had verwacht dat deze iets plakkeriger zouden aanvoelen (omdat ze leerachtig van textuur zijn), maar ze voelden prima aan en bleven op hun plaats. Ze zien er erg chic uit – waardoor ik eerlijk gezegd dacht dat ze minder effectief zouden zijn (soms mist de ‘esthetisch aantrekkelijke’ keuze het doel van de functie), maar dat was niet het geval met deze set. “ — Lily Moe, bodymindspirit Fit redacteur en producttester

Gewicht per enkel: Opties van 1, 2, 3 en 4 pond | Dimensies: 11,8 x 4,7 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Polyester, zand

Gewicht per enkel: 2-, 3,5-, 5- en 6,5-pond opties | Dimensies: 10,6 x 5,7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Neopreen

“Voor de prijs zijn dit een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht product dat het beste kan worden gericht op oefeningen met een lage impact. Het product voelde knus en gemakkelijk verstelbaar aan met de klittenbandsluiting en bleef goed zitten tijdens verschillende oefeningen. Het voelde prima aan tijdens de ‘zweet’-oefening en opereerde op dezelfde manier op een droge of natte huid.” — Vanessa Cavanagh, bodymindspirit producttester

Gewicht per enkel: 1 pond per | Dimensies: 14 x 3,4 inch | Instelbaar gewicht: Geen | Materiaal: Niet vermeld

“Ik vond het materiaal van deze enkelgewichten erg mooi omdat het zacht aanvoelde maar ook erg duurzaam. Ik vond het ook leuk hoe de sluiting van de enkelgewichten erg stevig is en niet het gevoel had dat het op enig moment zou wegglijden of per ongeluk zou openen – zelfs niet tijdens de zweettest. Ik zou dit product aanbevelen aan een vriend die op zoek is naar stevige polsgewichten die bestand zijn tegen intensief gebruik en niet openen tijdens intense HIIT-sessies. ” —Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

Gewicht per enkel: 1-, 2-, 3-, 4- en 5-pond opties | Dimensies: 22 x 7 inch | Instelbaar gewicht: Ja | Materiaal: Neopreen

“Ik zou deze alleen echt aanbevelen aan gevorderde gebruikers, omdat ze iets moeilijker te manoeuvreren zijn en misschien niet geweldig zijn voor beginners. Ik vond de variatie die wordt geboden door de enkelgewichten leuk en dat de gewichten vijf gewichten in één bieden. Hierdoor kun je ze gebruiken voor een verscheidenheid aan oefeningen en voor verschillende ervaringsniveaus. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

Voor een optie die qua stijl past zonder te beknibbelen op functionaliteit en met beoordelingen van maar liefst 4,5 uit 5 voor alle attributen, raden we bala bangles in de eerste plaats aan. Verstelbaar en verkrijgbaar in twee beginnersvriendelijke gewichtsopties en zweetbestendig materiaal, vinden we ze hun hoge prijs waard.

En als je nog niet klaar bent om uit te geven, zijn de verstelbare enkelgewichten van Sportneer een van de goedkoopste opties op onze lijst – en geschikt voor zowel beginners als gevorderde fitnessgebruikers. Verkrijgbaar in sets van 2, 3,5, 5 of 6,5 pond, is er een optie voor elk fitnessniveau.

4.8 tot 5 sterren: Dit zijn de beste verstelbare dumbbells die we hebben getest. We raden ze zonder voorbehoud aan.

4,5 tot 4,7 sterren: Deze dumbbells are uitstekend – ze kunnen kleine gebreken hebben, maar we raden ze nog steeds aan.

4,0 tot 4,5 sterren: We denken dat dit geweldige halters zijn, maar anderen zijn beter.

3,5 tot 3,9 sterren: Deze dumbbells zijn gewoon gemiddeld.

3.4 en lager: We raden dumbbells met deze beoordeling niet aan; je vindt er geen op onze lijst.