Wat zijn de Vissen Geestdieren? De 4 gidsen uitgelegd

Wat zijn de Vissen Geestdieren? De 4 gidsen uitgelegd

Het laatste teken van de dierenriem is Vissen, het veranderlijke waterteken, traditioneel geregeerd door de joviale Jupiter en modern door de dromerige Neptunus. Met Vissen zijn we aan het einde van de menselijke levenscyclus gekomen, en bijna weer terug naar het begin.

Vissen, als de 12Þ teken, vertegenwoordigt het onbekende, de droomwereld tussen dood en leven; de psychedelische, dromerige baarmoederwateren waar het bewustzijn naartoe gaat als het eindigt en dan ontkiemt.

Als zodanig kan Vissen worden gezien als een teken dat een dubbele natuur in zich draagt – wijs, en toch naïef, oud en jong tegelijk; de plaatsen waar het fysieke en spirituele samensmelten en samensmelten. Wat betreft de Vissen geest dier, welke dieren zouden deze kortstondige eigenschappen mogelijk kunnen belichamen?

Blijf lezen en ontdek het!

Wat is een spirit animal?

Dieren met een dierenriem zijn dieren die de wijsheid en begeleiding hebben die mensen met sterke plaatsingen in een teken – zoals zon, maan, opkomst of een stellium – kunnen meenemen op hun levensreis terwijl ze dat teken belichamen.

Voor degenen die een tekort hebben aan een bepaald type element of dierenriemenergie in hun grafiek, kan een dierenriemgeestdier een nuttig symbool zijn voor de wijsheid van het teken.

De dieren komen niet altijd precies overeen met het teken, maar houden eerder een les in hun symboliek die degenen die de neiging hebben om te verzanden in de uitdagingen van bepaalde tekens in hun voordeel kunnen gebruiken wanneer ze merken dat ze een beetje dierlijke natuur nodig hebben om hen te begeleiden.

Wat zijn de Vissen Geest dieren?

Vissen staat bekend als een teken dat nogal mysterieus en raadselachtig kan zijn. Soms kan het moeilijk zijn om te weten wat ze denken, terwijl ze er andere keren geen moeite mee hebben om het je te vertellen.

Ze zijn erg gevoelig, zowel voor hun eigen emoties als voor de emoties van de mensen om hen heen. Omdat Vissen het moeilijk kunnen hebben om grenzen te herkennen, hebben ze de neiging om hun eigen emotionele toestand op anderen te projecteren en zichzelf het slachtoffer te vinden van hun eigen onzekerheden.

vissen geest dier

Vissen zijn ook vrijgevig en wijs, met een bijna paranormale intuïtie, zoals bij mede-watertekens Kreeft en Schorpioen.

Ze hebben de neiging om met de stroom mee te gaan, zoals hun symbolische dier, de 2 vissen, vertrouwen op hun darminstincten, zoals de zachte herten, tonen griezelige mysterieusheid en wijsheid, zoals de octopus, hebben bijna magische vermogens, zoals de raadselachtige kraai, en worden nogal verkeerd begrepen, zoals het gevoelige stinkdier.

Deze dieren zijn geenszins de uitputtende lijst van Vissen geestdieren, maar we denken dat dit een goed beeld geeft van de eigenschappen die Vissen zo speciaal maken.

1. De Vis

Natuurlijk wordt Vissen vertegenwoordigd door twee vissen en de vis is het eerste Vissen geestdier. De twee vissen symboliseren vissen de scheiding tussen fantasie en werkelijkheid. In de Griekse mythologie zijn de vissen Aphrodite en haar zoon, Eros (getransponeerd in Romeins als Venus en Cupido) die in vissen werden veranderd om aan het monster Typhon te ontsnappen.

Om deze reden is de planeet Venus verheven in Vissen, wat betekent dat het niet zijn thuisteken is, maar het is zijn favoriete plek om te verblijven naast Stier en Weegschaal, waar het thuis is.

Waar jij eindigt en ik begin

Wat betreft Vissen-eigenschappen, vissen vertegenwoordigen Vissen vanwege hun gemakkelijke, mensen-aangename, go-with-the-flow aard. Als een teken dat veel tijd doorbrengt in de droomwereld waar de grenzen tussen het fysieke en spirituele lichaam onduidelijk kunnen zijn, heeft Vissen vaak moeite om hun eigen persoonlijkheid te laten gelden ten gunste van het verdwijnen in hun gemeenschap, zoals een school vissen.

Vaak werkt dit prima voor Vissen. Ze worden liever beschermd, gecoconiseerd en gewiegd in de baarmoeder van hun gemeenschap dan gedwongen om de wrede oceaan van onzekerheid onder ogen te zien die ze alleen in de wereld zouden kunnen tegenkomen. Vissen heeft hierdoor de neiging om codependent te worden; of het nu gaat om een ouderrelatie die opgroeit, hechte vriendschappen of romantische relaties.

Hoewel het geweldig is om deel uit te maken van een gemeenschap, is het doel van Vissen om erachter te komen wie ze zijn. Dit kan moeilijk zijn voor een teken dat al één voet in de geestenwereld lijkt te hebben, maar wanneer Vissen in staat is om zichzelf te aarden, kunnen ze wonderen doen voor zichzelf en hun gemeenschap.

2. Het hert

Zoals met alle watertekens, is een van de kenmerkende eigenschappen van Vissen gevoeligheid en intuïtie. Water is het element van de verbeelding, creativiteit en gevoelens; en niemand heeft meer gevoelens dan Vissen.

vissen geest gids

Terwijl herten vluchten wanneer ze gevaar voelen, zelfs als er geen is, wanneer ze er daadwerkelijk oog in oog mee staan, bevriezen ze.

We weten dat ze het vermogen hebben om te vluchten, en toch worden ze, nou ja, een hert in de koplampen. Om te zeggen dat Vissen een slachtoffermentaliteit heeft, zou niet helemaal juist zijn, maar hun relatie tot conflict is vergelijkbaar met die van de herten.

Ik ben het niet, jij bent het

Vaak zullen Vissen problemen voelen als er geen zijn, en zichzelf het slachtoffer maken van hun eigen projecties en onzekerheden, of het nu gebaseerd is op de realiteit of niet.

Het moeilijke is dat ze zo vaak gelijk hebben over hun intuïtie dat ze zichzelf ten onrechte laten geloven dat ze weten wat andere mensen de hele tijd denken.

Vissen kunnen leren van het dilemma van de herten door gebruik te maken van een andere van hun aangeboren sterke punten: nieuwsgierigheid. Wanneer ze nieuwsgierig zijn naar waar bepaalde gevoelens vandaan komen en deze gevoelens onderzoeken, te beginnen bij zichzelf, kunnen ze de waarheid en de bron leren en een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet vluchten of reekalfje.

3. De Octopus

De octopus is ons derde Vissen-geestdier – toepasselijk, een andere vriend in de oceaan. De octopus is een wezen dat vaak als een mysterie wordt beschouwd, met zijn 8 ledematen, allemaal uitgerust met hun eigen zenuwstelsel, hart en agenda.

De octopus heeft ons veel te leren over de aard van bewustzijn en wie anders op deze planeet van ons het bezit. Vissen is een teken dat zich graag verdiept in vragen over bewustzijn en onderbewustzijn, elegant zwevend tussen de twee.

Octopussen – niet octopi, want octopus is een Grieks, geen Latijns woord – zijn ook zeer nieuwsgierige dieren. Geen enkel wezen vertegenwoordigt misschien de veranderlijke energie van water beter dan een octopus.

Als er een gat in de tank van een aquarium octopus is, hoe klein ook, en ongeacht welk gevaar hen buiten wacht, zullen ze zich erdoor wurmen.

De ziel van een octopus

De octopus is ook een extreem gevoelig wezen. Elk van hun wordt gebruikt om de wereld om hen heen te verkennen en heeft gevoels- en zenuwuiteinden. Ze gebruiken hun om hun omgeving te verkennen voor gereedschap, om waterstromingen en temperaturen uit te schakelen en om te onderscheiden wat vriend of voedsel is.

Octopussen staan bekend als kannibalistisch, dus vaak is het antwoord op die vraag aan een octopus: “waarom niet allebei?” Meer van die Vissen-dichotomie-actie, waarbij twee dingen tegelijkertijd waar kunnen zijn

Ooit gedacht dat het monsters waren, leren we steeds meer over octopussen naarmate de tijd verstrijkt. Het zijn verbazingwekkende wezens met een reeks persoonlijkheden die we niet zouden denken toe te schrijven aan niet-zoogdierachtige oceaanbewoners, en toch hebben ze de harten en verbeeldingskracht veroverd van iedereen die met hen werkt.

vissen dierengids

De octopus is niet alleen een getalenteerde ontsnappingskunstenaar, maar ook een meester in camouflage. Als ze niet gezien willen worden, zul je ze niet vinden.

Vissen deelt de dubbele aard van mede-veranderlijk teken Tweelingen op de manier waarop ze zichzelf kunnen camoufleren, maar in plaats van te worden wat nodig is voor degene met wie ze op dit moment toevallig interfacing hebben, hebben ze de neiging om in plaats daarvan één te worden met één gemeenschap, in plaats van meerdere, en verliezen ze zichzelf als onderdeel van het geheel – zoals besproken met de school vissen.

Als symbool vertegenwoordigt de octopus wijsheid, vriendelijkheid en vrijgevigheid; allemaal eigenschappen die Vissen ook moet delen. Naar onze mening is de octopus misschien wel de meest ware en meest ultieme van alle Vissen-geestdieren; het belichaamt alles wat Vissen zo speciaal en uniek maakt, en het is niet moeilijk om je het platonische ideaal voor te stellen van Vissen die in de oceaan drijven, belichaamd als een octopus.

3. De Kraai

De mystieke kraai is ons een na laatste Vissen geestdier. Elke kraai, zoals de toren en de raaf, delen ook dezelfde eigenschappen.

De kraai wordt gezien als een raadselachtig, maar mystiek en magisch dier, doordrenkt van mythe en overlevering. Ze hebben een grote rol te spelen in de mythologie van elke cultuur waar ze inheemse soorten zijn. Kraaien staan bekend als bedriegers, vertellen raadsels op kruispunten en spreken voortekenen van onheil, en ze worden, naast andere dieren zoals zwarte katten, kikkers, geiten en konijnen, in de volksmond afgebeeld als heksenbekters.

Als de 12Þ teken van de dierenriem, Vissen wordt vaak gezien als het teken van de heks, een mystiek en magisch teken; het teken van waarzeggerij, waarzeggerij en spirituele oefeningen. Na alle lessen van de sterrenbeelden die eraan voorafgingen te hebben geabsorbeerd, heeft Vissen nu de wijsheid om de toekomst waar te nemen – hoewel ze op hun hoede moeten zijn om te geloven dat ze het daadwerkelijk kunnen voorspellen.

Een moord op kraaien

Het is waar dat, wanneer legers in de strijd marcheerden, zouden merken dat kraaien zich begonnen te verzamelen en met hen overvlogen, alsof ze al wisten van de strijd en het bloedvergieten dat zou komen; en zo kregen ze de reputatie voorbodes van onheil te zijn.

Echt, de mensen waren de voorbodes van onheil, voor de kraaien. En voor de kraaien betekende menselijk onheil één ding: Voedsel! Heel veel eten!

Kraaien hebben uitstekende herinneringen, zelfs generaties lang, en ze zullen hun families vertellen over de dingen die ze hebben gezien en welke trucs ze hebben opgepikt. Dit is de reden waarom mensen die wreed zijn geweest tegen kraaien, jaren en jaren later worden aangevallen door het nageslacht van die kraai.

vissen gids

Dat klopt, kraaien koesteren wrok – en dat geldt ook voor Vissen. Ze zullen niet snel een onrecht vergeten dat hen is aangedaan, zelfs als ze het uiteindelijk in hun hart vinden om te vergeven. Dit kan tot problemen leiden, vooral wanneer de wrok in kwestie gebaseerd is op een waargenomen overtreding tegen Vissen – zoals we met de Hertengeest hebben besproken – in plaats van een werkelijke overtreding.

Kraaien hebben ook een goede wil – het tegenovergestelde van een wrok – tegenover degenen die hen vriendelijkheid tonen, en zijn waargenomen terwijl ze snuisterijen, veren en meer achterlaten voor mensen met wie ze een band hebben gevormd. Het is altijd een goed idee om aardig te zijn voor kraaien – en voor Vissen – want de beloningen die je zult oogsten zijn de tijd die nodig is om ze aan je kant te krijgen zeker waard.

4. Het stinkdier

Ons laatste Vissen geestdier is er een die erg verkeerd begrepen wordt: het stinkdier. Het stinkdier is een dier waar Vissen veel van kan leren – over grenzen gesproken!

We kennen allemaal het verdedigingsmechanisme van het stinkdier: als ze gevaar voelen, zullen hun krachtige geurklieren de dader in het gezicht blazen en een walgelijke geur achterlaten. Als gevolg hiervan heeft het stinkdier, anders een schattig, donzig ventje, misschien wel de meeste macht in het bos.

Elk dier dat weet waartoe het stinkdier in staat is, weet beter dan ermee te knoeien, omdat ze niet met de stank willen worden bekogeld en uiteindelijk de geur ervan kilometers lang naar elk ander dier telegraferen. Het stinkdier deelt deze kwaliteit dus met Vissen – verwar zijn gevoeligheid niet met zwakte!

Een stank opwekken

Vissen weet dat je niet de stoerste, de gemeenste, de puntigste of de sterkste hoeft te zijn om te laten zien dat je kracht hebt en niet bang bent om het te gebruiken.

Wanneer Vissen in staat zijn om zichzelf te aarden en hun eigen grenzen vast te houden en te respecteren, worden ze een kracht om te aanschouwen en kunnen ze echt alles bereiken waar ze hun gedachten op richten.

Het stinkdier symboliseert ook creativiteit, zoetheid en wijsheid; meer Vissen kwaliteiten. We zouden er allemaal goed aan doen om ons het stinkdier te herinneren wanneer we ons op zee verdwaald voelen in een conflict, ons misschien een beetje wishy washy voelen of neigen naar de Vissen-neiging om mensen alsjeblieft te behagen.

Wanneer je je grenzen vasthoudt en respecteert met dezelfde geurige wreedheid als het stinkdier, zullen mensen twee keer nadenken voordat ze opnieuw proberen te profiteren van je vriendelijke hart!

Welk Vissengeestdier ben jij?

Vissen is een mystiek, genereus, dromerig, gevoelig waterteken. We hebben gekeken naar enkele van de dierlijke geesten die de eigenschappen en kenmerken van dit teken belichamen, en enkele van de lessen en wijsheid die ze Vissen moeten leren en degenen die de energie van Vissen willen belichamen.

Welk Vissen geestesdier resoneert met jou? Ben jij de wonderbaarlijke 8-legged octopus, de schuwe, zachtaardige herten, de gevoelige maar sterke stinkdier, de dromerige, gemeenschapsgerichte vissen of de mystieke, sluwe kraai?

Welke andere dieren belichamen volgens jou de geest van Vissen, en welke lessen hebben ze om de rest van de dierenriem te geven?