Wat te eten bij Cracker Barrel: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Cracker Barrel: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Cracker Barrell

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Ontbijt
 • Sandwich en Burger Schotels
 • Salades
 • Soep
 • Hoofdgerechten
 • Zijkanten en specialiteiten
 • Toetje
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Cracker Barrel Old Country Store is een favoriete stop voor dineergasten op een roadtrip die op zoek zijn naar traditioneel comfortfood in zuidelijke stijl. Met een aanzienlijk menu en grote portiegroottes kan het bestellen van een maaltijd bij Cracker Barrel een uitdaging zijn als u een specifiek dieet volgt.

Het restaurant biedt echter wat het noemt “Wholesome Fixin’s” -opties, die lichtere maaltijdkeuzes zijn voor ontbijt, lunch en diner. Als je gewapend bent met solide voedingsinformatie, kun je weloverwogen keuzes maken en een gezonde maaltijd samenstellen.

Wat experts zeggen

“Er zijn tal van keuzes bij Cracker Barrel en opties om plantaardige kanten toe te voegen of opties met een lager natriumgehalte te vervangen. Als je hier regelmatig eet, zal het passen van vezelrijk voedsel (inclusief groenten) in je maaltijden terwijl je kiest voor opties met een lager natriumgehalte, helpen om het dagelijkse evenwicht te behouden. “

—Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Het Cracker Barrel-menu is verdeeld in vijf hoofdsecties: Ontbijt, Lunch n ‘Diner, Groenten, Sides n ‘Such en Desserts. Er is ook een kindermenu en een gedeelte voor drankjes. Binnen elke hoofdcategorie vindt u verschillende variaties van de basis van het menu, zoals hamburgerschotels, gefrituurde kip, salades of soep.

In sommige delen van het land wordt een regionaal aanbod aangeboden. U kunt de volledige voedingsgids voor Cracker Barrel online openen.

Wat te bestellen &vermijd bij Cracker Barrel
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Goedemorgen ontbijt (ontbijt) Pecan Pannenkoeken (Ontbijt)
De Barrel Cheeseburger (Sandwiches en Burgers) Sunday Homestyle Kipfilet BLT (Sandwiches en Burgers)
Homestyle Kip Salade met Smoky Southern Gegrilde Kipfilet (Salades) Homestyle Kip Salade met Zondag Homestyle Kipfilet (Salades)
Groentesoep (Soepen) Clam Chowder (Soepen)
U.S. Farm Raised Catfish gevuld, pittig gegrild (voorgerechten) Southern Fried Chicken (Voorgerechten)
Gestoomde broccoli (zijkanten en specialiteiten) Geladen gebakken aardappel (zijkanten en specialiteiten)
Gegrilde kiphaasjes (kindermenu) Mmmm Mac n’Cheese (Kindermenu)
Vers fruit (dessert) Dubbele Chocolade Fudge Coca-Cola Cake (Dessert)
Ongezoete ijsthee (dranken) Ouderwetse limonade (dranken)

Meest voedzame optie

Voor een caloriearm en eiwitrijk voorgerecht is het Cracker Barrel U.S. farm-raised catfish fillet dinner de meest voedzame optie.

Ontbijt

Het ontbijt wordt de hele dag geserveerd in Cracker Barrel. De meeste kant-en-klare maaltijden op het ontbijtmenu komen in de vorm van calorierijke, vetrijke en koolhydraatrijke combinaties van traditionele Amerikaanse ontbijtproducten zoals pannenkoeken, roerei of gebakken eieren, hash browns, worst en spek.

✓ Goedemorgen ontbijt

Cracker Barrel’s Good Morning Breakfast, met twee roereiwitten, grutten, een kant van vers fruit, gesneden tomaten en kalkoenworst. De maaltijd bevat 300 calorieën, 8 g vet, 2 g verzadigd vet, 31 g koolhydraten, 11 g suiker, 27 g eiwit en 830 mg natrium.

Deze ontbijtkeuze is een van de laagste in calorieën en biedt ook veel minder toegevoegde suiker dan andere menu-opties. Je zult ook profiteren van een gezonde dosis eiwit als je dit item kiest.

✗ Pecan Pannenkoeken

De pecanpannenkoeken daarentegen komen binnen op 1.130 calorieën, 70 g vet, 14 g verzadigd vet, 119 g koolhydraten, 12 g suiker, 15 g eiwit en 2.720 mg natrium. Deze menukeuze is niet alleen rijk aan calorieën, verzadigd vet en koolhydraten, maar biedt ook bijna een hele dag aan natrium.

Als je trek hebt in een zoet ontbijt, overweeg dan de wilde Maine bosbessenpannenkoeken, die drie pannenkoeken en bosbessensiroop leveren voor 760 calorieën, 29 g vet, 11 g verzadigd vet, 118 g koolhydraten, 14 g suiker, 9 g eiwit en 2.720 mg natrium.

Sandwich en Burger Schotels

Het menu van Cracker Barrel biedt sandwichfavorieten zoals BLTs en cheeseburgers. Alle sandwich en burger options zijn vrij groot en rijk aan calorieën en koolhydraten.

Ook worden de sandwich- en hamburgerschotels bij Cracker Barrel geleverd met een kant of een kopje soep en koolsla – wat misschien meer voedsel is dan je nodig hebt voor een enkele maaltijd. Misschien wilt u de helft sparen om mee naar huis te nemen voor later.

✓ De Barrel Cheeseburger

De klassieke Barrel cheeseburger – die kaas, sla, tomaat en mayo bevat, samen met een gegrild rundvleespasteitje – heeft 900 calorieën, 60 g vet, 22 g verzadigd vet, 56 g koolhydraten, 56 g eiwit en 1.070 mg natrium. Hoewel de gegrilde kipfilet homestyle kip BLT minder calorieën bevat (800), is het hoger in natrium (1.610 mg) en lager in eiwitten (48 g) dan de burger.

✗ Zondag Homestyle Chicken BLT

De zondagse homestyle kip BLT levert 1.180 calorieën, 60 g vet, 13 g verzadigd vet, 106 g koolhydraten, 29 g suiker, 55 g eiwit en 2.560 mg natrium.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige cheeseburger, bekijk dan het kindermenu. Het Lil’ Barrel Cheeseburger gerecht bevat 580 calorieën, 33 g vet, 34 g eiwit en 730 mg natrium.

Salades

Bij Cracker Barrel heb je geen breed scala aan saladekeuzes. Je kunt een huissalade aan je maaltijd toevoegen voor 260 calorieën (zonder dressing), maar deze optie is niet substantieel genoeg om op zichzelf een maaltijd te maken. Grotere salades – zelfs zonder dressing – hebben de neiging om hoger te zijn in natrium.

✓ Homestyle kipsalade met rokerige zuidelijke gegrilde kipfilet

De homestyle kipsalade met rokerige zuidelijke gegrilde kipfilet (zonder dressing) biedt 470 calorieën, 21 g vet, 9 g verzadigd vet, 22 g koolhydraten, 8 g suiker, 46 g eiwit en 920 mg natrium.

Deze salade-optie is de laagste in verzadigd vet en natrium. De rokerige kip voegt veel smaak toe, wat de noodzaak om dressing toe te voegen vermindert (wat aanzienlijk vet, calorieën en natrium kan toevoegen). Als je dressing wilt toevoegen, overweeg dan de balsamico kruidenvinaigrette. Hoewel het meer suiker bevat dan de andere dressing-opties van Cracker Barrel, is het over het algemeen veel lager in vet en calorieën.

✗ Homestyle Kip Salade Met Zondag Homestyle Fried Chicken Breast

Dezelfde homestyle kipsalade, maar met de Sunday Homestyle Chicken komt binnen op 850 calorieën, 47 g vet, 14 g verzadigd vet, 52 g koolhydraten, 8 g suiker en 53 g eiwit, en 1.870 mg natrium – en dat is zonder dressing.

Het vermijden van romige saladedressings, knapperige toppings zoals croutons, crackers en gepaneerde kip, en een zetmeelrijke kant van brood of een broodje, kan helpen om uw salademaaltijd lager te houden in calorieën, vet en natrium.

Soep

Hete soep is een van de specialiteiten van Cracker Barrel en het kan een relatief voedzame maaltijdkeuze maken. Het dagelijkse en wekelijkse aanbod roteert, maar je zult altijd een regelmatige selectie klassieke soepen vinden, zoals kipnoedels, groenten, chili en chowder.

Soep kan een natriumrijke keuze zijn, maar verschillende soepkeuzes bij Cracker Barrel zijn lager in calorieën, vet en natrium, terwijl ze ook wat eiwitten aan je dag toevoegen. Als je soep aan je maaltijd toevoegt in plaats van het als je voorgerecht te kiezen, kies dan voor de kleinere portie in plaats van een kom. Om het aantal koolhydraten van een soep te verminderen en 70 calorieën te besparen, geef je de gratis crackers door.

✓ Groentesoep

Een kom van de groentesoep biedt 170 calorieën, 2 g vet, 33 g koolhydraten, 7 g suiker, 6 eiwitten en 720 mg natrium. Deze selectie is de laagste in calorieën, natrium, vet en calorieën als u een kom kiest, de portie ter grootte van de maaltijd. Je profiteert ook van 5 gram vezels.

✗ Clam Chowder

Een kom van de clam chowder, aan de andere kant, levert 880 calorieën, 65 g vet, 37 g verzadigd vet, 54 g koolhydraten, 10 g suiker, 27 g eiwit en 1.800 mg natrium.

Hoofdgerechten

Als u op zoek bent naar een volledig voorgerecht, biedt Cracker Barrel dagschotels voor zowel lunch als diner. Dagelijks aanbod omvat traditionele zuiders gefrituurde favorieten zoals kippenlever, meerval, kip en knoedels en biefstuk. Je vindt er ook een volledig gefrituurd kipmenu, een “Fancy Fixin’s” -menu (met grotere traditionele maaltijden) en een sectie genaamd “Wholesome Fixin’s” (met de naam “Wholesome Fixin’s”.

✓ Amerikaanse farm-raised meervalfilet

De Amerikaanse gekweekte meervalfilet (bereid “pittig gegrild”) biedt 260 calorieën, 11 g vet, 3 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten, <1 g suiker, 38 g eiwit en 650 mg natrium. De meerval is de beste keuze als u calorieën, vet en natrium probeert te verminderen. De gegrilde kiptenders zijn een andere voedzame keuze, hoewel iets hoger in calorieën en lager in natrium.

✗ Zuidelijke gefrituurde kip

De zuidelijke gefrituurde kip biedt 1.640 calorieën, 100 g vet, 23 g verzadigd vet, 78 g koolhydraten, 0 g suiker, 108 g eiwit en 4.730 mg natrium.

Dinerborden worden geserveerd met verschillende kanten. Als u kiest voor een stevige, calorierijke, vetrijke maaltijd zoals kip en knoedels, overweeg dan om het beboterde maïsbrood over te slaan en kies voor lichtere kanten zoals een salade. Voor een scala aan gezonde lunch- en dinerkeuzes is het menu “Wholesome Fixin’ uw beste keuze.

Zijkanten en specialiteiten

Als u een bijgerecht aan uw maaltijd wilt toevoegen of een paar kanten wilt combineren om een maaltijd samen te stellen, kunt u het bijgerechtmenu of het specialiteitenmenu bekijken. Cracker Barrel Specialties omvatten grotere porties raapstelen, pintobonen of een combinatie van bonen en groenten die kunnen worden gedeeld. Deze menu-opties worden geleverd met maïsmuffins en boter.

Hoewel veel van de maaltijden van Cracker Barrel worden geleverd met de keuze uit een of meer kanten, vergeet niet dat u uw bestelling kunt aanpassen. Als je bijvoorbeeld een groot voorgerecht hebt voor het grootste deel van je maaltijd, kun je tevreden zijn met een kleine salade of kant van gestoomde groenten – of zelfs helemaal geen kant.

Wanneer je een kant kiest, let dan op hoe deze is voorbereid. Plantaardige kanten kunnen verstandige opties zijn, maar kunnen ook snel bijdragen aan uw totale calorie- en vetinname als ze worden gefrituurd. Hoewel okra bijvoorbeeld een gezonde groente is, voegt een kant van cracker barrel’s gepaneerde gefrituurde okra 250 calorieën, 520 mg natrium en 38 g koolhydraten toe.

✓ Gestoomde broccoli

Een bestelling van gestoomde broccoli biedt 40 calorieën, 0 g vet, 6 g koolhydraten, <1 g suiker, 4 g eiwit en 10 mg natrium. Deze bijgerechtoptie is niet alleen vetvrij en caloriearm, maar biedt ook 4 gram gezonde vezels.

✗ Geladen gebakken aardappel

De geladen gebakken aardappel komt binnen op 520 calorieën, 39 g vet, 22 g verzadigd vet, 28 g koolhydraten, 2 g suiker, 15 g eiwit, 2.470 mg natrium.

Kindermenu

Kinderen die Cracker Barrel bezoeken, kunnen kiezen uit menusecties, waaronder ontbijt, huiselijke maaltijden, sandwiches en landelijke borden.

✓ Gegrilde kiphaasjes

De gegrilde kiphaasjes van het kind komen binnen op 140 calorieën, 3,5 g vet, 2 g koolhydraten, 2 g suiker, 24 g eiwit en 310 mg natrium,

Je krijgt drie tenders met deze maaltijdoptie en een keuze aan sauzen. Houd er rekening mee dat als je saus toevoegt, je calorieën toevoegt en de natriuminname aanzienlijk verhoogt. Combineer de kiphaasjes met broccoli en appelschijfjes voor een volledige kindermaaltijd.

✗ Mmmm Mac n’Cheese

De Mmmm Mac n’Cheese voor kinderen levert 540 calorieën, 31 g vet, 12 g verzadigd vet, 45 g koolhydraten, 6 g suiker, 19 g eiwit en 1.410 mg natrium. De gefrituurde kiphaasjes bieden als alternatief 300 calorieën, 15 g vet, 3 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten, 2 g suiker, 24 g eiwit en 1.070 mg natrium.

Toetje

Desserts bij Cracker Barrel zijn over het algemeen rijk aan calorieën, vet en suiker.

✓ Vers seizoensfruit

Hoewel het niet op het dessertmenu staat, is het verse seizoensfruit op het menu aan de ontbijtkant een geweldige traktatie aan het einde van de maaltijd met 50 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 12 g koolhydraten, 9 g suiker, <1 g eiwit en 0 mg natrium.

Als u alleen naar het dessertmenu kijkt, is het dessert met de vuile beker van het kind de laagste caloriekeuze met 430 calorieën, 15 g vet, 11 g verzadigd vet, 70 g koolhydraten, 47 g suiker, 2 g eiwit en 300 mg natrium.

✗ Dubbele Chocolade Fudge Coca-Cola Cake

De dubbele chocolade fudge Coca-Cola cake levert 790 calorieën, 33 g vet, 14 g verzadigd vet, 115 g koolhydraten, 96 g suiker, 9 g eiwit en 310 mg natrium. Als u wilt dat het dessert uw maaltijd afmaakt, overweeg dan om een van de caloriearme opties te kiezen en deze te splitsen met uw eetpartners.

Dranken

Of je nu uit eten gaat of thuis kookt, water is de gezondste drank die je bij je maaltijd kunt hebben. Afhankelijk van uw voedingsbehoeften en voorkeuren, kunt u bij Cracker Barrel enkele andere drankopties vinden die weinig calorieën bevatten en geen toegevoegde suiker bevatten.

✓ Ongezoete ijsthee

Voor een gezonde keuze met een beetje smaak, probeer de ongezoete ijsthee die 0 calorieën, 0 g vet, 1 g koolhydraten, 0 g suiker, 0 g eiwit en 0 mg natrium biedt. Als u eiwitten aan uw maaltijd wilt toevoegen, overweeg dan magere melk.

✗ Ouderwetse Limonade

De ouderwetse limonade levert 230 calorieën, 0 g vet, 55 g koolhydraten, 25 g suiker, 2 g eiwit en 20 mg natrium. Als je kijkt naar cracker barrel’s selectie van warme dranken, houd er dan rekening mee dat met 200-400 calorieën per portie, opties zoals lattes en warme chocolademelk dichter bij een dessert kunnen liggen dan een drankje om je maaltijd te begeleiden.

Dieetspecifieke opties

Als u een speciaal dieet volgt, kan het moeilijk zijn om een maaltijd te vinden die u in een restaurant kunt eten. Vragen om aanpassingen of swaps kan u helpen een maaltijd bij Cracker Barrel te maken die past bij uw behoeften en wensen, zelfs als u niet vindt wat u zoekt op het menu.

De Cracker Barrel heeft menu-opties voor mensen met glutenvrije, koolhydraatarme, diabetesvriendelijke, vetarme, natriumarme en vegetarische diëten.

Glutenvrij

Hoewel je geen gecertificeerde glutenvrije opties op het menu van Cracker Barrel zult zien, zijn er verschillende items op het menu die geen gluten- of tarwe-ingrediënten bevatten.

Cracker Barrel menu keuzes die geschikt kunnen zijn voor een glutenvrij dieet zijn onder andere:

 • Vers seizoensfruit
 • Landelijke groenteplaat
 • Huis salade (geen croutons)
 • Eieren, eiwitten of eierkloppers
 • Geladen gebakken aardappel

Als je op zoek bent naar een glutenvrij gerecht bij Cracker Barrel, bestel dan van het zijmenu en geniet van de huissalade en een geladen gebakken aardappel.

Omdat uw voedsel in dezelfde keuken wordt bereid als elk ander menu-item, is het mogelijk dat de maaltijd die u bij Cracker Barrel bestelt, tijdens het opslag-, bereidings- of kookproces in contact komt met gluten- of tarwebevattende ingrediënten.

Als je coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid hebt, is het altijd het beste om voorzichtig te zijn bij het uit eten gaan. Laat uw server weten of u glutengevoelig bent bij het plaatsen van uw bestelling.

Koolhydraatarm

 • Gegrilde entrecote (1 g koolhydraten)
 • Twee eieren/witten met kalkoenworst (3 g koolhydraten)
 • Citroen peper gegrilde regenboogforel (6 g koolhydraten)
 • Kipnoedelsoep (kop) (10 g koolhydraten)

Voor een vullende, koolhydraatarme maaltijd bestel je de gegrilde entrecote (1 g koolhydraten) met koolhydraatarme kanten zoals vers gestoomde broccoli (6 g koolhydraten), raapstelen (6 g koolhydraten) of landsperziebonen (7 g koolhydraten) en geniet van een koolhydraatarm diner.

Diabetes-vriendelijk

 • Rosbief
 • Hamburger biefstuk
 • Pittige gegrilde meerval
 • Citroen peper gegrilde regenboogforel
 • Ontbijt op het platteland
 • Landelijke groenteplaat

Geniet van een diabetesvriendelijke maaltijd bij Cracker Barrel door de pittige gegrilde meerval te bestellen, een van de meest voedzame opties.

Vetarm

 • Zoete hele baby wortelen (9 calorieën uit vet)
 • Groentesoep (18 calorieën uit vet)
 • Gegrilde kiphaasjes (Kindermenu) (32 calorieën uit vet)
 • Roerei (54 calorieën uit vet)

Je kunt je eigen vetarme maaltijd maken bij Cracker Barrel bij het bestellen van de groentesoep. Een kopje heeft slechts 1 gram vet. Upgrade naar een kom voor slechts 2 gram vet.

Natriumarm

 • Grutten
 • Vers seizoensfruit
 • Gebakken appels
 • Broccoli
 • Gegrilde entrecote
 • Gebakken zoete of witte aardappel
 • Hamburger (Kindermenu)

Voor een natriumarme maaltijd bestelt u de gegrilde entrecote samen met het vers gestoomde broccolidiner voor slechts 220 mg natrium.

Vegetarisch &veganistisch

Hoewel het menu van Cracker Barrel veel plantaardige opties bevat, worden deze gerechten meestal gekookt in boter of dierlijk vet, wat betekent dat ze niet geschikt zijn voor veganistische diëten.

De weinige veganistische opties bij Cracker Barrel zijn onder andere:

 • Grove gemalen grutten (die zijn gemaakt met margarine in plaats van boter)
 • Vers seizoensfruit
 • Verse appelschijfjes
 • Meergranen toast
 • Vers gestoomde broccoli
 • Biefstuk friet

Afhankelijk van het type dieet, kunnen vegetariërs meer keuzes hebben bij Cracker Barrel. Omdat veel gerechten op het menu echter worden gemaakt met dierlijke producten, is een vleesvrij gerecht bereid in een gedeelde keuken mogelijk niet acceptabel voor sommige plantaardige diëten.

Potentieel vegetarisch-vriendelijke keuzes op cracker barrel menu omvatten alle veganistische opties samen met:

 • Roerei
 • Gegooide salade (geen croutons)
 • Gebakken zoete of witte aardappel (geen toppings op basis van zuivel)
 • Coleslaw

Bestel de gegooide salade (vergeet niet om de croutons over te slaan) met een gebakken aardappel voor een stevige vegetarische maaltijd. Vegetariërs moeten er rekening mee houden dat Cracker Barrel’s maïsbrood, hash browns, raapstelen, sperziebonen, en pintobonen worden gemaakt met vleeskruiden en alle gefrituurde gerechten worden bereid in dezelfde friteuse, of het nu vlees of veggie is.

Voedselallergieën en -veiligheid

Als u een voedselallergie heeft, kunt u de online allergeneninformatie van Cracker Barrel raadplegen, die beschikbaar is als een downloadbare PDF.

Veel voorkomende allergenen op het menu van Cracker Barrel zijn onder meer:

 • Vis
 • Soja
 • Melk
 • Eieren
 • Gluten
 • Schelpdier
 • Grondnoten
 • Noten

Kruisbesmetting van allergenen is mogelijk omdat al het voedsel bij Cracker Barrel wordt bereid in een gedeelde keukenruimte. Volgens de allergeneninformatie van het bedrijf garandeert Cracker Barrel niet dat menu-items volledig vrij zijn van voedselallergenen.

Als u een voedselallergie heeft, zorg er dan voor dat u uw server laat weten welk ingrediënt of welke ingrediënten u moet vermijden wanneer ze uw bestelling opnemen.

Een woord van bodymindspirit

Cracker Barrel’s grote menu van homestyle gerechten geïnspireerd op zuidelijke favorieten biedt een mix van comfortfood en lichtere vegetarische gerechten. Hoewel het mogelijk is om een relatief voedzaam ontbijt, lunch of diner te maken bij Cracker Barrel, zolang je je aan kleinere porties houdt en vermijdt dat je meerdere kanten aan je maaltijd toevoegt, kunnen dineergasten die zich houden aan speciale diëten of veganistisch / vegetarisch zijn, hun keuzes beperkt vinden.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Er zijn tal van keuzes bij Cracker Barrel en opties om plantaardige kanten toe te voegen of opties met een lager natriumgehalte te vervangen. Als je hier regelmatig eet, zal het passen van vezelrijk voedsel (inclusief groenten) in je maaltijden terwijl je kiest voor opties met een lager natriumgehalte, helpen om het dagelijkse evenwicht te behouden. “

—Wilg Jarosh, MS, RD