Wat LGBTQ+ mensen willen dat meer mensen begrijpen

Search

We hebben enkele van onze favoriete activisten, schrijvers, gemeenschapsorganisatoren en makers van inhoud uitgenodigd om hun perspectieven te delen, een paar vragen te beantwoorden, enkele van hun favoriete aanbevelingen te delen en een licht te werpen op organisaties, activisten en doelen waar ze om geven.

We spraken met:

Ryan Hollings

Ryan Hollings

Corporate leren en ontwikkeling

@hellomrholly op Instagram

Ryan Hollingsworth is een 29-jarige in Orlando. Zijn passies omvatten diversiteit / gelijkheid / inclusie-initiatieven, queer vertegenwoordiging in reguliere media en Pop-Tarts.

Julia Kaye

Julia Kaye

Cartoonist &Storyboard Revisionist, Disney TV Animatie

juliakaye.com, @upandoutcomic op Instagram

Julia Kaye is de bekroonde striptekenaar die vooral bekend is van haar memoires, “Super Late Bloomer” en “My Life In Transition.” Haar webcomic, Up and Out, heeft honderdduizenden lezers en brede kritische lof geoogst. Haar toewijding aan activisme heeft geleid tot samenwerkingen met non-profitorganisaties zoals The Trevor Project en Trans Lifeline. Haar werk is verschenen op Webtoon, GoComics, Buzzfeed en de Disney-animatieserie ‘Big City Greens’.

Sam Slupski

Sam Slupski

Schrijver en Schepper

samslupski.com, @samfromkc op Instagram

Sam Slupski is een schrijver, maker en gemeenschapsorganisator die in Austin, Texas woont. Hun werk belicht verhalen over geestelijke gezondheid, centreert empathie en mededogen en onderzoekt reparenting, afkomst, zelfzorg en hoe een lichaam trauma overleeft. Ze waren finalist voor de Button Poetry Chapbook Contest 2019 en hun schrijven is te vinden in Recenter Press, Pass / Fail en meer. Ze geloven dat gezond zijn iets is dat we oefenen en nastreven met een zachte vasthoudendheid en willen weten wat je favoriete soep is.

Sam was ook te zien in onze verzameling inspirerende LGBTQ + -influencers die een positief verschil maken op internet.

AC Dumlao

AC Dumlao

Program Manager bij Transgender Legal Defense & Education Fund

TLDEF.org, @TLDEF@mx.acdumlao op Instagram

AC Dumlao is een queer/bi+ transgender non-binaire activist en opvoeder die zich richt op het centreren en verheffen van ondervertegenwoordigde gemeenschappen. Ze zijn de programmamanager bij TLDEF (waar ze het Name Change Project beheren, dat trans- en non-binaire mensen met een laag inkomen verbindt met vrijwillige advocaten om hen te vertegenwoordigen tijdens het juridische naamsveranderingsproces), en de maker van de Facebook-communitypagina voor sociale rechtvaardigheid “Call Me They.” In 2019 werden ze uitgeroepen tot een NYC / WorldPride Community Hero tijdens de 50e verjaardag van de Stonewall-opstand.

Haley Jakobs

Haley Jakobs

Schrijver en mede-oprichter van Brunch Theatre Company

haleyjakobson.com, @haleyjakobson op Instagram

Haley Jakobson is een schrijver die in Brooklyn woont. In haar werk onderzoekt Haley geestelijke gezondheid en welzijn, queerness, seks en trauma, en lichamen. Als dichter in het digitale tijdperk bereikt ze een publiek van 20K-lezers op Instagram. Haley is mede-oprichter van Brunch Theatre Company, een inclusief platform voor opkomende theaterartiesten. Haley werkt momenteel aan haar eerste roman. Ze is een tweeling, en ja, dat doet ertoe.

Freddy Rodríguez

Freddy Rodríguez

Maker van inhoud

blueperkmoment.com, @blueperk op Instagram

Freddy Rodriguez is een lifestyle blogger. In 2011 richtte hij zijn blog Op, Blue Perk, een steeds groeiend lifestylemerk dat zich richt op gelukkige, zelfminnende, opbeurende en kleurrijke momenten. Hij beheert Blue Perk fulltime en woont tussen Los Angeles en New York City.

We vroegen:

Wat is je favoriete ding over de LGBTQ + -gemeenschap?

Haley: Hoe we maatschappelijke normen vernietigen. Queer zijn stelt je in staat om je het mooiste, meest uitgebreide leven van je dromen voor te stellen.

Freddy: Mijn favoriete ding over de LGBTQ + -gemeenschap is hoe we allemaal zo inspirerend zijn, zovelen moeilijke uitdagingen hebben overwonnen en we blijven fantastisch ondanks zoveel kansen.

Ryan: De vrijheid om precies te zijn wie je bent. Het onderliggende begrip voor consent in alle betekenissen van het woord. En het familiegevoel dat bij de gemeenschap hoort, is prachtig.

Wat zou je willen dat meer mensen begrepen over de LGBTQ + -gemeenschap?

Julia: Dat mensen die trans zijn gewoon mensen zijn die doen wat ze moeten doen om comfortabel in hun vel te kunnen zitten. We willen gewoon sociale acceptatie, steun en de bescherming van volledige burgerrechten. Dat is alles – het is echt zo eenvoudig. Ik zou willen dat meer mensen naar ons luisterden om onze waarheden te spreken.

Freddy: Ik zou nog steeds willen dat iedereen de LGBTQ + -gemeenschap als gelijken zou accepteren, niet alleen ons zou accepteren als we een coole trend zijn.

Sam: Ik zou willen dat mensen konden deconstrueren dat je iemands geslacht of seksualiteit niet kunt aannemen door alleen maar naar hen te kijken. We zijn zo geconditioneerd om aan te nemen wie iemand is, alleen door hoe ze eruit zien of wat voor soort relatie ze hebben, en ik geloof echt dat we kunnen doorgroeien naar een meer op verbinding gebaseerde mindset die ons meer begripvol, mindful en empathisch maakt voor elkaar.

Wat is het beste goede nieuws dat je de afgelopen 12 maanden hebt gezien?

Haley: Mijn partner werd een transbevestigend therapeut en (hoewel ze het nooit zouden zeggen) heeft het leven van de cliënten met wie ze werken fundamenteel veranderd. Ze zijn de meest geduldige, liefdevolle, helende persoon die ik ken, en ik kon me geen betere therapeut voorstellen voor trans- en queer mensen.

Sam: Goh, deze hebben echt zo weinig en ver daartussen gevoeld, maar ik heb me goed gevoeld over het zien van meer open gesprekken over geestelijke gezondheid. Er zijn veel dingen in de media geweest waarvan ik denk dat ze het belang van belangenbehartiging en gesprekken over geestelijke gezondheid hebben belicht, en ik ben hoopvol dat het zal doordringen in een meer medelevende toekomst.

WISSELSPANNINGHet Transgender Legal Defense &Education Fund heeft samengewerkt met verzekeringsmaatschappijen, vakbonden en publieke en private werkgevers om de landelijke toegang tot transgendergezondheidszorg voor miljoenen mensen te vergroten. Deze genderbevestigende zorg kan levensreddend zijn voor transgender en non-binaire mensen. Eerder dit jaar werkten we samen met Aetna om aan te kondigen dat ze de dekking van genderbevestigende chirurgie uitbreiden met borstvergroting voor transvrouwelijke leden van de meeste van zijn commerciële plannen.

Als je oud bent en je kijkt terug op je leven, wat voor impact hoop je dan te hebben gemaakt op de wereld of in het leven van mensen?

Freddy: Als ik terugkijk op de impact die ik heb gemaakt op het leven van andere mensen, zou ik graag willen denken dat ik een kleine jongen of meisje die in een landelijke regio waar ook ter wereld woont, heb geïnspireerd om te geloven dat ook zij het verdienen om gelukkig te zijn voor wie ze zijn, ondanks hun seksuele geaardheid of seksuele voorkeur. Ik wil geloven dat ik anderen heb geholpen in zichzelf te geloven om de beste versie van zichzelf te zijn.

Sam: Ik hoop een meer medelevende en empathische wereld te creëren door mijn eigen acties. Ik hoop dat de impact die ik achterlaat is om anderen uit te nodigen om kritischer na te denken over hoe ze verschijnen voor gesprekken en relaties, hoe we grenzen kunnen respecteren, hoe we zelfrespect kunnen zijn en over het algemeen gewoon meer gastvrije en attente individuen.

Julia: Om ervoor te zorgen dat mensen binnen de LGBTQ + -gemeenschap zich gezien voelen en om te hebben bijgedragen aan een beter begrip van ons voor zowel bondgenoten als potentiële bondgenoten. Ik wil mensen het gevoel geven dat ze het vermogen hebben om de verandering in hun eigen leven te creëren die nodig is om gelukkig te zijn als zichzelf, in welke vorm dan ook.

Wat is een stukje media waar je de laatste tijd van houdt?

Sam: Ik luisterde onlangs naar de podcast van Brené Brown, “Unlocking Us”, en er waren twee afleveringen die zo voedend waren. Eerst de aflevering met Hanif Abdurraqib (mijn favoriete auteur aller tijden), waarin hij spreekt over verdriet, dankbaarheid en zijn nieuwe boek over Black performance. De tweede aflevering was met Samin Nosrat, waar ze spraken over samenkomen, verbinden in deze tijd van ontkoppeling en nog veel meer. Beide afleveringen zorgden ervoor dat ik me minder alleen voelde en woorden gaf aan dingen die ik in mijn lichaam voelde, iets waar ik altijd dankbaar voor ben.

Ryan: Als een ontsnapping aan onze huidige staat van wereldwijde crisis, ben ik onlangs een nieuwe Star Wars-fan geworden. Het was geweldig om mezelf onder te dompelen in een wereld die volledig los staat van de onze. Maar toch, nog steeds vechten tegen onderdrukking en nog steeds winnen. Ik vind de overlevering en personages van de tv-shows “The Mandalorian” en “The Clone Wars”, fascinerend vanwege de diversiteit, representatie en het voortdurende streven naar gelijkheid voor iedereen.

Haley: Ik heb net “Milk Fed” van Melissa Broder gelezen — powerful, queer, en over lichaamsbevrijding. Ik las het in een dag. TW: voor ongeordend eten maar hopelijk ook heel helend.

Wat is een zaak waar je veel om geeft buiten de LGBTQ + -gemeenschap?

Haley: Ik heb een obsessief-compulsieve stoornis en ik ben volledig geobsedeerd door andere mensen die het hebben. Mensen met OCS zijn de meest dappere, ongelooflijke mensen en ze verdienen zoveel liefde en mededogen. Ik wil vooral dat er een massale voorlichting over OCS komt en dat het volledig genormaliseerd wordt. Als iemand dit leest die OCD heeft en ERP doet: ik ben zo fucking trots op je, elke dwang of opdringerige gedachte die je hebt is OK, ga nu je blootstellingen doen alsof het je fucking job is.

Ryan: Als zwarte man geef ik natuurlijk veel om Black Lives Matter en het mainstream gesprek dat al lang had moeten plaatsvinden over politiegeweld in de zwarte gemeenschap. We zijn de afgelopen vijfhonderd jaar herhaaldelijk vermoord door wetshandhaving, en niemand heeft ooit stilgestaan bij de grote implicaties hiervan: dat Amerika en zijn rechtssysteem is gebouwd op racisme en de moorden op zwarte mensen.

WISSELSPANNING: Ik denk niet dat er een oorzaak is buiten de LGBTQ + -gemeenschap, eigenlijk! Alle oorzaken zijn LGBTQ + -oorzaken omdat LGBTQ + -mensen geen monoliet zijn en veel andere ervaringen en identiteiten als individu hebben. Ik geef veel om bewustzijn van de geestelijke gezondheid, met name voor LGBTQ + -jongeren. Volgens The Trevor Project hadden LGBTQ + -jongeren met ten minste één – slechts één – accepterende volwassene in hun leven aanzienlijk minder kans om een zelfmoordpoging te melden. Als iemand met gediagnosticeerde depressie en angst, hoop ik dat mijn ervaringen als trans persoon van kleur een voorbeeld van ervaring en hoop kunnen bieden. Ook als het gaat om het bespreken van gezondheidszorg, is toegang een enorm probleem voor iedereen, en we moeten er alles aan doen om barrières voor toegang tot zowel fysieke als mentale gezondheidszorg te verminderen.

Wie zijn je favoriete LGBTQ + -activisten die je bewondert en waarvan je denkt dat lezers er meer over moeten leren?

Sam: ALOK (@alokvmenon) is een schrijver en activist die veel echt geweldig werk doet rond het de-genderen van kleding en mode. Ze stellen ook boekverslagen samen op Instagram die een meer toegankelijke opening creëren voor grotere, noodzakelijke gesprekken over ras, geslacht, seksualiteit en meer. Ik bewonder ook echt Schuyler Bailar (@pinkmantaray) die ongelooflijke belangenbehartiging en educatie rond transrechten en meer doet. Hij is een ongelooflijke schrijver en spreker en is iemand waarvan ik denk dat iedereen hem moet volgen op Instagram.

Ryan: George Matthews, auteur van “All Boys Are’t Blue.” Het boek spreekt over de zwarte homo-ervaring in tegenstelling tot elke andere vorm van media die ik heb meegemaakt.

HaleyOmg zoveel te veel – @gabalexa (zwarte polyamschrijver, activist en heet mens), @jenerous (biseksuele schrijver en activist), @mikaela_mp3 (zwarte non-binaire regisseur, schrijver, activist die vecht voor het afschaffen van de politie en gemeenschapszorg), @jordallenhall (trans, non-binaire vetactivist, performer en model) en @jamesissmiling (trans, non-binaire kunstenaar, performer, schrijver en activist).

Aanverwant: Bekijk onze lijst met LGBTQ + -influencers die een positief verschil maken in de wereld.

Welke organisaties die een verschil maken voor de LGBTQ + -gemeenschap moeten onze lezers kennen?

WISSELSPANNING: Ik ben zo trots op het werk dat we doen bij het Transgender Legal Defense &Education Fund. We helpen elk jaar honderden mensen om hun naam legaal te veranderen om weer te geven wie ze zijn. We breiden met succes de toegang tot levensreddende transitiegerelateerde gezondheidszorg uit. En we vechten elke dag om beleid te veranderen dat transgenders schaadt.

Julia: Het Trevor Project is een fantastische non-profitorganisatie die zich richt op crisispreventiediensten voor LGBTQ + -jongeren. Ze hebben een crisishotline (en op tekst gebaseerde chat voor non-verbale communicatie), evenals een sociaal netwerk voor LGBTQ + -jongeren van 13-24 jaar genaamd TrevorSpace om online een veilige gemeenschap te bieden.

Freddy: It Gets Better is mijn favoriete organisatie voor het werk dat ze doen en dat zich richt op het helpen van LGBTQ + -jongeren om van jongs af aan te leren dat het leven echt beter wordt. Hoe meer rolmodellen we binnen onze gemeenschap hebben, hoe meer jongeren een rolmodel zullen hebben om zich tot te wenden als een licht van hoop voor hun leven als ze opgroeien.

Wat is een vraag waar je een hekel aan hebt om gesteld te worden?

Ryan: Omdat ik een zwarte, gespierde man ben, wordt dat vaak gefetisjeerd binnen de queer gemeenschap. Ik krijg vaak openlijk de vraag of ik een “top” of “dominant” ben, alleen maar omdat ik zwart ben. 1. Dat is niets van je bedrijfschap. 2. Mijn seksuele voorkeuren zijn niet gebonden aan de kleur van mijn huid.

Haley: Hoe “wist” ik dat ik homo was?” Alsjeblieft, ik heb genoeg geïnternaliseerde homofobie en bifobie en seksuele geaardheid OCD die die vraag te allen tijde in mijn eigen hersenen voeden – laat me mijn identiteit niet aan jou bewijzen.

Sam: Ik haat het om gevraagd te worden naar mijn “coming out” verhaal omdat ik niet het gevoel heb dat ik er een heb gekregen of ooit zal krijgen. Ik ben niet close met mijn familie, en het zijn gewoon geen veilige mensen om mee uit te zijn. Ik kwam binnen in een gemeenschap van mensen waar “uit de kast komen” geen groot ding was – ik was gewoon wie ik was, en dat was dat (waarvan ik weet dat het een enorm voorrecht is).

De media geven dit beeld dat “uit de kast komen” een groot deel is van queer zijn, maar de waarheid is dat we allemaal elke dag op nieuwe manieren naar buiten komen, en dat normaliseren is belangrijker dan wat dan ook. Coming out verhalen zijn geldig en noodzakelijk om te delen, maar ik denk ook dat er andere bevestigende verhalen zijn die mensen ook te bieden hebben.

Wat stemt je hoopvol?

Freddy: Om eerlijk te zijn, de pushback in 2020 tegen alle haat die al jaren borrelde, geeft me hoop. We zijn een verdeelde wereld, maar er zijn velen die blijven dromen voor een betere wereld. Degenen die dromen zijn altijd degenen geweest die ons vooruit duwden. Ik ben hoopvol om te zien waar we over 20 jaar staan.

JuliaDe jongere generatie komt op in een wereld met een verhoogde LGBTQ + -vertegenwoordiging, waardoor ze beter uitgerust zijn om zichzelf op jongere leeftijd te begrijpen en een groter maatschappelijk begrip van LGBTQ + -identiteiten te zien. Ik ben hoopvol dat dit de weg vrijmaakt naar een betere toekomst.

Ryan: Het feit dat mainstream gesprekken nu niet alleen gelijkheid maar ook gelijkheid omvatten, moedigt me aan dat we eindelijk de naald verplaatsen over kwesties die nooit echt zijn verdwenen, alleen onder een andere naam verschenen. Ik heb ook het gevoel dat we vanaf 2020 geen andere plek hebben om naartoe te gaan dan omhoog.