Wat is een spiritueel ontwaken? De 11 tekens & stadia uitgelegd

Wat is een spiritueel ontwaken? De 11 tekens & stadia uitgelegd

Wanneer er spiritueel ontwaken is, ontwaak je in de volheid, de levendigheid en ook de heiligheid van nu. Je was afwezig, sliep, en nu ben je aanwezig, wakker – Eckhart Tolle

De term “spiritueel ontwaken‘ is de laatste tijd een beetje een hot buzzword geworden. Blader door een van je sociale media-feeds en je kunt worden gebombardeerd met video’s of berichten over de tekenen van een spiritueel ontwaken, hoe je jezelf kunt helpen er een te ervaren en wat het voor je kan betekenen.

Het is geen nieuwe menselijke ervaring. Er zijn duizenden gedocumenteerde ervaringen uit de eerste hand van spirituele ontwaken gedurende bijna zo lang als onze soort zich kan herinneren. Van het vroege leven van Boeddha toen hij onder de bodhiboom zat en verlichting vond, tot meer recente voorbeelden zoals acteur Jim Carrey die belachelijk is gemaakt vanwege zijn openheid rond zijn ontdekking van wat het leven echt voor hem betekent.

Ook bekend als spirituele verlichting, deze ervaring is iets wat de meesten van ons al minstens één keer in ons leven hebben meegemaakt.. Het enige verschil tussen degenen die het niet beseften en degenen die het wel hebben, is wat je met deze nieuwe kennis kunt doen.

Lees verder om erachter te komen wat een spiritueel ontwaken is, hoe je kunt herkennen dat je door de jouwe reist en wat die stadia zijn.

Wat is een Spiritueel Ontwaken?

Een spiritueel ontwaken kan als veel dingen worden omschreven. Een plotselinge ontdekking van het zelf, een besef van waarheid, zelfs het verbrijzelen van je huidige realiteit. Simpel gezegd, een spiritueel ontwaken is wanneer je zelfgevoel plotseling in de schijnwerpers wordt gezet. Je zult alles wat je ooit is geleerd in twijfel gaan trekken en je tegelijkertijd gescheiden voelen van de wereld en er meer mee verbonden dan ooit tevoren.

Een ontwaken kan worden veroorzaakt door de kleinste dingen die je op dat moment onbeduidend vindt, tot traumatische ervaringen zoals een bijna-doodervaring.

Spiritueel ontwaken kan ook erg verontrustend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je alles in twijfel trekt waarvan je ooit dacht dat het waar was. Je leven tot nu toe kan ineens aanvoelen als een leugen. Dat kan stressvol en verontrustend zijn. Dus erkennen dat je er een ervaart, kan je helpen om vriendelijker voor jezelf te zijn in deze tijd.

Als je religieuze overtuigingen hebt, kunnen ze plotseling in twijfel worden getrokken. Als je jezelf nooit als religieus hebt beschouwd, kun je plotseling het verlangen vinden om verschillende soorten religieuze en spirituele overtuigingen te onderzoeken, en misschien zelfs een vinden waar je je bij aansluit.

Het zien van je spirituele ontwaken als een reis met veel wendingen en wendingen kan helpen om wat stress en angst die je kunt ervaren te verlichten. Dit nieuwe pad van zelfontdekking zal geen lineaire reis van persoonlijke groei zijn. Het kan zijn dat je de ene week geneest van trauma’s uit het verleden, om de volgende week het gevoel te hebben dat die trauma’s je elk wakker moment consumeren.

Het kan eng zijn, maar het is belangrijk om te weten dat niet iedereen zich door elk spiritueel ontwaken worstelt. Hoe meer je openstaat voor de veranderingen die eraan komen, hoe gemakkelijker je het misschien vindt. Bovenal moet je lief zijn voor jezelf. Deze reis zal leiden tot grotere en betere dingen.

Tekenen van een spiritueel ontwaken

Als je eenmaal begrijpt wat een spiritueel ontwaken is, is weten waar je op moet letten de volgende belangrijkste stap in je reis naar verlichting. In dit gedeelte zullen we enkele van de meest voorkomende tekenen opsplitsen die je kunt tegenkomen wanneer je aan je spirituele ontwaken begint.

Hypergevoeligheid &verhoogd bewustzijn

Misschien merk je dat je natuurlijke intuïtie voelt alsof het op snelheid is. Als de telefoon gaat, weet je al dat het je moeder is. Je empathie kan zich meer bewust worden, niet alleen van de emoties van anderen, maar ook van de natuur die je omringt.

Meer in harmonie komen met de wereld die je omringt, kan een van de moeilijkste tekenen zijn van een spiritueel ontwaken om je aan aan te passen, omdat je je emotioneel instabieler en gemakkelijk uitgeput voelt in sociale situaties.

Lucide/levendige dromen

Je droomwereld kan plotseling aanvoelen alsof je wakker bent als je erin zit. Je kunt je er zelfs van bewust worden dat je droomt terwijl je in je droom bent, zogenaamd lucide dromen. Het kan ook gemakkelijker voor je zijn om je dromen te onthouden als je eenmaal wakker bent geworden.

Synchroniciteiten

Veel mensen ervaren een breed scala aan synchroniciteiten door steeds dezelfde getallen te zien (velen noemen deze engelennummers wanneer ze in formaten zoals 1111 of 2222 komen). U kunt gelijktijdig optredende gebeurtenissen ervaren die lijken te zijn gerelateerdted aan elkaar. Dit kan zich ook manifesteren als Deja Vu.

Verhoogde vrede en kalmte

Het voelen van een diep gevoel van innerlijke vrede en het vinden van jezelf in een gemakkelijke maar ontspannen gemoedstoestand is een ander teken van een spiritueel ontwaken.

Herevaluatie van de huidige overtuigingen

Je kunt plotseling alles wat je weet over God, het goddelijke of je hogere wezen in twijfel trekken. Dit kan een zeer verwarrend teken zijn om te ervaren, vooral als je je leven hebt doorgebracht met het bekijken van de wereld door één eenzaam spiritueel geloof. Degenen die helemaal geen geloof hebben gehad, kunnen plotseling een overweldigende aantrekkingskracht voelen om de mogelijkheid van een hoger wezen of een bestaande god te onderzoeken.

Fysieke sensaties

Je kunt fysieke tekenen van je spirituele ontwaken ervaren, zoals extreme vermoeidheid, hersenmist of vergeetachtigheid. Veel mensen zeggen dat ze ook terugkerende hoofdpijn ervaren.

Ontgoochelen

Dit verontrustende teken van een spiritueel ontwaken kan je het gevoel geven dat je in een droomachtige staat bent, zelfs als je klaarwakker bent. De werkelijkheid voelt niet meer echt of helemaal lucide. Dit is wanneer jullie de eerdere vooroordelen over jullie realiteit doorbreken.

Eenzaamheid

Spiritueel ontwaken, hoe ongelooflijk ze ook kunnen zijn, kunnen ook ongelooflijk eenzaam zijn. Je mentale toestand en opvattingen kunnen zo plotseling veranderen dat je niet alleen de drive voelt om meer introvert te worden en tijd in eenzaamheid door te brengen, maar je zult merken dat veel van je vrienden en familie niet zullen begrijpen wat je nu ervaart.

Superioriteit Complex

Je kunt merken dat je verstrikt raakt in hoe verlicht je je voelt, zelfs als je je vinger niet kunt leggen op wat je ervaart, wat ertoe kan leiden dat je anderen harder beoordeelt dan ooit tevoren.

Onderbreking

Geconfronteerd worden met de mogelijkheid dat je oude leven je niet meer dient. Als je je niet langer spiritueel of fysiek bevredigt, kun je merken dat je je steeds meer losgekoppeld voelt van je oude en huidige wereld terwijl je werkt om je waarheid te achterhalen.

Er zijn veel verschillende tekenen dat jullie de beginfasen van een spiritueel ontwaken binnengaan. Je kunt dit allemaal op een gegeven moment ervaren of je kunt er maar een of twee ervaren. Je reis zal volledig persoonlijk voor je zijn en kan er heel anders uitzien dan de volgende persoon.

Elke keer dat je een nieuwe verschuiving ervaart tijdens je spirituele ontwaken, kun je enkele van de tekenen die je hebt ervaren afwerpen, alleen om nieuwe op te pikken en dit kan je soms het gevoel geven dat je een rechtsback bent waar je bent begonnen. Vertrouw op het proces, deze tekenen zijn er om je iets te leren, zolang je maar bereid bent om te luisteren.

Spirituele ontwakingsfasen

De stadia van een spiritueel ontwaken kunnen voor iedereen anders zijn. Sommige spirituele reizen kunnen jaren duren en andere slechts een paar korte weken. We hebben echter een eenvoudige gids voor de meest voorkomende stadia van een spiritueel ontwaken om je te helpen beoordelen waar je bent op je reis en waar je nog naartoe moet.

De Initiatie

Als je spirituele ontwaken begint, kun je je losgekoppeld voelen van de wereld. Je innerlijke zelf is in beroering, omdat het probeert vast te houden aan de afbrokkelende wereld waarin het zich zo lang op zijn gemak voelt en waarin het heeft geloofd. Je kunt zelfs een gevoel van ego ontwikkelen dat zich van jezelf scheidt als je begint te erkennen dat er grotere krachten aan het werk kunnen zijn in het universum.

Dit kan een zeer gevoelige tijd zijn voor de reiziger, vooral als dit spirituele ontwaken werd veroorzaakt door een traumatische levensgebeurtenis. Traumatische levensgebeurtenissen hoeven niet eens verdrietig te zijn en gerelateerd aan de dood. Voor het eerst weggaan uit je woonplaats kan traumatisch zijn en dat geldt ook voor een verandering in het carrièrepad. Levensveranderende levensgebeurtenissen zullen niet altijd een spiritueel ontwaken teweegbrengen, maar het is een goed moment om je meer bewust te zijn van jezelf.

De query

Een spiritueel ontwaken zal je vermogen openen om alles in je leven in twijfel te trekken, maar het zal ook emoties of gebeurtenissen in je leven oproepen waar je nooit van bent genezen. Je zult niet alleen je leven op een spiritueel niveau in twijfel trekken, maar je kunt merken dat je romantische relaties, familierelaties en vriendschappen in twijfel trekt.

De vraagfase is waar je plotseling het gevoel kunt hebben dat je vrienden en relaties begint te verliezen die je voorheen boven alles waardeerde. Dit is de reden waarom deze fase ook degene is die ervoor zorgt dat velen van ons zich terugtrekken en de ongelooflijke groei negeren die we zouden kunnen ervaren als we gewoon in beweging bleven.

De Queeste

Deze fase kan er anders uitzien, niet alleen voor verschillende mensen, maar ook voor uitgaven aan welk deel van je leven je je bevindt. De zoektocht kan een plotselinge reis zijn om God of een hoger wezen te vinden. Het kan zijn dat het leven dat je hebt, ineens een li wordt.fe je vreest en nu moet je erachter komen wat het is dat je nodig hebt.

De zoektocht hoeft niet alleen over spiritualiteit te gaan, het kan gaan over het vinden van de waarheid over hoe je levensstijl je dient. Hoe je je gemeenschap dient of zelfs zo simpel als een bewustwording van hoe je gedragspatronen moeten veranderen. Jouw zoektocht is alleen van jou.

Integratie

Terug integreren in het gewone menselijke bestaan kan moeilijk zijn nu je overtuigingen en verbinding met de wereld zijn veranderd. Dit is het stadium waarin jullie je gebroken dualiteit terugbrengen naar één heel wezen. Je zult uitzoeken hoe je je nieuwe zelfgevoel kunt beheren met de wereld waarin je moet leven en de mensen met wie je moet communiceren en misschien zelfs met wie je moet leven.

Deze fase is waar je zult ontdekken hoe je je nieuwe genezen zelf in balans kunt brengen en verder kunt gaan met een leven dat op een dieper niveau met je resoneert.

Hoe een spiritueel ontwaken te helpen

Een spiritueel ontwaken is niet alleen een ervaring die je overkomt, maar een ervaring waar je actief een rol in moet spelen als je zoveel mogelijk groei wilt nemen en ervan wilt leren. Het helpen van je spirituele ontwaken is de beste manier om een actieve rol te spelen in het afbreken van je ego en te beginnen voelen en denken op een dieper niveau.

Hier zijn enkele manieren waarop je je spirituele ontwaken kunt helpen.

Maak contact met de natuur

Het ervaren van de natuur op een meer doordacht en bewust niveau is een manier om je spirituele ontwaken te ondersteunen. Tijd buiten doorbrengen op rustige, vredige plaatsen, bij voorkeur met je schoenen uit om de trillingen en energie te voelen die uit de grond opstijgen, kan helpen bij gevoelens van ontkoppeling en eenzaamheid.

Activiteiten zoals solo-wandelen, tijd doorbrengen op een rustig strand alleen, of mediteren in een rustige ruimte omringd door bomen kunnen je rust brengen, vooral als je veel plotselinge stress en angst voelt door de omwenteling van je opvattingen, overtuigingen en vooroordelen die worden verbrijzeld.

Anderen in uw gemeenschap helpen

Wat is het nut van een spiritueel ontwaken dat je dwingt om voorbij jezelf te kijken als je het niet voorgoed gebruikt? Door een actieve rol te spelen in je gemeenschap, kun je je verbinden met situaties en levensstijlen die volledig losstaan van die van jezelf. Dit kan je helpen om het leven in al zijn glorie en verdriet te ervaren. Het vergroten van je dankbaarheid en dankbaarheid voor wat je hebt, maar ook het openen van je ogen en harten voor het grotere doel dat je hebt.

Confronteer jezelf

Veel mensen zullen hun hele leven doormaken zonder een seconde te besteden aan het naar binnen kijken naar zichzelf. Dus de tijd nemen om je gedrag, je reacties (negatief of positief), je angsten en je fouten te ontleden, kan je helpen emotioneel te groeien.

Mensen zijn van nature onvolmaakte wezens en het punt van een spiritueel ontwaken is niet om perfectie te bereiken, maar om voortdurend te groeien en te verbeteren wie je bent. Je zult nooit perfect zijn en dat is oké, maar de tijd nemen om jezelf te zien voor wie je echt bent, zal leiden tot meer geluk en tevredenheid. Niet alleen voor jou, maar ook voor degenen die je omringen.

Het avontuur van het onbekende

Een spiritueel ontwaken is een levenslange reis die ebt en stroomt. Net als het water in een rivier, zullen er periodes van rust zijn en tijden waarin de stroomversnellingen je van je voeten vegen, maar openstaan voor groei en verandering kan resulteren in de meest ongelooflijke ervaringen van je leven.

spirituele ontwakende tekenen

Wees lief voor jezelf en maak je geen zorgen als je spirituele ontwaken slechts een dag of meer dan een jaar duurt. We hebben allemaal ons pad en wat is er spannender dan het avontuur van het onbekende.