Wat is DDP Yoga?

DDP Yoga kwam onder de aandacht toen voormalig parachutist Arthur Boorman een inspirerende yogatransformatievideo plaatste. Het ging viraal in 2012 en duikt om de paar jaar weer op voor een nieuwe ronde van internetfaam. De clip van vijf minuten is beschikbaar op YouTube en de DDP Yoga-site. Boorman had ernstig overgewicht en kon niet lopen zonder hulp. Hij draaide zijn gezondheid om met alleen het DDP Yoga-systeem.

Wat is DDP Yoga?

DDP staat voor Diamond Dallas Page, een voormalige pro-worstelaar die fitnessgoeroe werd. Page’s interesse in yoga begon toen hij zijn rug blesseerde in de ring en op zoek ging naar manieren om zichzelf te rehabiliteren. Hij was verbaasd over hoe snel hij verbeterde flexibiliteit en kracht begon te zien toen hij yoga beoefende.

Hij begon yoga te combineren met therapeutische oefeningen voor zijn rug en, naarmate zijn conditie verbeterde, voegde hij slow-motion trainingsbewegingen toe zoals crunches en push-ups. Toen hij tijdens yoga een hartslagmeter droeg, merkte hij dat hij zijn hartslag aanzienlijk kon laten stijgen wanneer hij zijn spieren sterk aanzette. Dit was de oorsprong van de techniek die DDP Yoga onderscheidt.

Hoe werkt DDP Yoga?

Wat DDP Yoga anders maakt dan traditionele yoga is het gebruik van een techniek die Page dynamische weerstand noemt. Weerstandstraining verwijst naar oefening, zoals gewichtheffen, waarbij je een zwaar voorwerp, zoals een halter, gebruikt om weerstand te creëren voor je lichaam om tegen te werken.

DDP Yoga maakt gebruik van dynamische weerstand waarbij je dezelfde acties uitvoert als bij het heffen van gewichten, maar dan zonder de halters. In plaats daarvan gebruik je je eigen lichaam en spierspanning om weerstand toe te voegen.

Door dynamische weerstand toe te voegen, kan je hartslag hoger klimmen dan normaal bij het doen van yoga. DDP Yoga vereist dat u een hartslagmeter gebruikt om uw eigen hartslag bij te houden en deze in de vetverbrandingszone te houden voor optimale resultaten.

Een eenvoudige pose zoals berghouding kan worden omgezet in een training door je spieren zo veel te betrekken en te gebruiken dat je je kunt inspannen als je daar staat.

Voedingsaspecten van DDP Yoga

Een andere belangrijke factor van het DDP Yoga-programma is voeding. Page schrijft een gezond eetplan in drie stappen voor op basis van hele voedingsmiddelen en redelijke porties.

Degenen met meer gewicht om te verliezen worden aangemoedigd om zuivelvrij en glutenvrij te gaan en zoveel mogelijk biologisch voedsel te eten. Recepten, voorbeeldmaaltijdenplannen en een voedingsdagboek bieden ondersteuning bij het veranderen van uw dieet. De DDP-programmagids biedt ook een trainingsplan en veel online ondersteuning via een zeer actieve webcommunity die advies en aanmoediging biedt.

Yoga voor gewone jongens

Page’s programma heette oorspronkelijk Yoga for Regular Guys (YRG), wat een vrij treffende beschrijving is van zijn doelgroep, dus het is geen verrassing dat dit programma niet echt is ontworpen met yogi’s in gedachten. Het is voor mannen die, net als Page, dachten dat ze yoga nooit zouden proberen, omdat het wordt gezien als het ontbreken van een bepaalde macho-mystiek.

Page, die als eerste zegt dat dit geen ’traditionele yoga’ is, doet zijn uiterste best om man-cred in te voegen. Hij hernoemt poses (warrior I word road warrior, urdhva hastasana wordt touchdown, child’s pose wordt safety zone, etc.) en voegt zijn dynamische weerstandskrullen en stoten toe.

Page hoopt dat zijn injectie van humor en openlijke mannelijkheid zal helpen om “gewone jongens” op zoek te laten gaan naar de voordelen van yoga en misschien zelfs hun weg te vinden naar een meer traditionele les. En de nadruk van DDP Yoga op veiligheid kan nuttig zijn voor mannen, omdat onderzoek suggereert dat ze meer vatbaar zijn voor yoga-gerelateerde verwondingen.

De maker van DDP Yoga is niet de eerste die yoga als een puur fysieke bezigheid leert, maar zijn aanpak en techniek spreken veel mannen aan die zich misschien niet op hun plaats voelen in een traditionele yogales.

Redenen om DDP Yoga te proberen

Er zijn veel redenen om DDP Yoga te proberen. Het spreekt diegenen aan die zich geïntimideerd voelen door of niet op hun plaats zijn in een meer traditionele yogales, en het heeft enkele voordelen ten opzichte van meer high-impact oefeningen. DDP Yoga is:

  • Lage impact, dus het is gemakkelijker voor de gewrichten
  • Aanpasbaar op basis van uw fitnessniveau
  • Een goede manier om kracht en flexibiliteit op te bouwen

Maar is het yoga?

Net als bij andere yogahybriden rijst de vraag op welk punt dit zo los komt te staan van yoga dat het zinloos is om het zo te noemen. Maar het is niet nodig om verstrikt te raken in wat wel of niet yoga is.

Hoe meer je leert over de geschiedenis van de moderne asana-praktijk, hoe silier het lijkt voor een bepaalde methode om authenticiteit boven een andere te claimen. Het is duidelijk dat de toevoeging van DDP aan het yogacontinuüm veel echte mensen helpt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duren DDP Yoga workouts?

DDP Yoga DVD’s variëren van 10 tot 40 minuten. Er zijn programma’s voor beginners, gevorderden en gevorderden die 13 weken duren.

Hoeveel kost DDP Yoga?

De dvd-set kost $ 79,99 en bevat in totaal 11 verschillende workouts.

Wat is het DDP Yoga dieet?

Het DDP Yoga-dieet moedigt deelnemers aan om zuivelvrij en glutenvrij te gaan en biologisch voedsel te eten terwijl ze de portiegroottes beheersen. Een dieetplan in drie fasen begint met het elimineren van verwerkt voedsel, fastfood en junkfood. In fase twee wordt u aangemoedigd om zuivel en gluten of voedingsmiddelen waarvoor u intoleranties heeft, te elimineren. Fase drie benadrukt alle biologische voedingsmiddelen.

Hoeveel kost de DDP Yoga app?

De DDP Yoga app biedt drie prijspunten. Een maandelijks lidmaatschap kost $ 29,99, een lidmaatschap van drie maanden is $ 39,99 en een jaarlijks lidmaatschap is $ 107,88. Elk lidmaatschap begint met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Een woord van bodymindspirit

DDP Yoga kan een nuttige aanvulling zijn op een trainingsregime dat voordelen biedt voor toning en flexibiliteit. Als de traditionele soorten yoga je intimideren of niet aanspreken, kan DDP Yoga je helpen de voordelen te krijgen zonder enkele van de andere aspecten van yoga. DDP is leuk en gemakkelijk in de omgang, maar richt zich nog steeds op het bereiken van een solide training met veiligheid in gedachten.

Een eenvoudige pose zoals berghouding kan worden omgezet in een training door je spieren zo veel te betrekken en te gebruiken dat je je kunt inspannen als je daar staat.

De maker van DDP Yoga is niet de eerste die yoga als een puur fysieke bezigheid leert, maar zijn aanpak en techniek spreken veel mannen aan die zich misschien niet op hun plaats voelen in een traditionele yogales.