Waar u op moet letten bij deelname aan een sportschool

Waar u op moet letten bij deelname aan een sportschool
Instructor guiding exercise class bij gym

Hero Images / Getty Images


Lid worden van een sportschool is bijna als trouwen. Je bent niet alleen financieel gebonden aan de sportschool van je keuze, maar je investeert ook tijd met je sportschool. In tegenstelling tot je partner zal een sportschool echter niet boos worden als je niet komt opdagen. In feite is je sportschool meer dan bereid om je geld te nemen, of je nu vijf keer per week of vijf keer per jaar gaat.

Maar net zoals u voorzichtig bent bij het kiezen van een echtgenoot, kan dit wanneer u een gezondheidsclub in uw omgeving kiest, ervoor zorgen dat u zult gaan, gelukkig zult zijn en uw geld niet zult verspillen. Deze gids helpt u precies dat te doen.

Tips voor het vinden van de juiste sportschool

Voordat je de sprong waagt en een sportschoolcontract tekent dat je voor enkele maanden of jaren kan binden, moet je er extra voor zorgen dat je er klaar voor bent. Je kunt dit doen door verschillende sportscholen uit te proberen door minstens een week een gratis pas te krijgen, zodat je op verschillende tijden kunt gaan en gebruik kunt maken van alle beschikbare faciliteiten.

Wanneer je de sportschool bezoekt, doe dit dan tijdens de tijden en dagen dat je gaat sporten. Zo kun je zien of het druk is. Besteed extra aandacht aan apparaten en de groepsfitnesslessen als dat je nadruk legt. Kijk of ze rijen hebben om binnen te komen.

Waar je op moet letten in een sportschool

 1. Plaats – Dit is het allerbelangrijkste element in uw beslissing. Een sportschool kan elke bel en fluit in de wereld hebben, maar als het te ver weg is, is de kans groot dat je niet gaat. Zorg ervoor dat de sportschool dicht bij je huis en / of baan is.
 2. Uren – Dit is een voor de hand liggende, maar wordt vaak over het hoofd gezien door velen van ons, ervan uitgaande dat de meeste sportscholen alle uren van de dag open zijn. Controleer nogmaals of de sportschool beschikbaar is voor de tijden en dagen waarop u wilt trainen.
 3. Kosten – Sportscholen werken op verschillende manieren, maar je zult waarschijnlijk een contract moeten ondertekenen en elke maand een bepaald bedrag moeten betalen. Hoe mooier de sportschool en hoe mooier het lidmaatschap, hoe meer je betaalt. Maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw geld haalt.
  1. Zoek naar specials – De meeste sportscholen bieden maandelijkse specials, geen initiatiekosten, gratis persoonlijke training of een paar gratis maanden. Vraag de verkopers naar eventuele specials die beschikbaar zijn voordat u zich aanmeldt.
  2. Onderhandelen – In veel sportscholen zijn lidmaatschapsfuncties bespreekbaar. Het kan geen kwaad om hen te vragen af te zien van de initiatiekosten, de contractvoorwaarden te wijzigen of zelfs te vragen naar lagere maandelijkse betalingen.
  3. Onderzoek – Te veel mensen nemen de eerste aanbieding aan, in plaats van rond te winkelen in nabijgelegen clubs. Door de rondes naar elke sportschool in de omgeving te maken, krijg je een idee van wat mensen opladen en de specials die ze aanbieden. Dat brengt u in een positie om een nog betere deal te onderhandelen.
  4. Lees de kleine lettertjes — Is er een boete voor het vroegtijdig uit je contract stappen? Is er een optie om je lidmaatschap in de wacht te zetten als je geblesseerd raakt, ziek wordt of een lange reis hebt? Ontdek hoe u uit uw lidmaatschap kunt komen voordat u zich aanmeldt.
 4. Functies — Zorg ervoor dat uw sportschool alles heeft waar u aan wilt deelnemen: squash, tennisbanen, zwembaden, fitnesslessen, specifieke machines of apparatuur, persoonlijke training, fysiotherapie, enz. Gaat je familie met je mee? Als dat zo is, zorg er dan voor dat u de juiste sportschool vindt voor de behoeften van uw gezin.
 5. Atmosfeer Hoewel je misschien geen bomvolle sportschool wilt, kan het hebben van mensen in de buurt energie toevoegen aan je training. Let op hoe de sportschool voelt. Staat de muziek te hard? Zijn er wachtrijen voor machines? Is er genoeg ruimte voor mensen om hun workouts te doen? Voel je je op je gemak? Als je er bent voor serieuze oefeningen en het voelt als een dansclub, ben je misschien niet zo gemotiveerd om daar te trainen. Probeer de sportschool te verkennen wanneer je normaal gesproken zou gaan, zodat je uit de eerste hand kunt zien wat je ervaring zal zijn.
 6. Milieu — Is de sportschool schoon? Ruim? Als het een dump is, ben je misschien niet zo enthousiast om daar te werken. Hoe zit het met tv’s? Hebben ze genoeg rond de cardio-apparaten, zodat je je niet verveelt? Kun je naar de zenders luisteren op je koptelefoon? Zijn er spuitflessen rond de sportschool, zodat mensen de machines kunnen afvegen? Zijn de badkamers schoon en goed gevuld? Dat soort kleine dingen kunnen je trainingen meer een karwei maken dan ze moeten zijn.
 7. Kinderopvang — Controleer de openingstijden van de kinderopvang (sommige werken alleen binnen bepaalde uren) en de ruimte. Is het overvol? Hebben ze genoeg werknemers? Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt om je kinderen daar achter te laten voordat je je vastlegt.
 8. Parkeergelegenheid — Zorg er tijdens drukke uren (vaak na het werk) voor dat je niet een uur hoeft te zoeken naar een plek om te parkeren.

Lid worden van een sportschool is een grote verplichting. Net als elke andere grote financiële beslissing, moet u ervoor zorgen dat u over alle informatie beschikt die u nodig hebt om een goede beslissing te nemen.

Zodra je lid bent geworden, meld je je aan voor een oriëntatie. Veel sportscholen bieden een gratis sessie aan waarbij een trainer je rondleidt en je de basis geeft over het gebruik van de apparaten. Profiteer hiervan om ervoor te zorgen dat u weet wat u doet en u te helpen door de sportschool te navigeren en uw trainingen op te zetten. Een sportschool kan zoveel bieden voor bijna elk type sporter, maar alleen als je komt opdagen.