Virtuele gezondheidszorg vult dekkingslacunes op het Amerikaanse platteland

Search

Stel je dit eens voor: in een ziekenhuis in het oosten van Montana zou de voorzittende spoedarts tijdens een dienst nooit een voet in de eerste hulp kunnen zetten. In plaats daarvan zit hij aan een bureau meer dan 700 mijl verderop en maakt hij verbinding via een videogesprek.

Ziekenhuizen en artsen worden schaars op het Amerikaanse platteland, maar een technologiebedrijf werkt eraan om die leegte op te vullen.

Avera eCare exploiteert een telegeneeskundecentrum vanuit een voorstedelijk industriepark in South Dakota en biedt noodzorg op afstand voor bijna 200 ziekenhuizen in 30 staten.

Het aantal artsen en ziekenhuizen op het Amerikaanse platteland is het afgelopen decennium met maximaal 15 procent gedaald, volgens de Washington Post.

Sommige zelfstandige spoedeisende hulpafdelingen vechten tegen faillissement, terwijl anderen geen artsen kunnen vinden om in te huren of er geen kunnen betalen. Dat is waar telegeneeskunde om de hoek komt kijken.

In plaats van onderzoeksruimtes werken de artsen van Avera vanuit hightechcabines. Ze dragen scrubs, maar zien of raken patiënten nooit direct aan.

In plaats daarvan gebruiken ze afstandsbedieningen om camera’s met hoge resolutie te verplaatsen in spoedeisende hulp, waar verpleegkundigen en andere zorgverleners rechtstreeks met patiënten werken onder begeleiding van deze artsen op afstand.

Alle Avera-artsen hebben jarenlang getraind in standaard EP’s, dus ze zijn goed bekend met de noodsituaties die ze op het scherm zien. En omdat ze met een druk op de knop beschikbaar zijn, beginnen artsen in het virtuele ziekenhuis gemiddeld 21 minuten sneller met de behandeling van een patiënt dan artsen op afroep.

Zorg op afstand stelt ziekenhuizen ook in staat om meer patiënten ter plaatse te behandelen in plaats van ze over te brengen naar grotere faciliteiten, wat resulteert in hogere factureringskosten.

In medische noodsituaties telt elke seconde. Diensten zoals Avera, die al sinds 1993 bestaat, zijn essentieel om gaten in de gezondheidszorg op te vullen, vooral op plaatsen waar ziekenhuizen moeite hebben met toegang tot een netwerk van specialisten.

Met deze creatieve oplossing heeft Avera geholpen bij de behandeling van meer dan 1,5 miljoen patiënten op meer dan 400 locaties via hun on-demand, 24/7 zorg.

(Noot van de redactie: Sinds dit artikel werd gepubliceerd in de Goodnewspaper, heeft Avera hun e-care-activiteiten verkocht. In een persbericht gepubliceerd op 29 juli 2021 zei Bob Sutton, president en CEO van Avera Health: “Tijdens de pandemie erkenden mensen in het hele land de waarde van telehealth en telehealth groeide in betekenis. De tijd is rijp voor ons om dit deel van ons strategisch plan te vervullen, zodat Avel eCare kan opschalen en nog meer mensen kan helpen. Avera zal haar traditie van innovator op het gebied van virtuele zorg tot ver in de toekomst voortzetten. En Avera zal een relatie onderhouden met Avel eCare als ontvanger van telegeneeskundediensten.”)

EEN VERSIE VAN DIT VERHAAL VERSCHEEN OORSPRONKELIJK IN DE Health Heroes EDITIE VAN DE GOODNEWSPAPER IN SEPTEMBER 2020.
DE GOODNEWSPAPER IS ONZE MAANDELIJKSE GEDRUKTE KRANT VOL MET GOED NIEUWS.
JE KUNT LID WORDEN VAN DUIZENDEN ABONNEES DIE TOEGANG KRIJGEN TOT MEER EXCLUSIEVE VERHALEN ZOALS DEZE, ONZE PRIVÉCOMMUNITYRUIMTE, EEN GRATIS INSPIRERENDE POSTER EN NOG VEEL MEER.
WORD VANDAAG NOG ABONNEE.