Vier van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Vier van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Als je ooit het verhaal van koning Midas hebt gehoord, dan ken je de gevaren van het toestaan van iemands verlangen naar de materiële wereld om het over te nemen. De Vier van Pentakels brengt een soortgelijke boodschap, een die de duistere problemen benadrukt die wij als mensen hebben met materialisme en controle.

Hoewel deze kaart soms de behoefte aan financiële zekerheid kan aangeven, gaat het vaak gepaard met een gevoel van ondankbaarheid en een behoefte om veel meer te bezitten dan wat nodig is.

Vier van pentakels trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Vier van Pentakels kaartbetekenis, de verbinding met liefde, werk en leven, en de meeste kaartcombinaties, hieronder een kort overzicht van de woorden die door deze pentakelskaart worden weergegeven.

Rechtop Een behoefte aan controle, hebzucht, materialisme, het blokkeren van verandering
Omgekeerd Loslaten van het verleden, controle opgeven, vrijgevigheid, acceptatie
Ja of nee Ja
Numerologie 4
Element Aarde
Planeet Saturnus
Astrologisch teken Steenbok

Vier van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de vier van Pentakels tarotkaart betekenis volledig te begrijpen, zullen we eerst een kijkje nemen naar de illustratie, de kleuren en symboliek.

vier van pentakels tarotkaart

Als de Vier van Pentakels een themalied hadden, zou het zeker Voor de liefde voor geld door de O’ Jays. Als je niet bekend bent met deze soulklassieker uit de jaren 1970, vatten de onderstaande teksten het samen:

Geld geld geld geld, geld

Sommige mensen moesten het hebben
Sommige mensen hebben het echt nodig

Het is gemakkelijk te zien dat de man afgebeeld op de Vier van Pentakels zeker een van die mensen is. Terwijl hij op een stoel zit die royalty’s uitstraalt.. of toch wel? Sommige mensen geloven dat de man helemaal geen koning is.

Anderen denken dat zijn gebrek aan een troon en echte kroon symbool staan voor alles wat hij heeft opgegeven voor zijn streven naar geld. Hoe dan ook, het is gemakkelijk om te zien dat materialisme in overvloed aanwezig is.

Op de Vier van Pentakels balanceert de rijke man een gouden munt bovenop zijn kroon, waardoor zijn verbinding met het goddelijke wordt verhinderd.

Zijn twee armen houden geld vast, net als de heer afgebeeld in de Twee van Pentakels. De munt waaraan hij zich vastklampt, zit echter niet in zijn handpalm. Als symbool van zijn angst om de controle te verliezen, zijn zijn armen strak om zijn financiële nest gewikkeld.

Toch houdt de obsessie van de man met zijn geld daar niet op, want beide voeten staan stevig op afgeplatte munten.

Zittend hoog boven een uitgestrekte stad en niet in staat om ergens heen te gaan, lijkt deze man met immense macht geïsoleerd en alleen, alleen gericht op de financiële aspecten van het leven. Misschien is hij alles kwijtgeraakt door zijn zoektocht.

De zwarte sjaal die hem als een wolk omhult, vertegenwoordigt de controle die het geld heeft over zijn bestaan. Toch lijkt de zelfvoldane blik op zijn gezicht er een van trots en voldoening.

De man die de Vier van Pentakels siert verschijnt
blij met zijn op financiën gerichte bestaan, ook al heeft hij zoveel opgeofferd.

Vier van Pentakels Betekenis

Zoals bij alle tarotkaarten is de betekenis van de Vier van Pentakels niet in steen gebeiteld. De kracht van de tarot ligt in het kunnen brengen van een universele boodschap aan je persoonlijke situatie.

Dit geldt vooral voor de vier van pentakels, omdat sommigen de rechtopstaande positie zien als een waarschuwing om te redden, terwijl anderen het zien als een tuchtiging tegen hebzucht.

Open je geest en hart terwijl je de onderstaande interpretaties leest en je zult intuïtief weten wat voor jou het geval is.

Geld en
Carrière betekenis

Het getal vier symboliseert veiligheid en de behoefte aan stabiliteit. Financiële zekerheid is iets dat de meerderheid van de mensen zoekt, maar met alles is er een manier om het te ver te brengen.

In een geld- en carrièrelezing, de Vier van Pentakels betekent materieel succes, maar waarschuwt voor te materialistisch zijn.

Als je zoektocht naar succes ervoor heeft gezorgd dat je jezelf isoleert van familie en vrienden, rechtvaardigen de middelen dan echt het doel?

U kunt beveiliging hebben zonder dat u dat hoeft te zijn financieren-de hele tijd gefocust. Overweeg om te werken aan een evenwichtig leven waarin het ene aspect niet belangrijker is dan het andere.

Liefde en relaties Betekenis

De manier waarop onze rijke vriend zijn lichaam verbonden houdt met zijn geld betekent ook iets anders: een behoefte aan controle. Als het gaat om liefde en relaties de Vier van Pentakels vertegenwoordigt één partij (mogelijk jij of je partner) die geplaagd wordt door gevoelens van jaloezie of onzekerheid.

Het is belangrijk om te onthouden dat het te strak vasthouden aan iets het niet bij je houdt, het verstikt het. Als je vasthoudt aan een giftige relatie van welke aard dan ook, een onbeantwoorde liefde, pijn uit het verleden of negatieve emoties, spoort de Vier van Pentakels je aan om los te laten.

Als uw partner of familielid degene is die de controle uitvoert, moet u echt naar uw situatie kijken. Er moeten harde keuzes worden gemaakt.

Door de dingen echter te accepteren zoals ze zijn, zul je echte kracht en kracht ontvangen die nooit uit een negatieve ruimte zou kunnen komen.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als u fysiek ziek bent of emotioneel lijdt, is de Vier van Pentakels in een Gezondheid context vertegenwoordigt de echte behoefte aan het doorbreken van fysieke en mentale ketens.

Als je vasthoudt aan zorgen, angsten of negatieve emoties, houdt je lichaam de score bij.

Praten met een vriend, counselor of zelfs energiehealing kan als oplossing dienen als je het gevoel hebt dat je op deze gebieden worstelt.

Vier van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Vier van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

vier van pentakels omgekeerd

Wat omhoog gaat, moet naar beneden. Dit is een universele wet. De Vier van Pentakels omgekeerd vertegenwoordigt wat er kan gebeuren als je ervoor kiest om het allemaal los te laten.

Ondersteboven gekeerd zijn geeft aan dat je, in tegenstelling tot degenen met de rechtopstaande versie van deze kaart, klaar bent voor totale acceptatie van je realiteit. Dit is het moment om het te omarmen.

Laat giftige mensen los, oude wrok en bereid je voor om opnieuw te beginnen. Als je wilt dat je financiën, carrière, relatie of fysieke / spirituele gezondheid vooruitgang boeken, ga dan verder op een nieuw pad. Vasthouden aan wat was, zal alleen maar ellende en isolement brengen.

Denk in plaats daarvan na over wat belangrijk voor je is, vooral als het gaat om geld en rijkdom. De Vier van Pentakels omgekeerd luidt verandering in. Ga je vechten tegen de stroming of meebewegen?

Ten slotte kan de Vier van Pentakels omgekeerd financiële onzekerheid en instabiliteit betekenen. Bent u iets waardevols kwijtgeraakt of heeft u misschien financiële verliezen geleden door risicovolle beleggingen?

Als dat zo is, vertelt deze kaart u dat u moet beginnen met het verkrijgen van een goede greep op uw werkelijke financiële middelen.

De omgekeerde Vier van Pentakels kan echter ook betekenen dat het geld niet wordt vastgehouden vanwege goede bedoelingen.

Misschien ben je gewoon vrijgevig en deel je je rijkdom met anderen omdat je tot het besef bent gekomen dat rijkdom je niet gelukkig zal maken – alleen liefde.

Vier pentakels: Ja of Nee

De Vier van Pentakels in een Ja of nee lezen duidt op een Ja, maar alleen als je voorzichtig vooruitgaat. Veiligheid en stabiliteit worden voorspeld door deze kaart, maar zuinigheid is ook belangrijk.

Voordat u in een bedrijf of investering springt, moet u naar alle details kijken. Vermijd overdaad en wees vindingrijk als je vooruit wilt.

Vier van Pentakels en Astrologie

De Vier van Pentakels wordt geassocieerd met stabiliteit en financiële zekerheid en verbindt hem met het teken Steenbok.

Steenbok is als de traditionele zakenman van de Dierenriem. Praktisch, aards en duurzaam, dit teken wordt geregeerd door Saturnus en geassocieerd met instellingen, religie, overheid, kaders en het verleden.

Belangrijke kaartcombinaties

Snelle veranderingen, controleproblemen, blokkades en ruzies over geld. In combinatie met andere kaarten gaat de Vier van Pentakels ook over een behoefte aan controle, het blokkeren van verandering en veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Vier van Pentakels.

Vier van Pentakels en de Dwaas

Hoewel het nemen van risico’s vaak tot beloning leidt, moedigen de Dwaas en de Vier van Pentakels je samen aan om een beetje terug te schalen. Vermijd dwaas te zijn met geld of te spontaan.

Het doen van impulsaankopen op dit moment zal leiden tot diepe gevoelens van spijt. Stel dus grote aankopen uit tot een latere datum.

Vier van Pentakels en het Rad van Fortuin

Er is een aardbeving aan de gang! Nou ja, misschien geen fysieke, maar een metaforische zeker. Deze kaartcombo met de Rad van Fortuin tarotkaart komt met snelle verandering en veel beweging.

Wees dus niet gealarmeerd als er veel dingen tegelijk beginnen te gebeuren. Gewoon volhouden en genieten van de rit.

Vier van Pentakels en de Chariot, keizer of de gehangene

Als dit nummer vier wordt gekoppeld aan de keizer, de strijdwagen of de gehangene, heb je een aantal echte controleproblemen in je leven. De eerste twee suggereren dat je hunkert naar controle, structuur en orde.

Hoewel deze dingen in sommige gevallen nodig zijn, kan het proberen om de macht over alles te behouden precies het tegenovergestelde veroorzaken van wat we willen: chaos.

De Gehangene stelt voor om los te laten. Hoewel dit niet altijd gemakkelijk is, zal het leiden tot gemoedsrust.

Vier van Pentakels en de Toren

Maak je klaar voor een gevecht. De Vier van Pentakels en de Toren voorspellen een krachtmeting over geld. Misschien zal deze strijd met je partner zijn.

Misschien zal het met uw familieleden zijn over het testament van Oudoom Ed. Hoe dan ook, je moet standvastig blijven en je kalmte bewaren.

Vier van Pentakels en de Twee van Zwaarden

Als je het gevoel hebt dat de dingen in een patstelling zitten, heb je gelijk. Wanneer ze worden gekoppeld, vertegenwoordigen de Vier van Pentakels en de Twee van Zwaarden een soort blokkade.

Dit kan een storing in de communicatie zijn, een plan, dat op het werk is misgegaan, of zelfs een chakra-probleem dat moet worden opgelost. Zoek naar de bron van het probleem en dan kun je een plan beter formuleren.

Vier van Pentakels in andere Tarot Decks

Al mijn tarotkaartbeschrijvingen zijn gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck, maar dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn! Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Vier van Pentakels kaarten.

vier van pentakels moderne manier tarot deck
Koop vandaag nog het moderne tarot deck!

Vier van Pentakels in een lezing

Dat is alles voor de Vier van Pentakels betekenis. Als deze kaart in uw lezing is opgedoken, kan deze uw behoefte aan veiligheid en stabiliteit symboliseren. Of misschien vertelt het je dat het tijd is om wat geld opzij te zetten.

Hoe dan ook, ik ben erg benieuwd of de betekenis bij je resoneerde en hoor graag van je! Dus neem even de tijd om hieronder een reactie achter te laten.