https://www.verywellfit.com/alena-kharlamenko-5192196

Hoogtepunten

  • Geregistreerde diëtist voedingsdeskundige met meer dan 6 jaar ervaring
  • Gecertificeerde Monash FODMAP-opgeleide diëtist
  • Runt een voedings- en receptenblog bij Alena Menko Nutrition

Ervaring

Alena Kharlamenko, MS, RDN, CDN, is een geregistreerde diëtist met een passie voor het vertalen van gecompliceerd gezondheids- en voedingsonderzoek naar licht verteerbare informatie. Ze heeft geschreven voor LIVESTRONG, Healthline, Today’s Dietitian en PlateJoy, en is te zien geweest in nationale media zoals Cooking Light, EatingWell, Everyday Health en Food Network.

Ze heeft gewerkt in zowel intramurale als poliklinische instellingen die patiënten met hartaandoeningen, diabetes en andere chronische gezondheidsproblemen begeleiden. Gedurende enkele jaren diende Alena als kinder- endocrinologie- en diabetesdiëtist in het kinderziekenhuis in Montefiore. Ze is ook gepassioneerd door darmgezondheid en is een door Monash University FODMAP opgeleide diëtist.

Met behulp van haar brede scala aan ervaring en expertise richt Alena zich nu op gezondheidscommunicatie, schrijven, bewerken en receptontwikkeling. Ze publiceert gezondheidsbevorderende, plantaardige recepten op haar voedsel- en voedingsblog, alenamenko.com, en biedt adviesdiensten voor voedingscommunicatie voor voedsel-, technologie- en lifestylemerken.

Onderwijs

Alena behaalde een Bachelor of Science in Diëtetiek en Een Bachelor of Arts in Dans aan de Western Michigan University en een Master of Science in Clinical Nutrition aan de New York University.

Ze voltooide een diëtetische stage en klinische residentie in het NewYork-Presbyterian Hospital (verbonden aan Cornell en Columbia).

Over bodymindspirit Fit

bodymindspirit Fit, een
Dotdash Meredith Merk,
voedings- en fitnessbestemming die wetenschappelijk onderbouwde informatie en hulpmiddelen biedt om mensen in staat te stellen
realistische stappen naar een gezonder leven. We bereiken jaarlijks meer dan 150 miljoen lezers.
bodymindspirit Fit-inhoud wordt gecontroleerd en beoordeeld door onze
Beoordelingsraad
voor nauwkeurigheid en integriteit. Meer informatie
Informatie
en onze
redactioneel proces.

Meer informatie over ons proces