Uw totale gids voor audiotrainingen zoals Gold’s Amp en BeatActive

Uw totale gids voor audiotrainingen zoals Gold's Amp en BeatActive

De consumptie van audio-inhoud neemt toe, waarbij de Association of American Publishers meldt dat bijna 1 op de 5 Amerikanen in 2018 naar audioboeken luisterde.Het “State of the News” -rapport van Pew Research Center merkt ook op dat het luisteren naar podcasts en online radio jaar na jaar gestaag is toegenomen.

Deze toenames houden verband met het wijdverbreide gebruik van smartphones en de bijbehorende technologie waarmee gebruikers toegang hebben tot streaming content wanneer ze maar willen, waar ze ook zijn. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat audio-workouts ook hun weg vinden naar de mainstream.

Maar het gebruik van audio-aanwijzingen voor fitnessinstructie is eigenlijk een beetje een onderbreking van traditionele fitnessinhoud. Hoewel trainingsmuziek al lang wordt gekoppeld aan motivatie en trainingsprestaties, wordt fitnessinstructie grotendeels gezien als een visuele ervaring.Dit is logisch: sporters waarderen het om een instructeur of expert een beweging te zien demonstreren voordat ze de beweging zelf proberen.

Voor mensen die zich comfortabel voelen bij het uitvoeren van oefeningen zonder een visuele aanwijzing, kunnen audiotrainingen een mooi alternatief zijn voor meer traditionele trainingsformaten.

Een jonge vrouw die buiten naar audiotraining luistert

Halfpoint Images / Getty Images

Voordelen van audio workouts

Audio workouts zijn niet ideaal voor elke situatie. Als je van op dans gebaseerde fitness of ingewikkeld gechoreografeerde groepslessen houdt, zal het moeilijk zijn om hetzelfde kaliber training te bereiken met niets anders dan audio-aanwijzingen. Maar als u liever gewichten heft, uw eigen intervalroutines met hoge intensiteit richt of naar buiten gaat voor langeafstandstraining, kunnen audiotrainingen een game-changer zijn.

Geen afhankelijkheid van visuele signalen

Een van de grootste voordelen van audio-gebaseerde training is dat het de kruk van visuele signalen verwijdert. Als je een les volgt of een online video volgt, kan het gemakkelijk zijn om zo verstrikt te raken in het kijken naar de instructeur dat je je niet kunt afstemmen op je eigen bewegingen. Dit kan je blootstellen aan letsel.

Dit geldt met name in grotere, op klassen gebaseerde omgevingen waar het mogelijk is om afgeleid te worden door de bewegingen van je instructeur en andere deelnemers aan de klas. Als je bekend bent met de oefeningen en je weet hoe je ze correct moet uitvoeren, is er geen reden om het grootste deel van je training gericht te zijn op de bewegingen van een instructeur.

Audiotrainingen bieden instructie zonder de afleiding van visuele signalen, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren op je eigen juiste vorm.

Verbeterde solotraining

Audiotrainingen zijn ook perfect voor solo-oefeningen, zoals hardlopen, roeien, elliptische training en fietsen. Hoewel je misschien niet de behoefte voelt om een instructeur in te schakelen wanneer je op een cardio-apparaat springt, kan het hebben van een coach beschikbaar om je te motiveren en instructies te geven je aanmoedigen om harder te werken.

Met audiogeleide workouts ontvang je persoonlijke coaching rechtstreeks in je oor. Je krijgt instructies over wanneer je je tempo en tempo moet verhogen of verlagen zonder de kosten van een echte coach.

Audiogeleide cueing kan je motiveren om harder te pushen tijdens het trainen, waardoor je uiteindelijk je volgende persoonlijke record kunt behalen.

Vooraf geplande routines

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten wat je moet doen als je naar de sportschool gaat. Zonder een programma om te volgen of een personal trainer om je te begeleiden, kun je je ongeankerd voelen, doelloos zweven van oefening naar oefening zonder intentie.

Wanneer u een audiotraining gebruikt, kunt u de stijl van de training selecteren die u wilt uitvoeren en vervolgens gewoon de instructies volgen. En omdat audiotrainingen meestal worden ontwikkeld door gecertificeerde coaches en trainers, kunt u erop vertrouwen dat de routine die u volgt geschikt en goed is.

Goedkoop of gratis

Audio workouts bieden de begeleiding van een fitnessexpert tegen een fractie van de kosten van persoonlijke training of coaching. Als u een krap budget heeft, kunnen apps, podcasts en andere audiotrainingsoplossingen u helpen de kloof in uw kennis te overbruggen tegen een budgetvriendelijke prijs.

Nadelen van audiotrainingen

Hoewel er bepaalde situaties zijn waarin audiotrainingen geschikt (en zelfs voorkeur) zijn voor visuele training, zijn er nadelen om te overwegen.

Minder bekwame instructeurs

Geweldige fitnesscoaches zijn geweldige instructeurs. Ze weten hoe en wanneer ze instructie moeten geven en hoe ze moeten beschrijven wat een oefening moet zijn.ok en voel je als. Ze zijn ook goed in het bijhouden van de telling en het bieden van aanmoediging.

Hoewel cueing belangrijk is in visuele trainingen, is het ronduit essentieel tijdens audiotrainingen. Als u een routine volgt onder leiding van een slechte instructeur, kunnen de verstrekte signalen uw begrip van de oefening of het programma verstoren, waardoor de voordelen ervan worden beperkt.

Uitdagend voor beginners

Je kunt er niet omheen: als je niet bekend bent met hoe een oefening eruit moet zien, zullen zelfs de beste audiosignalen ter wereld je waarschijnlijk niet helpen om het correct te doen. Bijvoorbeeld, tenzij u al weten hoe een omgedraaide zijhoekhouding eruit zou moeten zien, het zal moeilijk zijn om de audio-aanwijzingen van een yoga-instructeur te volgen om de pose precies goed te krijgen (vooral als de training een snelle stroom is).

Als je nieuw bent in een type training dat veel aandacht vereist voor de juiste vorm, kun je misschien beter vasthouden aan visuele lessen en instructies totdat je de vorm van veelgebruikte oefeningen onder de knie hebt.

Geen personalisatie

Hoewel er een paar uitzonderingen zijn, missen de meeste audiotrainingen personalisatie. Dit betekent dat als je een blessure hebt en geen squats kunt doen, maar je audioprogramma je herhaaldelijk vraagt om squats te doen, je de leiding hebt over het veranderen van je eigen training.

Audioroutines zijn het beste voor gevorderde tot gevorderde sporters die al de juiste vorm kennen en comfortabel zijn met het volgen van audiosignalen. Ze zijn ook goed voor mensen die zich bezighouden met duurtraining, die een beetje extra motivatie nodig hebben om zichzelf te pushen tijdens een tempo- of tempo-gebaseerde routine.

1

Apps en downloads

Audiotraining via apps en downloads bestaat al een tijdje, vooral met betrekking tot op uithoudingsvermogen gebaseerde hardlooptraining, maar als je al een paar jaar geen nieuwe apps hebt bekeken, is het de moeite waard om te doen. Er zijn nu programma’s voor bijna elk type training.

Goud’s Amp

De Gold’s Amp-app, beschikbaar op iTunes en Google Play, bevat meer dan 100 aangepaste workouts die zijn ontwikkeld door Gold’s Gym-experts. Deze trainingen zijn van hoge kwaliteit en gevarieerd, variërend van buitenlopen tot lichaamsgewichttrainingen, stretchen, traplopen en roeiroutines.

Gebruikers kunnen workouts sorteren op intensiteitsniveau, trainer, tijd en de focus van de routine, en ze kunnen hun gekozen routine matchen met een van de duizenden DJ-gemixte afspeellijsten (van meer dan 40 muziekgenres) die bestaan in de Amp-muziekbibliotheek van Gold. Gold’s Amp biedt bijna onbeperkte variatie in instructie en muziek om gebruikers betrokken, gemotiveerd en gefocust te houden tijdens het sporten.

Beatactive

Beatactive, dat zich voornamelijk richt op lichaamsgewichttrainingen, combineert audio cueing met op maat ontworpen, elektronische dansmuziek (EDM) die perfect is gesynchroniseerd met het tempo en de intensiteit van de cued-oefeningen. Trainingen zijn meestal ontworpen in een circuitformaat voor een snelle, effectieve combinatie van cardio- en krachttraining.

Beweging Traxx

Motion Traxx biedt aangepaste muziek- en audiocoaching, maar de focus van deze app ligt op cardiotrainingstrainingen, inclusief die op de loopband, elliptische trainer en fiets. De audio cueing is beschikbaar op iTunes en Google Play en wordt aangeboden door nationaal erkende trainers zoals Jessica Smith, Amy Dixon en Paul Katami.

Aaptiv

Aaptiv is een andere app die muziek- en audiocoaching combineert, maar biedt meer uitgebreide trainingsopties. Je kunt alles selecteren, van een loopbandtraining tot yoga, krachttraining of stretching. Ook is de muziek niet op maat gemaakt, maar bevat het deuntjes die je al kent, rechtstreeks van de radio. Aaptiv is beschikbaar op iTunes en Google Play.

2

Audio Wearables

Audio wearables combineren draagbare apparatuur, zoals hartslagmeters, oordopjes en voetpods, met audiosignalen op basis van real-time biofeedback.Dit betekent dat u naast het ontvangen van audio cueing voor uw trainingsroutine ook informatie ontvangt over hoe hard u werkt, of u uw intensiteit moet verhogen of, op basis van GPS, hoe ver u hebt gereisd.

PEAR Sport

PEAR Sports bestaat al een aantal jaren en heeft zijn audiocoachingsysteem in de loop van de tijd aangepast en verbeterd. Het biedt nu honderden programma’s ontworpen door coaches op hoog niveau voor vrijwel alle activiteiten en trainingen, waaronder krachttraining, hardlopen, stand-up paddleboarding, beachvolleybal en foam rolling. PEAR-wearables omvatten een koptelefoon en een hartslagmeter, en hun downloadbare app is beschikbaar op iTunes en Google Play.

Jabra

De Jabra Sport Coach Special Edition-oordopjes hebben een TrackFit-bewegingssensor in die tracks je beweging, automatisch je herhalingen tellen (net als een trainer!) terwijl je de afgelegde afstand en genomen stappen meet. De bijbehorende app (beschikbaar op iTunes en Google Play) biedt voorgeprogrammeerde workouts die je kunt volgen, maar je kunt ook je eigen routine ontwerpen en deze vervolgens naadloos volgen terwijl je via je oordopjes naar de audiosignalen luistert.

Vi

Vi prijst zichzelf aan als de eerste personal trainer voor kunstmatige intelligentie en volgt en bewaakt uw fysieke fitheid gedurende de dag, geeft u realtime feedback over uw activiteit en combineert met uw persoonlijke fitnessdoelen om u aan te moedigen ze te bereiken. De bijbehorende app is beschikbaar op iTunes en Google Play.

3

Podcasts

Terwijl workout- en trainingspodcasts meestal alleen maar praten over oefening, er zijn een paar uitzonderingen, vooral als het gaat om yoga. Als je een yogi op gemiddeld niveau bent die bekend is met de meeste houdingen en de juiste vorm, probeer dan de gratis oefeningen die beschikbaar zijn via podcastplatforms. De Yoga Download 20 Minute Yoga Sessions podcast heeft bijvoorbeeld honderden korte, hoogwaardige programma’s.

Voor mensen die zich comfortabel voelen bij het uitvoeren van oefeningen zonder een visuele aanwijzing, kunnen audiotrainingen een mooi alternatief zijn voor meer traditionele trainingsformaten.

Audiotrainingen bieden instructie zonder de afleiding van visuele signalen, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren op je eigen juiste vorm.

Audiogeleide cueing kan je motiveren om harder te pushen tijdens het trainen, waardoor je uiteindelijk je volgende persoonlijke record kunt behalen.

Als je nieuw bent in een type training dat veel aandacht vereist voor de juiste vorm, kun je misschien beter vasthouden aan visuele lessen en instructies totdat je de vorm van veelgebruikte oefeningen onder de knie hebt.

Audioroutines zijn het beste voor gevorderde tot gevorderde sporters die al de juiste vorm kennen en comfortabel zijn met het volgen van audiosignalen. Ze zijn ook goed voor mensen die zich bezighouden met duurtraining, die een beetje extra motivatie nodig hebben om zichzelf te pushen tijdens een tempo- of tempo-gebaseerde routine.