Twee van Staven Tarot kaart betekenis

Twee van Staven Tarot kaart betekenis

De Aas van dit pak voorspelt een nieuw begin, en de Twee van Staven laat zien wat er gebeurt als er een nieuw avontuur op je wacht.

Een kaart van persoonlijke vrijheid en keuze, de Twee van Staven vertegenwoordigt twee paden en jij, met de mogelijkheid om te kiezen.

Ben je ontevreden en klaar om een nieuwe route te vinden? Welke weg ga je afleggen? Wordt het gras aan de andere kant echt groener?

Er moeten serieuze beslissingen worden genomen, maar gelukkig suggereert de Twee van Staven dat je goed uitgerust bent om de moeilijke oproepen te doen.

Twee van Staven Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Two of Wands-kaartbetekenis en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met deze Kleine Arcana-kaart.

Rechtop Beslissingen, reizen, ontdekking, partnerschap, persoonlijke kracht
Omgekeerd Weinig opties, rusteloosheid, angst voor het onbekende, plotselinge verandering
Ja of nee Misschien
Numerologie 2
Element Brand
Planeet Mars
Astrologisch teken Ram

Twee van Toverstokken Tarot kaart Beschrijving

Om de betekenis van de Tarotkaart van de Twee van Staven volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

twee van de toverstokken tarotkaart

Het gezicht van de Twee van Staven toont een man die op het hoogste niveau van een hoog kasteel staat. Gestationeerd tussen twee staven (toverstokken) houdt hij een wereldbol in de palm van één hand, die het enorme potentieel voor hem vertegenwoordigt. Hij heeft letterlijk de wereld in handen.

De rode kleuring van zijn kleding suggereert dat hij klaar is voor actie. Het oranje staat voor zowel aspiratie als tevredenheid. De unieke hoed op zijn hoofd herinnert ons eraan om ons authentieke zelf te zijn, ongeacht het risico.

Hoewel hij duidelijk veel heeft om dankbaar voor te zijn, kan de man afgebeeld op de Twee van Staven niet anders dan zich afvragen hoe het leven ‘daarbuiten’ zou zijn.

Terwijl hij uitkijkt over een uitgestrekt gebied, zoeken de ogen van de zwerver de zee, bergen, valleien en andere gebouwtoppen. Wat ligt hem te wachten? Er is echt geen manier om het te weten, tenzij hij de sprong waagt!

Twee van Staven Betekenis

De rechtop Twee van Staven is de ‘blijf ik of ga ik?’ kaart. Het is een kaart van mogelijkheden en wat zou kunnen zijn in plaats van wat is geweest of wat komen gaat.

Een duw in de richting van partnerschap, de rechtopstaande Two of Wands voorspelt succes in creatieve ondernemingen, vooral die waarbij partnerschap of samenwerking betrokken is.

Als de Rechtopstaande Twee jou of je situatie in een lezing vertegenwoordigt, heb je echt de wereld in je handen. Nu moet je uitzoeken wat je ermee moet doen.

Geld en carrière betekenis

Als het gaat om geld en vooruitgang bij werk of als ondernemer, de Twee van Staven dringt er bij u op aan om de situatie zorgvuldig te onderzoeken en vervolgens een plan voor succes te maken.

Dit is geen tijd om ‘op een ledemaat uit te gaan’ of een ‘lone wolf’ te zijn. Er is een zeer goede kans dat je op het punt staat een reis te beginnen die zal leiden tot financieel succes, maar het zal niet alleen gebeuren.

Zoek een mentor of collega om mee samen te werken aan uw onderneming. Reis als je de mogelijkheid hebt. Zoek ook naar unieke manieren om geld te verdienen die anders zijn dan alles wat je je in het verleden hebt voorgesteld.

Liefde en relaties Betekenis

Deze Kleine Arcana kaart vertegenwoordigt vaak relaties die op lange afstand beginnen. Wees niet bang om een gokje te wagen. Als er iemand is op wie je al een tijdje je oog hebt laten vallen, wacht dan niet. Overweeg om de eerste stap te zetten.

Er is ook een gevoel van nieuwheid met de Twee van Staven in een liefde context, vooral als je al toegewijd bent, en vaak zal het het begin aangeven van een relatie die tot stand is gekomen, maar in de eerdere fasen.

Ga je door moeilijke tijden met je partner, raak je verveeld met je relatie of ontmoet je iemand waarvan je denkt dat hij beter bij je past? Als dat zo is, wees dan voorzichtig.

Het oude gezegde, ‘het gras is niet altijd groener, klinkt hier waar. In plaats van dingen snel te beëindigen, in een nieuwe relatie te springen of een affaire te beginnen, neem je wat tijd om te werken aan het partnerschap dat je al hebt.

Communiceer, ga op date nights, doe misschien zelfs samen een tarotrelatie en probeer die vonk terug te krijgen voordat je drastische maatregelen neemt.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als je de twee of toverstokken in een Gezondheid of spiritualiteit lezen, je voelt je misschien niet in balans. Of het nu een ziekte, depressie of een ander probleem is dat je naar beneden haalt, nu is het tijd om jezelf te verdiepen.

Misschien moet je begeleiding zoeken bij een genezer die gespecialiseerd is in chakra-balans, vooral met kristallen. Afstemming is noodzakelijk en de tijd is nu.

Twee van Staven Omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Tarotkaart van de Twee van Staven in de omgekeerde positie hebt getrokken.

twee van de toverstokken omgekeerd

Wanneer het leven overweldigend aanvoelt, komt ons natuurlijke instinct van ‘vechten of vluchten’ op gang. In omkerende Twee van Staven vertegenwoordigt wat er gebeurt als we toegeven aan beperkende overtuigingen.

Hoewel je een kans voor je hebt, houdt angst voor iets je tegen. Je moet beginnen met uitzoeken wat het is dat je bang maakt.

Ben je bang om alleen toe te slaan? Heeft een trauma of tragedie ervoor gezorgd dat je je gevoel voor avontuur verliest? Is er iets dat je ervan weerhoudt om je leven zo moedig te leven als je zou willen? The Two of Wands vraagt je om deze onzekerheden één voor één te overwinnen, zodat je in je gevoel van persoonlijke kracht kunt stappen.

Twee van staven: Ja of Nee

De Twee van Staven in een Ja of nee lezen is meer een misschien dan een nee. De kaart suggereert een kans te nemen, maar net als bij het leven kan de uitkomst niet worden bepaald.

Dit betekent niet dat je je moet inhouden. Overweeg in plaats daarvan alle opties en maak de keuze die je hogere bewustzijn suggereert. Als je verbonden bent met je authentieke zelf, weet je wat je nu moet doen.

Twee van Staven en Astrologie

De Twee van Staven is verbonden met het sterrenbeeld Ram. het teken van initiatief, ambitie, kracht en vertrouwen. Ram wordt geregeerd door Mars, de krijger van de planeten. Mars is vurig, mannelijk en kan dramatische doorbraken en revolutionaire veranderingen brengen. De structuren uit het verleden worden verscheurd om progressieve veranderingen door te voeren.

Belangrijke kaartcombinaties

Keuzes, beslissingen en reizen worden allemaal belichaamd door de Twee van Staven. In combinatie met andere tarotkaarten kan deze betekenis echter enigszins veranderen. Hieronder heb ik de belangrijkste kaartcombinaties op een rijtje gezet.

Twee van Staven en Dood

De Doodskaart en de Twee van Staven zijn vergelijkbaar omdat ze beide verandering vertegenwoordigen. Wanneer de twee samenkomen, kan het resultaat dramatische verschuivingen zijn die buiten iemands controle liggen.

In deze gevallen gaat het er niet om wat er gebeurt, maar om je reactie.  Blijf dus sterk en houd je hoofd omhoog in slechte tijden.

Uiteindelijk zul je nog trotser zijn op je successen nadat je zoveel moeilijkheden hebt doorstaan.

Twee van Staven en De Hogepriesteres of de Gehangene

De Hogepriesteres is kaart nummer 2 van de Grote Arcana en De Gehangene is nummer 12. Door de twee verbindingen is er een sterke link tussen de Twee van Staven en deze andere ’twee’ kaarten.

Wanneer een van beide wordt gekoppeld, zal of moet een ‘pauze’ of ‘wachttijd’ volgen. Net als de Death-combo kan dit een situatie voorspellen waarin de bal in het kamp van iemand anders ligt en je geen andere keuze hebt dan hem af te wachten.

Twee van Staven en Twee van Pentakels en/of de Keizer

Wanneer de twee van staven en twee van pentakels samenkomen, wordt een krachtig zakelijk partnerschap voorspeld. Meer dan dat, deze verbinding zal zeker financieel gewin opleveren.

Als de keizer erbij betrokken is, kan een financiële weldoener klaar staan om een nieuwe onderneming te financieren.

Twee van Staven en Matigheid

Matigheid is een andere Grote Arcana-kaart die vaak verschijnt bij de Twee van Staven. Samen voorspellen ze samenwerking en een succesvol idee of zakelijke onderneming. Er zal hier zeker een evenwicht zijn, ongeacht welke richting je opgaat.

Twee van staven en zes van zwaarden

Denk je erover om naar een nieuwe plek te verhuizen? Of twijfel je over je relatie? Wanneer de Twee van Staven samen met de Zes van Zwaarden verschijnt, vertellen de kaarten je dat het tijd is om verder te gaan.

Deze combinatie verzekert u dat verandering nodig is en zal uw situatie ten goede verbeteren.

Twee van toverstokken en de toren

De Twee van Staven in combinatie met de Toren is een teken dat je iets verlangt dat slecht voor je is. Het destructieve karakter van de Toren in combinatie met de besluitvorming van de Twee van Staven moet niet lichtvaardig worden opgevat. Let op en blijf weg!

Twee van Wands Card Art

De beschrijving van de Twee van Staven in deze eenrticle is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Two of Wands-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

twee van toverstokken liefde
Een kleine vonk van vreugde
twee van de toverstokken moderne manier tarot deck
Moderne Manier Tarot – Koop dit deck hier

De twee van staven in een lezing

Dat is alles voor de Twee van Staven Tarotkaart betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Leer hoe je Tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids of lees hier meer over de andere grote arcana kaarten.

Als je de Two of Wands-kaart in je tarotspread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?